login |

Emlékeztető: A becsület védelmében 1. évad

2019. 06. 21. 20:19 - Írta: winnie

6 hozzászólás | kategória: ajánló, Anglia lecsap,

Ma. 22:00. RTL Spike. Line of Duty – 1×01-02 (pilotkritika + szinkronos előzetes)

Á, most oda lesz a remek példám…!

Nagyon profi, minden junkie-nak kötelezővé tenném.

(Tudjátok, mindig olvasni “nincs semmi néznivaló” kommenteket, amiken menetrend szerint fennakadok, miért én aztán ipari mennyiségben nézem a pilotokat és a sorozatokat, de folyton azon sírok, hogy nincs időm és annyi mindent szeretnék nézni. Persze tudom, hogy ezeket a kommenteket az szüli, hogy az illető eleve be sem próbál sorozatokat és csak reklámokban, leírásokban és hype-ban bízik (az most itt van), így nyilván nincs csodálkoznivaló azon, hogy aki nem keres, az találni sem fog.)

Azt a mindenségit! Ez az évad még a 2. évadot is felül tudta múlni. Elképesztően feszes, pörögnek az események, nagyon kell figyelni, hogy képben legyen az ember.

Szóval a 2012-ben indult Line of Duty volt az egyik legjobb példám arra, hogy megmutassam, hogy mindenki mellett ott van sok remek sorozat, amiről nem tud, és bár az elmúlt években egyre többen fedezték fel (a Netflix-re is felkerült), az idei 5. évad sem nagyon érte el az áttörést sajnos. De majd most! Hiszen végre magyarul is megnézhető lesz.

Nagyon jó sorozat! a forgatókönyvíró zseniális.Legjobb 10-ben benne van nálam-.

Nem is nagyon akarom ecsetelni, hogy milyen és mi fán terem a Bodyguard-os Jed Mercurio sorozata, inkább pár véleményt listázok a kommentjeitekből, amiket a 2., a 3. és a 4. évados kritikákhoz írtatok. Igen, tudom, hogy hype ide vagy oda, nem fog mindenkinek bejönni, de abban biztos vagyok, hogy nagyon sokan fognak új nyári darát behúzni maguknak.

Brutál ez a sorozat, hogy a fenébe mentem el eddig mellette.

És tudom, hogy a pilotkritika elég visszafogott, de jelezném, hogy aki megnézi az 5 szezont, az éppen az elsőt fogja leggyengébbnek tartani, szóval kivételesen azt írom, hogy talán érdemes kitartani, ha mégsem jönne be. Ja, szokás szerint jár egy hivatalos leírás is:

Amikor Steve Arnottot áthelyezik a rendőrség Korrupcióellenes Egységéhez, kiderül, hogy célpontja a város legjobb nyomozója, Tony Gates. Vajon Gates tényleg olyan jó, amilyennek beállítja magát? Arnott macska-egér játékba kezd, hogy kideríthesse Gates titkát.

6 hozzászólás Ne habozz!

kulup - 2019. 06. 21. 21:38

Abszolút ajánlott, nagy kedvenc. Az 5. évadban minden rész után még a BBC podcastot is képes voltam meghallgatni.

turosz - 2019. 06. 21. 21:52

De tényleg, az egyébként jó első szezon a leggyengébb – erősen idézőjelben – aztán jönnek az igazán ütős szezonok, érdemes kitartani, kihagyni viszont nem, mert azért vannak átívelések.

CrashBoostZoom - 2019. 07. 19. 16:59

Én teljesen megértem azt aki azt mondja, hogy “nincs mit nézni”. Az tény, hogy az emberek nem tudják, hogy mi kell nekik de azt tudják, hogy mit szeretnek.

Engem pl. már nem hoz lázba egy n+1-ik nyomozós műsor függetlenül attól, hogy éppen mit csavarnak a felálláson. Már ezer ilyet láttam, még egy nem fog új és izgalmas élményt nyújtani.

És lássuk be, manapság már minden valaminek a másolata. Ha egyet láttál akkor láttad az összeset. Ezért nem értem az olyan kinyilatkoztatásokat, hogy “de hát több sorozat megy mind valaha, biztos találnál olyat amit még nem láttál!”. Látni biztosan nem már ránézésre látszik, hogy melyik kaptafára készültek.

Szóval igen. Nekem a reklám, leírás és a hype tökéletesen elég, hogy eldöntsem érdekel-e egy sorozat vagy sem. “Punding próbája az evés.” Szokták erre mondani de a nagy l..aszt. Ha elém raknam egy marék földet, hogy egyem meg, nem fogom mert tudom, hogy nem nekem való.

Bocsi a kicsit offtopik ömlemgésért de ez már nagyon régóta kikívánkozott belőlem mert komédia ami az ezzel foglalkozó cikkekben és hozzászólásokban látok.

Springer - 2019. 08. 26. 16:10

Nézem a műsort és a II/6 után már nincs a spike műsorában. Lehet tudni, hogy a többi évadot is leadják?

winnie - 2019. 08. 26. 16:21

nem. csekk a premiernaptárat, ott jelezni fogjuk, ha a 3. évad érkezni fog.

Springer - 2019. 08. 26. 19:53

Köszi! Sajnálnám, ha így félben lenne hagyva.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz