login |

Fear the Walking Dead: kezdett az 5. évad – írta Spyblat

2019. 06. 09. 21:36 - Írta: vendegblogger

21 hozzászólás | kategória: kritika,

Azok közé tartozom, akik, bár letolták az első három évadot a sorozatból, inkább untam, mint tetszett. Lehetne vitatkozni azon, hogy akkor meg minek néztem, de fogadjuk el, hogy kompletista vagyok: ha nézem az anyasorozatot, akkor ezt is “kell”.

És milyen jól tettem, hogy nem kaszáltam, mert a negyedik évad az új karakterekkel, új showrunnerökkel és új stílussal újjávarázsolták az egészet. Olyannyira, hogy akár más címen egy új spinoffnak is elmenne a széria. Vágjunk is a közepébe, spoilerekkel a tovább mögött.

A kis csipet csapat minden tagja visszatért. Igyekeznek folytatni, jobban mondva elkezdeni az új küldetésüket, miszerint segítenek a rászorulókon, hogy jobbá tegyék a világot. Ez azonban – mint kiderült – közel sem megy olyan könnyen, mint azt gondolták.

Az első komolyabb kísérletük közben rögtön repülőgép-balesetet szenvednek, hogy nem sokkal később kiderüljön: ismét jól átverték őket. Érdemes így bármi jóba belekezdeni? Vagy foglalkozzon csak magával az ember és próbáljon élni? Az ilyen jellegű dilemmák a velejárói a The Walking Dead-szériáknak miután a karaktereik már megszokták az új világot. Nincs ebben tehát semmi új.

Ami miatt viszont tényleg működik a Fear The Walking Dead, az a karakterek. Az első három évad szereplőiből már a kezdeti szezonokban sem tudtak túl sokat kihozni, de a tavalyi új csapat tagjai között baromi jó kis dinamika van. Szerethetőek és van bennük annyi, hogy érdekeljen a sorsuk.

Jó volt a három gyerek is és tetszett az is, hogy végre egy olyan ember verte át őket, aki kijelentette, hogy nem igazán harcos típus, ezért a trükközés. Az már más kérdés, hogy, ha nem harcosok, akkor nem lesz túl nagy kihívás visszafoglalni a gyárat tőlük.

A radioaktív terület behozatala is újdonság, új aspektust vihet a zombik elleni csatákba, de mást nagyon nem tudok elképzelni. Max annyit, hogy gyorsan el kell tűnniük onnan.

Ennél többet nagyon nem tudok mondani, hiszen a Fear még mindig nem a legmélyebb sorozat. A hangulat és a karakterek magukkal rántottak, a történetet meg meglátjuk, milyen irányba megy. Megszavazok a kezdésnek egy 7/10-et, mert a 4. évad hangulatát simán hozta a kezdés.

21 hozzászólás Ne habozz!

Egy srac - 2019. 06. 09. 22:22

A végéről nem esett szó, pedig az is érdekes szál. Összekötheti esetlek a Ricket elvivő társasággal.

stargatelost - 2019. 06. 09. 22:50

A negyedik évad eleje nekem is bejött az új karakterekkel, de aztán később valami megtört… szerepet is cserélt a két sorozat, vagyis most a Walking Dead a fasza, ez meg egy szenvedés :D

De komolyan, amilyen cliff nélküli helyzetben lett vége a negyedik évadnak, bárhogyan folytathatták volna… én szeretem, ha belecsapnak a lecsóba, de itt annyira hülyén volt megcsinálva a kezdés…lezuhan egy kisrepülő, de hoppá, hőseink utaztak rajta! Alicia kitör, már gyakja is a zombikat, de persze a többiek is túlélték, bár azért Lucianát lesérültették, mert azért mégse ússza meg mindenki karcolás nélkül…

Meg értem, hogy ez most a koncepció, és ez hajtja a karaktereket, de egy ilyen világban másoknak segíteni? Persze, amikor úgy adja a helyzet okés, de egy karbantartás nélküli repülőgéppel felszállni és egy számukra ismeretlen úti célhoz repülni csak azért, mert valaki segítséget kért rádión? Hát ahogy annak rendje módja, jól meg is szívták… duplán…

Ez a radioaktivitás dolog sem túl izgalmas… jah és ezt híresztelték kezdés előtt a készítők, hogy lesz egy újfajta zombi, ami megváltoztat dolgokat? :D Atyaég :D

Pocsék volt, ahogy a második rész is az idegesítő Salazarral, meg az időmilliomos, zombifejekkel dekoráló, sejtelmes valakikkel…

3/10

Mikilós - 2019. 06. 10. 00:15

Abszolút pozitívan csalódtam. A 4. évad nekem is tetszett, csak hát annyi, hogy kár volt kiírni Kim Dickenst, miatta néztem a sorozatot,de mindegy. Tetszett, hogy átverték a csapatot, és nem az van, hogy az egész fél évad a megmentésülröl szól majd. Hanem erről az új csoportról. Várom nagyon. Hajrá.

Levi - 2019. 06. 10. 00:50

Én azok közé tartozom, akik a Dave Erickson féle FTWD-t jobban szerették. Az 1. Évad nagyon jó volt, a 2. Inkább rossz, mint jó, de a 3. évad még az anyasorozathoz mérten is kegyetlen jól sikerült. A 4. Évad első fele tetszett, bár nekem Nick és Madison voltak a kedvencek (de igazából a kezdeti gárdából csak Chris nem jött be, illetve Ofelia – bár ő csak azért, mert kb vele is csak egyel többen voltak, nem hagyott mély nyomot a karakter), viszont a legutóbbi évad második fele a Charlie-Alicia részén kívül borzasztó gyenge volt. Mondom ezt úgy, hogy June-John-Al trió nagyon bejött (a Lauras rész hatalmas királyság volt), tulajdonképpen Sarah és Wendell is szimpatikusak és érdekesek, plusz még a Morgan komplexusomat is sikerült leküzdenem. Viszont itt kezdődnek a bajok… Ennek a sorozatnak a színek voltak a legnagyobb erősségei, illetve, hogy egyáltalán nem hasonlított a Walking Deadre. Sem a karakterek, sem a helyszínek, sem az apokaliptikus környezethez való hozzáállás és bemutatás (Celia vallási megközelítése, Jeremiah mint rasszista vezető, úgy unblock az indiánok, Lola és Daniel gátja, stb). Mára nagyon durván elhatárolódtak ettől, teljesen más az egész. Az előző évadban Kim Dickens gusztustalan likvidálása és a régi- vagy alapkarakterek erőteljes hátterébeszorítása nem volt a legjobb döntés. A részről: még szerencse, hogy nekem nem kell pontoznom, főleg nem ennyi sorozatot mert tuti hatalmas gondban lennék :D de én is 7 pontot adnék. Tök korrekt volt, nem untam a részt, a régi és új karakterek közötti harmónia már érezhetően jobb, látszik, hogy egy csapatot alkotnak. Szerintem nem Loganre akarják kihegyezni a félévad konfliktusát, inkább a radioaktív szálra, de ez egyelőre bejön. Viszont Aliciat már jó lenne látni mosolyogni vagy legalábbis továbblépni a történteken. A 2. Rész után azt mondom, hogy nekem Karen David (Grace) nagyon tetszik eddig, Dwightra pedig nagyon kíváncsi vagyok. Továbbra is szeretem a sorozatot és nézni is fogom, de én azok közé tartozom, akik szerint a 3. Évad volt a csúcs. Remélem ezzel az évaddal eljutunk oda, hogy a sorozat színvonalához mérten ismét ezt lehessen mondani :)

Quantumleap - 2019. 06. 10. 10:00

Egy srac: Nem valószínű, hogy összekötnék a két dolgot. Pláne, hogy itt időben még nem is vagyunk ott, hogy Ricket elvitték.

Quantumleap - 2019. 06. 10. 10:08

Én amúgy még mindig reménykedem, hogy Madison talán életben van, és ő is megy a filmekbe Rick mellé. Kiderülne, hogy végül a kopteresek kimentették a zombiktól, vagy ilyesmi. :)

irgum76 - 2019. 06. 10. 10:54

Quantumleap:

nincs kizárva ez sem, hogy Madisont visszahozzák ha ezt a mocsok Salazar már ötödszörre élesztik fel
ő pampog Strandnek pedig ő egy mocsadék volt a zombik előtt is és az új világban is csak egy aljas féreg aki mindig erőszakkal oldott meg mindent

én az első három évadot csak azért néztem mert szórakoztatott az a sok baromság amit összehordtak benne
aztán jött a 4. és nagyon tetszett amit látok
vártam is az 5. szériát erre kiderült, hogy az évad második fele kimaradt számomra :)
úgyhogy most pótoltam de az valami szörnyű lett az első fele tükrében
Morgan elindul keletre, nyugatra aztán ide oda kb ennyi volt
szétszórtak mindenkit, hogy aztán összetalálkozzanak az évad végén
meg a filozofálás, hogy segíteni jó-e? kell-e? kinek
kell? ha nem akarja akkor is kell-e?
a tököm tele volt ezzel
egy rész tetszett (volna) Alicia Vs Charlie rész ha lelövi Charliet na akkor ütős lett volna

most meg nekiállnak zombi bosszúállókat játszani
persze olyan bénán, hogy őket kell folyamatosan megmenteni…

az új részek nézhetőek voltak de nem sok minden történt bennük lásd a kritikát ennyit lehet írni a két részben történtekről

sok az a 7 pont

Egy srac - 2019. 06. 10. 15:19

Quantumleap: viszont ez a társaság vitte el Ricket a helikopterrel, rajta volt a jel a gépen is. (Néztem videót erről).

Időben jó kérdes most hol van egymashoz a két sorozat. A walking deadben Rick utan ugrott nagyot időben. Addig még talán egy időbem volt a két sorozat törtebete.

winnie - 2019. 06. 10. 16:35

a fear a 4. évad elejével felugrott a twd 8. évadjának végéig. onnan a twd a 9. évad elejével úgy másfél évet, utána meg 5-6 évet ment előre.

“viszont ez a társaság vitte el Ricket a helikopterrel, rajta volt a jel a gépen is. ”

ez lehet, hogy közös vonás vagy utalás, de csak egy jel még jelenthet sok mindent, nem kell feltétlenül egy társaságot jelenteni. (más kérdés, hogy akkor minek használnák az írók ugyanazt a jelet, ha nem akarnak kapcsolatos.)

akárhogy is, azt már a twd-ben sem értettem, hogy ez miért nagy dolog. mármint az, hogy vannak emberek, akik még élnek rajtuk kívül. oké, van egy járművük, ami repül, de igazából az egész nekem nem tűnik többnek, mint egy random gyalogos encounter, egy van valaki más is a közelben típusú. úgy értem, az nem rejtélyfaktor vagy izgalmat feltekerő tényező, ha nem tudunk róluk semmit, csak azt, hogy vannak.

irgum76 - 2019. 06. 10. 19:28

Egy srac:

most megnéztem a végét és érdekelne milyen jelről és társaságról beszélsz
mert én nem láttam semmit
nem kötözködés valszeg én vagyok a vak

Levi - 2019. 06. 10. 20:03
irgum76 - 2019. 06. 10. 20:21

Levi:

Köszi szépen

a második részt néztem ott nem találtam

Mate815 - 2019. 06. 11. 08:46

Csak Morgan lehet annyira sötét, retardált, idióta, kretén, hogy ennyi minden után repülővel induljon el segíteni full random arcoknak…grat. Ezt leszámítva nem volt rossz csak hát ugye ez az egész évad alap felütése. Alicia, June, John miatt maradok, Dwightot várom.

irgum76 - 2019. 06. 11. 10:51

miért pont Morgan?
ott volt az egész banda és Al volt a pilóta
szerintem közösen találták ki a tervet

Mate815 - 2019. 06. 11. 11:37

Morgan húzta be ezzel a faszsággal az egész bandát. Már várom a következő 180 fokos fordulatot amikor is segítő Buddha Morganből újra mészáros lesz.

irgum76 - 2019. 06. 12. 09:27

a TWD-ben már letelepedtek, kapálgatnak, kereskednek
most ugyanazt néznéd a Fear-ben is?
egyértelmű, hogy valami teljesen más sztorit akarnak írni, hogy ne legyen unalmas azoknak akik mindkettőt nézik

Azorixx - 2019. 06. 13. 10:48

Nekem a második rész nagyon gyorsan lecsúszott.. folytattam volna rögtön, de ez nem netflix.. mondhatni majdnem volt tempó

Quantumleap - 2019. 06. 18. 06:30

5×03

Na, megjött Dwighty Boy! És az általa elmondottakból megtudhattuk, hogy legalább 1 évvel vagyunk a TWD-8.évad vége után.
Remélem, hogy Alt nem fogják megölni, á lá Bethet az anyasorozatban, mert akkor már én is kaszán gondolkodnék, pedig én szinte a kezdetektől pozitívan állok a sorozathoz.

Mate815 - 2019. 06. 18. 10:43

Jó volt a rész! A western falu és a shootout adta, a végső trick shot is nagyon menő volt! Dwight király mint mindig!

irgum76 - 2019. 06. 18. 11:32

5×03

összességében nekem is tetszett volna
a west world tényleg jó helyszín volt
a baltás lövésnél kicsit kuncogtam magamban lett volna egyszerűbb módja is elintézni azt a két kóborlót de tény, hogy badass volt

de Dwight!!!
könyörgöm minden ellenszenves karakter áthoznak a TWD-ből
(mondjuk nekem Morgannel semmi bajom de sokan utálják)
de Dwightot még többen rühellik joggal mert egy féreg
és már vártam, hogy Morgan megszólaljon, hogy “kicsi ez a kontinens kettőnknek” :)

ja és Al le van szarva kb míg a gyerekek akiket megakarnak menteni vannak előtérbe helyezve
és végképp nem értem mi a francért erőltetik azt, hogy “csak azért is megmentünk titeket ha akarjátok ha nem”
igaz nélkülük már rég zombi eleség lett volna az összes zombi bosszúálló

jó volt az is, hogy kiderült az úttorlaszokról, hogy mi is a helyzet
igaz aki valaha volt disznóölésen az tudja, hogy a belet megcsomózni nem épp egyszerű feladat másrészt ki is szakadt volna a zombikból

de ennyi elfér benne a korábbi blőd hülyeségek tükrében

Quantumleap - 2019. 06. 18. 15:06

irgum76: Legfeljebb neked ellenszenves, a többségnek nem.:) És nem féreg volt, hanem egy szerencsétlen, akit Negan betört.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz