login |

Pilot: It’s Bruno

2019. 05. 29. 14:50 - Írta: human

5 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Ki az a Bruno? Hát a főszereplő kutyája. Miért készült róla sorozat? Fogalmam sincs. Mi is ez a sorozat? Ne kérdezd. De már megnéztem 4 részt belőle, és szerintem így jár majd a többi is. Bár évadkritika nem lesz, az biztos.

Az It’s Bruno amúgy teljesen olyan, mint a Bonding, avagy a Netflix újabb kísérletezésének darabja (magyar felirattal került fel, egyébként), amivel a…YouTube közönségére hajtanak? Itt például nem sado-mazo a téma, hanem tényleg egy kutya, viszont 10-15 perces részekkel operál, és kis fejvakarás után arra jutottam, hogy ez tényleg nem a szkeccs komédiákhoz áll közel, hanem inkább a vlogolás ugrik be, mármint arról, ahogy a főszereplőhöz állhat a néző.

A már említett Bondinghoz képest itt még kevesebb a narratív szál, minden rész csak egy ötletet bont ki, ami valamennyire a kutyákhoz kötődik, meg ahhoz, hogy kvázi gyerekként gondol Bruno-ra a gazdája, de közben azért a környék, Brooklyn lakosairól is beszél. De ezt tényleg úgy kell elképzelni, hogy furcsa figurák furcsa dolgokat tesznek.

Az egyik rész fő témája például az, hogy egy hipszter, aki “beköltözik” a környékre, de nem szedi fel a szart a kutyája után (shit and run), ezért le kell kapcsolni a sprintelő fejét. Vagy amikor a főhős becsajozik, de kiderül, hogy a nő csak a kutyájára hajt. Nagyjából ezekből belőhető.

Még ha bele is lehet magyarázni valami mélyebb tartalmat, de az tényleg csak ez lenne, magyarázat, a sorozat egyáltalán nem erőlködik semmivel, látszólag elvan a poénjaival. A kidolgozásuk mögül hiányzik az erő, de valahogy el lehet lenni vele. Már ha az ember megkedveli a főszereplőt, meg a gülüszemű kutyáját.

Közben a végére beugrott még rövid leírás: olyasmi, mint a B-szál egy sitcomban. Nincs körítés, de valahogy mégsem ez tűnik a legérdekesebbnek. Mit mondjuk ha valami párkapcsolati dráma a fő vonala a Friends-résznek, és közben Ross szendvicse a B-szál (már nem emlékszem ott mi volt pontosan). Na, ilyen az It’s Bruno.

5 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2019. 05. 29. 15:05

jaj, hát ez egy olyan aranyos amatőr valami. mármint olyan szempontból amatőr, hogy lelkes, naiv munkának tűnik, ami tényleg csak arról szól, hogy valaki imádja a kutyáját (himnusz az ebekhez), de mégis van mögötte egy kis tartalom.

azt írnám, hogy tipikusan szerethető cucc, pár jópofa poénnal, de az epizódok végén a baseballütős gegek miatt mégsem ezt a jelzőt használnám:)

a guyt, ezt a rapper csávótegyébként nem ismerem, nem tudom, hogy ő mennyire név.

human - 2019. 05. 29. 16:42

amúgy engem az lepett meg a részek kapcsán, hogy a csávó miket rendezett ezen kívül, ezért furcsa, hogy néhol ritmustalan az egész.

El-ahrairah - 2019. 05. 29. 20:55

Néztem pár részt, fura, kicsit ritmustalan, kicsit esetlen és a főhős is túl mufurc ahhoz, hogy feelgood legyen.

Egyszer majd lehet befejezem, de egyelőre nem volt sem elég vicces sem elég weird ahhoz, hogy elnézzem a történet ilyen szintű mellőzését.

DH - 2019. 06. 07. 21:44

A cimet olvasva megorultem, hogy Sacha Baron Cohen uj anyaggal jott, de sajnos nem 🙁

rary - 2019. 10. 30. 21:55

Húha, nem is igazán tudom, hogy mit láttam. :D
Furcsa szerzemény, de kíváncsi vagyok. Rövidek a részek, így maradok. A pontozásom vagy 2/10 vagy 8/10, attól függ, annyira fura, hogy már jó.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz