login |

Pilot: The Inbetween

2019. 05. 30. 18:33 - Írta: human

14 hozzászólás | kategória: 2018/19, kritika, pilot-mustra,

Így kell rögtön a nézőnek ismerős dolgokba vágni? Az NBC újonca nem sokat tököl a felvezetéssel, rögtön egy klasszikus nyomozós sorozat részt szállít.

Igazából pont emiatt szórakoztatott jobban? Nincs semmiféle “szellemeket látok”-dologra ráébredés, meg a rendőrség lassú befogadása, hanem a főszereplő már alapból segít a rendőröknek (vagyis egy rendőrnek, a nevelőapjának) az ügyeikben. Emiatt nem is lett túlzsúfolt a pilot, ami elég jót tett neki.

Viszont alapból érdekes ez, hiszen az írók feltételezik, hogy a néző tisztában van a zsánerrel, így a The InBetween kezdése olyan, mintha a 2. évad elejét néznénk, vagy hasonló, ahol az új szálat vezetik fel, nem pedig most ismertetnek meg minket a karakterekkel. Csak pár pillanat ment ki az építésükre, mintha már ismernénk őket. És igen, bizonyos szinten tudjuk az alapjaikat, mivel sok hasonló sorozatot láttunk.

És a poszt is olyan lett, mintha én tisztában lennék a ti ismereteitekkel a sorozatról. Na nem direkt, de most már így hagyom. A történet tényleg annyi, ahogy tegnap is kiemeltük, hogy amolyan Medium vagy Ghost Whisperer módra a főszereplő halottak szellemeit látja, akiknek lezáratlan ügyeik vannak az életben, és segít nekik. Na meg a rendőröknek.

Egyelőre nem megy velük a helyszínekre, vagy ilyesmi, sokkal inkább a nő szála kicsit külön létezik, és információt szolgáltat a nyomozásba, amikor összeér a kettő, kicsit előrerugdossa a sztorit. A pilotban látottak sokkal hagyományosabb felépítést sugalltak, legalábbis az elejére, mint amit a tavalyi leírás sugallt, így tényleg meglepő volt az itteni megoldás. Legalábbis egyelőre.

Nem tudom, nehéz pontozni. Egy érdekes 7/10? De csak mert kőszívű, sokat látott néző vagyok, így a furcsaság miatt lekötött a pilot. Rendes nyomozósként… majd winnie értékeli a 2. rész után?

14 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2019. 05. 30. 19:15

alapvetően bejött, talán 6,5, mert akadnak benne furcsaságok.

tetszett a főhős, mintha csak az in the darkos csaj lett volna, csak kettővel szelidebb/szolidabb kiadásban. de ő is rögtön egy rakás pia vásárlásával nyitott, és a szexuális élete is szabadosabb.

tetszett az in medias res. fura volt, de bejött. nem alapoztak.

tetszett, hogy bevállaltak egy egyszereplős ügyet, és mégis sikerült kihozni úgy, hogy “jé”-megoldás legyen. nyilván egy második részben ekképp már kitalálható lenne a tettes, de itt még nem ismertem a mechanikát, és nem tudtam, mennyire gyúrnak a gyilkos személyére.

tetszett a külön, b-szellemsztori és az, hogy azt is végigvitte. (először azt hittem, hogy a kislány állandó szereplő lesz.)

viszont a halállátásnak fura volt, hogy nincs mechanikája, az egész teljesen random. van, amikor csak úgy jön, van, amikor álom, van, amikor magát látja, van, amikor régi eseményt lát, van, amikor mait, van, amikor kérésre lát valamit. nincs szabály. hosszabb távon nem tudom, mennyire fog ez bejönni, mert így ugye OP az egész, olyan, mintha lenne egy hacker, akihez lehet fordulni, ha kell valami infó. persze még így is csak homályos clue-kat kap, hogy ne legyen túl OP.

winnie - 2019. 05. 30. 19:18

de ami a legdurvább, az a cliffes arc. eleve nem értettem, hogy minek cliffnek, majd arra gondoltam, hogy most ő lesz a következő eset, de akkor nem értettem, hogy kerül oda, szóval maradt az, hogy hajnalban néztem, és átaludtam egy jelenetet (mert arra sem emlékeztem, hogy miképp került elő a videófelvétele – majd feliratban megnézem) (az egyik kritikában konkrétan azt írják, hogy ő segített a csajnak – akkor lehet, hogy két jelenetet aludtam át?:)

de a lényeg, hogy ahogy olvastam, a guy visszatérő szereplő lesz, afféle hannibal lecter-szerű társként, hogy segítsen, és sötétséget hozzon a sztoriba. viszont meglep, hogy egy ennyire izgalmasnak tűnő szálat kvázi fel sem vezetnek a pilotba. pedig biztos lenne, akiket ez bírna maradásra.

mSO - 2019. 05. 30. 22:55

Köszi, így már van mik között elhelyezni a sorozatot. :D Évad végén meglátjuk, mennyire sikerült, és ha jól, jöhet!

Tyberius06 - 2019. 06. 01. 02:51

Engem megfogott. Üdítő, hogy ennyire belecsaptak a lecsóba és nincs túlterhelő információ invázió 40 percbe sűrítve.
Összességében bejött. Várom a folytatást.

karit - 2019. 06. 02. 15:16

Érdekes. Talán ha nem volna ennyi néznivaló, bele is férne, de így ehhez még kicsit egyedibbnek kéne lennie.

(Ha valaki ért az ilyen dolgokhoz, árulja már el, mivel van bekenve a falakon átsuhanó szellemek cipőtalpa, hogy a padlón ne essenek át.)

DarkEagle - 2019. 06. 04. 12:30

Na én is megnéztem az 1. részt. Eddig nagyon bejön. Casting nagyon jó bár kicsit fura angol akcentussal hallgatni Lance papát. :D Kíváncsi vagyok mit hoznak ki belőle, remélem túl nagy átívelő szálak nem lesznek benne.

A kiscsajról addig nem is sejtettem hogy szellem amíg el nem kezdte mozgatni a figurát, ilyen is ritkán van. Valószínű hogy hetiben lesz nyomozás és mellette hasonló ügyeket is elintéz majd a csaj. Mármint remélem mert a szimpla nyomozás idővel unalmas lenne.

A pilot egy rős 7/10.

winnie - 2019. 06. 04. 13:01

DarkEagle: kiemelt szál lesz majd az a sorozatgyilkos szellem a cliffhangerből elvileg, aki hoz bele egy sötét vonalat.

DarkEagle - 2019. 06. 04. 14:38

Amíg nem megy át SupNatba addig oké. Az a része mindig is tetszett a szellemes sztoriknak hogy megtehetnek bármit. Csak ne vigyék túlzásba. A kiscsaj bosszúja is bejött pl.

winnie - 2019. 06. 28. 13:15

My name is Cassie, and I see ghosts. Sometimes they send me a message, and sometimes they just show up.

Igen. Pont ezért szállok ki a The InBetween-ből. human már írt az NBC utolsó 2018/19-es újoncáról, aminek a halottakkal beszélő főszereplője besegít a rendőrségnek, és nagy meglepetésemre kifejezetten bejött neki. Nekem is bejött, 6,5/10-re hoztam ki a pilotot, de a folytatást már egyszerűen nem tudtam hová tenni, egyszerűen nem látom, hogy mi akar lenni ez a sorozat, csak egymásra vannak halmozva benne dolgok.

Az az igazság, hogy amiket most negatívumként fogok felhozni, másnak talán pozitívumok lesznek, illetve még reálisnak is tűnhetnek, már amennyire a témában lehet realitásról beszélni. Először is az irány hiánya alapvetően arra utal, hogy nincs egy konkrét sablon, amire fel lehetne húzni a részeket. Mondom, az akár üdvözlendő is lehetne, mert bármi jöhet bármikor bármilyen formában, de számomra pont a random történetmesélés húzta le az értékelést.

A másik meg az, ami a fenti idézetből lejön. Egyszerűen zavarja a nem létező OCD-met, hogy a főhősnek nincs egy konkrét módszere a látomásokra, nincs semmi visszatérő mechnika. A Ghost Whisperer-ben megvolt, hogy Melinda miképp kapja őket, a Medium-ban pedig Allison Dubois mindent álmában látott. Itt viszont teljesen véletlenszerű minden. Az is, ahogy jönnek a látomások, az is, amit lát Cassie, az is, ahogy látja. Hol érintésre, hol közelségre, hol csak úgy – hol lát valakit, hol találkozik egy szellemmel, hol pedig bekerül egy halott bőrébe és az ő szemén keresztül tapasztal meg mindent.

Tippre egy “valódi médiumot” sem egy konkrét recept szerint rohannak le a víziók, de itt azért fel kellett volna szerintem áldozni a “realitást” a tévé kedvéért, mert egyszerűen így nincs íve az epizódoknak, és tényleg az az érzésem, hogy csak ötleteket dobáltak egymásra. Az első 3 rész olyan volt, mintha 3 különböző sorozat egy epizódját néztem volna meg.

Nyilván ilyen szempontból az ügyek is változatosak akad, ahol a rendőrség konkrétan nyomoz valaki után, és még rejtély is van, máskor pedig csak valamit ki akar deríteni a főhős, de annyira all over the place az élmény, hogy besokalltam. És az az igazság, hogy egyébként is minden döcög a The Inbetween-ben, kezdve a megvalósítástól egészen a főszereplő játékáig. (Például gőzöm sincs, hogy viszonyul a látomásokhoz. Van, hogy megrémül, pedig tudja, hogy nem valódiak, máskor direkt keresi őket, és azt is csak úgy random bedobták, hogy alkohollal elnyomja őket.)

Nem is folytatom, mert napestig tudnám folytatni mondjuk a szellemek hol egyéni, hol tömeges megjelenésével (ld. a kórház), akik hol horrorba illenek, máskor tök normálisan néznek ki, rendelkezzenek bármilyen sötét sztorival. (Ide tartozik a főhős mellé szegődött kvázi Hannibal Lecter, aki ötletnek ismét csak jó, de jelentősége nem nagyon volt, csak némi repetitív lelkizést kényszerített ki.)

Azt meg külön sajnáltam, hogy a pilottal ellentétben a 2. és 3. részben nem volt szellemnek segítős mellékszál.

Tyberius06 - 2019. 08. 09. 03:28

Hm…

Ez érdekes meg mertem volna esküdni, hogy erre anno én reagáltam. Mármint arra, hogy írod is, winnie, hogy amiket felhozol negatívumokat talán másnak pont pozitívumok. Igen, valahogy így vagyok vele. Nekem baromira bejön ez a sorozat, ahogy a szellemek elég random előjönnek, ahogy szép lassan, de nagyon apránként csöpögtettek morzsákat, hogy is működik ez a világ.
Egyébként a főszereplő játékára és viszonyára a szellemvilághoz írt kritikával pont nem értek egyet. Ez kb olyan, hogy nézel egy horror filmet és tudod, hogy egy film és tudod, hogy nem valóságos, de ha jól van megcsinálva, simán összeszarja magát az ember rajta… Ezért nem nézek “komoly” horror filmeket, csak ilyen vicces ijesztgetős “Sikoly” kategóriákat. Ez kb itt is így működhet. Ráadásul nem mindig vágja le ő se egyből, hogy amit lát az pl. nem valóságos. Erre kb a legjobb bizonyíték itt volt a 9-dik rész elején, amikor nem esett le neki egyből, hogy a táncoló lány akit lát az egy szellem. Ez a része egyébként megint tetszik, hogy még számára sincs meg az az éles határ, kivéve egyes eseteknél, hanem simán összefolynak a valós és látomásos dolgok. Talán ebből is fakad, hogy meg tud rémülni esetenként, mert annyira összefolynak a két világ képei előtte, hogy amíg vissza nem jön ebből az “inbetween”-ből, nem is tudja, hogy épp egy szellem miatt belekerült. Mondjuk nem rémlik, hogy ezt szájba rágták volna, de nem is érzem problémának.
Azért vannak benne fölösleges szálak, pl. a két apuciból az egyik betegsége eléggé minek. Az állandó sorozatgyilkos pedig itt a 9-dik részben kapott egy eléggé kidolgozott hátteret, bár az hogy miképp tud kinyúlni emberek felé az eléggé kérdéses. Mondjuk vannak elméletek, hogy a skizofrének és egyéb mentális betegségben szenvedők fogékonyabbak az ilyen para jelenségekre, szóval ez sem akkora WTF.

Még egy rész van hátra, remélem nem valami ordas cliffel fejezik be a sorozatot. Tök felesleges lenne, a nézettsége alapján nem lesz folytatás, viszont elraktároztam magamnak ezt a 10 részt, mert nagyon kellemes szórakozást nyújtott és lehet egyszer még visszatérek rá.

winnie - 2019. 08. 09. 08:41

hmm, köszi, jó volt olvasni.

Tyberius06 - 2019. 08. 15. 16:39

Szóval így a finálé hozta, amit belebegtettek, volt kis családi drámázás is és ezúttal csavartak egyet a dolgon és nem szellemek kértek tőle segítséget, hanem Cassy a szellemektől. Ezzel építették egy picit a mitológiát is. Összességében lassan, de biztosan sokkal inkább átmentek a misztikum irányába, mint pl. anno a Medium tette.
A vége mondjuk, oké, nem ordas nagy cliff, de eléggé WTF? Oké, annyira nem ülök tűkön (úgyse lesz folytatás), de ha itt most az van, hogy az egyik apuciba szállt egy szellem, akkor azért eléggé sok pontot fog nálam veszíteni, ha mégis lenne folytatása.
Az évad meg marad kellemes emléknek, a karakterek többnyire tetszettek a sztori se volt rossz.

DenisaW - 2019. 08. 15. 23:05

Ez a sorozat jó, és baromi creepy.. :D
A frászt hozza rám olykor, és ez ritka, szóval jár a pacsi a készítőknek. Nekem teljesen bejön ez a sorozat, a karakterek jók,de mindig van mit fejleszteni/építeni rajtuk. Mivel nem nagyon van ilyen médiumos sorozat, így bízom a folytatásban.

rary - 2019. 10. 28. 23:00

Nagyon klassz sorozat, tényleg azt mondom creepy, főleg amikor a rigmusokat skandálja az éneklő hang.
Nagyon tetszett és maradok tovább 7/10.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz