login |

Elementary: kezdett a 7. évad

2019. 06. 17. 14:50 - Írta: human

6 hozzászólás | kategória: kritika,

Pár szót azért ejtenénk az Elementary befejező évadjának kezdéséről, amire pár hete került sor. Nem követem már annyira a sorozatot, de egy kibeszélőt és rövid belenézést megért a dolog, mégis csak egy jobb, heti ügyes nyomozósról van szó, amikből nem sokat nézek manapság.

Rögtön meglepetésként ért, hogy Londonban megy a nyomozás az elején, méghozzá rögtön egy durva esettel indítva. Legalábbis szerintem megdöbbentő ez az egész, ami évek óta folyik Angliában: savval támadnak emberekre. Itt is, az a sikoly csontig hatol.

Aztán persze máshogy alakul az ügy, mint várnánk. Ami tetszett, hogy ismét jól játszottak a híresebb arcokkal, mármint a tapasztalt nézőket is megvezetik kicsit azzal, ahogy a “hm, ismerős” színészeket használják a rész során, de emlékeim szerint az Elementary korábban is csinált ilyesmit.

Persze a premier végére felvezetik az idei főbb, átívelő szálakat, szóval azért nem egy Londonban játszódó utolsó szezont kapunk, ami nem kapcsolódik semmivel Amerikához. De a rajongók miatt gondolom ilyesminek nem lett volna értelme.

Nem azt mondom, hogy itt ragadnék, de ez a rész teljesen olyan volt, mint amilyennek az emlékeimben él a sorozat. Egyáltalán nem csaptam a fejemhez, hogy ezt anno én miért is néztem, egyszerűen csak másfelé fókuszál a figyelmem manapság, és nem ez lett az a heti ügyes, amibe beszállok, vagyis visszaszállok.

6 hozzászólás Ne habozz!

cherockee - 2019. 06. 17. 15:21

Mindennel egyetértek, csak számomra ez pozitívum, és ezért nézem tovább :). A minőség továbbra is magas, a formátum szinte változatlan, de szerintem így a végén pont elég változtatás az, hogy egy átívelő szálat kapott az évad (szerintem nagyon jót, második résztől hangsúlyosabb, sokkal).

Méltó, és jó ízű búcsúnak tűnik eddig.

tonyrulez - 2019. 06. 17. 21:28

“Szerencsére” csak az első epizód játszódik Londonban, utána rögtön visszatérnek New York-ba.
Továbbra is imádom ezt a sorozatot. A Monk után ez volt a következő sorozat aminek minden epizódját azonnal nézem amint tudom, és a 7 évad alatt nem csillapodott a lelkesedésem, remek Monk pótlék.
(Egyébként az alapfelállás szinte azonos, adott egy kapitány és egy nyomozó, meg egy különc konzulens és “ápolója”)

Cave - 2019. 07. 04. 20:36

Reichenbach vizesés ? Clifhengeres leszámolás, halál-eltünés a végére ?

Llew - 2019. 08. 09. 23:16

Ennyire nem nézi senki?
Hát ennek is vége lassan. Jó lezárásnak ígérkezik, bár kíváncsi vagyok végül Joanék biznytalanságban maradnak-e. Hiányozni fog a sorozat.

Vérnarancs - 2019. 08. 24. 15:04

Hát elröppent ez a hét év, nem mondom, hogy feltétlen elégedett voltam a végével, mert még lehetne mit mit kihozni belőle, de ez van. Minden esetre, nem is baj, mert, ha még nyomnak rá 5 évadot, már hasonló sorsra jutna, mint pár másik sorozat, hogy ötlettelen lenne.

Running - 2019. 08. 26. 09:36

Végeztem én is. Sose volt egy kiemelkedő sorozat, de bőven mindig a nézhető kategóriában maradt számomra. Szerintem jó volt a lezárás, pont olyan, mint maga az egész, erős közepes.
Természetesen néztem volna még belőle vagy 500 évadot, dehát ez van, egyszer minden véget ér. Köszönet azoknak, akik miatt idáig kitartott. :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz