login |

Pilot: The Chef Show

2019. 06. 07. 14:52 - Írta: human

4 hozzászólás | kategória: doku, kritika, pilot-mustra, reality,

— What is this TV show for?
— We don’t know. I started just filming.

A Chef az egyik legjobb feelgood film, ami az utóbbi 20 évben készült. A rendezője ugye az Iron Manért felelős Jon Favreau, aki a film tanácsadójával, Roy Choi-jal közösen forgatott egy főzős dokumentum-szerű sorozatot. De a hangulat egy része maradt. A mai magyar feliratos Netflix-premier koncepciója beismerten: vacsora barátokkal, csak a konyhában, nem az ebédlőben.

A lénye annyi, hogy Choi és Favreau főz, utóbbi tanulgatja a dolgokat, meg mindenféle helyeket látogatnak, és bemutatnak egy csomó kaját. Párszor az alapanyagoktól kezdve, és sosem sznob módon. Ahogy a filmben. Már ez is egy elég szórakoztató anyag, de az átlag nézőnek azzal dobják fel, hogy sztárok is beugranak néha.

Nálam az első részben (lehet, hogy cserélgeti felhasználótól függően a Netflix?) Gwyneth Paltrow és Bill Burr tűnt fel. Szóval nem is az van, hogy egy híresség tűnik fel, és akkor vele 30 perc (Paltrow akkor letört volna), hanem iszonyat pörgősre van vágva az egész, több beugróval. És közte főzéssel. A másodiknak az Avengers-ben közreműködőkkel való kajálást kaptam (Feige, Russoék, Downey, Holland).

Oda akarok kilyukadni, hogy elég lazítós főzős show-ról van itt szó, és a feltűnő emberekkel való kémia még inkább megdobja a hangulatot. Aki az egymás torának ugrós, feszült főzést bírja, mivel ott van dráma… az is próbálja be, hátha bejön. De szerintem olyanoknak is ajánlható, akik amúgy nem sok hasonló műsort néznek, mert kilóg az átlagból.

Ami biztos jó tanács: nem szabad előtte enni, mert utána úgyis éhes lesz az ember (egy Konyhafőnök közben engem ilyesmi nem fenyeget). Na meg be kell osztani, nem ledarálni, az megfeküdné a gyomrot. Most befejeztem a második részt, és akkor egy hét szünetet tartok. Nem annyira főzésre inspiráló amúgy a show, hanem ilyen hátradőlős lazítós.

Bár lehet, hogy mégis felpörgetett? Este bevásárlásnál lehet kéne venni pár fajta sajtot, mert amit Burr-rel műveltek az egyszerűnek, de iszonyat finomnak tűnt. A lényeg, hogy más, mint a mozifilm, nyilván, inkább csak rövid hangulatszegmensekből áll, de baromi jól sikerült az eddigiek alapján.

4 hozzászólás Ne habozz!

Neoprimtiv - 2019. 06. 07. 18:09

Jé, azt hittem, csak én vagyok ilyen “don’t worry, be happy” alkat, hogy nagyon szerettem a Chef-et. A konyhás showk egyébként nem az én műfajom, de ha a Chefre hajaz, akkor bele fogok nézni.

FP Jones - 2019. 06. 15. 08:51

mondjuk szinkron nincs hozzá, csak magyar felirat

winnie - 2019. 06. 15. 09:45

pedig nem káprázik a szemem:) most jött ki hozzá a szinkron. ott van, bele is hallgattam. a stáblista a végén még nem frissült, így nem látni, kikkel készült.

gruang - 2019. 06. 15. 09:59

Tényleg van szinkron. És még arra is figyeltek, hogy a marveles vendég arcok a filmbeli szinkronhagjukat kapják. Szép munka!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz