login |

Hírhétfő – Ghosts 2. évad! High Seas / Alta Mar 2. évad!

2019. 06. 03. 09:00 - Írta: winnie

25 hozzászólás | kategória: hírek, , ,

 • Mai magyar premier: Gyilkos ügyek 5. évad, NOS4A2 1. évad, Fear The Walking Dead 5. évad, Younger 4. évad, A bronz kert 2. évad, Anikó Show 3. évad, Dalmata utca 101 1. évad (folytatás)
 • Premier: Fear The Walking Dead S5 (vendégblogger?), American Princess S1, Perpetual Grace, LTD S1, Talking Dead Fear Edition S4, The Weekly S1, Axios S2, Southern Charm: New Orleans S2, Secrets of The Zoo S2, An American Murder Mystery S14, Island Hunters S5, Marriage Rescue S1, Raising Wild S1, Relatively Nat & Liv S1, Truth Behind The Moon Landing S1, Death Row Stories S4, Howie Mandel’s Animals Doing Things S2 + Finálé: When Calls The Heart S6 (vendégblogger?), Inside Mighty Machines S1, Worst Cooks In America S16, Bar Rescue S6 + lement egy Downton Abbey Returns!-különkiadás a PBS-en
 • Teljes évados premier: NOS4A2 S1 (AMC Premiere), Malibu Rescue: The Series S1 (Netflix – MAGYAR FELIRAT!),
 • Magyar premier – Prime: 06.12 Grace klinika (Grey’s Anatomy) 12. évad
 • Magyar premier – VIASAT6: 06.16 Őrül-tech 1. évad
 • Magyar premier – Disney Csatorna: 06.03 Dalmata utca 101 (Dalmatian Street 101) 1. évad (folytatás)
 • A God Friended Me szinkronhangjai.
 • Az RTL Klub mostantól feltünteti hivatalos programjában, hogy mely sorozatepizódok és filmek lesznek vágottak. A 06.10-i héten sorozatrészek közül a török Megtörve 1., 2., 3. és 6. része, valamint a Whiskey Cavalier – 1×02.
 • A The Dark Crystal: Age of Resistance premierdátuma a Netflix-en: 08.30-a.
 • A Stranger Things S3-at a következő filmek ihlették: Fast Times at Ridgemont High, The Thing, Romancing the Stone, Midnight Run, Indiana Jones, Jurassic Park, valamint David Cronenberg rendezései.
 • Kit Harington egy, a közleményekben ‘wellness retreat’-ként hivatkozott egészségügyi rehabilitáló intézménybe vonult.
 • Egy karácsonyi különkiadás erejéig a BBC feléleszti a Gavin & Stacey-t – itt írtunk anno róla. És minden szereplő vissza fog térni. Igen, még James Corden is.
 • Az NBCUniversal indítani tervezett streaming platformha 2020. közepén fog indulni.
 • Tiffany Boone (Jerrika) nem fog visszatérni a The Chi 3. évadjára.
 • Az ABC cikluson kívül berendelt egy cím nélküli többkamerás komédia pilotot Nate Bargatze főszereplésével – a projekt eredetileg a FOX-ra készült, de nem kapott pilotberendelést. A készítő Jerrod Carmichael és Ari Katcher, valamint Nate Bargatze és Dan Shaki, a showrunner Danielle Sanchez-Witzel – a rendező meg… Drew Goddard, WTF. A történet a komikus életén alapul, és egy házaspárról szól, akik 6 éves lányukkal Kaliforniából a férje szülőhelyére, Tennessee államba költözna, ahol szülei is élnek. A család mindezt az egyszerűbb élet reményében teszi, azonban az sokkal bonyolultabb lesz, mint gondolták volna.
 • A szövetségi bíróság visszautasította a Michael Jackson-hagyaték által az HBO ellen indított keresetet a Leaving Neverland kapcsán. A részletekről itt lehet olvasni.
 • Josh Reims lesz a Dynasty új showrunnerje a 3. évadban.
 • Kibeszélő aftershow-t kapott a Facebook-on az Archer. Az Archer: After Hours műsorvezetője Amber Nash és Lucky Yates – a folytatás június és július végén jön. Gőzöm nincs, hogy van-e ennyi anyag a sorozatban, hogy 40 percig foglalkozzanak vele, de nem csak dumálni fognak meghívott vendégekkel, hanem buliznak, játszanak, szkeccseznek, és közben színfalak mögötti dolgokról beszélnek.
 • A Netflix berendelte a High Seas / Alta Mar 2. évadját. (Valójában már jóval premier előtt, hiszen eleve 2*8 részt forgattak.)
 • A BBC berendelte a Ghosts 2. évadját.
 • Egy nagyon érdekes Vulture cikk a tévés komédiasorozatok írószobáinak “titkos” nyelvezetéről.
 • David Mandel, a Veep showrunnerje beszél a tervezett, de soha nem megvalósuló történetszálakról.
 • Vendégszerep: Martin Starr – Life in Pieces (megint), Cary Elwes, Stephanie Hsu – The Marvelous Mrs. Maisel (visszatérők), Rob Lowe – What Just Happened??!,
 • Állandó szerep: Shira Haas, Jeff Wilbusch, Amit Rahav – Unorthodox (Netflix), Tom Wilkinson – Belgravia (ITV)
 • Interjú: Nathalie Emmanuel (Missandei – Game of Thrones), Tom Ellis (Lucifer – Lucifer), Ryan Eggold (Max – New Amsterdam), D.B. Woodside + még egy (Amenadiel – Lucifer), Joe Swanberg (az Easy készítője), Chris O’Dowd (Tom – State of The Union),
 • Új sorozat: Mama K’s Team 4 – Netflix, zambiai, animációs, készítő: Malenga Mulendema, négy tinilányról Zambia futurisztikus fővárosában, akiket egy nyugalmazott, a világ megmentését zászlajára tűző titkosügynök toboroz egy csapattá. A vizuált a 90-es retró R&B és hiphop lánybandái ihlették.
 • A Skydance Television elkezdte fejleszteni az Oklahoma című színpadi musical a mai közönség számára újragondol  tévésorozatos adaptációját John Lee Hancock és Bekah Brunstetter készítésében (előbbi a pilotrendező) – régi és új dalokkal. Az Amerika szívében játszódó eredeti történet 1906-ban egy farmer lányról szól, akinek ketten udvarolnak, egy cowboy és egy rosszindulatú segítő a farmról.
 • Új sorozat: Ice Valley – norvég, készítő: Cindy Hanson és Silje Hopland Eik, fantasztikus sorozat két egyetemistáról, akik lakótársuk eltűnése ügyében nyomoznak, aki a kísértetjárty Jégvölgybe ment túrázni. A völgy akkor vált elátkozottá, amikor egy black metál együttes fekete misét tartott ott, és mindenféle bizarr és ijesztő esemény vette kezdetét. Idővel találnak is egy, a barátjukra hasonlító, jégbe fagyott holttestet. azonban arról kiderül, hogy több, mint 100 éves.
 • Meghalt Peggy Lipton.
 • A BBC két 12 perces pilotot készített a Tonight With Vladimir Putin című kamu talkshow-hoz, ami még nem kapott berendelést, azonban a Kreml jelezte, hogy a csatorna nem kapott engedélyt Vlagyimir Putyin képmásának használatához. Itt egy promó hozzá. A készítő Jasper Gibson, és a koncepció szerint az orosz elnök beszélgetne a műsorban celebekkel. Persze nem igazából, csak animált formában.
 • A Britain’s Got Talent múlt heti elődöntőiből hiányzott az egyik továbbjutott produkció. A producerek szerint a The Brotherhood című bűvész trió azért nem szerepelhetett, mert nem árulták el a készítőknek a produkciójukat, de szerintük nem ez a helyzet. Egyelőre még nem mondták el, hogy mi, de beszélni fognak.

25 hozzászólás Ne habozz!

spyblat - 2019. 06. 03. 10:04

A Fear The Walking Dead évadnyitóját megírom, ha ráér hétvégéig.

spooky - 2019. 06. 03. 10:04

az rtl-es hirre, nem is mertem volna gondolni rá, hogy 2019-ben még csináljuk ezt a vagdosást. tud valaki példát mondani nagyon szembetűnő esetre az elmúlt pár évből?

winnie - 2019. 06. 03. 10:13

spyblat: persze, ráér, ahogy van időd.

winnie - 2019. 06. 03. 10:17

spooky: ez nem korfüggő. mármint korfüggő, csak nem úgy kor, mint 2019. ha van egy korhatár, amibe bele kell férni, akkor megpróbálják. persze ilyenkor a szabályozás irányéban kell keresgélni, hogy mit miért tesznek, de tippre a szabályoknak is megvan a maga oka.

sok sorozatot vagdostak és vagdosnak itthon, a blogon ncis-es, person of interest volt példa, de talán mással is előfordul, csak ugye sokszor nem tudunk róla, mert aki először nézi, az nem fogja általában észrevenni, aki meg ismeri a részt, az meg sokszor emlékezni nem fog rá. éppen ezért ritkán téma.

boyinmotion - 2019. 06. 03. 10:26

spooky: most hirtelen a Glee ugrik be, arról még cikkeztek is mikor két fiú szereplo csókját kivágták az RTL-en.
de ott is a korhatár szabályozásra hivatkoztak.

winnie - 2019. 06. 03. 10:37

igen, vannak ilyen kirívó dolgok is, de általában a véres cuccokra mennek rá, boncolás, efféle, bár sosem tudtam, hogy a POI-ból mit szedtek ki, mint ahogy a whiskey cavalier sem tűnik annyira komolynak, hogy ilyesmi történjen.

mildi - 2019. 06. 03. 10:44

megvágás, átszinkronizálás
és csodálkoznak, h nem néznek a népek tévét.

anno az arrow pilotot sikerült annyira megvágni, h konkrét nem értettem, mi van. ez ennyire szar, v mi? aztán felhomályosítottak, h érthetetlenre vágták.

a POI-ból kivágtak mindent, ami egy pofonnál és egy apicsába!-nál súlyosabb. egy akciósorozatból… :DDD

wickee - 2019. 06. 03. 10:46

A NOS4A2-ról lehet tudni valamit, hogy egy vagy több évados lesz? Egyáltalán semmit nem tudok a könyvről, azért kérdezem.

winnie - 2019. 06. 03. 11:10

mildi: egyrészt nem csodálkoznak, másrészt az emberek néznek tévét, semmi sem olyan népszerű, mint a tévé, harmadrészt, ha nem néznének, akkor nem ilyen apróságok miatt, amiről szinte senki sem tud.

mármint egyetértek, hogy van, ami gáz, főleg, ami észrevehető (de a szabály, az szabály. ha valami nem fér bele, akkor vagy később, kevesebb nézőnek kell adni, vagy kivágni, hogy több néző lássa), de ha valami érdekli az embert, akkor nem fog magával direkt kiszúrni, hogy egy lehet, hogy egyszeri dolog miatt nem néz valamit. nyilván, ha valami nem érthető, az gáz, azzal lehet nézőt veszíteni.

winnie - 2019. 06. 03. 11:11

wickee: ha biztos lenne, hogy mini, akkor próbáljuk jelezni, bár manapság semmi sem biztos, ld. patrick melrose és night manager:)

ez viszont biztos, hogy hosszabb távra van tervezve, mert az első évad nagyjából a könyv harmadát fedi le.

wickee - 2019. 06. 03. 11:14

Szuper, köszi szépen. :)

Szula - 2019. 06. 03. 11:15

spooky

Az NCIS-New Orleansnál például sokszor észre lehet venni a megvágásokat. Ez is csak onnan tűnik fel mikor a szinkront valaki ráilleszti az eredeti videóra. Ja és például ennél a sorozatnál tavaly a 4×21-ik részt le sem adták szinkronosan mert már eleve úgy kezdődött hogy egy nőt kínoztak az elején és jó véres is volt. Így a 4×20 után a 4×22 jött nálunk a tévében.

winnie - 2019. 06. 03. 11:22

egyébként az a gond, hogy infó híján kicsit vaktában lövünk. nyilván ilyesmit nem kommunikálnak, de kíváncsi lennék (azaz nekem kéne megkérdeznem), hogy honnan indul az egész, megelőzés van, vagy múltból való okulás, hogy mi a filozófia, hogy van guideline, vagy csak biztosra mennek, és mindent kiszednek, ami gond lehet, hogy van konkrét előírás a tévék felé, stb.

de az alapján, hogy ez nagyon nem téma, továbbra is tartom, hogy nem tud róla a néző. mindenki látott szerintem olyan vágott cuccot, amiről nem tudta, hogy vágott. nyilván nem a korhatáros mókákra gondolok, hanem az ártalmatlanabbakra, mert korhatárosoknál sokszor elég nyilvánvaló.

(és elnézve az rtl műsorát, nem sok helyen van ilyen jelzés, tehát közel sem ez a jellemző, és a török sorozat, amit említek, este hétkor megy.)

winnie - 2019. 06. 03. 11:23

bár…, kiemelt filmeknél elég nagy az arány a 3-mal jövő héten: ütközés (collide), amerika kapitány: a tél katonája és… egy 22:00-s sherlock holmes.

(ami érdekes, hogy csak az rtl klubnál jelzik, pedig tippre a kábelen a napközben adott krimiknél bőven gyakoribb.)

VeroRosyth - 2019. 06. 03. 11:28

Mikorra várható a nyári dara poszt? :)

winnie - 2019. 06. 03. 11:48

szerintem péntek este.

mildi - 2019. 06. 03. 13:34

winnie
egyre kevesebben néznek, így értettem.
még anyám is streamen nézi a kedvenc török sorozatát :D

obvi, a piac diktál, de sokszor egyszerűen tönkreteszik szerencsétlen cuccot. túltolják. egy wc-ben nem nagyon van semmi, amit ne lehetne simán leadni. persze, ez az idétlen magyar tv-ek hibája, nem az rtl-e. tkp. jár nekik egy kösz a jelzésért.

nem tudom, más hgy van vele, de lassan tleg csak mezzot nézek spektrumon tv-ben, mást nem.
nem csak a vágások miatt, hanem mert pl. bmi normálisat 9-10-kor kezdenek, 2 óra film + 1 óra reklám. s nekem egyszerűen nincs időm reklámot nézni, másnap meló van, nem fogom az értékes alvásidőt reklámnézéssel eltölteni.

winnie - 2019. 06. 03. 14:23

hát, igen, ezzel nem nagyon lehet vitatkozni, a családban is alig kapcsolódik be, amire kell, én is előfizetek magamnak, a gyerekek is streamelnek (vagy DVR), stb-

Lengabor - 2019. 06. 03. 15:48

A Youngert is vagdossa a Sony Max. Azoknál a jeleneteknél, aminél valamilyen komolyabb szexuális mondat van, vagy ahol füves cigit vagy egyebet szívnak, átvált angolra a netes release, nyilván azért, mert a szinkronizált változatból kimaradt.

Robi - 2019. 06. 03. 17:03

Értem én ezt a vagdosást a korhatárt szempontjából, de miért nem lehet a teljes vágatlan verzióra elkészíteni a szinkront és az éjjeli ismétlésnél leadni a teljes vágatlan változatot?

Egyébként melyik oldalon lehet ezt megnézni?
Port-on nem írják.

kiss balázs - 2019. 06. 03. 18:01

Én mostanában néz(t)em a Vészhelyzet 9-12. évadát, jó pár részben feltúnt a vágás, mikor a neten utánanéztem, a véresebb műtéti részeket kivágták. De a Yellowatone-ben is feltűnz a vágás, és nem a csúnya beszéd hiányzik, vagy a meztelen női altest, hanem teljesen közömbös rlszek, mint pl. az ötödik részben, amikor John Dutton köveket hajígál az unokájával.

Deny - 2019. 06. 03. 18:22

kiss balázs: Erről az jut eszembe, amikor a Story4 elhomályosította a műtéti jeleneteket a Saving Hope-ban.

asdf - 2019. 06. 03. 19:39

spooky: az egesz lenyege, hogy egy adott kategorias musort csak a sajat savjaban lehet reklamozni. Tehat egy 16-os karikast csak 21h utan, egy 18-as karikast csak 22h utan. Hiaba nincs a promoban semmi olyan, amit nem lathatnanak gyerekek, es hiaba zavarja el a szuloje a francba a tv elol este 9 vagy 10 utan, akkor sem. Ez viszont a xsatorna szempontjabol oriasi tokonloves, emiatt csonkitjak halalra a filmet/epizodot, mivel igy 12-es karikas lesz belole, egesz allo nap lehet majd promozni.

winnie - 2019. 06. 04. 04:41

“Egyébként melyik oldalon lehet ezt megnézni?”

az rtl sajtóoldalán van. amiből minden tévés oldal azt vesz át, amit gondol.

Dex - 2019. 06. 04. 14:19

A Castlet is módszeresen megvagdosták, ráadásul teljesen értelmetlenül. Volt olyan, hogy a bonctermi jelenetben pár mp-re belevágták ahogy az azt 2vel megelőző jelenetben sétáltak a folyosón. Mindezt ugye egy mondat közben kb. Iszonyat gáz volt. De az NCIS-ben is jártam már úgy, hogy a rész feléig nem hangzott el, hogy is halt meg a jóember, csak mindenki sápítozott. Amikor a rész felénél benyögte valaki, hogy csúnyán kibelezték, megvilágosodtam.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz