login |

Modern Family: vége a 10. évadnak

2019. 05. 28. 14:50 - Írta: winnie

8 hozzászólás | kategória: 2018/19 finálék, kritika,

Tudnak a Modern Family készítői, ha akarnak! Persze lehet, hogy csak azért mondom ezt, mert már rég elengedtem a sorozatot, és mert mindig is oda voltam a rendhagyó epizódokért (azokban pedig az MF általában nagyon jó), de a mostani évadzáró kifejezetten élvezetesre sikerült. Majdnem olyan jó lett, mint az ugyancsak nem annyira tipikus Halloween-epizód ősszeé.

A Modern Family-nek az az egyik nagy hibája, hogy az írók is mintha tudnák, hogy mely karakterekben van potenciál, illetve, hogy a három család közül melyik vicces és melyik nem, és ahelyett, hogy utóbbiakat húznák fel, inkább (érthető módon) azokra koncentrálnak jobban, akik működnek. Ezért kapnak Jay-ék szinte mindig resztlinek szánt szálakat, és ezért vált ennyire tűzre való karakterré Manny (nyilván Joe létezéséről már rég nem veszek tudomást), akit valamiért képtelenek elengedni.

A szezonzáró koncepciója nemes egyszerűséggel az elmúlt év születésnapjai voltak. Kvázi szkeccsszerűen mindenkinek végigmentek a születésnapján, így fedve le egy teljes esztendőt, és közbe még egy-két meglepetést is bedobtak, valamint elvarrtak bizonyos szálakat. Nyilván ez a műfaj garancia az egyenetlenségre, akadtak jobban működő és kevésbé sikerült gegek, de összességében a dinamika megváltoztatása (számomra) összességében piszok jól sült el – lehet, hogy egy fix nézőnek pedig pont ezért tetszett kevésbé ez a zárás.

Ami egyébként nem is volt nagyon zárás-ízű, simán lehet egy fillernek kezelni a Nagy Esemény előtt, amire természetesen az utolsó pár percre ki is tértek, és természetesen úgy tértek ki, hogy az egész családot összehozták, nem szenvedtek egymás mellett futó sztorikkal (az is mindig működőképes a sorozatban)

Szóval jó volt az évadfinálé, amikor rendhagyó a Modern Family, akkor annak ellenére még nagyon jól működik, hogy újdonságot nem sokat hoz. Ráadásul még a történetet is előre görgették egy megható zárással (amiben még a pilotra is visszautaltak! – ezért jár is a taps). Ha a szezon nem is volt ennyire erős, a szájíz a nyárra legalább meglesz az utolsó évad előtt.

Addig meg kíváncsian várjuk, hogy ki fogja kapni a(z első?) spinoffot. Mert a világ nyolcadik csodája lenne, ha nem próbálkoznának meg a brand tovább vitelével.

8 hozzászólás Ne habozz!

Mate815 - 2019. 05. 28. 15:50

“Ráadásul még a történetet is előre görgették egy megható zárással (amiben még a pilotra is visszautaltak! – ezért jár is a taps)”

Nagyon rég volt már a pilot, mi volt az utalás?

winnie - 2019. 05. 28. 17:05
Kissur - 2019. 05. 28. 17:07

Látom végül csak született írás. :)
Én ugye a szinkronos vetítéssel haladok, és szerintem idén végre elkezdtek haladni a dolgok. Itt most főleg Haleyre értem, de Alexnek is sikerült kilépnie a kockacsaj szerepkörből.
Számomra tovább is Mitch és Cam a legidegesítőbb, ráadásul mint házastársak, nem is állják meg a helyüket, mert majdnem minden rész arról szól, hogy hazudnak egymásnak, aztán persze valami véletlen folytán kiderül, és akkor hajlandók megbeszélni.
Manny alig szerepelt valamit az évadban. Apropó, azt se tudom, hogy most mit csinál. Tanul? Dolgozik? Passz. Joe néha beugrik pár egysorosra, Gloria meg Kolumbiázik pár sort, de ennyi. Abból a családból Jay a legjobb, akinek volt egy fiatal kikacsintása (szerintem Al Bundyra) az egyik évadközti részben. (Gondolom winnie nem nézted végig, azért hagytad ki a képek közül.)
Egyébként nagyon mondták az írók, hogy lesz egy haláleset az évad közben, ami több részre is kihatással lesz. Nos ez a több rész kőkemény 2 rész volt.

Mate815 - 2019. 05. 28. 17:34

És tényleg! Köszi Winnie!

Highwaycat - 2019. 05. 29. 00:08

Ebben az evadban minden szalat ami erdekelt tonkre tettek, es feltavnal, kozel 10 ev utan kasza nalam.

Gabriella - 2019. 05. 29. 20:46

A 11. Évad lesz az utolsó évad? 7. Évadnál tartok .

winnie - 2019. 05. 29. 21:50
Nikolka - 2019. 09. 12. 12:16

Szerethetőbbre sikerült, mint az előző évad. Néhol kifejezetten vicces volt.
Az utolsó rész szuper volt, sorozatzárónak is elment volna.
Meg valahol a 17-18. rész környékén volt egymás után 2 rész, ami nagyon vicces volt.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz