login |

Pilot: Perpetual Grace, LTD

2019. 06. 17. 16:30 - Írta: human

8 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

A sorozat, amit a szereplőgárdája miatt mindenképp be kellett próbálni? És akkor tegyük hozzá, hogy az egyik készítője ezelőtt a nagyon eredeti, furcsa, kémes és amúgy zseniális Patriotban működött közre. Innen nem szép bukni, és…

Gondolkoztam, mivel kezdjem a történet ismertetését, de azt hiszem, a Patriot kritikám egyik sorát alakítom át: A Perpetual Grace, LTD…, hogy is mondjam, egy szélhámosos sorozat. Talán. Inkább úgy mondanám, hogy egy indie darab a zsánerből. Mondjuk az átverősök között alapból nagyobb a szórás, szóval innen kevésbé lóg ki egy furcsa darab, de azért valamennyire megteszi.

A történések onnan indulnak, hogy valaki beszervez egy poszttraumás, önmarcangoló tűzoltót a szülei kifosztására. A terv az, hogy az öregeket, akkk egy gyülekezetet vezetnek, leküldik Mexikóba, börtönbe zárják kis időre, közben halott nyilvánítják őket, és így kifosztják az elvileg 4 milliót tartalmazó bankbetétjüket. Gondolom, nem meglepő, hogy több szintű a terv, és a szar nem egy ventilátorba is belerepül.

Egy dolog biztos, semmiképp sem egy új közönségkedvenccel állunk szemben. Ezért sem akarok a bonyodalomba jobban belemenni, mivel valamennyire lassú a sorozat egy szokásos szélhámosos darabhoz képest, ilyenből aktuálisan ugye a Sneaky Pete ajánlott. A lényeg az, hogy mindenki hazudik, és valójában a terv már mostanra is csak a felszínt mutatja. Ez konkrétan a pilot végére ki is derül.

Viszont mindezt olyan furcsán tolják a képünkbe, hogy meglepő nézni. Egyelőre még nem a zseniális jelzőt használnám, bár lehet a sárga képi világ tört csak le valamennyire, de hiába csak az egyik készítő Steven Conrad jött a Patriotból, ugyanaz az abszurd, fekete humor itt is feltűnik villámgyorsan. Ahogy, mint mondtam, a függetlenfilmes jegyek is.

Mindehhez pedig a szereplőgárda is odateszi magát. Persze Ben Kingsley ás Jacki Weaver alap, ők az öreg és érdekes múltú szülők. De nyilván Jimmi Simpson is jól hozza az önmarcangoló nem is szélhámos szélhámost. Arról. nem is beszélve, hogy kisebb szerepekben is jó pár ismerős van, például a pilotban rögtön Luis Guzmán és Terry O’Quinn a beugró.

Az a helyzet, hogy az Epix csatorna egy hatalmasat húzott a sorozattal. Hiába, manapság nincs idő közepes dolgokra. Ne értsetek félre, a fentiek alapján is látható, hogy egyértelműen nem mindenki kenyere a Perpetual Grace, LTD, viszont aki kicsit is vevő az effélére, vagy pedig szereti a nem leráott csont cuccokat, az nagyon rákattanhat, mert iszonyat minőségi és különleges az eddigiek alapján.

Na, az eddigi 8/10-ek után nézzük azt a harmadik részt, ami tegnap érkezett? Tényleg, hetiben jön, ami nekem manapság konkrétan felüdülésnek érződik, nem igyekeznek dominálni a hétvégém, mint a Netflix. És persze van ideje leülepedni a dolgoknak.

8 hozzászólás Ne habozz!

gd42 - 2019. 06. 17. 17:35

Nekem nem jött be a Patriot, ez viszont nagyon tetszik. Ha esetleg más is hasonló cipőben jár, annak talán kedvet csinál, hogy leginkább egy Breaking Bad (sivatag, humor/dráma egyvelege, karakterek, tempó), Sneaky Pete (alapsztori, minden balul sül el) és Fargo (történetvezetés, hangulat, “művészieskedés”) keverék – legalábbis eddig.

Bár a harmadik részt még nem láttam, de az első kettő az utóbbi évek egyik kedvenc sorozatkezdése.

heidfeld - 2019. 06. 17. 17:37

Oké. Jövő heti szabadságom alatt, ezt is elkezdem nézni.
Igen, Dara túl tömény. Nincs idő megemészteni a látottakat.

noinipo - 2019. 06. 17. 17:55

elképesztően morbid és debil az egész, ritkán látni ekkora kreténséget, nem tudom semmihez hasonlítni (a patriot kapcsolat egyértelműen átjön), szerintem nagyon réteg sorozat, akinek bejön az isteníteni fogja, a többség meg rá se néz

winnie - 2019. 06. 17. 18:00

az azért próbálja be, aki amiatt sír, hogy nincsenek eredeti ötletek a tévében. steven conrad már a patriottal is megmutatta, hogy nem lehet igazán beskatulyázni.

Geza Kovacs - 2019. 06. 17. 18:12

Az alapötlet jónak tűnt, az első rész kuka, a 2. se volt sokkal jobb, de valszeg végigszenvedem a színészek miatt. A 2 rész eddig művészieskedő hulladék az irtóztatóan hosszú, értelmetlen párbeszédek tömegével.

lutherfan - 2019. 06. 30. 22:02

Nagyon akartam, hogy jó legyen..de nem lett. Jött a WTF érzés, de az az egész filmre értendő nálam, és nem jó értelemben. Kicsit olyan érzésem van, hogy jól beleszartak a zongorába, csak éppen nem értem…

cherockee - 2019. 07. 12. 00:43

Patriot első évada nekem remekmű volt, második évada valahogy elment mellettem, végére jöttem rá, hogy nem kapott el. De az első évad miatt simán megnézném a harmadikat is (mintha úgy olvastam volna, hogy lesz).

Ennek az első részének a végére jöttem rá, hogy hát ez rohadt nagy, ahogy kezdett összeállni a kép. Réteg termék, de akinek bejön annak nagyon be fog. A második rész elején felfogtam, hogy nem, még véletlen sem az fog történni, amit várnék, végre valami, ami néha eszetlen másik irányokba megy, mint ahogy gondoltam. Ha a Blöff a fekete humor kólája, akkor ez a tonikja.

AlfStokes - 2019. 07. 31. 09:04

Alapvetően nincs bajom a lassú történetmeséléssel, de az utolsó két rész rendesen behúzta a kéziféket. A végtelenül elnyújtott párbeszédek még az edzettebb junkie-kat is próbára teszik. :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz