login |

Fear the Walking Dead: kezdett az 5. évad – írta Spyblat

2019. 06. 09. 21:36 - Írta: vendegblogger

98 hozzászólás | kategória: kritika,

Azok közé tartozom, akik, bár letolták az első három évadot a sorozatból, inkább untam, mint tetszett. Lehetne vitatkozni azon, hogy akkor meg minek néztem, de fogadjuk el, hogy kompletista vagyok: ha nézem az anyasorozatot, akkor ezt is “kell”.

És milyen jól tettem, hogy nem kaszáltam, mert a negyedik évad az új karakterekkel, új showrunnerökkel és új stílussal újjávarázsolták az egészet. Olyannyira, hogy akár más címen egy új spinoffnak is elmenne a széria. Vágjunk is a közepébe, spoilerekkel a tovább mögött.

A kis csipet csapat minden tagja visszatért. Igyekeznek folytatni, jobban mondva elkezdeni az új küldetésüket, miszerint segítenek a rászorulókon, hogy jobbá tegyék a világot. Ez azonban – mint kiderült – közel sem megy olyan könnyen, mint azt gondolták.

Az első komolyabb kísérletük közben rögtön repülőgép-balesetet szenvednek, hogy nem sokkal később kiderüljön: ismét jól átverték őket. Érdemes így bármi jóba belekezdeni? Vagy foglalkozzon csak magával az ember és próbáljon élni? Az ilyen jellegű dilemmák a velejárói a The Walking Dead-szériáknak miután a karaktereik már megszokták az új világot. Nincs ebben tehát semmi új.

Ami miatt viszont tényleg működik a Fear The Walking Dead, az a karakterek. Az első három évad szereplőiből már a kezdeti szezonokban sem tudtak túl sokat kihozni, de a tavalyi új csapat tagjai között baromi jó kis dinamika van. Szerethetőek és van bennük annyi, hogy érdekeljen a sorsuk.

Jó volt a három gyerek is és tetszett az is, hogy végre egy olyan ember verte át őket, aki kijelentette, hogy nem igazán harcos típus, ezért a trükközés. Az már más kérdés, hogy, ha nem harcosok, akkor nem lesz túl nagy kihívás visszafoglalni a gyárat tőlük.

A radioaktív terület behozatala is újdonság, új aspektust vihet a zombik elleni csatákba, de mást nagyon nem tudok elképzelni. Max annyit, hogy gyorsan el kell tűnniük onnan.

Ennél többet nagyon nem tudok mondani, hiszen a Fear még mindig nem a legmélyebb sorozat. A hangulat és a karakterek magukkal rántottak, a történetet meg meglátjuk, milyen irányba megy. Megszavazok a kezdésnek egy 7/10-et, mert a 4. évad hangulatát simán hozta a kezdés.

98 hozzászólás Ne habozz!

Egy srac - 2019. 06. 09. 22:22

A végéről nem esett szó, pedig az is érdekes szál. Összekötheti esetlek a Ricket elvivő társasággal.

stargatelost - 2019. 06. 09. 22:50

A negyedik évad eleje nekem is bejött az új karakterekkel, de aztán később valami megtört… szerepet is cserélt a két sorozat, vagyis most a Walking Dead a fasza, ez meg egy szenvedés :D

De komolyan, amilyen cliff nélküli helyzetben lett vége a negyedik évadnak, bárhogyan folytathatták volna… én szeretem, ha belecsapnak a lecsóba, de itt annyira hülyén volt megcsinálva a kezdés…lezuhan egy kisrepülő, de hoppá, hőseink utaztak rajta! Alicia kitör, már gyakja is a zombikat, de persze a többiek is túlélték, bár azért Lucianát lesérültették, mert azért mégse ússza meg mindenki karcolás nélkül…

Meg értem, hogy ez most a koncepció, és ez hajtja a karaktereket, de egy ilyen világban másoknak segíteni? Persze, amikor úgy adja a helyzet okés, de egy karbantartás nélküli repülőgéppel felszállni és egy számukra ismeretlen úti célhoz repülni csak azért, mert valaki segítséget kért rádión? Hát ahogy annak rendje módja, jól meg is szívták… duplán…

Ez a radioaktivitás dolog sem túl izgalmas… jah és ezt híresztelték kezdés előtt a készítők, hogy lesz egy újfajta zombi, ami megváltoztat dolgokat? :D Atyaég :D

Pocsék volt, ahogy a második rész is az idegesítő Salazarral, meg az időmilliomos, zombifejekkel dekoráló, sejtelmes valakikkel…

3/10

Mikilós - 2019. 06. 10. 00:15

Abszolút pozitívan csalódtam. A 4. évad nekem is tetszett, csak hát annyi, hogy kár volt kiírni Kim Dickenst, miatta néztem a sorozatot,de mindegy. Tetszett, hogy átverték a csapatot, és nem az van, hogy az egész fél évad a megmentésülröl szól majd. Hanem erről az új csoportról. Várom nagyon. Hajrá.

Levi - 2019. 06. 10. 00:50

Én azok közé tartozom, akik a Dave Erickson féle FTWD-t jobban szerették. Az 1. Évad nagyon jó volt, a 2. Inkább rossz, mint jó, de a 3. évad még az anyasorozathoz mérten is kegyetlen jól sikerült. A 4. Évad első fele tetszett, bár nekem Nick és Madison voltak a kedvencek (de igazából a kezdeti gárdából csak Chris nem jött be, illetve Ofelia – bár ő csak azért, mert kb vele is csak egyel többen voltak, nem hagyott mély nyomot a karakter), viszont a legutóbbi évad második fele a Charlie-Alicia részén kívül borzasztó gyenge volt. Mondom ezt úgy, hogy June-John-Al trió nagyon bejött (a Lauras rész hatalmas királyság volt), tulajdonképpen Sarah és Wendell is szimpatikusak és érdekesek, plusz még a Morgan komplexusomat is sikerült leküzdenem. Viszont itt kezdődnek a bajok… Ennek a sorozatnak a színek voltak a legnagyobb erősségei, illetve, hogy egyáltalán nem hasonlított a Walking Deadre. Sem a karakterek, sem a helyszínek, sem az apokaliptikus környezethez való hozzáállás és bemutatás (Celia vallási megközelítése, Jeremiah mint rasszista vezető, úgy unblock az indiánok, Lola és Daniel gátja, stb). Mára nagyon durván elhatárolódtak ettől, teljesen más az egész. Az előző évadban Kim Dickens gusztustalan likvidálása és a régi- vagy alapkarakterek erőteljes hátterébeszorítása nem volt a legjobb döntés. A részről: még szerencse, hogy nekem nem kell pontoznom, főleg nem ennyi sorozatot mert tuti hatalmas gondban lennék :D de én is 7 pontot adnék. Tök korrekt volt, nem untam a részt, a régi és új karakterek közötti harmónia már érezhetően jobb, látszik, hogy egy csapatot alkotnak. Szerintem nem Loganre akarják kihegyezni a félévad konfliktusát, inkább a radioaktív szálra, de ez egyelőre bejön. Viszont Aliciat már jó lenne látni mosolyogni vagy legalábbis továbblépni a történteken. A 2. Rész után azt mondom, hogy nekem Karen David (Grace) nagyon tetszik eddig, Dwightra pedig nagyon kíváncsi vagyok. Továbbra is szeretem a sorozatot és nézni is fogom, de én azok közé tartozom, akik szerint a 3. Évad volt a csúcs. Remélem ezzel az évaddal eljutunk oda, hogy a sorozat színvonalához mérten ismét ezt lehessen mondani :)

Quantumleap - 2019. 06. 10. 10:00

Egy srac: Nem valószínű, hogy összekötnék a két dolgot. Pláne, hogy itt időben még nem is vagyunk ott, hogy Ricket elvitték.

Quantumleap - 2019. 06. 10. 10:08

Én amúgy még mindig reménykedem, hogy Madison talán életben van, és ő is megy a filmekbe Rick mellé. Kiderülne, hogy végül a kopteresek kimentették a zombiktól, vagy ilyesmi. :)

irgum76 - 2019. 06. 10. 10:54

Quantumleap:

nincs kizárva ez sem, hogy Madisont visszahozzák ha ezt a mocsok Salazar már ötödszörre élesztik fel
ő pampog Strandnek pedig ő egy mocsadék volt a zombik előtt is és az új világban is csak egy aljas féreg aki mindig erőszakkal oldott meg mindent

én az első három évadot csak azért néztem mert szórakoztatott az a sok baromság amit összehordtak benne
aztán jött a 4. és nagyon tetszett amit látok
vártam is az 5. szériát erre kiderült, hogy az évad második fele kimaradt számomra :)
úgyhogy most pótoltam de az valami szörnyű lett az első fele tükrében
Morgan elindul keletre, nyugatra aztán ide oda kb ennyi volt
szétszórtak mindenkit, hogy aztán összetalálkozzanak az évad végén
meg a filozofálás, hogy segíteni jó-e? kell-e? kinek
kell? ha nem akarja akkor is kell-e?
a tököm tele volt ezzel
egy rész tetszett (volna) Alicia Vs Charlie rész ha lelövi Charliet na akkor ütős lett volna

most meg nekiállnak zombi bosszúállókat játszani
persze olyan bénán, hogy őket kell folyamatosan megmenteni…

az új részek nézhetőek voltak de nem sok minden történt bennük lásd a kritikát ennyit lehet írni a két részben történtekről

sok az a 7 pont

Egy srac - 2019. 06. 10. 15:19

Quantumleap: viszont ez a társaság vitte el Ricket a helikopterrel, rajta volt a jel a gépen is. (Néztem videót erről).

Időben jó kérdes most hol van egymashoz a két sorozat. A walking deadben Rick utan ugrott nagyot időben. Addig még talán egy időbem volt a két sorozat törtebete.

winnie - 2019. 06. 10. 16:35

a fear a 4. évad elejével felugrott a twd 8. évadjának végéig. onnan a twd a 9. évad elejével úgy másfél évet, utána meg 5-6 évet ment előre.

“viszont ez a társaság vitte el Ricket a helikopterrel, rajta volt a jel a gépen is. ”

ez lehet, hogy közös vonás vagy utalás, de csak egy jel még jelenthet sok mindent, nem kell feltétlenül egy társaságot jelenteni. (más kérdés, hogy akkor minek használnák az írók ugyanazt a jelet, ha nem akarnak kapcsolatos.)

akárhogy is, azt már a twd-ben sem értettem, hogy ez miért nagy dolog. mármint az, hogy vannak emberek, akik még élnek rajtuk kívül. oké, van egy járművük, ami repül, de igazából az egész nekem nem tűnik többnek, mint egy random gyalogos encounter, egy van valaki más is a közelben típusú. úgy értem, az nem rejtélyfaktor vagy izgalmat feltekerő tényező, ha nem tudunk róluk semmit, csak azt, hogy vannak.

irgum76 - 2019. 06. 10. 19:28

Egy srac:

most megnéztem a végét és érdekelne milyen jelről és társaságról beszélsz
mert én nem láttam semmit
nem kötözködés valszeg én vagyok a vak

Levi - 2019. 06. 10. 20:03
irgum76 - 2019. 06. 10. 20:21

Levi:

Köszi szépen

a második részt néztem ott nem találtam

Mate815 - 2019. 06. 11. 08:46

Csak Morgan lehet annyira sötét, retardált, idióta, kretén, hogy ennyi minden után repülővel induljon el segíteni full random arcoknak…grat. Ezt leszámítva nem volt rossz csak hát ugye ez az egész évad alap felütése. Alicia, June, John miatt maradok, Dwightot várom.

irgum76 - 2019. 06. 11. 10:51

miért pont Morgan?
ott volt az egész banda és Al volt a pilóta
szerintem közösen találták ki a tervet

Mate815 - 2019. 06. 11. 11:37

Morgan húzta be ezzel a faszsággal az egész bandát. Már várom a következő 180 fokos fordulatot amikor is segítő Buddha Morganből újra mészáros lesz.

irgum76 - 2019. 06. 12. 09:27

a TWD-ben már letelepedtek, kapálgatnak, kereskednek
most ugyanazt néznéd a Fear-ben is?
egyértelmű, hogy valami teljesen más sztorit akarnak írni, hogy ne legyen unalmas azoknak akik mindkettőt nézik

Azorixx - 2019. 06. 13. 10:48

Nekem a második rész nagyon gyorsan lecsúszott.. folytattam volna rögtön, de ez nem netflix.. mondhatni majdnem volt tempó

Quantumleap - 2019. 06. 18. 06:30

5×03

Na, megjött Dwighty Boy! És az általa elmondottakból megtudhattuk, hogy legalább 1 évvel vagyunk a TWD-8.évad vége után.
Remélem, hogy Alt nem fogják megölni, á lá Bethet az anyasorozatban, mert akkor már én is kaszán gondolkodnék, pedig én szinte a kezdetektől pozitívan állok a sorozathoz.

Mate815 - 2019. 06. 18. 10:43

Jó volt a rész! A western falu és a shootout adta, a végső trick shot is nagyon menő volt! Dwight király mint mindig!

irgum76 - 2019. 06. 18. 11:32

5×03

összességében nekem is tetszett volna
a west world tényleg jó helyszín volt
a baltás lövésnél kicsit kuncogtam magamban lett volna egyszerűbb módja is elintézni azt a két kóborlót de tény, hogy badass volt

de Dwight!!!
könyörgöm minden ellenszenves karakter áthoznak a TWD-ből
(mondjuk nekem Morgannel semmi bajom de sokan utálják)
de Dwightot még többen rühellik joggal mert egy féreg
és már vártam, hogy Morgan megszólaljon, hogy “kicsi ez a kontinens kettőnknek” :)

ja és Al le van szarva kb míg a gyerekek akiket megakarnak menteni vannak előtérbe helyezve
és végképp nem értem mi a francért erőltetik azt, hogy “csak azért is megmentünk titeket ha akarjátok ha nem”
igaz nélkülük már rég zombi eleség lett volna az összes zombi bosszúálló

jó volt az is, hogy kiderült az úttorlaszokról, hogy mi is a helyzet
igaz aki valaha volt disznóölésen az tudja, hogy a belet megcsomózni nem épp egyszerű feladat másrészt ki is szakadt volna a zombikból

de ennyi elfér benne a korábbi blőd hülyeségek tükrében

Quantumleap - 2019. 06. 18. 15:06

irgum76: Legfeljebb neked ellenszenves, a többségnek nem.:) És nem féreg volt, hanem egy szerencsétlen, akit Negan betört.

_Peter - 2019. 06. 24. 15:33

Lehet nem érvényes így, kb. egy óra alatt néztem meg négy részt és így is sok volt, nincs értelme folytatni. Morgant hiányoltam amikor eltűnt évekre a TWD-ből, aztán visszahozták ügyeletes szentbeszédet előadó karakternek és egyszerűen túl sok. Nem lehet kibírni ezredjére a monológjait. Kár volt áthozni Madison helyett. Ráadásul a cowboy is részenként két szentbeszédet mond.

A mozgáskorlátozott és a white trash lady nem tudom minek vannak. Salazar és Althea pedig eltűnnek. Dwight felbukkant hát aztán, úgy lenne érdekes Heath jön vele szembe aki még úgy tudja Dwight Negan katonája.

Alycia is csak mellékszereplő a családja nélkül. A radioaktív terület jó ötlet volt a sheriff cowboy western már nem és a gyerekekkel kínlódás is unalmas ezt a motívumot azt hittem már letudták Charlie-val.

A rész végén amikor Morgan mesélt a családjáról Alyciának az baki volt vagy mi? Azt mondta a fia neve Dwayne volt, még a feliratot is bekapcsoltam jól hallottam-e. TWD-ben a fia neve Duane volt. Ez most így hogy??? Ennyire tojnak már bele az írók? TWD-ben is amikor írócsere volt hirtelen “elfelejtettek” egész karaktereket mi volt velük.

Quantumleap - 2019. 06. 24. 17:10

_Peter: Heath nem ismeri Dwightot, azután került képbe, hogy Tarával útra keltek.

Geza Kovacs - 2019. 06. 24. 22:58

Ez a sorozat néha használható, néha egyáltalán nem. Soha nem közelítette a csúcson járú anyasorozatot, de néha azért érdekes volt. Egynek elmegy, de pl. nekem érhetetlen, hogy lehet, hogy 9 évad TWD és ebből is több mint 4 évad után mire várnak még a helikopteres bandával (akik ugye már a TWD első részében is felbukkantak olyan régen, hogy már regressziós hipnózis kell, hogy egyáltalán eszembe jusson). Ez így langyos teljesen, már egy totál sima országos csatornás sorira hajaz egyértelműen.

winnie - 2019. 06. 25. 05:04

ha volt valami az első részben, akkor az irreleváns, maximum abban is volt helikopter, de nincs összefüggés.

(de én továbbra sem értem, hogy pár random ember, egy másik, egy ikszedik túlélő csoport miért téma bármilyen szinten.)

irgum76 - 2019. 06. 25. 10:31

Winnie:
5×04

most már a 4. részben kiemelten foglalkoztak velük
úgyhogy nem egy random helikopter random jellel
a TWD-ben miért volt izgalmas a suttogók megérkezése?
vagy hogy klasszikust mondjak a Lostban miért akartuk megtudni kik a “többiek”?

walaki - 2019. 06. 25. 17:11

Sajnos egyetértek a többi hozzászólóval. Remekül indult ez az évad, rengeteg jó lehetőség volt benne, de egy-két szerencsésen sikerült beállítástól eltekintve a készítők nem igazán tudtak élni ezekkel. Mostanra összeségében eléggé leült a sorozat, és sajnos a háromkarikás helikopter (legutóbbi részben teljesen egyértelmű utalás) sem bír valahogy lázba hozni. Kár.
Azért annyi előnye még így is van, hogy nincsenek benne akkora orbitális hülyeségek, mint a TWD-ben, mint pl a hóvihar közepén tavaszi időjárásban hesszelő suttogók. Bár a “nem merem leszúrni a sugárzó zombit” eléggé megmosolyogtató :-D Nem túl valószínű, hogy a balta/kard/lefolyócső annyi plusz radioaktív izotópot szívna magába az alatt a pár másodperc alatt, míg kényezteti a zombi agyát, hogy az komoly veszélyt jelenthetne. Ha meg tényleg annyira sugárzóak, akkor a puszta közelségük is szopóroller, annélkül is, hogy beleszúrnának.

Azért még messze van a kaszától, kiváncsian várom, fel tudják-e hozni innen. Bizakodó vagyok :-)

walaki - 2019. 07. 02. 01:26

Na, végre kiderült, mi történt Al-el. Nem volt rossz rész, de nem volt igazán jó se. A fő sztori semmit nem haladt előre, végig egy helyben toporgott, egy fikarcnyival sem lettünk okosabbak. A vége mondjuk tetszett, ahogy a korábbi részekben látott jelenetekkel egy térbe és időbe hozták. A sztori, mint mindig, faék egyszerűségű, könnyen kiszámítható, nulla izgalom, nulla érzelem, nulla információ a világról. Hiába pakolják tele hangeffektekkel, attól még nem válig izgalmassá (mondjuk azok nékül meg kifejezetten dögunalmas lenne). A háromkarikás csaj figyelmeztetése inkább volt szánalmas, mint elrettentő, és mindvégig túlontúl kiszámítható volt minden egyes lépése. Egyáltalán nem tudtam beleélni magam a helyyetébe. Nekem nagyon hiányoznak a jó kis fordulatok, de egy résznek elmegy. Most már én is hiányolom a régi motoros karaktereket, tűlságosan háttérbe szorultak, és hát ebben az évadban még az újonnan érkezett főhős, Morgan se csinált túl sok mindent…

Végleg kifulladt volna ez a sorozat is? :-(

Dani - 2019. 07. 03. 20:27

Nekem ez a kedvenc részem volt az évadból. Viszonylag fordulatos, nem volt kiszámítható, érzelem is volt benne, Al vs Isabelle, izgalmas is volt, pl. a sziklamászós rész, bár tudtuk hogy nem fognak lezuhanni nyilván. Al hátteréből is felvillantottak valamit, sőt még a teljes nevét is elárulta :)
Nem tudok fanyalogni valahogy.

irgum76 - 2019. 07. 04. 13:09

én örültem, hogy végre előkerült Al annak meg pláne, hogy külön epizódot kapott
de a végén kicsit elszontyolodtam azért egy ilyen rafkós, badass csajról egy elég unalmast részt sikerült összehozni
a John epizódjával egy napon nem lehet emlegetni
pedig abban a hitben néztem, hogy kb egy szinten lesz vele

irgum76 - 2019. 07. 07. 11:27

5×06

na ez már vicc kategória
nézhetetlen szarság lett megint ez a sorozat
pedig milyen jól indult a reboot :(

Key - 2019. 07. 08. 21:03

Hajlamos vagyok szemet hunyni sok dolog tekintetében, de ami az utolsó 7-10 percben történt, az valami észveszejtő (bal)f@szság mind történetileg, mind kivitelezés ügyileg.

Rapguruz - 2019. 07. 10. 23:57

Önmaga paródiája lett a sorozat, a legvégén pedig… Katasztrófa.. Nyilván nem az a kézenfekvő megoldás hogy elszaladnak Strandek, hanem állva kell a zombikat várni… Ez az egész évad melypontja és a sorozat leggyengebb része… Mentünk meg mindenkit, az se baj ha belehalunk… Katasztrófa

winnie - 2019. 07. 11. 05:18

most vagy letöltöm, hogy mi volt, vagy elmondjátok:) valaki?

Isaac - 2019. 07. 11. 10:59

Sosem értettem,hogy a gyökkettővel rohanó walkereket miért kell állva várni??? Ha csak kocogva elmegyek már sehol nincsenek,nem kell megvárni míg bekerítik az embert. A múltkori feláldozom magam ,mert végkimerülésig sétálok előttük magnóval résznél is, azért kell mert akkor odatalálnak a szálláshoz,aha mik ezek vadászkopók… kocsival voltak,ha valahol csahol egy kutya ,már nem mennek utánuk. Azt meg,hogy ha otthagyják őket mást támadnak meg, nem egyszer volt példa arra,azt összeverődött horda pár hét alatt visszacsámborgott a kiinduló helyre. tehát az sem biztosíték ha kilométerekre elviszi,mivel ezek nem alszanak feszt mennek ,igaz lassan.

irgum76 - 2019. 07. 11. 14:32

Winnie:

ezt látni kell, elmondva nem jön át

winnie - 2019. 07. 11. 14:51

oké, akkor megnézem:)

Rapguruz - 2019. 07. 12. 16:18

Winnie, ez életre szóló élmény lesz, nem arulhatjuk el :D

karit - 2019. 07. 14. 11:09

Azt hittem, Strand kiugrik a majdnem földet ért kosárból, így a felszökkenő ballonnal a lány (nyilván) pont Alyciáék kertjében ért volna földet.

Vajon hogy navigáltak el idáig? Amúgy miért nincs senkinél telefon? Áramjuk van, a GPS működik, ahogy az offline navigációs appok is: még a fix traffipaxokat is mutatnák, nem beszélve a benzinkutakról, boltokról. Hát akkor?

walaki - 2019. 07. 15. 16:09

@irgumum76: pont így éreztem én is :-(

@Rapguruz: azért még nem nevezném katasztrófának, de eszeveszett sebességgel elindult a lejtőn lefelé, az tény…

@karit: szerintem nem vagy tisztában vele, mekkora bődületes infrastruktúra szükégeltetik a mobiltelókhoz. Ki üzemeltetné a szerverközpontokat a routerekkel, amikor legkissebb bajuk is nagyobb annál? Merthogy helyben generátorral tudnak áramot csiholni, a GPS műholdak alapján megy, amik tök jól elvannak napelemekkel pár évig karbantartás nélkül is. Na de megis ki és hogy üzemeltetné az adótornyokat? És legfőképp, honnan kapna áramot az a rengeteg adótorony, ami a lefedettség biztosításához kell(ene)?

Levi - 2019. 07. 15. 22:16

5×07

Ez az! Öljük meg Aliciat is! Ez hogy nem jutot senkinek eszébe eddig? Az 5×09-ben talán meghal majd John, az 5×16-ban pedig remélhetőleg Strand és akkor már tényleg nem marad senki aki miatt érdemes lenne nézni. Imádom komolyan! Jobb úgy nézni tényleg, hogy a 3×16 vagy 4×08 után véget ért a sorozat, talán még a 4×08 jobb kiszállási pont is. Ha meg mégis meglépik, hogy Alicia nem hal meg ezek után akkor azért megy a kasza. Hogy lehetett 2 ekkora idiótára rábízni a sorozatot? Dave Ericksonnak még a sörét sem foghatnák meg. Én nem is kaszáltam semmit talán csak a Supernaturalt, most itt a második. Pedig mennyire szerettem… További jó sorozatozást azoknak, akiknek még megéri nézni! :)

Levi - 2019. 07. 15. 22:17

Az előzőhöz: Jutott*

Enzo - 2019. 07. 16. 23:25

5×01 (pótlás múlt előtti hét szerdáról)

Eléggé in medias res kaptuk meg, hogy mivel is foglalkozik a kis csapat, és egyáltalán nem is hagytak a készítők időt a farmergyár mint HQ-ból indított jótékonykodás megismerésére…néha nem rögtön a következő nagy változáshoz kéne ugrani a történetben, hanem hagyni egy kicsit bemutatni egy nyugisabb részt. Ettől függetlenül egyébként szép csel volt Loganéktól (Matt Frewer már megint szembejön) a csapat kicsalása és a helycserés támadás, és legalább voltak annyira jófejek, hogy a SWAT-kocsit nem akarták megtartani.

1. Már fogtam a fejem a Morgan által narrált nyitánynál, annyira fölösleges ez a karakter ide. És az milyen szöveg, hogy “túléltünk sörözéseket”..???
2. Alicia elég badass volt, ahogy a letört helikopter-propellerrel gyakta a zombikat, de aztán visszatért a jól bevált lyukacsos fegyveréhez, amit már nemtom mióta cipel magával.
3. A főcím továbbra is hangulatos és mindig a témához illően változtatott.
4. A beles úttorlasz elég creepy volt a lógó fejekkel, mintha Neganék köszöntek volna vissza az anyasorozatból.
5. Kicsi (és kevésbé hihető) a világ, Al felvételei között Salazar interjú? Nafene… (persze tudtuk, hogy visszajön)
6. Apropó Al, bírom a csajt, de néha vannak fura húzásai, most is bazzeg kimegy egyedül a szakadó esőbe éjjelek éjjelén, ráadásul viszi a kamerát… először azt hittem, rájött, hogy az a spéci páncélzat értékes lehet, és lecsórná, de lehet, valami más sztorira utaló nyomot talált rajta (ez a körös logó, meg CRM felirat). Tehát akkor megint egy olyan cliffhangerrel zárunk, amiben Al van elrabolva.

#hétidézete a valamelyik kisgyerektől a “No wonder you crashed” :DD (hogy beoltotta már őket :D)

Quantumleap - 2019. 07. 17. 19:42

Levi: Lehet, nem figyeltem eléggé, de a bőrre fröccsenő vér mindenképpen halált jelent? Nem csak arról van szó, hogy megfertőzödHET?

des - 2019. 07. 17. 21:50

Nekem az évad első részétől kezdve nem tetszik már. Igazából sose tetszett. Úgy vélem, hogy a kezdő TWD is elfáradt már. Mindenesetre netezés (fórumozás, chatelés) közben még nézem. Bár el kellene engednem igazából. De arra tényleg jó, hogy ha nem pörög pl a chat. Hát nekem kb ennyi a véleményem már erről a zombiságról. Elfáradt. Már régen.

Bár múltkor arra gondoltam, hogy fel lehetne dobni, pl zombi kutyákkal. Pl valaki kísérletezett ezzel és létrehozott ilyeneket stb. De ez is max 1 részig érdekes.

Isaac - 2019. 07. 17. 22:09

A ráfröccsenő vértől elméletileg nagyobb baja nem lesz,max hányinger a trutyi miatt. Itt azért lett “rosszul” vagyis inkább ezzel jelezték doziméter van a walker nyakában ,amit a Grace nevű csaj jelzett,ezek jöttek a leolvadt erőműtől. Mondjuk azért ez nem instant halál,főleg mivel azért,mert ott dolgozott és a halálakor a nyakában volt nem feltétlenül egy reaktor erejével sugároz. Az is lehet épp kilométerekre volt és dolgozni indult és később valami mástól halt meg. Ami engem zavart ez a könyörgök a kiscsajnak ugyan adja már vissza a fegyverem,mikor özönlenek hullák… kiveszem a kezéből azt kész… ja és mennyi idő kell lemászni 10 gyereknek 5 métert… habár szerintem a függőhíd leszakításával többet értek volna el ;)

walaki - 2019. 07. 18. 16:13

Ebben a kifacsart univerzumban a ráfröccsenő radioaktív vér halálos, ezt jópárszor szánkba rágták, legutóbb Morgan az utolsó előtti rész végén. Persze ez egy orbitális baromság, mert ahhoz, hogy tényleg halálos legyen, annyira sugároznia kellene (több, mint 0.75 Gy), ami már akkor is gáz, ha csak a közelében vagy a zombinak.
A valóságban ha nem mosod le egyből, akkor max kihullik a hajad, meg kicsit nagyobb eséllyel kapsz rákot, de egyébként simán eléldegélhetsz még évtizedekig.
https://en.wikipedia.org/wiki/Radiation_poisoning
Az emberek hajlamosak elfelejteni, hogy a radioaktív sugárzás természetes, már csak attól is megemelkedett dózist kapsz, ha összebújva alszol a pároddal, mégsem lesz tőle semmi bajod.

irgum76 - 2019. 07. 19. 09:25

Walaki:

én is hasonlóképp gondoltam
csak laikusként nem akartam osztani az észt

walaki - 2019. 07. 19. 11:11

@irgum76: nincs olyan, hogy laikus vagy nem laikus. Az igazság univerzális per definitionem, és egyáltalán nem baj, ha rávilágítunk arra, ami nyilvánvaló fake :-) Sőt, a mai világban ez egyre fontosabb szvsz.

Egyébként sajnálom Aliciát, az egyik kedvenc szereplőm volt. Ha kiírják, és Strand is megy, akkor nálam kasza.

irgum76 - 2019. 07. 19. 11:18

én egyáltalán nem sajnálnám (Strandet annál inkább)
igazából nem sok vizet zavart első évadokban ő volt a jó csaj
reboot után meg kimerült abban a jelenléte, hogy csúnyán nézek és böködök a kipufogócsővel

Nish - 2019. 07. 19. 22:01

SPOILER

Jött egy Banner.
Alicia ugrik rajta

és elvileg a szezon záró.
https://www.google.com/search?q=fear+the+walking+dead+banner+comic+con

irgum76 - 2019. 07. 20. 09:44

tán szupererőt kapott a radioaktív vértől… :)

Enzo - 2019. 08. 05. 01:32

5×02 (pótlás ~3 héttel ezelőttről)

Ez kicsit ilyen Csernobil×FearTWD rész volt. Cold opennel nyitottunk (Strand “búcsúvideója”), a Grace nevű csaj szála tetszett, Papa Salazar meg már megint visszatért a halálból, elég nevetséges. De legalább következetesen nem hajlandó segíteni Strandnek a múltjuk miatt.

Darabkák:
– Ja hogy “Skidmark” a cica neve!
– Strand mondhatta volna a rádión Lucianának, hogy Salazaré a gép, elvileg Lucinak is ismernie kéne Salazart, nem?
– Apropó Luci, az az erőltetett mondvacsinált bénázás, amit művelt kint, csak fogtam a fejem, hogy hogy lehet ilyen béna jelenetet írni.

#hétidézetei:
“-When will I be able to play the accordion?
-You play the accordion?
-I was thinking of learning.” :D (WTF Luci)

“-How do you think I found you?
-A small world.” :DD (mekkora önkritika a sorozat belterjességéről már :D)

Csilla0422 - 2019. 08. 09. 22:40

Tavaly az első félidő kifejezetten bejött. June, Al, John nagyon jó húzás volt. Sajnos a második félidőre már csak a mezeket küldték ki.

Az új évad első részét még csak most láttam, de már kiakasztott. Alicia mikor lett ilyen badass? Mi az, hogy mindent neki kell megoldani? Rajta kívül még más is van itt. June és John aranyos volt. Al csak nem bírt elmaradni. Na és ez a baromság, hogy mentsünk meg mindenkit, főleg azt, aki nem akarja. Morgant már TWD-ben sem értettem. Mo Collins aka Sarah öltözetéért és dumájáért jár egy keksz.

Mivel szeretek szenvedni… valamikor folytatom. Meg sem közelíti a TWD-t.

Csilla0422 - 2019. 08. 11. 15:27

Walaki, azt már írtam neked a TWD kibeszélőben is. A nézők szájába rágták: 1. A kemény tél váratlanul ért mindenkit, nem is készültek fel rá. 2. A Whisperer csapat vándorol. 3. A részben volt időugrás.

Ha bárki értelmes magyarázatot tud adni nekem arra, hogy random idegenek megmentése miért fontosabb, mint a barátunk élete, akkor annak veszek egy rekesz sört. :)

A második rész borzasztó volt. 503 viszont egész jól sikerült. Hangulatos volt, amíg a 3 IQ harcos bele nem rondított. Meg is értem, hogy June és John minél távolabb szeretne lenni az Alicia, Lucinda és Morgan triótól. Alicia ezzel a mindent én tudok, mindent nekem kell megcsinálni dologgal nagyon idegesítő lett.

Ha már a hülyeségeknél tartunk… persze a bélnek pont ilyen erős tartása van. Csomózni nem olyan nehéz, de nagyon könnyen elszakad még a normál állapotában is.

walaki - 2019. 08. 11. 17:26

Csilla: ez mind oké, de még ezekkel együtt sincs semmi értelme. Vándorló csapatnak minek határ, és ha időugrás, és nem a téli határsértés miatt, akkor mire fel büntette magát a suttogónéni? Ugyebár.

Na jó, én itt a 509-nél végleg feladtam a FWD-t is. Hogy gondolhatták, hogy egy hosszabb kihagyás után ennyire lagymatag résszel jelentkeznek? Komolyan, az a fő probléma, hogy valaki nem mer kilépni a tornácára??? WTF? Merthogy a tornácon elég nehéz elásni aknákat, bakker!

Az, hogy Al kamerájának szemszögéből volt videózva, még jól is elsülhetett volna, de inkább csak az az érzése volt az embernek, hogy nyaralni van az operatőr, ezért “okosba megoldjuk” felkiálltással összecsaptak valami nagy nullát. Szánalmas, komolyan mondom, szenvedés volt ez a rész, kapartam az arcom. Kár volt átigazolni a TWD showrunnerjeit, lezűllesztették ezt a sorozatot is :-(

Nálam kasza, pedig elég kitartó típus vagyok, na de azért mazochista nem!

irgum76 - 2019. 08. 12. 00:08

Szia Csilla,

5×09

” Komolyan, az a fő probléma, hogy valaki nem mer kilépni a tornácára??? WTF? Merthogy a tornácon elég nehéz elásni aknákat, bakker!”

nem hinném, hogy az aknák miatt nem jött elő szerintem inkább agorafóbiás lett a külvilág miatt
de hogy már megint az A-teamet kell megmentenie annak akit megakartak menteni…
Morgen agyában:”jé egy aknamező… fussunk át rajta!”
még szerencse, hogy volt a közelben hullámcsatt

és ezzel a szerencsétlenkedéssel promózák magukat bazz

de azért én elnézegettem nem mondanám, hogy rossz rész lett volna

mondjuk még a végén szegény moped kivégzésén eltöröltem egy könnycseppet ennyi ólmot egy gépbe

Csilla0422 - 2019. 08. 12. 21:34

Szia Irgum! Hiányoztál.

Walaki, a lánya miatt, mert kudarcként éli meg, hogy egy másik csoportot választott.

Al saját része tetszett. Sokkal jobb volt, mint Alicia és Charlie szenvedése. Azért a June – John epizod még mindig a legjobb.

Strand – Charlie utazását jobb lesz gyorsan elfelejteni.

Ami bejött Salazar – Charlie bandázása és June – Al barátsága.

Kíváncsi leszek, hogy miként kezelnek ennyi gyereket. Bár több óvónő is akad most. :) Miután a bekattant Alicia lerombolta az otthonukat átment Teréz anyába. Ő vette át Mo-mo szerepét. Nem hiányzott. Ő az első két évadban volt jó.

Ha tudom, hogy ott vannak az aknák és jönnek be a zombik “kitaposni”, akkor miért lövőm le őket?

irgum76 - 2019. 08. 13. 13:08

Köszi :) én meg most téged hiányoltalak
azért tűntem el mert lemaradtam az előző évad második feléről

na de az aknákat azért nem akarták, hogy felrobbanjanak mert a hangjuk oda csalogatta volna a kóborlókat
mondjuk szerintem is akkor már minden mindegy alapon inkább hagyták volna megtisztítani a terepet

Csilla0422 - 2019. 08. 13. 22:44

Köszi. Furcsa volt nélküled.

Nekem pont az vette el a kedvem és elegem lett. Viszont az új karakterek miatt folytattam. Úgy vagyok, mint Al. :) June, Al, Sarah és John sorsa érdekel. Bízok abban, hogy Al végre valahára belátja, hogy az élete sokkal fontosabb, mint egy sztori.

A legutsó résznél nem igazán jött át, hogy mit akartak kihozni belőle. A végtelenségig ismétlik önmagukat, nagyon unalmas volt. Kicsit úgy érzem, mintha a készítők izélnának bele az egészbe mondván a nézőknek így is jó lesz. Hát nem!

irgum76 - 2019. 08. 14. 13:26

“Nekem pont az vette el a kedvem és elegem lett”

nem csodálom én is csalódtam benne
Morgan mászkált jobbra-balra
és megtudtuk, hogy a sör jó, értem?

de a mostani évadtól is a falat kapartam párszor
“építsünk repülőt! hát jó”…

Csilla0422 - 2019. 08. 15. 13:08

Zavar, hogy amire szükségük van még mindig megtalálják. Konzervek, gyógyszerek, üzemanyag stb. olyan mennyiségben, hogy még másnak is jut belőle. Ezt elég nehéz elhinni ennyi évvel a kezdetek után. A konzervnek is lejár a szavatossága és nem látni, hogy ők is próbálnának valamit is termelni.

Azon nem lepődtem meg, hogy Al sziklát mászik. Na de az, hogy repülőt is tud szerelni… ez már elég bicska nyitogató volt.

irgum76 - 2019. 08. 16. 14:53

nem is szerelt csak újjáépített egy roncsot :)
és a többiek is hozzáadták a szaktudásukat…
hál isten egy guberált propeller is épp kapóra jött
egyik oldalon egy kis repülő propellere másik oldalt egy háromszor akkora

röhej

danonino1984 - 2019. 08. 17. 12:09

Nekem ez az s05e09 a felvételekkel egészen tetszett. Nem is a cselekmény volt a lényeg, mert az tényleg 10 mondatban leírható, hanem az arckifejezések, ahogyan beszéltek…

irgum76 - 2019. 08. 18. 13:51

5×10

kicsit kómásan néztem így csak két gyöngyszemet emelnék ki

szerintem tök rendi volt Morgantől, hogy szép sorban lefektette maga mellé a döglött zombikat így utat biztosítva a mozgássérült kóborlóknak akik rendeltetésszerűen használták a mozgólépcsőt

epizód vége: Morgan balra el… ismét

irgum76 - 2019. 08. 19. 11:32

na újranéztem és az kell mondjam tetszett

most már az is tiszta, hogy nem Morgen volt a hülye a mozgólépcsőnél hanem én

a pláza mindig jó helyszín egy zombis filmnek
a picsogós részek is bejöttek mind Morgen-Atom néni mind Dwight Vs seggfej
Dwight kínzása is ötletes volt
ja és persze maga a “küldetés” is bejött egyedi volt

szóval összességében szerintem jó volt ez az epizód

walaki - 2019. 08. 22. 13:56

Csilla: ha a lánya miatt volt, akkor viszont nem oda kellett volna bevágni azt a snittet szvsz. = rendezői/showrunner hiba. A többi meglátásoddal egyetértek, valóban bicskanyitogató lett több dolog is.

irgum: értem én, hogy agorafóbia, de nem kevés ez egy kicsit egy komplett rész központi témájaként? Mármint mellékszálnak érdekes lenne. Tényleg röhej, de leginkább az, hogy még ez a propellercsere a lekevésbé röhejes hibája az egésznek :-D Morgan mindenféle motíváció nélkül lép le, hát nem pont arról szólt az egész, hogy ő húzza a többieket, mert hisz a segítésnyújtásban??? Mi ez már?

Sajnálom ezt a sorozatot, szomorú látni, hogy csak azért ment tönkre, mert az írók és a showrunnerek sz@rnak bele. :-( Könnyedén lehetetne kíváló is pont ugyanekkora büdzsé mellett.

irgum76 - 2019. 08. 25. 11:30

5×11

hát az agorafóbia fényévekkel érdekesebb volt mint ez a katyvasz amit ebben a részben összehoztak a készítők

Csilla0422 - 2019. 08. 25. 22:02

Irgum, csak most láttam, de szerintem a 10. résznek a kómás verziód a tökéletes leírása. Lehet én maradtam le valamiről, de Al nem került már elő? Akkor Mo-mo miért mondta, hogy őt indul megkeresni?

irgum76 - 2019. 08. 26. 09:57

Csilla:

nekem sem rémlik, hogy Al megint eltűnt volna
de így “off screen” (vagy hogy kell ezt nevezni) mászkálnak össze-vissza szerintem

a mozgólépcsőst meg azért javítottam mert másodszorra ért fel nekem, hogy Morgan barikádot épített a döglött zombikból, hogy oldalról ne tudjanak jönni
(bár az más kérdés, hogy múltkor egy kifeszített zsinórba bukdácsoltak el most meg simán jöttek fel a mozgólépcsőn)

Csilla0422 - 2019. 08. 28. 19:56

Sajnálom a színészeket, hogy ilyen logikátlan, irgalmatlan nagy baromságokat kell eljátszaniuk. Ha showrunnerek és az írók nem elég tehetségesek keressenek mást. Ennél a résznél még egy SNI-a gyerek is jobbat írt volna.

Enzo - 2019. 08. 29. 16:35

5×03 (pótlás múlt szerdáról)

Címszavakban a részről: western zene és ördögszekerek, ismét viharos időjárás (és főcím), a múltkori Csernobil-hangulat után most Westworld-utánérzés (a magától játszó zongora full azt idézte), és ez volt a walkie-talkie-n keresztül tartott motivációs beszédek epizódja (John és June Dwightnak, Alicia a gyerekeknek nyomott ilyet).
Dwightyboynak örültem, a Morgan-Dwight találkozás konkrétan egész aranyos lett, már majdnem elérzékenyültem, annyira hangulatosra megcsinálták, és külön örülök, hogy az anyasorozattal való összeérintkezést a zombik elnevezésében is éreztették (ez hülye mondat lett, de lásd #hétidézete).
John fejszével golyó-szétválasztásán viszont hangosan röhögtem, hogy lehet ekkora komikus f@szságot írni egy sorozatba? :D Apropó fegyverek, ammo+fegyverkészlet feltöltve a Humbug-kanyonból, és kaptunk egy meglepő cliffhangert is: a gyerekek kötik ki a zombikat úttorlasznak, a kis rohadékok…

#hétidézete:
“-More walkers?
-What’d you call ’em?
-Walkers…the dead.” (ízlések és pofonok, Dwight&John)

irgum76 - 2019. 09. 02. 07:59

5×12

Áh Taub-ot de jó volt újralátni
remélem marad állandóra

a rész elment semmi extra, semmi különösebb blődség

irgum76 - 2019. 09. 02. 08:26

bár elég kopi-pasztés érzés volt az anyasorozatból

sledge - 2019. 09. 17. 02:17

Most konkrétan mit művelnek az évad második felében? Mert ez eddig botrány.

dexike3 - 2019. 09. 18. 12:06

most vagy a szinkronrendező cseszte el, vagy az alkotók, de Morgan fiának Duane Jones volt a neve. a TWD elején majdhogynem fonetikusan ejtették, de most teljesen Dwayne-nek lehetett érteni.

winnie - 2019. 09. 18. 12:24

hát, külön emberek csinálják, így nem csoda, ha nem következetes a dolog…

Enzo - 2019. 09. 26. 23:12

5×04 (pótlás ~2 héttel ezelőttről)

1. Eddig volt már Csernobil-, meg Westworld-utánérzés, most kicsit ilyen Lost 2.évados bunkeres kezdésre hajazó volt a nyitány Papa Salazar mindennapjaival.
2. Felröhögtem, ahogy felrakta a konzervet a tűzre, mert nézés közben épp konzerv kaját ettem én is :D
3. Már fogtam a fejem, hogy Charlie jó ötletnek tartja a Salazar kocsijában való elbújást, de aztán egész jól kijöttek végül.
4. A cicakontentnek örültem, Skidmark nagyon okos macsek :)
5. Hú, mennyien vannak a táborozós gyerekek :O
6. A tetőpont kissé túl lett bonyolítva, Salazar simán átmászhatott volna a kamion alatt, és felmászik a másik oldalán, de nem, inkább indokolatlanul drámaivá kellett tenni a szitut… na de legalább végre nem az volt, hogy minden pont sikerül az utsó pillanatban (se a SWATkocsi gépfegyvere nem ment, se a repülő. Így kiderült, hogy buta zombik ellen a propeller is hasznos fegyver.
7. Salazar szivaros sztorijának az előzményére nem is emlékszem…
8. Lelép az öreg, azt hittem, hogy legalább Skidmark cicát elviszi magával, meglepő, hogy nem :/
9. Jé, helikopter a végén, ez az a bagázs lehet, akik elvitték Ricket az anyasorozatban :O

#hétidézete:
“-Where’s the six pack?
-Brewski or abdominal? ‘Cause you ain’t gonna find neither here.” :DD /Sarah/

irgum76 - 2019. 09. 30. 17:24

ezt a finálét csak én nem értem?

winnie - 2019. 09. 30. 17:34

valaki ír majd róla, hogy legyen kibeszélő?

én áttekertem, ha már a szezonnal nem foglalkoztam, de azt hittem, lesz benne valami komolyabb dolog. ez lett a cliff?

irgum76 - 2019. 09. 30. 18:18

hát igen lett benne cliff
de ha az előző rész végét is megnézed akkor teljesen értelmetlen ez az epizód
ugyanis azért kértek segítséget mert a ígéretföldje mégsem az volt ahogy megálmodták (felderíteni minek ugye) egy horda uralta terület és se vizük se kaja se benzin stb
erre mire megérkezik a huszárság már megtisztították a hordától a területet (csak úgy simán képernyőn kívül)találtak vizet meg vadászterületet és akkor mégis inkább hagyják, hogy “megmentsék” őket
számomra teljesen érthetetlen okból

Csilla0422 - 2019. 09. 30. 20:52

WTF! Egy – két résztől eltekintve az egész évad tele volt logikátlan baromságokkal. A zombikban több értelem maradt, mint a karakterekben. Az írói ostobaságok miatt szinte részről részre 180 fokos fordulatokat tettek. Talán John és Al maradt következetes. Szerintem Alycia Debnam – Carey már azt sem tudta, hogy a karaktere merre tart Teréz anya és G.I. Jane között. Nincs vele egyedül.

Töketlen banda. Több lehetőség is lett volna a terep megtisztítására, de persze rögtön a helyi “gonosz” segítségét kellett kérni. Ginnie (Negan rokona?) jön is. Már nem kell a segítség -> támadjuk le őket a hordával. Oké csináljuk -> (fél perccel később) inkább tárgyaljunk.

Amit lóval csináltak röhej. Ha a mi lovaink ilyenek lennének már rég leadtuk volna őket…

Az évadban Al videós, Salazar – Charlie részei tetszettek. June, John, Grace és Sarah részemről maradhatnak. A kis zakkant Ginnie egész jó kis gonosz lehetne a következő évadban.

A cliff kapcsán csak egy kérdésem van. Ki fogja Mo-mot megmenteni?

k-10 - 2019. 09. 30. 21:40

Majd a jóisten személyesen. Most pont ráér, hogy a Preacherből kiírták.

dexike3 - 2019. 10. 01. 06:34

a történések logikus sorozatában a legszebb momentum, mikor a “sugárfertőzőtt” Grace-ről kiderül, inkább csak terhes.
a Morgan cliff az tetszett volna, ha előtte nem ilyen dolgok vezettek hozzá.
ja és valaki megmenti majd az s6-ban ez tuti. mint mikor TWD-ben(?) körbezárták őket a zombik egy kapunál, aztán a következő vágásban már simán megléptek előlük.

Key - 2019. 10. 09. 10:20

Eszméletlen gyenge volt az évadzáró, de ez a komplett évadról (és főleg a második feléről) elmondható. Ennek fényében olyan felüdülésnek tűnt a TWD kezdése, hogy kb. két év óta nem élveztem ennyire.

Enzo - 2019. 10. 11. 00:31

5×05 (pótlás 2 héttel ezelőttről)

Al-t bírom, mint karakter, szóval tetszett ez a csak rá fókuszáló rész. A zombival pengedrót-behozatal ügyes húzás volt, és szépen puhította a helikopteres csajt (Isabelle) is, míg végül kaptunk egy kurta-furcsa csókot (ami valahogy az esti tábortűzhöz jobban illett volna, mint egy kivégzés helyett) és némi magyarázatot meg visszautalást (például hogy Isabelle-t látták a gyerekek az úton zombit irtani).

Darabkák:
– A “#7 The Bog” felvételen keresztül megtudhattuk Al motivációját, hogy miért ragaszkodik ennyire a sztorikhoz és megőrzésükhöz: a tesója, Jesse halála váltotta ki ezt belőle.
– Sziklamászós zombi, csak hogy bővüljön az “ilyen se volt még” kategória.
– Nem is az a furcsa, hogy a végén a nagy találkozásnál nem mesélte el a sztorit, hanem hogy helyette (elterelő taktikának?) így random bemondta az eddig titkolt, lengyel vezetéknevét: tehát a teljes neve Althea Szewczyk-Przygocki. Öööö, oké, köszönjük?

Enzo - 2019. 11. 11. 01:45

5×06 (pótlás 3 héttel ezelőtt szombatról)

Nem is emlékeztem, hogy Csernobili Grace-szel tartják a kapcsolatot, mondjuk így ritkán nézve amúgy is kicsit zavaros, hogy melyik szereplő hol van és miért. Na de legalább megtudtuk, hogy le kell hűteni a nukleáris reaktort, mert baj lesz. Továbbá Grace megőrizte Morgan botját, úgyhogy nem kell tovább seprű- és felmosónyeleket próbálgatnia :D
Nagyon ki van tervelve ez a repülős móka, úgyhogy shit goes wrong in 3…2…1… és tádá, cliff a végén: a gyerekek leléptek, Strand és Charlie meg lezuhant a fertőzött zombik közé…

Darabkák:
– Mi az isten az elején ez a párbeszéd a gyerekek között? WTF? Szerencsére Morganék megszakították a fura jelenetet, amikor megjöttek egy kbsztt konvojjal (azosztigen!). De komolyan:
“-Dobsz egyet?
-Mit csináltál a nővéremmel?
-Van meleg víz a fürdőben. Akár használhatjuk is.
-Próbáld ki a vaníliásat!”
Ki írta ezt a katyvaszt??
– Annie elmeséli a Camp Cackleberry-s sztorit, hogy sugárfertőzöttek lettek a szüleik, elég szomorú történet :(
– Dwight és Sherry sztorija se különb, valahogy nem tudom hibáztatni Johnt, hogy nincs szíve elmondani, hogy megtalálta a csaj utsó levelét, amiben megkéri D-t, hogy ne keresse tovább :/
– Jim sör alakú hőlégballonját még így utólag se ismertem fel a prospektuson, hogy tudtam, mit kell nézni, nemhogy először nézve azt a jelenetet, amikor Charlie rájött a dologra. :D

#hétidézete:
“We just need a place to set down. Perhaps you can point us toward a giant coaster.” :D /Strand/

Enzo - 2019. 11. 22. 15:40

5×07 (pótlás múlt péntekről)

A gyerekek már elég idegesítőek, főleg Annie. De persze pont most szakadnak el a zombi belek, hogy így szülessen egy veszélyforrás, Alicia meg hősködhessen egyedül, amíg be nem szívja a rendkívül undorító lógó szemű zombival, ami nem csak bitang randa, de radioaktív is :O (ez a csavar azért bejött). Amikor Annie is elkezdett lövöldözni a leeső zombikra, épp akartam mondani, hogy “milyen jó, hogy végre nem az van, hogy mindenki fejlövéseket oszt”, de azért csak ez lett a végére :D Hát, legalább nem elsőre, ez is valami. A gyerekek visszatértek, Alicia nem akar. Függöny.

Darabkák:
– Strand és Charlie milyen jó kis kreatív falat csináltak a ballonból :D
– Dwight végre megtudja, hogy mi van Sherry-vel. Szegény :(
– Cliffhanger: lejárt az idő, megszólalt az atomerőmű szirénája. Irány a sz*póroller!

#hétidézete:
“I assume these are your friends prone to intestinal fortitude.” :D /Strand/

Enzo - 2019. 12. 16. 14:17

5×08 (pótlás)

Továbbra is tartom, hogy lassan kéne egy infografika jellegű térkép a sorozathoz, hogy ki merre kóricál és ki kiket hallhat a rádión, mert a távolságokat pöttyet hanyagul kezelik. Épp ezért simán megtörténhet, hogy az utolsó pillanatban pont mindenki odaér a kimentéshez (főleg John és Dwight, szó szerint), és még bónusznak Salazar papa is besegít. Csak ha úgyis mindenki pont megmenekül, akkor minek beleírni előtte olyan rettenetes gagyi nehezítő tényezőket, mint az a megfordulásos elakadás a kocsival, te jó ég…
Na de sebaj, elrepülünk nyitott raktérrel a radioaktív felhő mellett, “mi baj lehet” alapon, és az utolsó pillanatos parához képest (Wendell tolószék nélkül kúszása) végülis elég simán landolunk a karácsonyfaizzókkal kivilágított leszállópályán, mert ennyi előkészület után nem lehetett volna nappalra tenni a landolást, inkább legyen némi plusz erőltetett szívás. Ja meg amúgy a radioaktív felhő azért jön és terjeszkedik, nem kellett volna ennél messzebbre menni?

Oké, hogy a rész elején visszautaltak a farmergyáros időkre (némi Personal Jesus coverrel aláfestve), de ettől még kicsit ilyen utólag beleírt storyline-nak tűnik, hogy Loganék pont elmennek hőseink korábbi bázisáról, mert nem találták meg A Titkos Dolgot, Amit Kerestek. Ez a dolog pedig nem más, mint Clayton naplója, amiben le van írva a benzintermelés kulcsa. Szóval most a vadnyugatos aranyláz helyett jöhet a “benzinláz”.

Darabkák:
– Alicia zuhanyzós jelenet még így minimálisan mutatva is fincsi volt, nem hiába toplistás ADC az eyecandy-szavazásokon :3
– Most az miért jó, hogy Grace eltörte Morgan botját és úgy adta oda neki? Úgy kevésbé lesz radioaktív??
– Na jó, John lánykérése a cukorkapapírból hajtogatott gyűrűvel aranyos :) Meg Alicia és Salazar találkozása is meghatóra sikerült.

#hétidézete:
“-You okay?
-A nuclear plant is melting down, but I did just have a hot shower, so there’s that.” :DD /Alicia/

winnie - 2019. 12. 16. 16:46

már várom a 2. évadfeles történéseket, mert nagyon nem vagyok képben:)

Enzo - 2020. 01. 12. 23:51

Yay, örülök hogy ilyen szempontból is hasznosak a kommentjeim, nem csak magamnak :D
Szép lassan érkeznek…

Enzo - 2020. 01. 17. 01:22

5×09 (pótlás múlt péntekről)

Nincs új a Nap alatt, a kiccsapat most megint elkezdte ezt a “segítünk mindenkinek, mert annyira jófejek vagyunk” dolgot (csak fix bázis nélkül, ha jól értettem), mint az évad elején, reméljük most tovább kitart. A stratégia tetszik, hogy be vannak osztva a kocsikba, fix sorrendben megy a konvoj, ilyenek, Logant meg jól otthagyták és nem árulják el neki a szupertitkos “Tanktown” hollétét.
Illetve nekem bejött ez is, hogy majdnem az egész részt ilyen kézikamerás dokumentumfilm/found footage-szerű stílusban vették fel (a két kamera miatt még képileg sem volt unalmas egy-egy adott jelenet). Mindenkiről kaptunk egy kis interjút, hogy el ne felejtsük, milyen sokan vannak, de a második körkapcsolás már elég idegesítő volt, nem túl hihető, hogy megkoreografálják a felvételeket úgy, hogy mindenki csak 1-1 szót mond és összejön belőle a teljes mondat…
Egy posztapok világban videófelvételekkel üzengetni nemtom hogy mennyire találja meg a célközönséget, de ezek szerint legalább egy embert talált (juhé, még egy szereplő)… Logan ennyi erővel be is szervezhette volna ezt az oldalkocsis feka raszta srácot, ha már rájött, hogy nem a “kazettás arcokkal” van, de nem, inkább az embereivel elpazarolnak többszáz lőszert, tök logikus.

Darabkák:
– Érdekes, hogy Sarah “dick squad”-nak hívta Logan csapatát, az anyasorozatban ugye Negannek volt egy “Little Timmy and the Dick Brigade” kiszólása :D
– Alicia kapott bőrtokot a trademark kézifegyveréhez, viszont nem gyilkolt a repülőzés óta, és nem is akar. Na de legalább Strand használta a cuccot.
– Az elaknásított kert tetszett, ilyennel se találkoztak még a sorozatban :D (ezzel álmodtam utána BTW…) Besz*rás, hogy még a klasszik aknára lépős jelenetet is bejátszották – én azt hittem, rátesznek valamit Morgan lába helyett, de így se volt rossz.
– A Konvoj főcímdal éneklős jelenet zseniális :D
– Csak nekem tűnt fel, hogy Wendellt amúgy fullosan kihagyták a részből? :D Ugyanakkor emlegették, szóval nem halt meg.

5×10

Ez a rész inkább volt aranyosan unalmas, mint izgalmas, az 5 perces semmiről beszélgetős jelenetek egy része helyett elfért volna még egy szál.
Pozitívumok: a pláza jó helyszín (és elég jól felszerelt is), a candy beans/jelly beans vicceskedés végigvitele tetszett, a Chuck-os jelenetek is, meg a körhintázás is vidám :)
Az izgalmasnak szánt jelenetek a zombikkal leginkább erőltetettre sikerültek, komolyan felröhögtem, amikor a klinika biztonsági riasztójával másodszor is magukra irányították a járkálókat… :D a mozgólépcsős szerencsétlenkedésről meg inkább ne is beszéljünk…

Darabkák:
– Ez a “Tale of two cities” könyv tényleg ennyire unalmas? Még Grace dupla sebességen hallgatásával se találtam benn semmit, ami felkeltette volna az érdeklődésemet.
– Na, Papa Salazar végre megborotválhatta Dwightyboyt, hurrá! Még szokni kell, hogy nincs arcszőrzete :D
– Morgan random lelép megint, oké…de Al amúgy hol van és mit csinál és miért van egyedül, kéne tudni? Vagy majd megtudjuk?

Enzo - 2020. 02. 04. 17:08

5×11 (pótlás)

Jézus, de fárasztó rész volt ez. Már az, hogy Alicia továbbra se hajlandó zombit ölni még a saját megvédése érdekében sem, de utána meg egyenesen komédiába torkollott, hát könnygázt lőnek a zombiba b’meg aztán ott szenvednek… :D És mindennek tetejébe komolyan az az epizód nagy konfliktusa, amiért a csapat többi tagjának kell rádiózni, meg veszélybe sodorni mindenkit, hogy egy random csávót, aki a frissen szerzett haverjukat átverte(!), próbálnak _megmenteni_?? Hogy aztán kiderüljön, hogy amúgy jófej volt a fickó, és csak Wes könyvét akarta befejezni, de miután egész részen át vissza akarta kapni a könyvet Wes, most hogy megvan, inkább otthagyja a halott csávónál. És még azt is felfedik, hogy Wes festegette a fákat, mert tényleg ennyire rohadtul belterjes a sorozat egész világa. Eh.

Darabkák:
– Ötletes húzás volt, hogy Wes Mitchnek hívta Strandet, mert ugye az overallján ez a név szerepelt, és ezt látta a videón.
– Wes ahogy kifigurázta Aliciáékat, az is tetszett.
– Zombielnevezés #426023: “eater”. Komolyan össze kéne gyűjteni az összeset az anyasorozatból+innen, kreatív egy lista, annyi szent.
– Al micsoda tuti széfbe rakta a kazettákat… éééés Loganék azzal a lendülettel el is lopták az összeset. Remek.

Enzo - 2020. 02. 13. 00:56

5×12 – avagy Charlie és a csokigyár rabbi (pótlás múlt keddről)

Eh, megint egy olyan mondvacsinált konfliktusra épült ez a rész. Na jó, John és June létrás menekülése tetszett, a rabbi kürtfújása tiszta Helm-szurdoki csata feeling volt, a gyülekezet bezárása meg az anyasorozatból Gabriel behozását idézte, ott is hasonlót játszottak el. A végén rendkívül klisés lett, hogy az utolsó pillanatban ért oda a SWATkocsi megmenteni a helyzetet, még úgy is, hogy az egész csak elterelés volt, mert Loganék közben megtalálták Tanktown-t. (A kazikból?? Vagy mi?) (És persze a Dwight által elengedett csávót is be kellett mutatni, hogy “háhá, még él és visszacsatlakozott”.)

#hétidézete:
“Locked up tighter than fireman’s sphincter on the Fourth of July.” :DD /Sarah/

Enzo - 2020. 02. 21. 17:37

5×13 (pótlás vasárnapról)

Na, Loganék tényleg a kazik alapján találták meg Tanktown-t, csak nem a leadott verzió, hanem a kivágott jelenetek alapján. Mondjuk nem tartott sokáig a standoff, mert elkezdtek potyogni a zombik, June-ék bemondták, hogy le kéne lépni, aztán snitt, este van, még mindig ugyanúgy potyognak a zombik, és még mindig ott vannak hőseink, kicsit se volt fura vágás…

Amúgy meg ez a flashbackek és a jelen közti párhuzamok epizódja volt: Sarah nem hagyja ott a visszapillantóba nézve Logant, ahogy anno Claytont igen ; illetve Logan flashbackjének mintájára Strand és Alicia is egy csajt megy megmenteni, aki a 65-ös kilométerkőnél esett csapdába, de kifogy a benzin, futnak, stb., csak annyi különbséggel, hogy itt sikerül megmenteni a csajt – már akartam panaszkodni a klisére (“tegye fel a kezét aki meglepődött”), de igazából csak félig volt klisé, mert nem Strandék értek oda időben, hanem Wes. Na jó, még így is kicsit erőltetett az egész.

A végén legalább meg lehetett lepődni Loganék lelövésén, és megjött a várható új ellenség: a fura akcentusú és arrogáns Ginny a lovascsapatával. Hát én se biztos, hogy elsőre igent mondtam volna a velük való társulásra, így még egész békés lett a végeredmény, hogy Luci marad velük benzinezni, a többiek meg mehetnek szabadon.

Darabkák:
– A zombik által hajtott kerék mekkora ötlet már, zseniál :D
– A hűtőládás útzár is tetszett, ahogy Sarah kiugrott belőle + milyen badass szöveget lenyomott a Dwight által elengedett csávónak (aki így még végülis hasznos is lett)

#hétidézete:
“Every morning I wake up, my pillow look like the shroud of Turin.” :D /Wendell/

winnie - 2020. 03. 17. 07:53

Egyesek kiszúrták ezt a képet a Fear The Walking Dead-ben:

https://static.sorozatjunkie.hu/wp-content/uploads/2020/03/beta.jpg

És azt tippelték, hogy Béta van a lemezborítón, ergó egy ismert zenészről van szó. (A képregényben az derül ki, hogy egy ismert sportoló.)

És a showrunner-interjúból:

– Speaking of Beta, we see him talking and then another Whisperer comes up and says he thought he recognized the voice. So can we now confirm that he in fact was some sort of very popular singer that we saw on that album cover on Fear the Walking Dead?

– I think that that’s a pretty good guess.

– Will we delve any more into his backstory at all?

– We will learn more about his backstory. It may not be in the form that people expect, but yes, that’s part of the story going forward.

Enzo - 2020. 03. 23. 20:10

5×14 (pótlás)

Na ide is jönnek Ginnyék lovasai, úgyhogy hurrá, megint van egy új random ismeretlen, akit meg kell menteni, mert miért ne, úgyse elég epizodikus a történet (ja, de). Még szerencse, hogy a posztapokaliptikus világban koszos a járművek ablaka, így könnyen el lehet bennük rejtőzni.
Paradise Ridge mondjuk elég jól felszerelt hely, meg Ginnyék is egyelőre az arrogancián kívül látszólagosan jófejek (még Morgan botját is megcsinálták), igazán össze lehetne velük spanolni. Vajon mi a csapda?
A másik szálon viszont beütött a rossz hír: szegény Grace rosszul van, és valszeg nincs sok ideje hátra :/ Pedig a gitározós jelenet nagyon feelgood volt előtte…

Darabkák:
– Ja hogy Al azt a csajt (a helikopteres afférját) keresi! Hohó.
– Na, vízalatti zombiharc még úgyse volt a sorozatban…
– RIP bakelit lemezek. Apropó tárgyak: vajon Al kamerája túlélte a vízbe esést? (Ha jól emlékszem, nála volt)

#hétidézete:
“A year ago, I was a realist. I could not imagine I would be here with you, doing good things, trying to help people, making things right, and here I am. You, me, and a cat with serious behavioral issues.” /Salazar/

5×15 (pótlás tegnapról)

A teljes sorozat eddigi (messze) legrosszabb része az IMDb szavazatok alapján, hölgyeim és uraim.
És hát nehéz is ezzel vitatkozni… az elején még tetszett ez a dokumentumfilmes stílus, de mostmár konkrétan odáig fajult, mintha két nonprofit szervezet (Ginnyék lovasai és főhőseink) versengene egymással, hogy ki tud magáról jobb promovideót csinálni. Komolyan már csak az adó 1% kéregetés hiányzott a végéről…Al szét is b@szta a tévét mérgében epizódkezdésként, na sebaj, majd veszünk másikat az Euronics-ból.

A felépülőben levő Grace mellé csak bővül a csapat folyamatosan: Előzőrészes Tom húgát is megtalálták, meg maga a srác is csatlakozott, hogy aztán a hídnál rendezett káosz után menekülés helyett inkább szelfizgessen a kamerával és leszakadjon a tankerrel együtt. Mondjuk ott eleve tök zavarosan sikerült bemutatni az egészet, hogy micsoda melyik felén van és hova viszik a benzint, miért nem a SWATkocsival mentek tovább, satöbbi… Ginnyéktől meg nettó genyóság volt, hogy rájuk hívták a hordát a csatlakozás ismételt visszautasítására válaszul.

A hosszú séta után gondolhatta az ember, hogy hát mégiscsak évadzáró előtt vagyunk, biztos majd valami nagyon izgalmas cliffhangerrel hagyjuk abba. Erre mi a nagy epizódzáró dilemma? Na mi? Hogy felhívják-e mégis Ginnyt és kérjenek-e segítséget, mivel a Humbug-kanyont elözönlötte pár száz zombi… Ez? Komolyan?? Annyian vannak abban a szerencsétlen bagázsban, hogy egy szűk keresztmetszet kreálásával pár óra alatt le lehetett volna gyakni a teljes sereget… anyám borogass, mennyire nem működött ez a rész semmilyen szempontból.

Enzo - 2020. 05. 05. 14:58

5×16 (pótlás)

Dwight (aki full nem rémlett, hogy lecsatlakozott) elkezd külön akciózni, meg lovakat talál, és ebből rájönnek hőseink, hogy mégiscsak élhető a kanyon, ki kén’ pucolni. El is vezetik a sereget, és egy ilyen apró dolog is 2 sebből vérzik: egyrészt ez emberek vezetésével is ment volna eleve, másrészt az ülni is alig tudó Grace mi a tökért megy velük? Na mindegy, megvan a terv, hogy majd jól ráeresztik a zombókat Ginnyékre, de rájönnek, hogy Luciana is ott van. Akkor inkább hagyjuk az egészet és legyen belőle a mezőn vadakat terelő juhászos mondvacsinált erőltetett szenvedés, aminek az a vége, hogy még az eddigieknél is jobban szarrámegy a terv, mert már hordájuk sincs.
Ginnyék megvárják a hathúszas személyvonatot, hogy azzal állítsanak be, addig akad idő feldíszíteni a pajtát meg esküvőt tartani – milyen jó, hogy pont van egy rabbi kéznél, gyűrű is akad, na jó, ez a rész aranyosra sikerült.
Strand nemtom mit beszélt a békaasszonysággal, de nem egy nagy sales-es, mert Ginnyék jönnek, és szétdarabolják a csapatot. Amikor Altól elvették a kamerát, meg Aliciától az ikonikus fegyverét, már akkor ökölbe szorult a kezem, dehogy még Skidmark cicát is elválasztják Salazartól… lesz miért utálni őket, úgy látom :(
Legalább annyi hozadéka van az évadnak, hogy Morgan végre kicsekkol, mert Ginnynek elege van a képéből (ez így szó szerint, LOL), de hogy miért nem a saját fegyverével próbálta meg meglőni másodszorra, ne kérdezzétek. Nem mutatják, ahogy megeszik a járkálók, szóval simán kinézem, hogy a 6×01 végén visszatér, mert megmenti egy random a semmiből előbukkanó új szereplő :D (csak nem)
Ja, Grace meg nem beteg, hanem terhes. Ooooké… (Ettől még mondjuk sugárfertőzött, nem? Csak mert az nem jó hír a babára nézve…)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz