login |

Mom: vége a 6. évadnak

2019. 06. 19. 18:40 - Írta: Deny

8 hozzászólás | kategória: 2018/19 finálék, kritika,

Vízválasztó évadhoz érkezett a Mom, hiszen idén ért el ahhoz a ponthoz, ahol a Mike & Molly és a 2 Broke Girls elvérzett, így a rajongók a korrekt nézettség ellenére is aggódhattak kedvenc AA-csoportjukért. Szerencsére azonban a CBS kegyes volt a sorozathoz (talán részben a The Big Bang Theory leköszönése miatt is), és rögtön 2 évaddal hosszabbította meg az élettartamát, így a Mom lett az első nem saját gyártású szitlom a csatornán, amely a közelmúltban túlélte a 6. évados küszöböt.

Továbbra sem tudok sok újdonságot mondani a sorozatról, hiszen nagyon stabil minőséget szállít, egyáltalán nem jellemzi ingadozás az évadokat, aminek nagyon örülök.

Idén állandó szereplővé léptették elő az 5. évadban felbukkanó Kristen Johnstont (Tammy), aminek én az amerikai rajongók többségével ellentétben rendkívül örültem, mivel a színésznő nagy kedvencem volt a The Exes-ben, az pedig csak hab volt a tortán, hogy itt is hasonló típusú karaktert alakít. Szerintem abszolút beilleszkedett a csoportba, és jó kis addition volt.

A tovább mögött folytatom spoilerek nélkül.

Egyébként pont Tammy karaktere kapcsán szállított a sorozat egy újabb gyomrost a 20. részben, amellyel ismét bebizonyította, hogy miért ez az egyik legjobb jelenleg futó országos komédia, és alighanem a legerősebb többkamerás szitkom. Embertelen, mennyire jól tudják vegyíteni a tragédiát a hangosan röhögős humorral, ez pedig kifejezetten azért volt most (szerencsétlen megfogalmazás)… “üdítő”, mert az utóbbi évadokban lightosabb volt a hangulat, így ez a váratlan húzás most nagyon hatásos volt.

A Mom MVP-je számomra továbbra is Allison Janney. Bonnie karaktere ebben az évadban szerintem szép fejlődésen ment keresztül, rendkívül tetszett pl. a 18. és a 20. epizódban tanúsított viselkedése, a finálé után pedig egyértelműen kijelenthető, hogy hatalmas pozitív ívet írt le a pilot óta.

Illetve nem győzöm dicsérni a mellékszereplőket, akik egytől egyig zseniálisak. Jaime Pressly továbbra is lubickol Jill szerepében, egyszerűen imádom, mint ahogy Beth Hallnak és Mimi Kennedynek is megvannak a pillanatai a csapat fekete bárányaként és bölcseként.

Sajnos számomra pont Anna Faris karaktere az, akit évről évre kevésbé bírok, persze ez nem a színésznőnek köszönhető, ő továbbra is fantasztikus. Mindössze annyi a baj, hogy míg Bonnie pozitív irányba fejlődik, addig Christy inkább negatívba.

Ebben az évadban rengeteg idegesítő pillanata és húzása volt, ami miatt a legkevésbé kedvelt karakteremmé vált. Remélem, jövőre picit elviselhetőbb lesz, bár igazából tök mindegy, nekem csak az számít, hogy a sorozat maradjon ugyanilyen zseniális és humoros, mint eddig, hiszen nem véletlenül várom hétről hétre, hogy láthassam az új részt.

Idén visszatért még Sadie Calvano is egy epizód erejéig, de karaktere továbbra is iszonyú visszataszító, és áldom az írókat, amiért anno kivonták a gyerekeket az egyenletből, mivel egyáltalán nem hiányoznak. Azt viszont sajnálom, hogy Yvette Nicole Brown figuráját valószínűleg nem láthatjuk többé, mivel neki voltak nagyon jó pillanatai.

Végszóként csak annyit írnék, hogy nagyon örülök, hogy még két évig élvezhetem a karakterek társaságát, bár van egy olyan érzésem, hogy utána már nem lesz folytatás. Akárhogy is nézzük, a Mom már így is gyönyörű életet tudhat magáénak úgy a hosszát, mint a minőségét tekintve, és az eddigiek alapján nincs okom azt feltételezni az írókról, hogy ez nem marad így a továbbiakban is.

8 hozzászólás Ne habozz!

Energiavampir - 2019. 06. 20. 09:07

Bocs a kérdésért, lehet valahol van rá válasz én nem találtam, (béna vagyok)
magyar szinkronos lesz? erről bármi infó?

nekem kedvencem William Fichtner ..azok a szarkasztikus cinikus szövegei néha..:)

winnie - 2019. 06. 20. 09:21
Pribi - 2019. 06. 20. 09:33

Teljesen egyetértek a kritikával. Csúcs szuper volt ez az évad, nagy boldogsággal töltött el a finálé. Mindig jó kedvem volt az évad nézése közben, az összes részt élveztem. Persze a gyerekek nekem sem hiányoznak. Nagyon jól frissül a sorozat, és örülök, hogy még 2 évig biztosan nézhetem.

Energiavampir - 2019. 06. 20. 12:26

Aha, kösz, tehát egyelőre nem várható

winnie - 2019. 06. 20. 12:43

a következő egy hónapban biztosan nem, legalábbis nem tudunk róla. talán ősszel elhozzák a soron következő szezont. jelezni fogjuk.

Mom - 2019. 06. 20. 21:24

Egyetértek, nagyon stabil minőséget hoz immár hat éve. A gyerekek hiánya abszolút jót tett és tesz neki továbbra is, bár számomra még mindig furcsán hat, hogy néha eszébe jut az anyjuknak, de amúgy inkább nem.

És példásan bánnak a mellékszereplőkkel is. Talán Wendy az egyetlen, akit még nem annyira mélyítettek el, de abszolút nem hanyagolják el a csapatot, nem csak asszisztálnak, hanem saját küzdelmeik is vannak.

Zseniális ahogy a komoly, drámaibb szálakat és a sokszor fekete humort egyensúlyozzák az írok és a színészek is. Nekem is nagyon emlékezetes rész volt ahogy Bonnieék meglátogatták egykori nevelőanyjukat.

Nagyon örülök, hogy a TBBT búcsújával a Mom két évados berendelésének hírével kell megbírkóznom. Sokat segít.
Egyébként durva, de volt jegyem tavasszal egy epizódfelvételre, de mire odaértem már nem jutottam be, mert betelt a nézőtér. Nem hittem volna, hogy erre nem jutok be, a TBBT-re viszont igen.

Azért én bízom benne, hogy nem csak két év van már hátra.

Ami pedig Christy karakterét illeti: szerintem jót fog tenni neki, ha végre elkezd bojtárkodni és kicsit megváltozik a status quója. Vagy majd kiderül.

Gábor - 2019. 12. 05. 13:06

Sziasztok!

Néztem a magyar premier dátumokat, de még mindig semmi hír! Lehet már valamit tudni a szinkronos változatról?

Köszi

winnie - 2019. 12. 05. 14:30

egyelőre még semmit. amint lehet, felkerül a dátum a premiernaptárba.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz