login |

The Rain: a 2. évad

2019. 05. 29. 21:30 - Írta: winnie

6 hozzászólás | kategória: Európa is létezik, kritika,

Csak hogy ne maradjon kibeszélő nélkül a Netflix dán, posztapokaliptikus sorozata, és az, hogy pár hete a második évad rögtön magyar felirattal jött, sokaknak örömöt okozott, hiszen azért elég népszerű lett itthon. A nem sokkal a Dark után érkező darab azonban közel sem aratott osztatlan sikert, én is elsőnapos darának terveztem anno, s bár tetszett a halált hozó csapadékos koncepció, és a kezdés, elég hamar kiszálltam belőle – itt az első évad kritikánk pár tucat véleménnyel.

Gyenge cliffhanger ide vagy oda, a The Rain továbbra is ott lebegtette a fejünk fölött a “Na, most mi lesz?”-kérdéskört, ami a nézőt elég erősen sarkallja darálásra. A 2. évad még az elsőnél is rövidebb lett, csak 6 részes, cserébe viszont jóval több minden történik benne, sokkal többet fedezhet fel a néző a világból – és a “mitológia” (nevezzük így) alakítása kapcsán is elég nagy előrelépés történik, mondhatni definiálja a sorozat nagy vonalakban azt, hogy miről is fognak szólni az esetleges további szezonok.

Konkrétan műfajváltásról, ami nálam baromira nem csapódott le jól. Pedig az idei kezdő jelenet nagyon ütős és szívbemarkoló lett, ahogy visszapillantottak az eső első napjaira, de utána… A tovább mögött folytatom spoileresebben.

Á…, és csak legyintés.

Nem mondom, hogy az új csapat nem hozott elsőre lázba, elkezdtem érdeklődni, felcsillant annak az esélye előttem, hogy visszaszállok, de a lelkesedésem sajnos elég hamar lelohadt, és azt vettem észre, hogy nagyjából ugyanazt a középszert, azt a CW-s, Freeform-os stílust látom viszont a 2. évadban, ami már az S1-ben sem jött be annyira. Az pedig, hogy a középpontba Rasmus és a trutyija került, nálam végleg elvágta a The Rain-t.

Persze nem fair azt mondani, hogy “anyu, én nem ilyen lovat akartam”, mert manapság egyre többször kerül szóba kommentben az, hogy azok a kritikák értelmetlenek, amik azért kárhoztatnak egy sorozatot, mert nem az történik benne, amit egy bizonyos néző akar (vagy amire számít), mert a készítők másban gondolkodnak. És itt a jelek szerint igencsak másban gondolkodtak.

Ez van. Én egy túlélős drámára fizettem (volna) be, de úgy tűnik, hogy a The Rain egy… szuperképességes, “mutánsos” szériává vált? A körítés persze maradt, mint ahogy a repetitív melodráma és a világvége árnyékában meglepően erős romantikus vonal is, de Rasmus ilyen szintű elfajulása engem végképp nem érdekel, az efféle nem az én stílusom. (Már a nyitányban húztam a szemöldököm a fás felfedezésen.)

Viszont ez utóbbi tényleg csak egyéni preferencia kérdése, akinek ez a “mutánsos” megközelítés bejön, és az első évaddal sem volt gondja, annak tökéletes lehetett az idei szezon, hiszen egyrészt a visszatérő karakterek kapcsán is előre lépett, másrészt hozott pár új szereplőt, akikben a rejtélyfaktor és a potenciál is megvolt az elején, hogy kinőjék magukat – hogy sikerült-e, az más kérdés.

A rejtélyfaktor hozta magával a kérdéseket, amikből elég sok volt, és elég sok is maradt megválaszolatlanul, a karakterek viszont javarészt elég egydimenziósra sikerültek, és ami még rosszabb, sok cselekedetük teljesen következmények nélkül maradt.

Üldözték a csipet csapatot, Simone feszt védte Ramsus-t, amitől csak tudta (miközben a néző egyre kevésbé érti, hogy miért – oké, azért még bennünk van az, hogy láttuk a srácot gyerekként, és amikor eszembe jut, akkor a mostani énje láttán kicsit elszorul a szívem, és rögtön megértem, hogy milyen érzéseket keltett bennük Apu), bonyolódtak a dolgok, de nem lehetett érezni az S2-es történetben azt, hogy kellett volna neki ez a 4 óra, túl sok töltelék kapott még így is helyet.

Ami engem illet, én most azonnal befizetnék egy spinoffra Simone-nal (aki kapott hosszú hajas flashback-et!). Persze nem feltétlenül a romantikus kalandjaira. Rasmus-t meg, mint a dagadt ruhát, hagyják csak másra.

De mivel a marsallbot a készítők kezében van, ezért felkészülhetünk Sarah-ra, mert ugye nem csak Rasmus élte túl a vírusfertőzést.

6 hozzászólás Ne habozz!

korum - 2019. 05. 19. 09:06

Jó lett a második évad, kicsit változott a sztori.

Tomtaker - 2019. 05. 20. 08:49

Nekem is tetszett a 2. évad. Kicsit jobban is mint az első. És remélem be fogják rendelni a 3. évadot belőle mert ezt muszáj lesz folytatni.

Aunt Polly - 2019. 05. 30. 09:00

Bar voltak hibai, nekem jobban tetszett az elso evad, ezt a masodikat mar legfeljebb unalombol fogom vegignezni.Erdekes, hogy amig az eso jelentette az eletveszelyt, folyton esett, most meg allandoan sut a nap:)

Snoopyzit30 - 2019. 05. 30. 20:54

Az 1.évad utolsó része fájt (ennyi logikátlanságot nem láttam azóta se), de lehet az évadnyitóba majd belenézek.

Snoopyzit30 - 2019. 06. 09. 17:32

Megnéztem a 2. évadot, de nem tudom mit reméltem. A leghatározottabban lebeszélnék mindenkit, akinek az első évad egy picit is tetszett.

3/10.

BeeR - 2021. 01. 22. 15:32

Ezt a Jean-t minek kellett ennyire hülyére beleírni? Megjelenik a képernyőn és már pörgetek is tovább

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz