login |

The Good Place: vége a 3. évadnak

2019. 06. 16. 15:56 - Írta: Shannen

4 hozzászólás | kategória: 2018/19 finálék, kritika,

Az évadkezdő kritikámban azt írtam, hogy ha valaki okos, kreatív szórakozásra vágyik, akkor a The Good Place-t kell néznie. Ezen kijelentésemet a harmadik évad végeztével is fenntartom. A történet nagy fordulatai ugyanannyira meglepőek, mint korábban, annak ellenére, hogy mostanra már a nézők is számítanak a kisebb-nagyobb áll-leesős pillanatokra.

I was just in the middle of torturing William Shakespeare by describing the plot to the Entourage movie.

Aki pedig a könnyen fogyaszthatóvá tett filozofikus gondolatokon rágódna, annak sem kell csalódni, hiszen a morális és etikai kérdések továbbra is folyamatosan jelen vannak a háttérben. A sorozat nagy erénye, hogy felismeri, hogy önmagában sem a csavarok, sem a filozofálgatás nem állná meg a helyét, viszont egy jól, előre kitalált vonalon haladva sokat hozzátesznek, hogy szórakoztató legyen az egyébként is gördülékeny történet, melyet a karakterek tesznek teljessé.

A sorozat humora idén sem változott sokat, talán komolyodott egy kicsit, köszönhetően annak, hogy a tétek is egyre nőttek ebben a földöntúli túlélőjátszmában. Hőseink idén Ausztráliától kezdve, Magyarországon át, az összes dimenzió kereszteződésiig járták útjaikat.

A harmadik szezon összességében talán emiatt is hullámzóbb képet mutatott a korábbiakhoz képest, de még így is bőven az átlag felett maradt végig. Az évad utolsó pár része pedig megint az S2 legjobb pillanatait idézte.

Ha pedig visszatekintünk az idén bejárt útra, sőt az elmúlt három évre, akkor talán nem meglepő, hogy a készítők épp most jelentették be, hogy a soron következő, negyedik évad lesz a zárószezon. Erre én mindenképp pozitívumként tekintek, hiszen idén először bizony voltak olyan pillanatok, ahol kicsit megtorpanni látszódott a sztori, bár a szórakoztató-faktorból így sem veszített semmit. Így tehát, ha valaki pótolni szeretné a sorozatot az ősz előtt, a nyár remek időpont lehet erre.

Ha valaki még az első évadban szállt ki, akkor csak ismételni tudom, amit human írt, megéri visszatérni és a 2.évad elejével egy új esélyt adni a jelen egyik legjobb országos komédiájának. A tovább mögött röviden még ejtek pár szót a harmadik évadról spoileresen is. 

Az évad első fele kicsit lassabban indultam be és több üresjáratot éreztem benne, mint korábban. Ez az esetemben valószínűleg oda vezethető vissza, hogy ha nincs együtt a csapat (vagy legalább a csapat nagy része), akkor kevésbé kötnek le a részek. Ilyenkor ugyanis, ha valaki túl sok, azt ellenpontozzák a többiek. Jason és Tahani tipikusan ilyen karakterek.

Ami a párosokat illeti, Eleanor és Chidi egymásra találása bár kissé lassan ment, de utána öröm volt nézni őket, egy párt alkotva is remekül működtek együtt, hogy aztán az évad utolsó részében jól összetörjék mindenki szívét, főleg a nézőkét. Az évad végi csavarokat eddig mindig hamar feloldották a készítők (hogy aztán újabb fordulatokat dobjanak be), de most valami azt súgja, hogy jövőre tovább fog tartani kibogozni ezt a szálat.

Az évadzáró epizódokat már csak Michael összeroppanása miatt is fájó volt nézni (Ted Danson továbbra is lubickol a szerepben). A gonosz démonból három évad alatt egy érző, felelős és szeretettel-teli barát lett, aki nem bírja még csak a gondolatát sem elviselni annak, hogy a barátai esetleg csalódnak benne és árulóként tekintenek rá.

Idén sem maradtunk remek visszatérő szereplők nélkül, közülük is kiemelkedett a Bíró (Maya Rudolph) és Derek (Jason Mantzoukas). Azonban minden zseniális, kreatív és szórakoztató pillanat mellett az idei csúcspont egyértelműen a 3×09 volt, melyben a csapat bekerül Janet void-jába. D’Arcy Carden nem kis feladatot kapott azzal, hogy összes karaktert el kellett játszania szinte egy egész részen át, de ezt az egyúttal hálás feladatot maximálisan és hibátlanul teljesítette.

Én eddig minden évad után úgy álltam fel, hogy el nem tudtam képzelni hogyan fogják folytatni a történetet. Most, hogy a zárószezon áll előttünk, van néhány tippem, de talán nem lövök nagyon mellé azzal, ha feltételezem, hogy Michul Schur és csapata bőven fog még meglepetéseket okozni a hátralévő részekben. 

4 hozzászólás Ne habozz!

fatal - 2019. 06. 16. 16:02

Én nem rég daráltam le mind a három évadot, elképesztően jó. Meglepő, hogy országoson sikerült összehozni egy ilyet.

Kiváncsian várom a folytatást, elképzelni nem tudom, hogyan fognak “kimászni” ebből a szálból, pláne, hogy az utolsó szezon lesz. :)

heidfeld - 2019. 06. 16. 20:46

Itt van a legerősebb színészi gárda, de a 3. évad nem volt olyan erős. Felesleges volt az Eleanor-Chidi egymásra találás. Utóbbi akkor jó, ha bizonytalan, Eleanor igazi tahó, beszólogató énje, csak ritkán villan meg. Kristin Bell teljesen zseniálisan adja ezt elő.
Jason a kedvencem. Háttérben volt, mocsarak városába látogatva, találkozás az apjával.. Sírtam a nevetéstől!
Maximum Derek, Mindy, és a Közepes Hely.. Esküszöm, jobban érdekelne az ő történetük!
The Good Place, már csak alulról súrolja a 7.5/10-et.
Remélem, méltó lezárást kap!

Timi - 2019. 08. 09. 12:21

Ez egy zseniális sorozat. Teljesen véletlenszerűen nyomtam rá a Netflixen, nemhogy a tartalmát, de még a műfaját sem tudtam, aztán most 2 hét eltelte után itt vagyok a teljes bedarált 3 évaddal. Imádom! Ami lenyűgöz a sorozatban, az a folyamatos csűrés, csavarás, hogy gyakorlatilag részről kap a néző egy kisebb-nagyobb csavart a történésben. Pedig az első évad felvezető részei alapján azt hittem, ez az egész Eleanor fejlődéséről fog szólni, az alapsztori már ott bejött, de utána olyan hamar váltottak, hogy mostanra már nehezen lehet megjósolni is, hogy hova fog kifutni a sorozat. A színészek ZSENIÁLISAK. Rég láttam olyan sorozatot, ahol egyszerre 7-8 bitang erős alakítás van folyamatosan a képernyőn. A sztori vicces és okos, fordulatokban gazdag. A színészek nagyon jók…. Ted Danson lubickol a szerepében, nem csak az öltönyét, hanem ezt a karakter is mintha rászabták volna. Kristen Bell pedig az élére állt az egész bandának és nem tudunk rajta hibát találni. Igazából nem is szeretnék, mert imádom a színésznőt. Tökéletes. Chidi és Jason karaktere néha hajtépős, de elképesztő poénokat szállítanak részről részre, a Janetet játszó D’Arcy Carden pedig minden helyzetben zseniális. Az én kedvencem viszont…TAHANI. Amennyire agyon tudtam volna ütni az első 2-3 részben, mostanra annyira a favoritommá vált, tetszik ez az átmenet a gazdag, elit, de mégis rossz családi neveletetésből származó sznob-de mégis melegszívű figurával, Jameela Jamil ezt bizony nagyon eltalálta, hihetetlen, hogy ez az első filmes szerepe. A Ben Affleckes poénjain szakadtam, vagy ott van amikor azon a kocsmaszerű helyen An-gardet! kiállítva megakarta védeni Chidit és Elenaort, majd végül kardozás helyett fejbe kólintja az ellenfélt. Vagy amikor végig kellett vonulnia a TESZT napon a szobákkal teli folyosón, vagy amikor úgy tesz mintha nem érdekelné, hogy egy partin kinek van a legjobb ruhája, vagy hányadik helyezést ért el egy csoportranglistán, de azért mégis kiderül, hogy nagyon is érdkeli… mindezt olyan szimpatikusan és kedvesen, szerethetően adja el nekünk Jamil, amire tényleg azt tudtam mondani, hogy igen, nekem ő a kedvencem! :) De igazából mindenkit nagyon csípek, nekem bejön a szerelmi szál Chidi és Elenaor között, mert a színészek között működik a kémia és remélem a 4. évadban is egymásra találnak.
A mellékszereplők szintén sírvaröhögősek, a bírónőt és kokós Mindyt imádtam, de jópofa volt a portás is(Kurt apja a Gleeben). Az is tetszett, hogy a második évadban volt egy kis mini cameoja Kristen Bell férjének, Dax Shepardnak.
Sajnálom, hogy a 4. lesz az utolsó, de valamilyen szinten örülök is, hogy a készítők észnél vannak és nem addig húzzák a sorozatot, ami esetleg már a rovására menne. Tökéletes befejező évadot várok.

herceg - 2021. 04. 05. 17:31

elkeserít, hogy csak 3 kommentet találtam itt. ugyanakkor min csodálkozom, nem is hallottam a sorozatról pár nappal ezelőttig, gondolom más sem. ami nagyon nagyon szomorú. olyan pozitív, és meleg, és kedves, és csodás, és mellette még vicces is, mindenkinek látnia kéne. vagy legalábbis tudnia róla. terjesztem is gőzerővel. csaknem elbőgtem magam most az s3 finálén lol. imádnivalóak a karakterek. asszem folytatom is

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz