login |

NCIS: vége a 16. évadnak – írta Pamats

2019. 05. 27. 21:40 - Írta: vendegblogger

2 hozzászólás | kategória: 2018/19 finálék, kritika,

Nehéz mit írni egy 16. évados epizodikus sorozatról, főleg olyanról, ami ennyire nem változtat sokat a bevált formuláin, de azért megpróbálok valamit az idei részekről, hátha valakinek lenne kibeszélni valója – a finálé utolsó másodpercei láttán ezt nem kétlem.

Ahogy írtam, nem sok minden változott az évad során, az ügyek a szokásos mederben zajlottak és nincs olyan rész, amit ki tudnék emelni a többi közül.

Amik érdekesebbek, azok talán a karakterek. Kezdjük Kasie-vel például, aki továbbra sem igazán túl emlékezetes, nem hiszem, hogy egyhamar az új Abby lenne belőle. Ezzel szemben Palmer viszonylag jól pótolja Duckey-t, talán őt érdemes is lenne nyugdíjba helyezni, mert az az érzése az embernek, hogy erőltetetten tartják a sorozatban. Megemlítendő még Gibbs vívódásai és a csapattal való dinamikája, ami néhol érdekes volt, illetve Sloane karaktere, aki továbbra is kedvencem az újabbak közül.

Érdekes volt a Vance-es szál feloldása is, ami később Gibbs-hez és családjához és ahhoz a bizonyos gyilkossághoz is és más ügyekhez is kapcsolódott, de erről nem írok többet, mert talán az egyetlen átívelő szála volt az évadnak. Még Bishop érdeklődése Ziva régi dolgai iránt lehet említésre méltó, hiszen ez fontos szerepet kapott.

De ahogy írtam, kivételesen a finálé hozott egy-két izgalmat, amiről pár szót ejtenék a tovább mögött spoileresen.

Az egész mondhatni szokásosan kezdődik, feltűnik Fornell, aki az egyik legrégebbi visszatérő szereplő (Gibbs-szel közös feleség is ugyebár), és akinek bajban van a lánya (úgy néz ki bedrogozták). A rész ennek az ügynek kinyomozásáról is szól, és arról, hogy Gibbs tovább megy a vívódásban és már halott régi szereplőkkel beszélget képzeletben, de ami még érdekesebb az az epizód vége.

Az utolsó másodpercekben ugyanis megjelenik Ziva.

Hogy most halott, vagy ő vele is csak magában beszélget Gibbs, az mindenképp izgalmas kérdés, egyértelmű válasz egyelőre nincs, de ha más nem, izgalmas volt Cote de Pablo-t újra látni. És ígéretet is kaptunk arra, hogy visszatér a szezonnyitóban.

Ennyi volt tehát az NCIS most, szokásosan átlagos, mint már jó ideje, de a vége…, a vége az ütött legalább. Szezonkezdésnél azért találkozunk

2 hozzászólás Ne habozz!

gecsega - 2019. 05. 28. 09:12

Ziva visszahozása talán a legnagyobb húzás a sorozatban. Azt gondolom (személyes vélemény), hogy kicsit elindulnak ezzel a lezárás útjára.. Már csak Tony-t kellene visszahozni 1-2 rész erejéig, ami tudom nem olyan könnyű a Bull miatt, de azért az lenne csak az igazi.. :)

viorica6 - 2019. 05. 29. 11:19

Nagyon jó lenne mindkettejüket látni egy-két rész erejéig! (De ne úgy, ahogy visszahozták a JAG szereplőit az LA-ban, mert az elkeserítő volt)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz