login |

Bonding: vége az 1. évadnak – írta Spyblat

2019. 05. 27. 18:30 - Írta: vendegblogger

Szólj hozzá | kategória: kritika,

Ez gyorsan lecsúszott. Mondjuk nem feltétlenül azért, mert annyira zseniális volt a Netflix szadomazo komédiája (van magyar felirata!), hogy iszonyatosan nézette magát, inkább mert nagyjából negyedórás részekkel operál és összesen hét rész az évad. Ami egy normál film játékidejének felel meg, de persze mégis oka van annak, hogy nem az lett.

Összességében a human-féle pilotkritikában (írt az alapsztoriról is, amin most nem is rugóznék) foglaltnál egy ponttal többet adnék a teljes szezonra, aminek nagy pozitívuma volt az, hogy nem olyanok írták, akik utánaolvastak a BDSM-témának, hanem a készítő konkrétan meg is élte azt, és nem egy saját tapasztalatot is áthozott a sorozatba.

A Bonding legnagyobb gyengéje egyben az az erőssége is. Olyan minden egyes rész, mintha fognának egy standard negyven perces epizódokkal rendelkező sorozatot és kivágnák azt a negyed órát belőle, ami igazán lényeges, majd azt mondanák, hogy tessék, itt egy rész.

Ez egyfelől rossz, mert gyakran túl intenzíven adja az infókat a sorozat és nincs ideje semminek leülepednie, emellett sokszor túl direkt módon jönnek az információk a szereplőkről. Másfelől viszont abszolút üdítő, hogy nem éreztem annyira a töltelékperceket, mint más szériáknál, nincs semmi mellébeszélés, gyakorlatilag nagyon jó csúszik az egész.

Tapasztalatok ide vagy oda, azért nem különösebben másznak bele a BDSM-témába, valójában csak megmaradnak a felszínen, miközben az egész koncepció három elemre épül: vagy humorosan sokkolni akar, vagy simán röhögtetni az abszurd pillanatokkal, vagy megmutatni a dominát alakító Zoe Levint minél több extrém cuccban.

Valamennyi fejlődés azért elfért mindkét karakter oldalán: Tiff idővel felvállalja azért magát és végre úgy tűnik, meg tud nyílni, a Brendan Scannell által alakított Pete pedig végre bátorságot gyűjt az álmai megvalósításához, amihez úgy tűnik csak egy löket kellett, mondjuk az, hogy levizeljen egy kuncsaftot.

Akár csak fél órára bővítve az epizódokat, már sokkal mélyebb eredményt kapnánk, de így is abszolút szórakoztató lett a Bonding – ha valaki szereti az ilyesmit. Ööö, mármint nem a BDSM-et, hanem a különcnek számító témák humoros megközelítését vagy a nem annyira fősodros komédiákat. Egy 7/10-et nálam megért, de ebben az is benne van, hogy egy sima film helyett is nézhető.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz