login |

Life in Pieces: kezdett a 4. évad

2019. 05. 28. 16:57 - Írta: winnie

Szólj hozzá | kategória: kritika,

Mi az, hogy kezdett, már javában tart, sőt, nemsokára be is fejeződik. Örökre. Így ki tudja, hogy fogok-e még jelentkezni írással a Life in Pieces-ről, ami… majdnem visszahozott a nézők közé, de kiderült, hogy a 4×01 csupán egy kósza fellángolás volt, a második rész pontosan azt hozta, amiért a 3. évad premierjével kaszáltam a CBS rövidfilmes komédiáját.

Akárcsak a Modern Family, a Life in Pieces is bizonyította azt, hogy bőven van még kraft a sorozatban, ha a készítők egy kicsit megbolygatják a status quo-t. Ugyanis itt is egy nyaralást húztak meg, és az új környezetnek (valamint az új szereplő(k)nek), meg a jobban összefüggő sztorinak köszönhetően kifejezetten élvezetes és friss lett a kezdés. A karakterek persze a régiek maradtak, de jó volt látni őket másféle viszonyok között.

A gond csak az, hogy jó családi komédiához hűen, ezt nem lehet mindig megtenni, és a 4×02-ben már mindenki a megszokott körülmények között volt látható, a megszokott dinamikákkal (oké, egy új szereplővel kiegészülve), nekem pedig végig az volt az érzésem, hogy ezt már láttam. Olyannyira, hogy az epizód feléig sem nagyon jutottam el, talán a második szegmens közben le is állítottam a részt. Pedig az évadnyitó után felkészültem arra, hogy visszaszállok.

Ha nem is jön már be annyira, azért még mindig nagyon szimpatikus a Life in Pieces, vannak remek pillanatai, amik némelyik karakterhez kapcsolódnak, és abban is biztos vagyok, hogy ha nem is egyes részek, de egyes szegmensek tuti, hogy zseniálisak lesznek idén is. A gond csak az, hogy túl egyenetlenné vált számomra a sorozat ahhoz, hogy kitartsak mellette, több a miss, mint a hit ahhoz, hogy maradéktalanul élvezzem.

Egyébként ezt leginkább a formátum rovására írom. Mondjuk heti 20-ból 5-10 jó percért eleve nem érné meg egy komédiát nézni, de ha nem jelenetenként váltják ezek egymást, hanem 5 perces cafatokban, akkor még zavaróbb, hogy az ember egy nem túl érdekes szegmensnél várja, hogy mikor ér véget. Tudom, praktikus ilyenkor egy az egyben átléptetni, de az “csalásnak” tűnne számomra.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz