login |

Queen of the South: kezdett a 4. évad – írta heidfeld

2019. 06. 20. 18:25 - Írta: vendegblogger

1 hozzászólás | kategória: kritika,

Szerencsés helyzetben van a Queen of The South. Stabilan jó a nézettsége a USA latinos bűnügyi drámájának, így nincs szükség óriási cliffhangerekre. Kasza esetén szentségelhetünk, de körmök hónapokig rágása után se kapunk teljesen hihetetlen “egy mondat, és el is van felejtve a dolog”-megoldást a készítők részéről.

A 3. évad végén pár karaktertől búcsút vettünk, de bárki felbukkanhat, mivel Tereza egészen érdekes módszereket alkalmazva építi és terjeszti a szervezetét. Amennyire csak lehet, kerüli az erőszakot. Ez a legfontosabb alap az irányítása alatt állókon. Ez egész szokatlan a drogbiznisz világában, de sikeresen vezet be nagy újításokat vezet be más területeken is.

Nagyon messziről indult: valuta pénztárosból egy “hadnagy”, beáldozott barátnőjeként keveredett az egészbe. Tengernyi szenvedés, jókora szerencse, egy értékes füzet, gyors alkalmazkodás, és pár jól választott ember segítségével jutott ilyen messzire. Megadta a bizonyítás lehetőségét azoknak, akiknek más nem. Több kedvezményt ad a partnereknek, az áru terjesztésére alternatív módszereket használ, és a finanszírozást új módon oldja meg. Így jut egyre magasabbra és messzebbre.

Innen folytatnám a lehető legkevesebb spoilerrel a tovább mögött.

New Orleans lett az új helyszín. A jövedelem legalizációja körül megy a szervezés, de a korrupció szorító hálója itt is próbál köréjük fonódni. Ez sem veszi Teresita kedvét, feltalálja magát. A fontos ember ellátójává akar válni, vonzó ajánlattal, majd egyszerű leleményességgel próbál bizonyítani. Természetesen King George szokásos segítségével. Őt egyébként Ryan O’Nan alakítja (Fargo, Ray Donovan), és piszok jól.

Új hadnagya, Boaz kuzinja nagy munkát végez. Próbál közvetíteni a hátország és Teresa között. Mindeközben egyre nagyobb feszültséget kelt a “Nincs erőszak!”-utasítás. Celeste, a kolumbiai kartell új vezetője is megjelenik, és “független termelőkről” tesz említést, ami a folyamatos ellátás szempontjából nem túl ideális.

Celeste alakítója Martha Higerda, aki az idei JAWS-szavazáson éppen csak lemaradt a legjobb 20-ból. Itt visszafogottan elegáns, de nagyon dögös. Vannak még akik szó-szerint bemutatkoztak a kezdő részben, de majd kiderül mekkora szereplők a helyi környezetben.

Korrekt volt a kezdés, és Alice Braga is egyre jobb a szerepben. Még 12 hétig kicsit jobban várom a péntek délutánt, hiszen egy folyamatosan fejlődő, érdekes sorozatot nézhetek, utána pedig jöhet a hétvége. Soha rosszabbat! 7/10

1 hozzászólás Ne habozz!

heidfeld - 2019. 06. 23. 12:43

3. rész után, már fokozódnak a problémák.
Előkerült egy olyan karakter, akire végkép nem számítottam.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz