login |

Emlékeztető: Isten belájkolt 1. évad

2019. 06. 14. 19:00 - Írta: winnie

10 hozzászólás | kategória: ajánló, kampány,

Ma. 21:45. RTL Klub. God Friended Me – 1×01-02 (pilotkritika: winnie – 6,5/10 , human – 7/10 + 1×02-kritika + magyar teaser + szinkronos előzetes + szinkronhangok)

Az RTL Klub tudhat valamit, ha ezen a héten pont azt a két amerikai országos újoncnak számító sorozatot mutatja be, ami a kritikáink osztályzatai alapján talán a legjobban bejött nekünk – én biztos, hogy mindkettőnél maradtam végig, márpedig a 2018/19-es felhozatal nagyjára ez nem volt jellemző. (Attól nem is beszélve, hogy ez a sorozat egyébként is általános tetszésnek örvendett junkie-körökben, ami persze nem meglepő.)

Az alapsztorit és minden mást a fenti linkeken lehet olvasni, a sorozatról tényleg az a legfontosabb infó, hogy a klasszikus, embereken segítős, az életüket megváltoztatós műfajt képviseli (ld. tavaly a Kevin Probably Saves The World, vagy régebbről a Joan of Arcadia vagy a Touched By An Angel), afféle feelgood, hol humoros, hol drámaibb stílusban, vissza-visszatérő karakterekkel, és egy átívelő szállal Isten, vagyis a feladatokat osztó kiléte kapcsán. (Ami a szezon második felére kicsit felerősödik majd.)

Ja, a tisztesség kedvéért, íme az RTL Klubos leírás – szokás szerint egy az egyben

Miles megrögzött ateista, noha apja lelkész. Miles podcastjában folyamatosan tagadja Isten létezését, ám egy napon Isten ismerősnek jelöli a facebookon. Eleinte azt hiszi, ez valami tréfa, és elutasítja. Ám Isten nem tágít, míg végül elfogadja a jelölést. Isten ismerősöket kezd ajánlani neki. Elsőre egy férfit, aki egy perc múlva nekimegy az utcán, és akit önkéntelenül követni kezd és megment az öngyilkosságtól. Majd ismerősnek ajánlja Carát, az újságírót. Miles felkeresi, és megpróbálnak együtt utánajárni a rejtélyes Isten adatlap tulajdonosának.

10 hozzászólás Ne habozz!

Deny - 2019. 06. 14. 19:16

A tavalyi évad legkellemesebb meglepetése :) Emlékszem, hogy kiszivárgott a pilot premier előtt, és amolyan unaloműző, próba szerencse alapon néztem bele. Nagyon bejött, irtó pozitív sorozat, amilyenre most nagy szükség van szerintem. Baromira kedvelhető karakterek, aranyos esetek, és egyáltalán nem prédikálnak benne, pedig aggódtam a témája miatt. 7,5/10.

Csak az a baj, hogy nem tudom, mennyire lesz rá vevő az itthoni közönség :/ Szerintem ez a Facebook-Isten kombó sokakat eleve taszítani fog.

sankovari - 2019. 06. 14. 23:39

Nekem egy Early Edition! Csak itt nem újságból olvassa el kinek kell segíteni. Kíváncsian várom a folytatást!

winnie - 2019. 06. 15. 04:49

igen, már nem akartam tovább írni a műfaj képviselőit, inkább maradtam azoknál, amiknél konkrétan jelen van az isteni szál.

cherockee - 2019. 06. 15. 08:43

@Deny:

Remélem pont jó volt az arány a történetben, mert az évad utolsó részéig látszott, hogy mindig pont csak kicsit foglalkoznak azzal, hogy na, hát nem lehet Isten az Isten fiók mögött, ugyan már. A főhős nem harcos ateista, az apja nem hittérítő, csak van mindenkinek egy nézete a világról, amit picit próbára tesznek az események. Elég messze vagyok a kereszténységtől és a templombajárástól, de ebben a formában ez nagyon szórakoztató ÉS elgondolkodtató is volt, szóval aki az első rész feléig megnézi, az szerintem láthatja, hogy nem prédikáció lesz.

Eliz - 2019. 06. 15. 09:16

Nekem tetszett az első s a 2.resz is. Szerintem jó kis sorozat lesz. ☺️ S
Elkondolkoztató, mert ilyen tényleg lehet hogy a családban van pap.. S a gyerek ateista.

len90 - 2019. 06. 15. 21:52

Még nem néztem meg, de most eszembe jutott mennyire szerettem anno a Joan of Arcadia-t (itthon Isteni sugallat címmel ment), fájó korai kasza volt…

Vágási Feri - 2019. 06. 16. 11:30

Tetszik a sorozat. Az ötletet mondjuk tőlünk lopták, még jó húsz éve a betárcsázos korszakban, az iwiw és a facebook előtt, teveclubon kaptam üzenetet, hogy melyik szomszédomat kell megmentenem Batmanként a Gazdagréti lakótelepen.

Springer - 2019. 06. 17. 08:44

Ledaráltam a 20 részt, na úgy baromira unalmassá vált. Ha heti 2-3 részt néztem volna, biztos jobban tetszene. Nem rossz, nagyon pozitív kis sorozat, de darában nem volt egy nagy élmény.

winnie - 2019. 06. 17. 08:52

egy epizodikus sorozatnál szerintem nagyon monoton a dara. nincs meg az, hogy az ember jól érzi magát egy rész feloldása után, csak indítja a következőt, amiben ismét át kell mennie a rész strukturális szerkezetén. akár még napi egy résszel is sokkal jobb, ez csak afféle “legyünk túl rajta”-megoldás a műfajnál.

goodjohnwin - 2019. 06. 18. 12:08

Nekem tavaly a Kevin Saves the World nagyon bejött, sajnáltam, hogy elkaszálták – ez a variációja a témának unalmasabb volt és nem tetszett az egyházmosdatás sem.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz