login |

Harrow: kezdett a 2. évad – írta nargli

2019. 06. 03. 21:25 - Írta: vendegblogger

5 hozzászólás | kategória: Ausztrália megmutatja, kritika,

A 2. évad előzetesét fölvezetve winnie azt írta, hogy a Harrow jól sikerült darab, és ez még mindig teljesen igaz. A szezonból eddig csak pár rész ment le, és engem megint beszippantott a sorozat.

Továbbra is Ioan Gruffudd sármja a sorozat motorja, de amellett kapunk érdekes heti ügyeket, izgalmas átívelő szálat, és egy új szereplőt, akinek a múltjában titok lappang. A tovább mögött spoileresen mutatom meg, hol tartunk most a sorozatban.

A fonalat pontosan ott vesszük fel, ahol az első évadban elejtettük: Harrow-t lelőtték, rohanni kell vele a kórházba. És ez a rohanás lesz jellemző az egész első epizódra, mert a készítők mindent bele akartak sűríteni ebbe a nyitányba: főhősünk életét megmentik, lábadozás közben még egy rejtélyes heti ügyet is megold és még arra is van ideje, hogy a magánéletét tovább bonyolítsa.

És persze a végére marad a legfontosabb kérdés, az idei évad átívelő szála: ki lőtte meg Harrow-t és miért? Ki akarja tönkre tenni az életét? Ezt próbálja kideríteni ebben a szezonban.

Ilyen fölfokozott, kapkodó kezdés után kicsit félve kezdtem bele a második részbe, de az már nem okozott csalódást, szépen felépített nyomozást kaptunk, miközben az átívelő rejtélyt is profin adagolták. A harmadik epizód pedig már tökéletes ritmusban hozott mindent, amit szeretek ebben a sorozatban.

Csak egyetlen dolog zavar, de az nagyon: mi történt az első évad rejtélyével? A történet jelen pillanatban úgy kanyarog, mintha az első évad meg sem történt volna.

Oké, az első részben még foglalkoztak vele, hogy Harrow embert ölt, de azóta semmi. A gyilkosságról tud a férfi asszisztense, a lánya és már a volt felesége is. De az asszisztense ugye bizonyítékot hamisított, hogy Harrow megmeneküljön a börtöntől, a lánya is mellette áll, hiszen miatta történt a gyilkosság, a felesége pedig egyszerűen nem vesz tudomást a történtekről, mert nem tudja, mit tegyen.

És, hogy mi történt Soroya Dass-szel, Harrow barátnőjével, a rendőrrel, aki kitartóan nyomozott, és rájött, hogy a sármos doktor embert ölt? Nos, őt kiírták a sorozatból.

Nem tudom, hogy az írók eredetileg is így tervezték-e, vagy a színésznő akart hirtelen kiszállni, mindenesetre kurtán-furcsán intézték a dolgot. Soroya másik városba távozott. Ennyi. Egy félmondat, és senki még csak nem is törődik vele, hogy valaha ismerte őt. És azzal sem, hogy egy ember meghalt.

Harrow sebtiben talál magának egy új, izgalmas nőt, akivel rögtön vonzódnak egymáshoz, de nem lehetnek egymáséi.  Dr. Grace Molyneux (Jolene Anderson) patológus képzése még nem fejeződött be, a munkáját főhősünk felügyeli, így még egy közös vacsora is kockázatos, hiszen a végén még etikátlan kapcsolathoz vezetne.

Grace szála kellően izgalmas: sikeres idegsebész volt, és még nem tudjuk, miért váltott hirtelen a patológiára. Itt lappang a titok. De ez nem változtat azon tényen, hogy az első évad remekül fölépített rejtélyét hagyják homályba veszni. Persze, ne legyen igazam. Évad végére derüljön ki, hogy ez egy hatalmas átívelés, és az első és a második rejtély összefügg.

Addig is még mindig jó szívvel ajánlom Nektek a Harrow-t, szuper kikapcsolódás, hétről hétre tartalmas 50 perc, remek szereplőgárdával.

5 hozzászólás Ne habozz!

ChristineJane - 2019. 06. 06. 10:39

Ó, erről már van írás? De jó! A negyedik rész is nagyon jó volt, de ha Simonnal tényleg megteszik azt, amit láttunk, mérges leszek!

LilyCat - 2019. 06. 06. 13:31

Amit Simonnal csináltak, az övön aluli, remélem, jön még egy-két csavar a történetben.

nargli - 2019. 06. 07. 16:07

Amit Simonnal csináltak, az nagyon durva, remélem, nem az történt, amit láttunk!

syxa - 2019. 06. 10. 19:03

Magyar jelenlét: Harrow 2×05
A falon egy lovas kép Magyar Posta felirattal.

eszemix - 2019. 06. 17. 22:03

Simont a kezdetek óta bírtam. Ez nagy disznóság volt!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz