login |

Pilot: Wild Bill

2019. 06. 19. 21:30 - Írta: human

3 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika, pilot-mustra,

Megtört a remek pilotok sora. Na jó, az angol ITV sorozata sem rossz, csak nem lett annyira kiemelkedő így elsőre. Pedig Rob Lowe mindent megtett!

A történet egy amerikai rendőrkapitányról szól, aki mint kiderül, elkövetett valamit, így rendbe kell hozza a karrierjét. Egy kisebb angol városnak pedig pont egy ilyen tapasztalt vezető kell, ezért adnak neki egy esélyt. Ez a lényeg, bár kicsit bonyolultabban.

A konfliktus egy része mindenképp abban van, hogy a helyiek miképp fogadnak egy “bunkó” amerikait, aki rögtön feléjük is kerül ugye, hiszen a helyi rendőrség vezetője lesz. A másik szálon pedig a főhősnek a lányával sem annyira sem erős a kapcsolata, amin szintén dolgozni akar az új közegben. Itt is derülnek ki plusz dolgok.

Viszont az előzetesben emlékeim szerint nagyon a humoros részre gyúrtak, pedig elindítva a pilotot rögtön a játékidőt meglátva kiderül, hogy nem arról van szó. Akad itt humor, szó se róla, de valójában egy drámai nyomozás folyik már az első részben is, és elég sötét szálak kerülnek felszínre.

Mindezzel csak oda akarok kilyukadni, hogy egy szépen fényképezett, néhol vicces, de inkább kemény, komoly krimisorozatot kapunk, ahol a főbb konfliktusok mellett még heti ügyek is akadhatnak. Eszerint kell nekiülni, mert egyébként zsáneren belül teljesen rendben van.

Igazából nem is tudom, miért nem ragadott meg a Wild Bill kezdése, de ez nekem csak 6/10. Korrekt volt az aktuális bűneset, mondhatni érdekes, de szerintem ilyen témában már nagyon nehéz engem berántani. Aki viszont vevő a műfajra, az tegyen próbát.

3 hozzászólás Ne habozz!

JKJ - 2019. 06. 13. 17:32

Gyorsan meg is néztem az első részt. Kicsit középszerűnek érződik, e ez előfordul első részeknél. A második után okosabbak leszünk.

El-ahrairah - 2019. 06. 20. 08:30

Viccesebbre számítottam, vagy ha már nem vicces akkor valami izgalmasabbra, ahol jobban kijönnek a “fish out of water” ízek.
Ez így egy tök standard nyomozós epizód volt ahol néhol megemlítik, hogy deszar angliában élni. Nem rossz, de ha csak annyit tud akkor kevés lesz.
Még 1-2 részt maradok aztán meglátjuk.

JKJ - 2019. 06. 20. 11:46

A második rész is fura volt. Kezdem ezt érzeni, hogy Rob Lowe nem jó a szerepre. Egy jelenetben sem tűnik hitelesnek. Ezt leszámítva viszont kifejezetten hangulatos sorozat. Maradok a harmadik részre is.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz