login |

Pilot: Trinkets

2019. 06. 14. 19:30 - Írta: human

3 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Újabb tinisorozat a Netflixen, ezúttal az AwesomenessTV gyártásában – nekik volt köszönhető a Hulu-s Freakish, az All Night vagy a Light As a Feather. Egyelőre viszont a névben foglalt jelző semmiképp sem illik a sorozatra, mármint az awesome-ra gondolok. Bár nem is pont az akart lenni? (Nem mellesleg magyar szinkronos premier az S1 a Netflix-től!)

A történet három, korábban egymást nem ismerő középiskolás lányról szól, akik mind bolti tolvajok. Valamivel lebuknak, és így kénytelenek a kleptomániásokat segítő csoportba járni. Itt ismerkednek össze szépen-lassan. És ezt tényleg nem sieti el a sorozat. Rögön az első lépés, hogy tolvajlás-versenyt rendeznek egymás között.

De persze sokkal inkább az kerül a 20+ perces részekkel operáló Trinkets középpontjába, hogy mindhárman más családi háttérrel érkeznek, és ez miképp hat rájuk, mi a csomagjuk az életben. Az egyikőjük az anyját hiányolja az életéből, a másik lázadozik mert nincs apja, a harmadik pedig az elvárt életében érzi magányosnak magát. Innen csak egy tényleg őszinte barátság lehet a kiút?

A problémám sajnos a kidolgozással van. És most nem is a rész végi “zenés montázs + mélyet mondás”-kombóba akarok belekötni, bár eléggé országos tévés a hatása, hanem az egész sorozat olyan, mintha be lenne lassítva. Ezt a konkrét jelenetekre értem.

Nem arról van szó, hogy többnyire unalmasak a beállítások, de valahogy tovább is tartják ki őket. Bár lehet itt oda jutok, hogy valójában a színészek nem erősek, és amikor azt nézem, hogy “ez most minek hosszabb 15 másodperccel?”, akkor ott valójában pont a felszín alá akar menni a készítő csapat, csak ugye nem sikerül az alakítások miatt.

Amúgy el lehet a Trinkets-szel lenni, nem rossz, 6/10-et simán érdemelhet a pilot és a második rész picit jobb lett, bár nem 7, viszont nem egy The Society a sorozat. Viszont ha Netflix és tini, akkor szintén idénről egy Sex Education sokkal inkább ajánlott.

3 hozzászólás Ne habozz!

DreamerZ - 2019. 06. 15. 11:07
Pr13m - 2019. 06. 18. 06:34

Őszintén szólva fogalmam sincs, hogy miért néztem végig. Totál átlagos vagy inkább az alatti az egész. Az írás, a rendezés, mindent. A karakterek klisések, ahogy a tinikkel történő események is. Semminek nincsen következménye, olyan légies, pedig ott van a lehetősége, hogy bármelyik konfliktust kibontsák, jobban belebonyolódjanak, de egyikből sem lesz semmi. Igazából a zenék, amik baromi jól el voltak találva és emlékeztettek a Life is Strange hangulatára. Talán ez volt az ami miatt végignéztem, és reménykedtem benne, hátha lesz ebből valami. De nem lett. 4,5/10 az évad számomra.

jenga - 2019. 06. 21. 19:14

@Pr13m szerintem meg pont nem klises, amire Te vartal, pont az lett volna a tipikus tini sorozatos megoldas
nem volt feltekenykedes, felesleges dramazas, egymas hatbaszurasa, feltekenykedes, stb.
szamomra feluludules volt

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz