login |

Crazy Ex-Girlfriend: vége a 4. évadnak. És a sorozatnak is.

2019. 06. 14. 14:52 - Írta: Shannen

4 hozzászólás | kategória: 2018/19 finálék, kritika,

– Meet Rebecca! She’s the coolest girl in the world,
– Wait, wrong Rebecca.

Ahogy az évadnyitó kritikában már jeleztem, minden esély meg volt rá, hogy a Crazy Ex-Girlfriend utolsó évada tökéletesen lezárja Rebecca Bunch történetét, és ugyan a szezon első felével nem igazán voltam elégedett, miután azonban visszatért egy régen látott szereplő, a sorozat is magára talált és részről-részre élvezetesebb volt nézni a történéseket. Lehet, hogy nem azt a lezárást kaptuk, amire számítottunk, de Rebecca életének egy szakasza pontosan úgy zárult, ahogy azt kívánnánk neki.

A Crazy Ex-Girlfriend anno egy vicces, zenés, a romantikus komédiákat kifigurázó és a munkahelyi szitkomokat is felidéző sorozatnak indult. Azonban az eleinte szórakoztató őrültségek egyre sötétebb tónust vettek, és míg mi nézők láttuk, hogy Rebeccát párkapcsolati függősége egyre mélyebbre húzza, ő maga csak a gödör legmélyén döbbent rá, hogy rendbe kell tennie a saját mentális és lelki egészségét, azért, hogy egészséges, romantikus párkapcsolatban élhessen, hiszen mindig is erre vágyott.

Ez a folyamat a 3.évadban kezdődött el és a zárószezon nagy részét is ez töltötte ki, miközben főhősünk három férfi között őrlődött. Hogy aztán jöjjön a felismerés, hogy többről van itt szó, mint a tökéletes szerelem megtalálása.

A sorozat sem Rebecca, sem a többi, kisebb-nagyobb szereplő szerethetősége nélkül nem tudott volna működni. A készítők épp ezért figyeltek arra, hogy mindenki többdimenziós karakterré váljon, sőt az utolsó évadban a korábbiaknál nagyobb teret adtak szinte minden háttér szereplőnek, és feltűnően sok volt az ensemble dal is, ami megint csak azt az érzetet erősítette, hogy itt egy nagy családról van szó, mind a képernyőn, mind azon kívül.

A dalok, melyek témái között idén sem létezett tabu (az egyik legemlékezetesebb talán a La La Land egyik dalának átirata volt, mely az antidepresszánsokról szólt), idén is remekül kiegészítették a történéseket, sőt az évad végére mondhatni főszerepet is kaptak, majd egy koncertes különkiadással szépen keretbe foglalták a sorozatot.

A koncertről és a finálé történéseiről a tovább mögött röviden spoilerekkel folytatom.

Az egész romantikus komédia felütés azt sugallta az elejétől, hogy Rebecca története valamelyik pasi mellett fog véget érni. Megtalálja a szerelmet, akivel aztán boldogan él, míg meg nem hal. Hiszen ezért költözött West Covina-ba, ezért volt kész bármilyen őrültségre, ezért kezdett el azon dolgozni, hogy lelkileg rendbe jöjjön.

Azonban mikor eljött pillanat, hogy többé nem ő futott valaki után, hirtelen mindenki őt akarta. Ami egyszerre volt imponáló számára és roppant összezavaró. A Rebecca-Josh-Nathaniel-Greg szerelmi négyszög csúcspontja a 4×16 volt (“Weird Al” Yankovic cameo-jával), mely a legjobb romantikus komédiákat idézte és messze az egyik legjobb része lett az évadnak, sőt a sorozatnak is.

-You’re the love of my life. You know that, right?
-Well, I do now…

Mindhárom férfihoz vonzódott, mindhármójukkal el tudta volna képzelni az életét, de aztán rá kellett döbbennie, hogy bármelyikük mellett is kötne ki, valami mindig hiányozna. Mert sosem a férfiak voltak a lényeg, sem Rebecca, sem a sorozat számára. Azért néztük és szurkoltunk Rebeccának, hogy magára találjon, összeszedje magát, és megtanuljon a betegségével együtt élni.

Ez a magára találás pedig a zenét jelentette. Nem véletlenül voltak dalban kifejezve Rebecca életének legfontosabb történései. Kiskora óta a musicalek jelentették az ő támaszát rossz és jó időkben egyaránt. A sorozat végére felismerte, hogy ahhoz, hogy elfogadja önmagát, hogy kiteljesedjen és kifejezze mindazt, ami benne kavarog, azt a dalokon keresztül fogja tudni megtenni.

Így tehát nem az volt a lényeg, hogy Josh, Greg vagy Nathaniel mellett köt majd ki (amúgy persze Team Greg 4ever!), hanem, hogy megmutassa milyen az igazi Rebecca, kövesse az álmait, váltsa valóra őket. A szerelem ugyanis bármikor elmúlhat, de a zenét, az éneklést és a dalokat senki nem veheti el tőle. 

Az egy órás koncert-különkiadás is pont ezt hivatott szemléltetni.

Míg a sorozatnak lehet, hogy vége de a zseniális dalokhoz bármikor visszanyúlhatunk. Tényleg a legjobb, legemlékezetesebb dalokat válogatták össze, és az összes színészen látni lehetett, hogy ők bizony a négy év alatt tényleg egy nagy családdá kovácsolódtak. Talán felesleges is mondanom, de azért álljon itt, hogy minden Crazy Ex-Girlfriend-nézőnek kötelező a feelgood koncerttel zárni a sorozatot.

4 hozzászólás Ne habozz!

Brigi - 2019. 06. 15. 01:22

Khm, Team Nathaniel :) De persze szerintem is jo lezaras volt ez igy.

A los angelesi koncerten sajnos nem voltam, de a long islandin es Radio Cityben igen, es az talan meg jobb volt, tekintve hogy nem volt idokorlat, es az explicit verziokat enekeltek mindenbol. Ja, es az utolso szam alatt/utan Rachel bebizonyitotta hogy tenyleg mindent meg tud tartani a listarol a heavy boobjai alatt. Hatalmas elmeny volt, a stage doornal szinte minden szinesszel szelfiztem/valtottam par szot, mindenki nagyon nagyon aranyos eloben (is), es megdicserte a sexy fashion cactus jelmezemet <3

fajro - 2019. 06. 16. 13:47

@Brigi, ÚjGreg elénekelte RégiGreg dalait?

Ja és Team Greg!

Shannen - 2019. 06. 16. 14:04

@Brigi
Ó, én most nagyon irigykedek. Főleg, hogy kétszer is láttad őket. :)

Ja igen, a kritikában nem említettem külön, de szerintem remekül sült el a színészváltás Greg kapcsán. Én Santino Fontanat is szerettem, de Skyler Astin legalább ugyanolyan jó választás volt a zárószezonra, az meg külön priceless volt, amikor megjelent és Rebecca fel sem ismerte.

Brigi - 2019. 06. 17. 23:41

fajro: nem, de az i hate everything but uou volt!

amugy sztem is szuperul volt megcsinalva a szineszvaltas, es skylart is imadom, de hiaba voltam team greg az elejen, masodszorra mar adtak el nekem. na mindegy, ugyszem ez a lenyeg :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz