login |

The Good Place: vége a 3. évadnak

2019. 06. 16. 15:56 - Írta: Shannen

2 hozzászólás | kategória: 2018/19 finálék, kritika,

Az évadkezdő kritikámban azt írtam, hogy ha valaki okos, kreatív szórakozásra vágyik, akkor a The Good Place-t kell néznie. Ezen kijelentésemet a harmadik évad végeztével is fenntartom. A történet nagy fordulatai ugyanannyira meglepőek, mint korábban, annak ellenére, hogy mostanra már a nézők is számítanak a kisebb-nagyobb áll-leesős pillanatokra.

I was just in the middle of torturing William Shakespeare by describing the plot to the Entourage movie.

Aki pedig a könnyen fogyaszthatóvá tett filozofikus gondolatokon rágódna, annak sem kell csalódni, hiszen a morális és etikai kérdések továbbra is folyamatosan jelen vannak a háttérben. A sorozat nagy erénye, hogy felismeri, hogy önmagában sem a csavarok, sem a filozofálgatás nem állná meg a helyét, viszont egy jól, előre kitalált vonalon haladva sokat hozzátesznek, hogy szórakoztató legyen az egyébként is gördülékeny történet, melyet a karakterek tesznek teljessé.

A sorozat humora idén sem változott sokat, talán komolyodott egy kicsit, köszönhetően annak, hogy a tétek is egyre nőttek ebben a földöntúli túlélőjátszmában. Hőseink idén Ausztráliától kezdve, Magyarországon át, az összes dimenzió kereszteződésiig járták útjaikat.

A harmadik szezon összességében talán emiatt is hullámzóbb képet mutatott a korábbiakhoz képest, de még így is bőven az átlag felett maradt végig. Az évad utolsó pár része pedig megint az S2 legjobb pillanatait idézte.

Ha pedig visszatekintünk az idén bejárt útra, sőt az elmúlt három évre, akkor talán nem meglepő, hogy a készítők épp most jelentették be, hogy a soron következő, negyedik évad lesz a zárószezon. Erre én mindenképp pozitívumként tekintek, hiszen idén először bizony voltak olyan pillanatok, ahol kicsit megtorpanni látszódott a sztori, bár a szórakoztató-faktorból így sem veszített semmit. Így tehát, ha valaki pótolni szeretné a sorozatot az ősz előtt, a nyár remek időpont lehet erre.

Ha valaki még az első évadban szállt ki, akkor csak ismételni tudom, amit human írt, megéri visszatérni és a 2.évad elejével egy új esélyt adni a jelen egyik legjobb országos komédiájának. A tovább mögött röviden még ejtek pár szót a harmadik évadról spoileresen is. 

Az évad első fele kicsit lassabban indultam be és több üresjáratot éreztem benne, mint korábban. Ez az esetemben valószínűleg oda vezethető vissza, hogy ha nincs együtt a csapat (vagy legalább a csapat nagy része), akkor kevésbé kötnek le a részek. Ilyenkor ugyanis, ha valaki túl sok, azt ellenpontozzák a többiek. Jason és Tahani tipikusan ilyen karakterek.

Ami a párosokat illeti, Eleanor és Chidi egymásra találása bár kissé lassan ment, de utána öröm volt nézni őket, egy párt alkotva is remekül működtek együtt, hogy aztán az évad utolsó részében jól összetörjék mindenki szívét, főleg a nézőkét. Az évad végi csavarokat eddig mindig hamar feloldották a készítők (hogy aztán újabb fordulatokat dobjanak be), de most valami azt súgja, hogy jövőre tovább fog tartani kibogozni ezt a szálat.

Az évadzáró epizódokat már csak Michael összeroppanása miatt is fájó volt nézni (Ted Danson továbbra is lubickol a szerepben). A gonosz démonból három évad alatt egy érző, felelős és szeretettel-teli barát lett, aki nem bírja még csak a gondolatát sem elviselni annak, hogy a barátai esetleg csalódnak benne és árulóként tekintenek rá.

Idén sem maradtunk remek visszatérő szereplők nélkül, közülük is kiemelkedett a Bíró (Maya Rudolph) és Derek (Jason Mantzoukas). Azonban minden zseniális, kreatív és szórakoztató pillanat mellett az idei csúcspont egyértelműen a 3×09 volt, melyben a csapat bekerül Janet void-jába. D’Arcy Carden nem kis feladatot kapott azzal, hogy összes karaktert el kellett játszania szinte egy egész részen át, de ezt az egyúttal hálás feladatot maximálisan és hibátlanul teljesítette.

Én eddig minden évad után úgy álltam fel, hogy el nem tudtam képzelni hogyan fogják folytatni a történetet. Most, hogy a zárószezon áll előttünk, van néhány tippem, de talán nem lövök nagyon mellé azzal, ha feltételezem, hogy Michul Schur és csapata bőven fog még meglepetéseket okozni a hátralévő részekben. 

2 hozzászólás Ne habozz!

fatal - 2019. 06. 16. 16:02

Én nem rég daráltam le mind a három évadot, elképesztően jó. Meglepő, hogy országoson sikerült összehozni egy ilyet.

Kiváncsian várom a folytatást, elképzelni nem tudom, hogyan fognak “kimászni” ebből a szálból, pláne, hogy az utolsó szezon lesz. :)

heidfeld - 2019. 06. 16. 20:46

Itt van a legerősebb színészi gárda, de a 3. évad nem volt olyan erős. Felesleges volt az Eleanor-Chidi egymásra találás. Utóbbi akkor jó, ha bizonytalan, Eleanor igazi tahó, beszólogató énje, csak ritkán villan meg. Kristin Bell teljesen zseniálisan adja ezt elő.
Jason a kedvencem. Háttérben volt, mocsarak városába látogatva, találkozás az apjával.. Sírtam a nevetéstől!
Maximum Derek, Mindy, és a Közepes Hely.. Esküszöm, jobban érdekelne az ő történetük!
The Good Place, már csak alulról súrolja a 7.5/10-et.
Remélem, méltó lezárást kap!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz