login |

Last Man Standing: vége a 7. évadnak

2019. 06. 13. 16:30 - Írta: winnie

4 hozzászólás | kategória: 2018/19 finálék, kritika,

A  FOX tavaly megmentette az ABC két éve kaszált komédiáját, mely egy év kihagyás után visszatért ősszel. Volt is nagy mutogatás, az LMS lett a bezzeggyerek, mert a kihagyás után magasabb volt a nézettsége (8,13M, 18-49: 1.8), mint talán valaha (vagy legalábbis régóta), de persze kiderült, hogy minden csoda csak pár napig tart, és elég hamar leszállt a sztratoszférából (finálé: 4,72M, 18-49: 0.9, anno az ABC 6,06M, 18-49: 1.1-gyel kaszálta) – akkor ez a szezon minőségére is reflektál?

Nem tudom. Nem tudom, mert az LMS, annak ellenére, hogy az 1. évadban fix program volt nálam, és később némelyik epizódra, amiben a külön költözött tesó nem szerepelt, visszatértem (még pár Jay Leno-s részre is), már jó ideje nem nézős, és a 7. évad sem győzött meg arról, hogy visszatérjek. Főleg azok után nem, hogy még Mandy is más színészt kapott, Eve pedig csak ritkán szerepelt. De akkor mi maradt?

Nyilván Mike. Tim Allen még mindig szórakoztató. Abszolút kiszámítható, de szórakoztató. Talán azért is, mert kiszámítható. És lehet, hogy vele és Vanessa-val, meg pár teljesen új tinilánnyal még érdekelne is egy új sorozat, de a mostani felállás a rengeteg vadhajtással rémesen egyenetlen.

Mondom ezt annak ellenére, hogy az Új Mandy nem rossz, más karakter lett, de még ő az, aki elfogadható. Kyle olyan, mint régen, nehéz nem szeretni. Eve is fanyar, mint ahogy azt megszoktuk. Sőt, még a kínai cserelány is jópofa olykor. Kár, hogy Kristin-ék továbbra is csak zavarnak (úgy meg pláne, hogy “megnövelték” a gyereküket), de a legnagyobb kerékkötést a bolt követi sajnos el, ez az a szál, amit rég vissza kellett volna vonultatni.

Hector Elizondo karaktere még úgy ahogy elmegy, ha Tim Allen-t kapja maga mellé, de a zárásban, egy totál különálló szálon semmi értelme nem volt, mintha két külön sorozatot nézne az ember: egy cseppet sem vicceset, és egy közepesen korrektet. Biztos, hogy nem működne sokkal jobban sima családi komédiaként az LMS? (És ezt még akkor is mondom, hogy ha Mike weblapos üzenete a végén tényleg jópofa volt.)

I don’t like watching old movies. Everybody who was in them is dead.

Ezt meg Kyle mondta. Mintha csak magamat hallottam volna, bár a filmekkel semmi bajom, inkább a reklámokkal, és azokkal az archív videós, randomsnittes betétekkel, amikkel anno a The Middle, manapság pedig a The Cool Kids operált.

4 hozzászólás Ne habozz!

lalakov - 2019. 06. 13. 18:39

Még mindig élvezem.

winnie - 2019. 06. 13. 19:25

a kezdőjelenetet kifejezetten êlveztem, olyanból kéne nekem minél több.

Hallak65 - 2019. 06. 14. 07:56

Nézős, de az “új” Kristint és családját továbbra se bírom. Az új Mandy-t szokni kellet, de elmegy, bár a régi Mandy-ért néztem az előző pár évadot. Molly Ephraim még szöveg nélkül is bearanyozta a jeleneteit.
Viszont Krista Marie Yu nagyszerű, ahhoz képest hogy 30 évesen játszik 15-16 évest. Miért nem tudtak castolni egy igazi 15-16 évest? Öregebb az új Mandynél!

Ennek a sorozatnak kellett volna egy reboot, mint az hogy cserélgetnek mindenkit.

goodjohnwin - 2019. 06. 14. 10:13

A sorozat beállt erre az avas hangulatú Tim Allen-humorra, főleg a Foxra kerülés után (Anyuka demokrata vonásait teljesen eltűntek, amiket korábban azért néha-néha egvillantottak még az ABC-n a kiegyensúlyozottság kedvéért).
Az állandó gyerekcserélgetésből is elegem lett, az meg nem vigasztal, hogy Kyle és az öreg megmaradtak – ők is csak 1-2 évadig voltak szerethetőek.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz