login |

Man with a Plan: vége a 3. évadnak

2019. 06. 03. 18:50 - Írta: winnie

3 hozzászólás | kategória: 2018/19 finálék, kritika,

A cím nagyon fontos tényezője egy sorozatnak. Egy komédiának meg főleg. Ez arról jutott eszembe, hogy véletlenül elírtam a poszt címét Man with a Plane-nek, és rögtön beindult az agyam, és arra a következtetésre jutottam, hogy mennyivel érdekesebbnek hangzana egy ilyen koncepció. Mármint, hogy Matt LeBlanc karakterének van egy repülőgépe. Vagy vagy ember, aki emlékszik, hogy berendeléskor, mi volt a CBS komédiájának szinopszisa?

Sztori: Többkamerás szitkom egy kivitelezőről, aki, amikor a felesége visszamegy dolgozni rájön, hogy a gyerekeit nagyobb kihívás felnevelni, mint azt gondolta volna.

És ebből mennyi van meg? A munka igazából másodlagos, a feleséggel együtt kezdtek el dolgozni, a gyerekeket próbálják elmaszatolni (a fináléban sem szerepeltek), a nevelésükről pláne nincs szó, az iskolai szál már rég halott. Szóval maradt pár felnőtt barát, akikkel olyasmi történik, ami középkorú felnőttekkel szokott történni. Ja, hogy ez nem menő sorozatszinopszis? Igen. A Man with a Plan sem menő sorozat.

Nem menő, de elfér, amolyan low-key komédia, ami nem bánt meg senkit, amire azt szokás mondani, hogy “el lehet nézni, ha nincs más”, de ez önmagában is abszurd, hiszen ebben a hatalmas kínálatban csak más van. Jobb komédia pedig mondhatni minden héten indul egy vagy kettő. DE! És ez egy nagyon fontos “de”. Az ismerősség hatalmát nem szabad alábecsülni.

Arra gondolok, hogy mégiscsak Matt LeBlanc a sorozat főszereplője. Akit sokan szeretnek. És sokan szívesen elnéznek. És sokan élvezik is azt, amit csinál, mert a gesztusai elég gyakran Joey-t idézik meg a Friends-ből. És az, amit csinál, még akkor is szórakoztató valamilyen szinten, ha nem adnak a szájába túl vicces mondatokat. Ez tipikusan az a sorozat, amit lehet, hogy ha a helyszíni nézők között ülnék, akkor én is élveznék. És még nevetnék is rajta.

A tévében sajnos más a helyzet. Olykor beletrafálnak persze a készítők, és működőképessé teszik ezt a negyvenes haverszitkomot, de igazán nem látni benne túl nagy ambíciókat. Az ember azt gondolná, hogy manapság nem elég a langyos víz, de valójában egy langyos vízért is nagyon, nagyon komolyan meg kell dolgozni a tévében, itt is egy elég nagy stáb dolgozik sokszor kőkemény túlórázásokkal.

– You know, one time she found a three-legged kitten and she nursed it back to health.
– Oh, really? How do you know that kitten didn’t have four legs when it met her?

A fináléban lezárták a 3×12-ben indított tesós szálat (amiben lehetett volna egyébként több is), ráadásul elég szokatlan módon egy elég nagy és hosszú, intervenciós jelenettel vezetve fel az idei záróepizódot – ezek azok a részek, amik nagyon tudnak működni, ha jó a karakterek (és a színészek) közti dinamika, hiszen itt nem nagyon lehet lazsálni, nincsenek felvezetések és lecsengetések, csak bumm, bumm, bumm, szórni kell a poénokat. És ez nagyjából ment is, lekötött még engem is. Utána már kevésbé.

Jövőre ismét midseason lesz a sorozat, ismét 13 résszel, de a lényeg a rajongók számára, hogy lesz 4. évad. Mert manapság nézettség terén sem kell siker, elég a langyosvíz, addig sem kell a színészek gázsiját emelgetni. És tippre, aki eddig nézte, simán vissza fog térni. Aki meg nem, az továbbra sem fogja. Amikor ugyanis az írók rátalálnak a sorozatra, akkor az már nem nagyon fog változni.

ui: Jé, Andy születésnapjának pont azt a napot választották, amikor az enyém is van!

3 hozzászólás Ne habozz!

Pr13m - 2019. 06. 03. 21:04

Én most végeztem a 2. évaddal és jól szórakoztam rajta. Semmi extra, és valószínűleg hamar felejtős, de könnyed szórakozásnak nekem teljesen megfelel. Abban lehet valami, hogy Matt miatt nézős még mindig.

dragon1986 - 2019. 06. 03. 22:30

veganok oltasa tetszett XD

goodjohnwin - 2019. 06. 04. 09:41

Ez a sorozat Joey Tribbiani alternatív univerzumában játszódik ahol Joey hallgatott az apjára, és rendes szakmát tanult (meg van egy bátyja 7 lánytestvér helyett), végül építési vállalkozó lett belőle.
Leblanc még csak meg sem próbálja máshogy adni az új karaktert, mint ahogy Joey-t hozta anno.

De úgy is fel lehet fogni, hogy ez a sorozat a sokadik remake-je a Ki a fönők? és a Jim szerint a világ jellegű családszitkomoknak a tipikus, léha-lusta, elpocakosodott férjjel a középpontban.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz