login |

Dynasty: vége a 2. évadnak — írta oriole

2019. 05. 29. 19:20 - Írta: vendegblogger

4 hozzászólás | kategória: 2018/19 finálék, kritika,

Related by blood, yes. But what you and are share is deception, jealousy and lies.

A CW szappanos drámája az 1. évadhoz hasonlóan egy kicsit lassabb, laposabb kezdés után ismét bepörgött, és hozta az őrültebbnél őrültebb fordulatokat, csattanós beszólásokat, ármányt és árulást, és számomra az év WTF pillanatát.

Szereplők jöttek-mentek, de a minőség nem sokat változott, jelentsen ez jót, vagy rosszat. Az írás továbbra is inkonzisztens, egy jó poén, egy ütős csavar kedvéért a készítők képesek beáldozni mindenféle logikát, észérvet, és gyakran a főszereplőket is.

Mindezek ellenére hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem tetszett a szezon. Ez az a sorozat, amit szinte bármilyen hangulatban meg tudok nézni, mert kikapcsol és szórakoztat. Még az olcsó, teátrális húzások is bejönnek, de hát ezért guilty pleasure a guilty pleasure, tudjuk, hogy nem kellene, de mégis megnézzük… és bűnös módon élvezzük.

A tovább mögött folytatom kicsit spoileresebben.

Dynasty esetében a szereplőgárdát mindenképpen ki kell emelni, a műfajban ikonikusnak számító sorozatokból érkező veterán színészek minden megerőltetés nélkül hozzák a karaktereiket, még akkor is, ha forgatókönyv nem mindig kegyes hozzájuk. Ez persze nem jelenti azt, hogy nincsenek gyenge láncszemek a csapatban (Michael), de az látszik, hogy a készítők a castingra nagyon odafigyelnek.

Dynasty szíve, lelke még mindig az Elizabeth Gillies által zseniálisan megformált Fallon. Ő az, aki az esendőségei ellenére folyamatosan fejlődik, és miközben jobbra-balra oltogat mindenkit, igyekszik jobb ember lenni.

Mintha a Gossip Girl-ös Blair Waldorf érettebb, tini problémáktól mentes változatát látnánk, de ami egyszer bevált, azt nem szégyen újra használni. A romantikus szál, és a Liammel való kapcsolata igazán szépen fel lett építve, és aranyos volt.

Az új szereplők közül Kirby kifejezetten jó, szerencsére nem csináltak belőle dráma királynőt (van abból már elég itt). Anders mellett a legépeszűbb karakter lett, aki időközönként visszahúzza az extravagáns gazdagokat a való világba. A Fallon-Kirby barátság kialakulása pedig az egyik kedvencem volt a szezonban, bár az évadzáró után lehet, hogy ennek búcsút kell mondani.

Az új Cristallal azonban vannak problémák. Egyértelmű, hogy az írók nem tudták, hogy milyen figurát akarnak behozni a történetbe, így legalább kétszer irányt változtattak vele. A kórházban dolgozó, jó lelkű, kicsit unalmas Cristalról kiderül, hogy gazdag, befolyásos, veszélyes apja van, akitől epizódokon át retteg, hogy később két mondattal kibéküljön vele. Ezután Blake-kel Bonnie és Clyde-ként zsarolgat és ver át embereket. Ana Brenda Contrerassal viszont nem volt gond, nekem jobban bejött, mint a régi Cristal. 

És ne feledkezzünk meg Adamről, aki féltékeny, ármánykodó, instabil viselkedésével rendesen felrázta az eseményeket, és izgalmassá tette a 2. évad végét. A kissé elpuhított Alexis mellé kellett egy erősebb, kiszámíthatatlan főgonosz, aki mindenféle ellenérzés nélkül kavar, és tesz keresztbe mindenkinek, aki az útjában áll.

Colbyék kissé háttérbe szorultak, bár Jeff az utolsó epizódokban újra aktivizálta magát, és megjelent a rég nem látott anyuka is, aki le sem tagadhatná, hogy igazi Carrington.

De vajon milyen lett a szezonzárás? Elborult. Az őrültség az előző szezonhoz hasonlóan újra a tetőfokára hágott. Volt itt esküvő, üzleti válság, árulás, múltbeli titkok felszínre kerülése. Van, aki megjátszotta a halálát, valaki börtönbe, más élete pedig komoly veszélybe került.

Egy biztos, a Dynasty készítői tudnak évadzárót írni, végig izgalmas volt, eseménydús, és akadt egy-két váratlan fordulat is a sok cliffhanger között. Így erre az epizódra adnék egy 8.5/10-et, míg a szezont egy elég szubjektív pontozással 6-7/10-re értékelném.

A közelgő harmadik szezon több szempontból is érdekes lesz, már csak a feldobott szálak kezelése miatt is. Ezenfelül új showrunner, és új Alexis is várható. Vajon idén is távozni fog valaki a főszereplők közül?

Különösen kíváncsi vagyok Alexisre, hiszen Gillies a borzalmas paróka, és maszk ellenére tökéletesen lemásolta Sheridan mimikáját, és hangját. Vajon az új casting is megteszi ezt, vagy magára formálja a karaktert? Ti kit választanátok Alexis szerepére?

4 hozzászólás Ne habozz!

Szaby59 - 2019. 05. 29. 20:36

Akármennyire is őrült ötlet volt az az arcplasztikás, Elizabeth Gillies olyan szinten hozta az Nicolette Sheridan hangját és gesztusait, hogy előszór azt hittem a régi színésznő van elmaszkírozva.

A sorozatról annyit, hogy elég sok a mellékszereplő szerintem, Colbyék kb. feleslegesek voltak az egész évadban, Michael is kb. mintha kényszerből lenne megtartva. Viszont baromira szórakoztató tud lenni.

len90 - 2019. 05. 30. 04:36

Tényleg igazi guilty pleasure és teljesen egyetértek a kritikával: gyenge évadkezdés után tényleg újra felpörgött a sorozat és visszakerült a heti szinten kötelezően nézős sorozatok közé.
Számomra is az új Crytal a gyengepont, nekem a régi jobban bejött (minden szepontból), valamint egyetértek azzal is, hogy Colby-ék tényleg teljesen feleslegesen vannak megtartva. Michael mellett Monica is említhető a brilliáns castból negatív értelemben kilógó teljesítmény terén.
Adam Alexis elleni merénylete nekem is az év WTF momentje volt, nem olvastam előre a híreket Sheridan távozásáról, ezért meglepődtem rendesen. Egyébként sajnálom, hogy forced recastingra kerül sor, remélem sikerül ismét egy ikonikus szappanopera színésznőt megnyerniük a szerepre…

Jud.no - 2019. 05. 30. 05:58

Hat en egészen másképp éltem meg a második évadot. Az első annyira izgalmas, jól felepitett volt, erre a másodikra szinte rá kellett mindig venni magam h nézzem meg a következő epizódot. Totál összecsapott volt minden, annyira megkavartak már mident h szinte követni se bírtam. Túl felszínes, az első évadban legalább az első Cristal hozott némi komolysagot és érzelmet a sorozatba. Nincs amúgy bajom az új cristallal, Kirby kifejezetten az egyik kedvencem, Sam viszont total jelentéktelenné vált, csak teng-leng minden részben. Adam viszont marhára ellenszenves, undorító az egész feje, hát a cselekvései… Remélem javulás lesz a 3. évadban, de ha ez folytatódik akkor én sztem kiszallok mert idegesít az egész.

Roxi - 2019. 08. 09. 21:23

Az kimaradt az értékelésből ami engem komolyan zavart,hogy a zsarolás,ármánykodás,árulás, egymás oltogatása mellett gyakorlatilag a fél családból pszihopata gyilkost csináltak. Ez az első évadban azért nem volt.
Alexis,Adam,Blake cinkosként Anders és Cristal is….
Stevennel nem tudom most mi van,őt kinyírta Adam vagy mi?
A Sammy Jo-Anders kettős viszont bejött az ő jeleneteik felüdítőek voltak.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz