login |

The Neighborhood: vége az 1. évadnak

2019. 06. 05. 19:23 - Írta: winnie

2 hozzászólás | kategória: 2018/19 finálék, kritika,

Többször leírtam, hogy az idei országos, többkamerás újoncok közül (Abby’s, Happy Together, Rel, Fam, Murphy Brown, The Conners + The Cool Kids) nálam a The Neighborhood volt a legjobb nemnézős sorozat, tipikusan az a kategória, amiből pár havonta meg fogok nézni egy-egy epizódot, mert úgy, kvázi frissen jobban hat, mint hetiben, ahol azért előjönnek a “hibái”, és a féloldalassága.

A finálé is nagyjából ezt bizonyította, hiszen a fő, fekete/fehér-viszony által generált “konfliktus” és kérdéskör cincálása elég jól működik, leginkább akkor, amikor Cedric The Entertainer és Max Greenfield révén van középpontban (egyszerűek és egyértelműek a karakterek, a színészek pedig hozzátesznek magukból annyit, hogy működjenek egymással). Cserébe viszont a mellékszálak már eléggé döcögtek, és csak lassították a tempót.

A zárás A-szála egy golfklubban játszódott, a másikon pedig anyuék problémáztak a gyerekekkel való viszonyukon, azon, hogy a csemeték miképp állnak hozzájuk, hogy aztán az egész kaotikus fordulattal valami másba váltson át, természetesen továbbra is az érzelmekre koncentrálva. A gond csak az volt, hogy mindkettő elég randomra sikerült, és egyenetlenre, a készítők a kisebb ellenállás felé mozdultak el, és teljesen kiszámíthatót írtak.

Pedig ebben a témában, ha máskor nem, legalább a fináléban lehetett volna egy erősebb tónust megütni, vagy legalábbis egy össznépi epizódot összedobni, mint a Man with a Plan zárásban, ahol sikerült a karaktereket egy közös térbe összehozni a zárás első tíz percére. Sajnáltam, hogy nem adták meg a módját az évadzárónak, de mivel a szolid 5/10-es színvonal elég volt a folytatáshoz, talán majd az S2-ben erre is sor kerül.

2 hozzászólás Ne habozz!

Hallak65 - 2019. 06. 05. 20:20

Nézhető 6/10. Bár én imádom a kulturális különbségből fakadó vígjátékokat. A 4 szülő jó. A 2 fehéret jó, hogy kicserélték, nélkülük el sem kezdtem volna. A kissrác pocsék, főleg hogy mostanság el vagyunk kényeztetve remek gyerekszínészekkel. Kellene neki még egy erősebb szál az apa-apa és anya-anya kapcsolaton kívül. Mondjuk egy fiús kislány, mint volt az újságkihordós csaj, akivel nem tudod mit kezdeni Calvin.

goodjohnwin - 2019. 06. 06. 11:51

Eddig ez a sorozat tudja a legszórakoztatóbban kezelni a fekete/fehér társadalmi kérdést, az első pár rész kivételével még a szájbarágást is el tudták kerülni.

Ami nálam egy erős pillanata volt az évadnak, amikor elmennek egy baseball meccsre és ott kiderült, hogy a puhánynak, “férfiatlannak” hitt Dave valójában háborút megjárt ex-katona (persze azért nem harcos volt, hanem mediátor…) és Calvin hirtelen ráébred, hogy akár tisztelhetné is a pasit.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz