login |

Még mindig ki van jelölve

2019. 06. 08. 13:15 - Írta: winnie

11 hozzászólás | kategória: kampány,

Az ABC politikai drámája, a Designated Survivor tegnap folytatódott a Netflix-en. És bár lehet, hogy írok róla, hogy legyen kibeszélője (meg ki tudja, a hatszázhetedik showrunner lehet, hogy beletrafált és egy remekül darálható szezont tett le), de ha mégsem, akkor ennél a plakátnál lehet rá- vagy lebeszélni a dologról. Mármint a nézésről.

(De tényleg, valakinek már megvolt? Hogy dolgozott a 3. évadban az (utánaszámolok) 5. showrunner? Jobb darálni, mint hetiben nézni?)

11 hozzászólás Ne habozz!

Geza Kovacs - 2019. 06. 08. 11:47

Erről írjatok gyorsan, hihetetlen változáson ment keresztül a sorozat, a kedvenceim közé ugrott kevesebb mint 1 résszel az új évadból. Rondán beszélnek, emberi módon viselkedve izgágák, nyomulnak, idegesek a szereplők, igazi politizálás folyik benne. Egy percre se nyugszik, pörög végig, nyoma sincs annak a steril országos csatornás tanmesés stílusnak, ami az első 2 évadban volt (1 rész-1 fő téma, rész végére mindig megoldják,stb.).

Simán House of Cards pótlék lett nekem, míg az első 2 évadban ez szóba se jöhetett, és mindig sajnáltam azokban a részekben, hogy a többnyire igen érdekes felvetett témákat ilyen gyatra megvalósításban kaptuk meg (szent és mindenkinél bölcsebb elnök mindig megoldja a problémát, mégse akarják elismerni az erényeit).

Még csak 2 részt láttam, de simán elröppentek az 50 perces részek, és nyilván jót fog tenni, hogy csak 10 része lesz, nem 20-22, és ez a 10 is egyszerre jött ki ugye.

Pilot - 2019. 06. 08. 19:23

A második évad epizodikussága után felüdülés volt ez a 10 rész. Egyben daráltam le a tíz részt, és annyira komoly és aktuális problémákat boncolgatnak benne, hogy alig vártam egyik részt a másik után.
Az első évad után a másodikban eltűnt az akciódúsabb FBI szál, az akkor nem nagyon tetszett, de itt most sokkal jobban kidomborodott a politikai vonal, ami nagyon jót tett.

Szerintem az is próbálja meg, aki első két évad valamelyik részében elkaszálta.
Persze biztos lesz sok, akinek nem fog bejönni ez az évad sem, de szerintem jót tett a csatorna és az újabb showrunner váltás. Ez áll jól a sorozatnak, amikor egy nagyobb eseményre épül, mint most a kampány, vagy az elsőben a terrortámadás felgöngyölítése.

Csepi - 2019. 06. 08. 19:44

Csak nehogy ez is úgy végződjön, mint a House of Cards. Az is elég gyorsan eltűnt a sűllyesztőben.

Geza Kovacs - 2019. 06. 08. 23:05

Hát azért a House of Cardsnál egy olyan ritka esemény fordult elő, ami nem hinném, hogy előfordult volna korábban: a készítők kasza helyett kivégezték a futó sorozatot a főszereplő kirúgásával. És a megmaradó egyébként jó és érdekes karakterek munkáját is kukába hajították azzel a minősíthetetlen szarral, amit utolsó évadként leadtak végül. Nem nagy csoda, hogy eltűnt a süllyesztőben.

Csepi - 2019. 06. 09. 10:33

Nekem már az 5. évad is rém gyenge volt. A 4. évadtól nagyot gyengült. A GoT-tal és a Dragon Ball Superrel együtt az egyik legnagyobb csalódás volt az utóbbi időben.

mSO - 2019. 06. 09. 11:33

Na ennek örülök, a 2. évad rémhírei hallatán letettem a folytatásról, de akkor ezek tükrében teszek egy kísérletet.

Gab - 2019. 06. 09. 11:55

Érdemes bepróbálni úgy is, hogy a második évad első része után kaszáltam?

winnie - 2019. 06. 09. 12:04

bepróbálni mindenképp, ha akarod szeretni, én is esėly adtam az elso evados kasza utan a showrunner valtasok miatt, hatha. itt is siman benne van, hogy bejon az uj irany, szoval szerintem az eselyt meg lehet adni. max, ha nem jon be, akkor elment 40 perced.

heidfeld - 2019. 06. 09. 19:05

5 rész után, ép az a gond, hogy nincs irány..
Van meleg dráma, indiai dráma, latin dráma. Egy teljesen sótlan elnök, és rengeteg magánélet..
Edwards, Holly, meg a kampányfőnöknő alakítója jó, meg Areon barátnője.
És nála meg is állnék egy szóra. Régebben történt vele, az-ami. Helyébe messzire kerülném az elnök környékét is, most meg, áhh.
Nyomozás, és főleg az összeesküvés volt az igazán jó, de előbbi most egy rossz vicc. De a világ első szériája, ahol összeesküvők szivárogtak, készítők közé…Második évadban, már majdnem győztek, érdekes karakterek, szörnyen unalmasakra cserélésével, de nem akarnak túlélőket, így tovább próbálkoznak.
Van meleg szex, meg picit több káromkodás, ami mondjuk ABC-n, még 30 év múlva sem, de délelőtt ismétlésnél nem kell 2 percenként kisípolni.
Oda jutottam, ahol még soha: Nem akarok Kijelölt Túlélőt nézni, de becsületből befejezem a maradék 5 részt, pár hét szünet után.

Csepi - 2019. 06. 10. 18:36

Egyébként lehet tudni valamit a HoC utolsó évadjának magyar szinkronos premierjéről? Az eddigi listákon nem láttam feltüntetve de remélem, a jövőben csak meglesz az is.

Geza Kovacs - 2019. 06. 11. 22:59

Végignéztem, sajnos később nem volt annyira szuper, mint a legelején, de az első évadok tanmesés jellegénél fényévekkel jobb. Nekem túlságosan is dominált LGBTQ-vonal túlzott nyomása meg a papolás, és a végét is kissé ellaposították, de összességében jó kis amcsi elnökös politikai sorozat lett.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz