login |

The Amazing Race – 31×05-06: Rolled eggs

2019. 05. 27. 20:00 - Írta: winnie

15 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Csak úgy váltjuk az országokat. Nemrég Vietnamban egy kicsit ugyan megpihentünk, de utána jött az Egyesült Arab Emírségek, majd pedig Uganda. És le is tudtuk a részeket, nekem meg az jutott eszembe, hogy már közel sem viszonyulok olyan izgalommal a reality-hez, mint korábban. És nem hiszem, hogy ez az évad hibája lenne, szerintem az korrekt, de mintha kezdene eltűnni a “varázs”.

Lehet, hogy azért, mert ennyire ritkává vált a TAR – legalábbis az amerikai? Vagy mégsem bennem van a hiba, hanem őbenne, az esetleges változtatásokban? Nem tudom. De míg régen egy dupla rész valódi esemény volt, most inkább csak letudósnak éreztem. Még mindig nézős persze, mert amikor nézem, bőven leköt, de aggaszt kettőnk viszonya, na! A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Janelle és Britney esett ki. Pedig előtte Rachel-ék is majdnem kizúgtak, de szerencséjükre NEL-be futottak.

(Azt egyébként, hogy kevésbé vagyok izgatott a TAR miatt, azon is érzem, hogy sokkal kevesebbet jegyzetelek, és kevesebbet is tudok írni róla. Nem lenne jó beszüntetni a posztokat, szóval amíg van mit, addig azt írni fogom, de ez van. Persze az, hogy pár nappal a nézés után kap csak posztot a reality, dettó nem “egészséges”, de próbálok majd átállni a csütörtökökre.)

Szóval két, nem túl veszélyes páros került veszélyzónába, ergó meglepetés nem volt, maximum az, hogy az Afgánok továbbra is botladoznak, nem jönnek össze nekik azok a dolgok, amiknek a jó alakulása szükséges a végső sikerre.

Rachel-ék javarészt a taxival szívtak (meg azzal, hogy nem okos módon feladatot váltottak), az afgánok a Burj Khalifa-ról való “leugrás” kapcsán voltak idióták, de végül kiderült, hogy csak a semmiért volt a sok hűhó, ráadásul a befutó nem is lett annyira izgalmas.

Az ugandai szakaszt is leginkább a kalandos taxizás színesítette, valamint a végén az egyik nemezisem, a Head-To-Head, ami szerencsére (vagy sajnos?) szinte a világon semmit nem jelentett, nem szólt bele a végeredménybe. (Az efféle H2H-feladatokat tudom egyébként pártolni, ahol van learning curve, vagyis ahol az ismételt próbálkozás nagyobb esélyt kínál a győzelemre. Ha valaki ezzel nem tud élni, az magára vessen, de így nem fordulhat elő, hogy egy csapat azért esik ki, mert akkora fizikai deficitje van.)

Korrekt H2H ide vagy oda, Phil továbbra sem jó sport kommentátor. De nem csak erről nem változott a korábbi véleményem, hanem a csapatokról sem. Sem szimpátia, sem pedig esélyek kapcsán.

   

15 hozzászólás Ne habozz!

Thomas - 2019. 05. 23. 16:20

31×05

– Dubai csodás hátteret adott ehhez a szakaszhoz, ráadásul megint éjszakai verseny volt! Már volt egy ebben az évadban, ott el is felejtettem megemlíteni.
– A feladotok megint könnyűek voltak, főleg a silent partyson csak úgy átrohantak a csapatok. Ha a tétlen csapattagoknak van erejük táncolni a feladat közben, akkor biztos, hogy túl könnyű volt a szakasz:)
– Sajnos Rachelék indokolatlan váltása el is döntötte az utolsó hely sorsát. Ez is azt mutatja, hogy túl könnyű volt az egész, mert még csak nem is úgy váltottak, hogy már elvacakoltak egy fél órát-órát az egyik feladattak, hanem már a beöltözésnél elmentek onnan. Mennyi lehetett az első és utolsó beérkező csapat között? Szerintem még fél óra sem.
– A detour feladatok elég harmatosak voltak, az mondjuk poén volt, hogy megvezették őket duplán is a magas toronynál, mert nem bungee jumping vagy zipline volt, amire mindenki számított és nem is a szimuláció teljesítése volt a lényeg, hanem hogy figyeljenek a részletekre:) A tojáskeresésben a jelmezek voltak a legjobbak, ahogy abban szerencsétlenkedtek, a Big Brotherös feladatokra emlékeztetett:D
– A silent partys feladat elsőre elég nehéznek tűnt, de aztán a legtöbb csapat mégis pillanatok alatt végzett vele, csak arra tudok gondolni, hogy túl sokan hallgatták a DJ zenéjét, jóval kevesebb embert kellett volna betenni. Ilyen feladatoknál csak annyit szoktak, ahány csapat van, maximum +1-et, itt most lényegesen több lehetett.
– Végül csak megkapták a zipline-t is, de ez már inkább csak a játékosok felé lehetett némi kárpótlás a korábbi csalódásért, ez a sorrenden nem változtathatott. Szóval amikor Rachelék később végeztek a buliban, már sejtettem, hogy vége, nem gondoltam volna, hogy ilyen halmar ellőnek még egy NEL-t, de jól tették:) Nélkülük nem nagy kedvvel néztem volna tovább.

Enzo - 2019. 05. 23. 23:44

31×05
Alapvetően tetszett a rész, csak a végeredménnyel voltam félig csalódott ;)

1. A helyszín lélegzetelállító volt, ez a Dubai Frame eddig teljesen kimaradt nekem, hogy létezik, de impozáns, az biztos.
2. A detour-nál a leugrást nem választottam volna, nagyon parán hangzott, legalábbis amikor még azt hittem én is, hogy az lesz – szépen átvertek, még az előzetesből is emlékeztem valami hasonlóra, azán rájöttem, hogy a célbaérés előtti zipline-nal kevertem. A VR-os cucc már jobban tetszett, a dínóparkot viszont egyenesen imádtam, főleg ezeket a T-Rex kosztümöket, elképesztő viccesek :D
3. Érdekes, megint egy bulizós feladat, csak most karaoke helyett silent disco. Elsőre elég nehéz és szemét kihívásnak tűnt, aztán egyes csapatok marha gyorsan behúzták – jó, Floyd ilyen dobos zenekarvezető vagy mi a tök volt, az előny, de például Leo se töltött sokat a feladattal. Poén, hogy a TAR főcím remixére partizó embereket kellett megtalálni, de azt furcsálltam, hogy mintha visszarakták volna ugyanazt az embert (Janelle-ék “találatával”, a copfos sráccal valaki már pacsizott előtte), így lehetett volna csalni.
4. Highlights: Team Fun rappel a kocsiban és megdicséri őket a taxis ; Janelle és Britney rossz helyre rakják a tojásokat :DDD ; Team Fun Freestyle Phillel meg Phil-o-meter a befutóban :DDD imádom ezt a csapatot :)
5. Már örültem, hogy Rachelék utolsók (eltaxizódtak kicsit, utána viszont jó nagy hülyeség volt detourt váltani), erre kiderül, hogy a harmadik kör után az ötödik is NEL…meh.

Thomas - 2019. 05. 25. 15:42

Enzo: Engem viszont úgy idegesít Becca, teljesen lefáradok az ilyen rappeléseitőt:) Rachelék nélkül viszont bealudnék ezen az évadon, valami ritka unalmas csapatokat sikerült összeszedniük.
Az biztos, hogy a taxilottón is megszívták, elsőből utolsók lettek, amikor elvitte őket egy kis városnézésre, de ha nem váltanak, szerintem nem lett volna gond.
Ha tetszettek a dínó jelmezek, nézd a Big Brothert, ott elég gyakran vannak hasonlóak a feladatokhoz, meg van hogy még büntetésből kell valakinek ilyesmit hordania egész héten:)
Talán holnap sikerül a másik részt is megnéznem:)

Enzo - 2019. 05. 26. 00:51

Látom, nagyon nem jutunk közös nevezőre a csapatokat illetően, én nem értem hogy hogyan lehet Beccáékat nem szeretni és Racheléket igen, te meg pont fordítva :D Big Brothert csak ezért nem fogok elkezdeni nézni, szerintem előbb megyek el venni magamnak egy ilyen jelmezt :D

Thomas - 2019. 05. 26. 17:39

31×06

Elöljáróban csak annyit, hogy akárcsak a Survivor esetében, nem tetszik az, ami a TAR-ból lett. Az utazás már nem tényező, mindenki felszáll ugyanarra a gépre, és minden részben új verseny kezdődik. A pénz már nem tényező, úgy néz ki, korlátlanul költhetnek. Kivettek minden játékelemet a detour, a roadblok, a speed bump és a u-turn kivételével, lecsupaszították az egészet egy 3-4 gyors feladaton átrohanós városnézéssé. A legnagyobb fennakadást ma már a TAR-ban az jelenti, ha a taxisuk bénázik, vagy a játékosok figyelmetlenek, szinte csak így lehet előzni. Hol vannak már azok az idők, amikor több órás, vagy akár 1 napos lemaradásban van 1-2 csapat, vagy amikor olyan szívatós egy feladat, hogy estig ott vannak, és Phil megy oda, hogy lezárja a dolgokat?:) Jó, hogy most újdonságként van ez a head to head, komolyan fellélegeztem, hogy legalább lesz valami izgalom, erre oda is beraknak egy ennyire egyszerű feladatot, amit másodjára mindenki lazán megcsinált, így még az sem változtatott semmit a sorrenden! Így semmi értelme… Persze még így is el lehet nézegetni, na de nem tudom, lehet, hogy nyáron nekiállok a régi évadoknak, amiket még nem láttam, hogy mennyire mások voltak.

– Azzal indult a rész, hogy mondta is valaki, hogy sietni kell, mert csak percek válasszák el a csapatokat egymástól, szóval lehet, hogy a múltkori fél órás tippem is túlzó volt:) Kár, hogy már nem írják ki az indulási időket. Na mindegy, megyünk Afrikába, ahol most a zsúfolt, káoszos utcákat, piacot vették elő (gondolom a következő részben jönnek az állatos feladatok).
– A taxilottó vesztese ezúttal Britney-ék voltak, de Rachelék is lassan értek oda a feladathoz, meg Beccáék is.
– Indítottunk egy laza lépcsőszámlálással, amit csak Tyleréknek nem sikerült elsőre abszolválni, akik nem jöttek rá, hogy nem minden lépcsőt kell megszámolni, csak a jeltől, így nem lesz jó, amit kigugliztak, valamint a Riley sistersnek, akiknek csak harmadszorra sikerült megszámolni, oké. Sajnos hiba reménykedtem bennük, hogy majd összeszedik magukat, úgy néz ki, ennyit tud Rachel, ha nem Brandon cipeli a hátán. Csak furcsa, mert a BB-ben meg mindig marha jó volt a feladatokban, itt meg nincs igazán a topon.
– Jött a roadblock, ahol tényleg csak az jelentett egyedüli izgalmat, hogy Janelle nem találta meg a feladat helyszínét, még akkor is kereste tovább az órákat, amikor látták a rolex kiírásokat. Pedig nem olyan gyakori az a szó, szerintem lehetett volna sejteni, hogy nem árt ott kérdezősködni. Na mindegy, ezzel a tesók visszajöttek a versenybe, akiknek szintén egy max 10 perces speed bump jutott, legalábbis nem úgy tűnt, hogy több időt töltöttek a ruhák mosásával és teregetésével.
– A detournál a halas feladatból nem sokat láttunk, de akinek van némi konyhai tapasztalata, azoknak gyorsabbnak tűnt a farakodósnál. Az sem volt annyira fizikat, csak talán egy kicsit időigényesebb, mert többször kellett fordulni. De igazán egyik sem osztott vagy szorzott, semmilyen fennakadás nem volt.
– Végül jött a head to head, ami szintén nagyon egyszerű volt, aki egyet végignézett, másodjára megnyerte, ennyi. Örülök, hogy Rachelék maradtak, de ezek után nagyon oda kell tenniük magukat, ha nem akarnak kiesni a következőben, Brették nagyon összekapták magukat, a többi csapat meg végig jobban teljesített náluk.

Enzo - 2019. 05. 27. 17:15

31×06 (pótlás tegnapról)

1. Hm, rövid főcím, itt (a Survivorrel ellentétben) ez ritka dolog (pedig itt jobban elviselném).
2. A lépcsőszámlálós feladat mindig poénos, nyilván direkt van a jelölt lépcsőtől számolva, hogy ne lehessen (geocacher nyelven szólva) “nettalálni”, Tylerék bele is futottak a dologba.
3. Az ilyen ázsiai meg afrikai országok közlekedésének bemutatásakor mindig egy kicsit elkezdem értékelni az oly sokszor szidott itthoni állapotokat, hogy azért van sokkal rosszabb is.
4. Piacos feladat… de utálnám :D a vártnál mondjuk kevesebbet szenvedtek a csapatok az összetevőkkel meg a sütéssel is, ez már-már csalódás volt, egyedül Janelle indult el következetesen Rolex órákat keresni, azon röhögtem :D (ja hogy “rolled eggs” szendvics, innen a név, nice! :D)
5. Floyd mikor leejtette a földre a szendvicset, majd az 5 másodperces szabályra hivatkozott :DD azt hittem, emiatt visszadobják neki, de megúszta :D
6. Megint egy csomószor mutattak operatőrt, sok helyszínen eléggé kikerülhetetlen volt.
7. Detourból én is a facipelőset választottam volna az undorító halas helyett, Floydnak mondjuk azért lehetett némi PTSD-je ilyen feladattal kapcsolatban, de végül Colin minimális bénázásán kívül itt se történt semmi meglepő… lehet szamárral húzatós kellett volna megint, azon szokták jól felhúzni magukat a népek :D
8. A head-to-headnek alapvetően örültem, néha érdekes bedobni. Janelle-ék enélkül csúnyán lemaradva estek volna ki… így meg szorosan estek ki. Amúgy kicsit a “Hanoi tornyai” problémára emlékeztetett a játék, szívesen kipróbáltam volna, ugyanakkor tényleg lehetett volna nehezebb is.
+1. Nagyon csini volt a fogadó csajszi ;)

#hétidézete: “U ganda be kidding me” :D (valamelyik afghanimal)

@Thomas: furcsa, hogy itt a “lecsupaszítás” a probléma, a Survivorben meg pont az újabb és újabb twistek behozatala meg az idolhalmozás. Egyszer valóban kéne egy olyan TAR évad, ahol egyszer sincs közös repülőzés, nemtom ez logisztikailag megoldható-e (gondolom frekventált helyek között kell csak közlekedni). A nagy lemaradás részben hiányzik, mert emlékezetes, de valahol meg így azért izgalmasabb.

Thomas - 2019. 05. 27. 17:40

Enzo: Tényleg, a Survivort túlbonyolítják, ezt meg leegyszerűsítik. Mondjuk ott nem is csak a sok idol meg előny a gond, hanem hogy tiszta random lett az egész, régen egy korai erős szövetség kincset ért, most meg kb. minden héten valaki kitalálja, kinek kéne kiesni, valakinek ez nem tetszik, kitalál egy másikat, aztán elkezdenek hozzá embereket toborozni. Általában 1 vagy 2 ember a mérleg nyelve, és akkor az az izgalom, hogy hova állnak. Vagy a még rosszabb, ami szintén egyre gyakrabban előfordul, amikor mindenki variál, és kb. minket meg kihagynak belőle, és fogalmunk sincs, hogy ki hova flippel éppen. Azt is most nézem, pár résznél reagáltam is a kommentedre, szóval majd érdemes lesz visszanézni:)

A TAR nem tudom, hogy izgalmasabb-e, nem biztos. Nekem ez túl így rohanós, semmi kihívás nincs ezekben a feladatokban, aki egyet hibázik, vagy feladatot vált, szinte esélye sincs visszahozni. Régen hányszor volt olyan, hogy órákat bolyongtak, besötétedett, úgy mentek oda, hogy kiestek, de aztán kiderült, hogy volt aki még jobban eltévedt, vagy még mindig az egyik feladatnál szív:) Na ez volt nekem az igazi TAR:)

Enzo - 2019. 05. 27. 22:57

@Thomas:
Amúgy poén, hogy erről a “régi TAR”-hangulatról a winnie által kaszált és folyton előcitált 21.évad jut eszembe ;)

#Survivor: ah, köszi hogy szólsz, már nem követtem volna vissza….elolvastam, és egynél reagáltam is (38×12), de a találgatásaidra csak spoileresen tudnék ;)

Enzo - 2019. 05. 27. 22:58

(meg még egy oldalsávot kérünkszépen plz)

Thomas - 2019. 05. 27. 23:45

Nekem meg a 27. évad jut eszembe, amit mi vittünk, az volt még talán az utolsó igazán jó évad:) Bár ahogy visszaolvasom, már ott is a lapos feladatokra panaszkodtam, szóval lehet, hogy csak a kritikák, meg a szimpatikus párok miatt maradt meg az olyan jó bulinak bennem:) Az S21 nem volt a szívem csücske, ahogy olvasom a kommentemet:)

Amúgy én is tök úgy vagyok most a TAR-ral, mint winnie, valahogy nincs már meg az a varázs, persze el lehet nézegetni, meg ezt hetiben kidumálni különösen poén még mindig, de ha nem lenne, akkor sem hiányozna. Ez az évad meg különösen nem tud izgalomba hozni, kevés az érdekes csapat, remélem, a következőben friss arcok lesznek.

A Survivor finálét megnézem most már a napokban, aztán spoilerezhetünk az évadzárós posztnál:)

Enzo - 2019. 05. 28. 00:03

Tényleg, jó kis beugrós kibeszélőírás :D

Nekem azért kicsit hiányozna, bár ha felfutna valamelyik másik jó kis reality (Hunted, The Runner, vagy épp Bertram van Munster és Elise Doganieri új koncepciója a vasárnapi hírekből, a Race To The Center of The Earth), akkor azokkal azért lehetne pótolni.

Sabinomi - 2019. 05. 28. 08:19

Én olyan 3 éve akadtam rá a TARra, de már nekem is kezd megkopni. Emlékszem régen első dolgom volt megnézni, most pedig este jutott eszembe, hogy kijött új rész… És akkor sem rögtön néztem meg… Szerencsére a kanadainál még meg van a varázs, csak az meg túl ritkán van…
Amúgy én is utálom Racheléket… Hogy tudja valaki hallgatni a nyavalygását? Én még sosem ugrottam át részeket a TAR-ban, de amikor ott hisztizett mert kiestek, egyszerűen nem bírtam hallgatni… Sajnos túl sokáig hagyták őket, így gondoltam, hogy megússzák… :(

Thomas - 2019. 05. 28. 18:47

Enzo: Még, hogy nincs mivel pótolni, most indul pl. a Songland, de már bele sem fogok nézni, mert nyáron egyszerűen így is túl sok a nézős reality:) Jó, az igaz, hogy hasonló nem nagyon van (hehe, az Expedition Impossible ugrik be elsőre, azt kár, hogy nem folytatták:) De úgy vagyok bele, hogy évi 12 órában belefér, ennyivel is színesebb a paletta, amit nézek, de ha mondjuk hirtelen évi 32 órára emelkedne (még többre, mint anno a dupla évad), mint a BettleBots, azért már nem vagyok benne biztos, hogy így gondolkoznék:)

És ahogy látom, tök sokan abbahagyták! A 27. évadnál mennyien kommenteltek még, most meg örülök, hogy Sabinomi írt, hogy ne csak hármasban beszélgessünk folyton:) De tényleg tök jogos, hogy mindenki ezt írja, hogy megkopott ez a varázs, mintha már nem is próbálnák valamivel feldobni az egészet, csak fásultan egymás mögé pakolgatják ugyanazokat a sablonokat, aki rajongó, úgyis megnézni, aztán kész. Nem baj az, ha rosszul sül el valami, mint ez a head to head is, de legalább próbálkozzanak szerintem új, kreatívabb feladatokkal (ez a Survivorre is ráférne) és játékelemekkel.

Raisen89 - 2019. 06. 15. 19:43

Vagypedig sokan nézik, de nem kommentelik! :) mint pl én is. mert én mondjuk úgy vagyok vele, hogy nem hetiben nézem, hanem ha kifutott az évad (vagy csak 1-2 rész van hátra) akkor kezdek bele. Ahogy a Survivornál is. (és igen, ott sajnos már túl sok az idol, emiatt kevesebb bonyodalom)

Deny - 2019. 06. 15. 19:54

Én is nézem, csak lusta vagyok kommentelni :D

Nálam továbbra is megvan a varázs, számomra ez a #1 show, ami még a szkriptelteket is übereli. Emlékszem, hogy szidtam magam, amiért nem kezdtem el korábban nézni. De az tény, hogy a kanadaiban jobb feladatok vannak, mint az amcsiban. Anno néztem az ausztrált is, de abból nem sok maradt meg. Mintha irtó rugalmas lett volna az epizódok hossza, volt ami 40, volt ami 60 perces volt.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz