login |

Krypton: kezdett a 2. évad

2019. 06. 13. 21:20 - Írta: Necridus

42 hozzászólás | kategória: kritika,

Több, mint egy év telt el a Syfy scifi-sorozata, a Krypton első évadja óta, amit kezdése alapján elég sokan el is engedtek, ahogy human is. Őszintén nekem is nehezemre esett második esélyt adni a sorozatnak, de ahogy olvashattátok az évadkritikánkban, megérte maradni. Nem mondom, hogy kiemelkedően jó, még a műfaján belül sem az, de a folyamatosan javuló tendencia mindenképp biztató, s ezzel könnyen elérte, hogy megbocsásson neki az ember a gyenge premier után – már ha adott neki még egy (vagy több) esélyt.

Tudjuk ugyan, mi lesz a sorozat vége (bár nem mondta senki, hogy nem térhetnek el a szokásos Superman-sztoritól), mégis olyan ismeretlen vizeken evez a sorozat, amelyeken kedvükre csűrhetik-csavarhatják a történetet, elvégre igen kevés (van egyáltalán?) képregényben esik szó arról, amit a Krypton el akar mesélni.

A politikai sci-fi dráma igen könnyen eléri, hogy ne is azzal foglalkozzunk, hogy a Krypton úgyis elpusztul majd, hanem sokkal inkább az izgasson minket, hogy erre miképp kerül sor. Mert már az első évadban fenekestül felforgatták az Acélember mítoszában ismert karakterek életét. (A karakterei pedig egytől egyik olyanok, akiket vagy nem ismerünk még ilyen részletesen, vagy a sorozat eredeti szereplői közé tartoznak, esetleg olyanok, akiket nem igazán láttunk még tévében.)

Emellett – habár az elején nem is – az átlagos tévésorozatokhoz képest sokkal jobb látványvilággal dolgozik a Krypton. A jelmezek, a CGI-karakterek kidolgozottsága, a városkép mind olyan stílust és minőséget mutat, ami nem túl gyakori. Az évadnyitó alapján néhány jelenet közben az jutott eszembe, hogy simán elmehetne az adott része az epizódnak egy filmes jelenetnek.

A második évad nyitánya pedig ugyanezt a tendenciát követte. Az eleje elég nyögvenyelős és vontatott volt, de a végére felpörgött, s ígéretes lett. A tovább mögött spoilerekkel folytatom.

A történet 6 hónappal az első évad befejezése után kezdődik: Zod kialakította saját, hadi erővel irányított birodalmát, s az egész univerzumra ki akarja terjeszteni hatalmát, miközben Lyta, vagyis édesanyja segít neki. Velük szemben természetesen ellenállás szerveződött, aminek része Nyssa (akinek már Seg-gel közös gyerekéről is gondoskodnia kell), Jax-Ur, illetve Val-El, Seg nagyapja, aki helyet cserélt vele a Phantom Zónában. Adam pedig természetesen ismét botladozva belecsöppen a szituáció közepébe…, csakhogy ezúttal teljesen jól működik a karakter.

Lytával ellentétben, aki most Zod mellett egy igen gyenge karakternek érződik, Adam rengeteget fejlődött, s valahogy a tavalyi bénázása, majdhogynem erőltetettsége most a visszájára fordult: öröm volt látni a képernyőn. Nem is csoda, hogy ő szerepelt a legtöbbet.

Seg Brainiac cselének köszönhetően kikerült a Phantom Zónából Brainiac szülőbolygójára. Egy ideig csak beszélgettek, illetve a gonosz kihasználta erejét, s kínozta a főhőst, de Seg végül off-screen megölte, ami nagyon remélem, nem a karakter végét jelenti, mert Brainiac még sokkal többet érdemelne az alapján, amilyen ígéretes és erős szereplő volt az első évadban.

De helyet kellett csinálni Lobónak (már fejlesztik a saját sorozatát!, talán lesz belőle valami), aki alig szerepelt 1-2 percet, de valószínű mindenkit levett a lábáról. Az eredetileg vicces, szabadszájú karakter egyelőre nem mutatta meg azon oldalát, amit annyian ismernek, de stílusa egészen más a többi szereplőhöz képest, ami mindenképp üdítően hat.

Adam, miután eljutott Seghez, s meglátta, mit tett Brainiac-kel, megnyugtatta barátját, majd vissza akarta juttatni magukat a Kryptonra, hogy megállítsák Zod egyenuralmát, amikor Lobo elkapta őket, s a rá jellemző láncokkal megkötözte, majd elhurcolta őket.

Ezzel a sorozat jelentősen megnyitotta maga előtt a teret. Már nem csak a Kryptonon lévő egyetlen város épületeit illetve kőfolyosóit láthatjuk, hanem új bolygókra is kiterjednek karaktereink kalandjai, kezdve Brainiac szülőbolygójával.

Ezután várhatjuk a Seg és Adam közti dinamika egyre erősebb fejlődését, a kettejük szembenézését Lobóval, valamint elszigetelt szálakon (reméljük nem sokáig!) az ellenállás és a Zod birodalom közti harcot. Na meg tavaly kiszabadult Doomsday is, aki nem fért bele a premierbe, de egyelőre nem is baj, mert Lobo kárpótol minket. A kezdés legyen 6/10, mert mégiscsak elég laposan indult az epizód. Na meg tudjuk, hogy lesz ez még sokkal jobb is, úgyhogy lehet hova fejlődni.

42 hozzászólás Ne habozz!

Caligvla - 2019. 06. 13. 22:07

Elképesztően szép (és ahol kell képregényhű) a sorozat látványvilága. Jó lenne, ha az évad végére Strange is belebújna a gúnyájába. Igazi klasszik sci-fi kinézet lehetne. Egyébként eléggé alul lett pontozva az epizód, ennél sokkal jobb.

cherockee - 2019. 06. 13. 23:11

Nagyon kellemes meglepetés volt az első évad is, és a mostani epizód is, a legelső részt untam, tovább néztem, és meglepődtem, mert semmit nem láttam ebben az alapötletben, az első évad végére meg szó szerint azt tudtam csak megmondani azon a héten, hogy várom ezt az epizódot (pedig nézek egy rakás sorozatot, nagy szó, hogy ez jutott eszembe közülük).

A látvány tényleg pazar, első évadban is az volt, pont annak a bezártságát most orvosolták (akkor pár utcán játszódott egy-egy rész, most már több bolygón van helyszín. A politikai szálak kifejezetten érdekesek lettek, mostani részben is átkábeleztek pár dolgot, egy idézet:


– We are busy honoring his sacrifice.

– There is never a “we” when it comes to power.

Mate4182 - 2019. 06. 14. 03:52

Ez eddig csemege bár én az első évadot is imádtam.

Lobo baromi jól néz ki, és én speciel örülnék ha ennyi lenne Braniac.
Nekem tetszett hogy simán szétverte a fejét. Kicsit Got érzésem volt (semmiképp sem NightKing kamufosszar halála hanem inkább Nedd Stark az első évadból)

Caligvla - 2019. 06. 21. 08:14

A második rész is hibátlan. Vizuálisan továbbra is orgazmus, ezt nem lehet eléggé hangoztatni. Az elején ahogy Doomsday levadássza a hajókat egyszerre hozza a szuperhősös zsánert és a Star Wars feelinget. Zod zseniális, és a Seg-el, Strange, Lobo hármas nagyon jól működik együtt. Lobo hozza a képregényes bastich karaktert. Ami viszont a spin-offjára azért aggodalommal tölt el, mert mellék karakterként ez a figura nagyon jól működik, viszont főszereplőként hamar sok lesz belőle. A spin-offban különösen oda kell majd figyelni a jó mellékkarakterekre.

punyapapa - 2019. 06. 21. 19:00

Nekem két rész után bejött. Tény, hogy nem hibátlan meg egy kicsit lassúnak érzem, de lekötnek annyira a karakterek, hogy maradjak, és a történet is szépen épül.
Ajánlom, és az első évadot is, ott csak az első 3 részt kell túlélni.

A - 2019. 06. 22. 00:53

Sajnos az első évadot szinkronosan néztem meg, ami nálam erősen levont a sorozat értékéből, de ha ettől eltekintek, jó kis évad volt. A másodiknál eddig csak az elsőt láttam, az bejött.

Mate4182 - 2019. 06. 30. 15:49

az elso resz alapjan nem voltam benne biztos hogy Lobo megfelelo karakter egy spinoffhoz, de a harmadik resz utan inkabb ugy fogalmaznek:

MIKOR LESZ MAR A PREMIER????

ahogy a harmadik reszben atjutott a falon … az nalam a honap jelenete volt!

Ayrons - 2019. 07. 05. 07:32

Ez a Zod de egy rohadék :D anyja agyát is módosította. Legjobb gonosz, nagyon eltalálták, mindenidők egyik legjobb Zod ábrázolása.

Azt pedig sejtettem, hogy Brainaic él még. Kíváncsi leszek mi lesz de tippre Seg lesz Kandor veszte és a bolygóé is.

Mate4182 - 2019. 07. 05. 15:12

a vilagert se lennek taho haver, de ha sugarzas utan par oraval megnezed, ne irj mar ennyi spoilert egy kommentbe ha egy mod van ra…

amugy peace! :D

Ayrons - 2019. 07. 05. 16:26

Sajnálom
Nem gondoltam, hogy spoiler lesz,mivel már lement a rész.

Mate4182 - 2019. 07. 06. 11:35

kar hogy iden nincs akkora hypeja mint az elsonek volt tavaly, jo volt kidumalni az epizodokat itt a junkien

jo volt a 4. resz bar en hianyoltam Lobot :D
kivancsi vagyok hova vezetik ki ezt a Seg Braniac dolgot

jah es nem ertem mi szukseg volt megborotvalni a sracot

Ayrons - 2019. 07. 07. 09:02

Azt én se értem, szakáll jó volt neki.
Szerintem a Branic-Seg szál a Kandor vesztéhez fog vezetni. Tippre Lobo valamikor befut a bolygóra.
Doomsday nagyon eltűnt remélem a végére jön azt pusztít.
Azt nem tudom hogyan lehetne ezt még több évadon át húzni

punyapapa - 2019. 07. 11. 16:21

Hát az 5. rész után kíváncsi vagyok, hogyhova fog kifutni az évad.
szerintem most már teljesen felpörgött az 5. részre a Krypton.

Ayrons - 2019. 07. 12. 08:15

Nagyon remélem hogy megölte Lylat és nem csak manipulált felvétel volt. Lyla volt a leggyengébb láncszem a csapatból.

Caligvla - 2019. 07. 12. 10:10

Ahogy Seg írtja a Sagitari-t, miközben Brainiac irányítja simán a hét (hónap) jelenete volt.

Mate4182 - 2019. 07. 14. 09:45

ereztem en hogy nem szabad kommentet olvasnom musorido utani 2 napban :D

durva resz volt, tenyleg felporgott rendesen

en nagyon remelem hogy meghalt lyta bar oszinten tartok tole hogy valahogy meg less mentve vagy vissza less hozva vagy nem is o volt vagy mittudomen

remelem az evad folyaman less meg Adam Seg kozos bandazas mert Kemmel is jol mukodik Adam de Seggel sokkal jobbak voltak :D

hianyziklobo :D

Mate4182 - 2019. 07. 21. 11:09

na csak meghuztak ! :D

kivancsi vagyok mi less ebbol, de mindenesetre baromi eros a 2. evad. nem hittem volna, de megugrotta az elso evad szinvonalat!

Mate4182 - 2019. 07. 29. 11:53

bar latszolag egyedul maradtam itt :D azert megjegyeznem az aktualis resszel kapcsolatban hogy nem hittem volna hogy doomsday ennyire kis falat less …

nem baj, a sorozat meg mindig jo. Nyssa Vex meg az uj kedvencem eyecandy kategoriaban :D

zoli221 - 2019. 08. 02. 00:45

Azt olvastam valahol, hogy érvénytelenítettek egy korábbi csavart a készítők, de aztán húztak egy újat-az első nyilván megvan,de mi lehet a 2.? :D

Ayrons - 2019. 08. 02. 07:47

Fogalmam sincs.
De egy biztos nálam Zod jelenleg a number one gonosz. Ekkora egy rohadékot én nem láttam és a színész is jó nagyon a szerepben.
Azt se érdekelt, hogy Lyta él, mert amit a fia csinált vele az rosszabb a halálnál is.
Van egy tippem hogy Doomsday nem sokáig lesz engedelmes katona.

Caligvla - 2019. 08. 08. 15:19

Az utolsó előtti rész áll-leejtős volt. Az összes Doomsday jelenet hibátlan volt és Oliver Queen pótapukája az egyik legnagyobb sorozatos szemétládává vált aki képernyőre került. Minden tiszteletem Colin Salmon-é. Nálam ez eddig az év sorozata.

Mate4182 - 2019. 08. 08. 19:02

Caligvla – baszki es tenyleg o Oliver potapja!!!! vegig olyan ismeros volt, de ilyenkor sose csekkolok imdb-t emiatt mert szeretem mikor cask ugy beugrik, vagy ha tok veletlenul (mint most is) rafutok :D

Caligvla - 2019. 08. 15. 20:41

Ha ezután a (tripla) cliffhanger után nem kap harmadik évadot a sorozat, akkor valaki tuti felgyújtja a Syfy-t. :)

Mate4182 - 2019. 08. 16. 17:00

na csak erjen veget a muszakom … alig varoom hogy megnezzem a finalet :D

a 9edik resz baromi jo volt !

Caligvla - 2019. 08. 16. 20:56

Pár SPOILERes gondolat a cliffhanger(ek)ről. A kryptoni jelenetek viszonylag tiszták. Bár Doomsday visszakerült a bolygóra, szerintem itt lezárható is lenne a sztorija (gondolom, ha lesz folytatás, azért továbbviszik). Zod hasonlóan lezárható így, bár akkor elveszítjük az egyik legjobb főgenyát. A Seg-Lobo szál egyértelmű merre megy, a Brainiac-Jor szál felé. Ha nem lesz esetleg harmadik évad, ez akár a Lobo spin-offban is folytatható lenne, de gondolom nem ez a cél.

A legzavarba-ejtőbb a Nyssa szál. Látszólag egyértelmű, hogy Rann-ra került, amit Darkseid seregei ostromolnak. De számos egyéb megoldás is szóba jöhet. Például az elsőre paradémonnak látszó lényeknek mintha madárszerű szárnyai lennének, tehát lehetnak thanagariak is. Szóval lehet, hogy Nyssa a Rann/Thanagar háború kellős közepébe került. Sőt, olvastam olyan elméletet, hogy Nyssa nem is a Rann-on, hanem Thanagaron kötött ki. Ezt erősíti a vízpart (Thanagar nagy része víz), és hogy a haldokló pofa, amikor Nyssa Rannról érdeklődik, felfelé mutat az égbe (a két bolygó szabad szemmel látható egymásról). A kőfalon az omega jel pedig valószínűleg Darkseidra utal, de utalhat akár az Omega Men-re is. Ez utóbbi csapatnak ugye Lobo fényében van értelme (az ő füzetükben jelent meg a Main Man először), de a csapat elsősorban a Vega rendszerben aktív, arról meg eddig nem volt szó, ráadásul az egy teljesen külön háborús övezet a Citadellával, Tamarannal, Okaarával és számos egyéb bolygóval. Viszont az is igaz, hogy az omegák részt vettek a Rann/Thanagar háborúban is, tehát akár igaz is lehet ez a feltételezés, de szerintem nem.

Szóval lehet spekulálni és reménykedni, hogy lesz harmadik évad.

Caligvla - 2019. 08. 16. 22:43

Oké, a Syfy mehet a francba. Kaszálták a Kryptont és a Lobo spin-off-ot is.

Ayrons - 2019. 08. 16. 22:48

Erre nincsenek szavak… Vicc

winnie - 2019. 08. 17. 08:24

a nézettség alapján lehetett sejteni… a syfy volt az, aki berendelte, megcsinálta, és életben tartotta, megadta a 2. esélyt, ők szállítottak sokaknak két remek szórakozást jelentő szezont – itt, már elnézését, de a “nézők mehetnek a francba”, vagy pontosabban a “nemnézők mehetnek a francba” állja meg a helyét.

igazából nagyon beszédes, hogy mennyi rajongója van papíron a képregényes műfajnak, a dc-nek, és még lineárisan is mennyien nézik a cw-t, de ha csak töredék jelenik meg egy ilyen sorozatnál, akkor az valahol beszédes – vagy a sorozatra, vagy a nézőkre nézve, akiknek valamiért nem ez a stílus kell.

Mate4182 - 2019. 08. 17. 09:58

erdekes hogy amiknek neten kultusza es komoly rajongo tabora van, azt a teveben nem szoktak nezni

last Jericho regen vagy expanse most vagy akar a krypton most

a syfy egye meg a sajat uruleket vacsorara amiert kaszaltak ezt a sorozatot.

imadtam. es a masodik evad vegi cliffhangerek pedig ugy beharangoztak a harmadik evadot hogy mar most daralnam az egesz szezont ha kinn lenne

egyre tobbet agyalok hogy leallok az aktivan tvben futo sorozatokkal es cask azokba vagok bele amiket tisztessegesen befejeztek, ami meg most keszul es erdekel azzal meg varok par evet es ha nem kaszaljak es rendben befejezik megnezem mert kezd tenyleg tele lenni a tokom azzal hogy sorra kaszaljak a sorozatokat amiket szeretek

winnie - 2019. 08. 17. 10:36

azért vannak ellenpéldák bőven, csak épp amikor jön egy ilyen sorozat, akkor ez jól hangzik kifogásként. (minden kaszánál elő kerül egyébként a klasszikus cancel bingó: https://www.sorozatjunkie.hu/2018/09/03/rajongoi-kifogas-bingo/ – ezek mind tipikus indokok.)

“kultusza es komoly rajongo tabora van, azt a teveben nem szoktak nezni”

alapvetés: annak van rajongói tábora, amit néznek tévében. egy rajongó tudja, hogy a tévés nézettség számít. ergó a rajongó nézi tévében. ez a definíció.

a lényeg úgy is az, hogy ha valamit sokan nem a tévében néznek _Amerikában_, hanem máshol, akkor csak és kizárólag ők okolhatóak a sorozat kaszájáért, mert ha nem is nézik, akkor sem áll semmiből nekik bekapcsolni a tévét egy adott időpontban. ugyanez, ha van a kryptonnak másodlagos, digitális platformja amerikában (nem tudom), akkor ott lejátszásokat kell generálni. ez alapvetés. nyilván, aki nem amerikai, annak nincs köze a syfy döntéséhez, de aki amerikai és nem segít a sorozatnak a nézésével, az bőven okolható a kaszáért a “tetszettek volna nézni”-indok mentén. (ismétlem: tudom, hogy a lineáris nézés nem divat, és nem is várható el, de a fenti módokon lehet nézést imitálni, lehet a neten beszélni a sorozatról, stb. lehet mesterségesen gerjeszteni dolgokat. és tábor ide vagy oda, a krypton nem volt nyáron twitteren sem igazán trendingelő sorozat.)

winnie - 2019. 08. 17. 10:38

mondjuk itt nyilván nem szabad túlbecsülni rajongói tábor méretet, mert kábé minden sorozatnak van tábora, és a legtöbbnek jóval nagyobb, mint a kryptonnak, csak ugye az ember max 100 vagy 1000 véleményt vagy rajongót képes befogadni, és akkor is nagyon sokat mondtam, és ebből leszűri, hogy “de sok van”, holott ennél százszor vagy ezerszer több tévénéző sem elég ahhoz, hogy valami siker legyen, szóval sokszor hajlamosak vagyunk éves alapfeltevésekbe ringatni magunkat.

winnie - 2019. 08. 17. 10:43

és végülu:

“egyre tobbet agyalok hogy leallok az aktivan tvben futo sorozatokkal es cask azokba vagok bele amiket tisztessegesen befejeztek”

én sosem azzal fogok vitatkozni, hogy valaki lezárást akar egy tévésorozatnak. ez az, amit megértek, de ettől még fura lesz 2030-ban elkezdeni egy idén ősszel induló szuper sorozatot, ami 10 éves sikerszéria után akkor ér véget.

csak a szokásos mantrám jön ide egyrészt arról, hogy a sorozatok 90%-a nem kap befejezést (ez benne van a műfajban, az ember eleve, ha elkezd sorozatozni, tisztában kell, hogy legyen ezzel), illetve az útról és a megérkezésről, hogy kinek mi számít: a (nem lezárás) fináléig vezető zseniális 99*40 perc, vagy a 100. epizód. van, aki nem így gondolja, de én sosem adnám fel hosszú évek szuper jó szórakozását csak azért, mert félek, hogy a végén nem lesz zökkenőmentes a landolás.

(azt elismerem, hogy olyan szempontból könnyen beszélek, hogy a legtöbb sorozat esetében nem várom meg a végét, hanem eleve én kaszálok, amikor valami szimplán “jó” kategóriás lesz a “zseniális”-ból, ergó a legtöbb nézett sorozatom eleve sosem lesz lezárva, mert nem jutok el addig. szóval a fenti probléma leginkább azok számára probléma, akik alapból nem nagyon kaszálnak sorozatokat, és inkább akkor is nézik tovább, ha nem annyira jók.)

winnie - 2019. 08. 17. 10:44

nem a fentiekhez tartozik, de mivel nekem pont a kasza motivál valaminek az elkezdésére (az előre látható hossz), ezért hétvégén el fogom kezdeni a kryptont, kíváncsi leszek, hogy mennyire jön be. de most elkezdtem végre nézni a netflixen a La Mante-ot, ami csak 6 rész és teljesen lezárt, ha valaki erre indul be, és eddig mindenki azt írta a blogon róla hogy mennyire jó:)

Mate4182 - 2019. 08. 17. 11:31

van annyi sorozat hogy boven ellegyek 10 evig massal is :D

de most komolyan, tenyleg ruhellem ezt. es persze jol hangzik hogy

de én sosem adnám fel hosszú évek szuper jó szórakozását csak azért, mert félek, hogy a végén nem lesz zökkenőmentes a landolás.

de ahogy leszurtem, te meg azert adod fel a jo szorakozast hogy belevagj ismeretlen sorozatok pilotjaiba es olykor a minoseget felaldozni a mennyiseg oltaran (ami persze ertheto mert nalad ez a munkat is jelenti nem cask a hobbit szoval ezt most nem valami kotekedesnek szantam)

es plusz 1 : en orommel adnek hozza a nezettseghez ha lenne modomban ezeket a csatornakat fogni es nezni (hulye pelda de a hotelben mindig bekapcsolva hagyom a tv-t a szobaban ha vmi jo sorozat megy :D )

SASI - 2019. 08. 17. 17:16

Remélem Bezos ezt is megmenti, pont passzolna az Amazon portfóliójába a The Expanse mellett.

Ayrons - 2019. 08. 17. 18:40

Ezért szeretem én a mini szériákat ott kerek egész sztorit kapok.

winnie - 2019. 08. 17. 18:48

SASI: aranyos dolog abban hinni, hogy egy ember csak úgy megmenthet sorozatot, de elmondta, hogy neki is épp úgy jó hír volt, amikor kiderült, hogy az amazon át tudja venni az expanse-t, szóval nem arról volt szó, hogy ő azt mondta – meg ugye ettől még az 5. évad végén jó eséllyel kasza lesz a korai berendelésből ítélve, de persze bármi előfordulhat.

winnie - 2019. 08. 17. 18:55

Ayrons: a gond csak az, hogy minisorozatok továbbra sincsenek, illetve alig vannak, amik meg vannak, azok folytatódnak, szóval nem minik – szerintem a “film” szót keresed:) csak egy kicsit hosszabbak. (én anno éppen ezért nyergeltem át a filmektől a sorozatokra, mert az egyik minden egyes alkalommal bizonytalansággal kecsegtetett, míg a sorozat mindig biztosat ígér, már persze akkor, ha valami nézős, de ahhoz meg át kell esni a piloton, amit én egy cseppet sem bánok, mert pilotot nézni mindennél jobban szeretek.)

viccet félretéve, pont ezt a minisorozatos vákuumot hidalta át a modern sorozatos világ az antológiákkal, azaz a hosszú filmek sorozatával. egy évad – egy történet. aztán vagy ugyanazokkal a szereplőkkel vagy teljesen másokkal, jön a következő szezon. és bármikor kaszálhatóak, és senki nem fog bánkódni. (közbevetés: jön divatba az egy évad – három történet, csak egybefűzve, és ez még közelebb áll a filmekhez.)

és, ami nagyon fontos, hogy aki a kaszáktól fél, azoknak találta ki hollywood az alap sorozatos műfajt, az epizodikus szériákat. minden rész egy sztori. egy feleakkora játékidős film. ami, ha bejön, akkor meg lehet nézni a második részét. majd a harmadikat. majd pár hét kihagyás után akár a tizediket is, még csak nem is kell látni mindent. és ha véget ér, akkor véget ér, nem történik semmi, mert nincs semmi, amit le kellene zárni.

szóval a fentiekre a gyógyír az antológia és az epizodikus sorozat. és a kettő szerelemgyereke, az epizodikus antológia, amibpl ugyancsak van dögivel.

winnie - 2019. 08. 17. 18:59

egyébként, ha már antológiák, akkor no komment a térhódításukra, hogy megnéztem, mikről írtunk a blogon mostanság pilotkritikákat és:

– tegnap egy évados antológiáról (ami piszok jó volt)
– tegnapelőtt egy évados antológiáról (ami még jobb volt)
– szerdán egy epizodikus antológiáról
– kedden meg egy szkeccssorozatról (ami végképp a félelemmentes tévésorozatozás csimborasszója, hiszen 3-5 perces történetekkel van tele)

persze ez csak így alakult, mert azelőtt ongoing cuccok voltak, de tippre holnap jön az our boys-kritika, ami ugyancsak egy mini.

szóval, aki lezártakat akar nézni, az sem fog a végére jutni a kínálatnak, annyi minden van.

Ayrons - 2019. 08. 17. 22:06

Akkor én az antológiakat szeretem.
Most néztük meg a Fargo első évadát és imádtuk. Mostanság ilyeneket keressünk barátnőmmel. A több évadosoknál meg max 12 részes évadok jöhetnek szóba. 22 reszeseket valamiért már nem bírjuk végig nézni.

winnie - 2019. 08. 18. 08:47

Á, a Fargo, remek példa – és tök jó érzés, hogy még csak az első és a harmadik évadot láttam, szóval a második szezon még vár rám egy ihletett pillanatomban:)

punyapapa - 2019. 08. 19. 05:52

Az első évad után elég gyenge lett a 2. évad véleményem szerint. Ott elég volt 3 részt végigszenvedni, de utána beindult. Itt viszont azt éreztem, hogy az első igazán jó rész, ami az elejétől a végéig tetszett az a Doomsday-es epizód volt. Lobo karakterét meg kifejezetten sajnálom, mert szerintem több időt kellett volna kapnia.
A kaszát meg túlélem :D Azért az érthető, hogy miért tűntek el a nézők.
Eddig csak egy sorozat kaszája miatt voltam kiakadva, mivel azt néztem volna tovább. Awake, Jason Isaacs-kel.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz