login |

Hawaii Five-O: vége a 9. évadnak – írta Pamats

2019. 06. 21. 14:50 - Írta: vendegblogger

5 hozzászólás | kategória: 2018/19 finálék, kritika,

A 8. évad zárása óta nem volt szó a sorozatról itt a blogon, de most itt az újabb évad vége és jó alkalom arra, hogy ismét elő legyen véve a széria. Legutóbb azt írtam, hogy továbbra sem okoz csalódást, és ez idén is áll, ami is egy kellemes 6/10-es szórakozást jelent, csak hogy most az írás elején ellőjem a pontszámot.

Érdekesség volt idén, hogy a H50 elérte a 200. epizódját, ami egy jópofa 1941-ben játszódó rész volt, és hogy az évad első részében Marc Dacascos is vendégszerepelt, ami egy különleges epizód volt.

Tavaly változásként Adam Noshimuri állandó szereplővé tétele történt meg, aki idén is maradt, és hozzá kapcsolódott a tavalyi cliffhanger, valamint az is szóba került, hogy mennyire vicces volt az éttermes szál a sorozatban.

Ezekről, a fináléról és az évadról röviden, a tovább mögött, kisebb spoilerekkel folytatom.

Nos, az Adam-es szálat, valamint az éttermeset is feloldották az évad során (pedig, mint írtam, jópofa volt), az előbbi után pedig Adam kapott újabb sztorikat, bizonyítva, hogy Kono nélkül is van létjogosultsága a sorozatban.

Újabb behozott vonal volt még Tani és Junior romantikus szála, ami meglepően vállalható és nem erőltetett része volt az évadnak. Kettőjük bimbózó kapcsolata elég átélhető és érzelmes volt. Sajnos viszont egy szép részben elbúcsúzhattunk Terry O Quinn karakterétől. Érte nagy kár, hiszen az ő feltűnése és Steve-vel való régi kapcsolata remek volt és mindig izgalmas részeket hozott.

Nagy pozitívum, hogy a 9×20 kapcsán kiderült, hogy tudnak az írók, ha akarnak, elég csak megerőltetniük és emlékezetes epizódot tudnak letenni az asztalra. Ez valóban különleges rész lett, egy fegyver körül bonyolódott, amivel különböző időkben a csapat több tagja is találkozott.

A szezon során elég feltűnő volt, hogy Danny időként hiányzott a részekből, ennek is biztosan megvannak az okai (lehet, hogy úgy írt alá a folytatásra, hogy kevesebb epizódot vállal?), kíváncsi vagyok a sorozat szempontjából mit jelent ez, de az is lehet, hogy csak valami ideiglenes dologról, semmiségről van szó.

A finálé idén az utolsó két részt jelentette, amikben több régen megkezdett sztori is visszatért, úgy mint Adam múltja és régi szerelme, a Joey Lawrence által alakított hacker, valamint Junior halott húgának ügye, szóval elég mozgalmasra sikerült és egy durva cliffhanger-rel ért véget a szezon.

Mint írtam, az évad tehát szállította azt, amiért eddig is szerettük (ha szerettük) és amiért még mindig az egyik legszórakoztatóbb akció-krimi az országos csatornákon. Az évadkezdésnél, de legkésőbb a finálénál találkozunk.

5 hozzászólás Ne habozz!

Orso-borso - 2019. 06. 21. 15:08

Scott Caan évek óta hiányzik jó pár epizódból, minden évadban. Így írt alá.

Hudák Angéla - 2019. 06. 22. 09:19

Imádom a hawaii five o-t mert szerintem vicces és épp elég krimi van benne.A két kedvenc szereplőm Steve Mcgarrett és Daniel Williams.Nagyon kár hogy nem lesz 10.évad de szerintem a 9. évad is elég:).

winnie - 2019. 06. 22. 10:38
Vica - 2019. 06. 27. 02:39

eskü nem emlékszem, ki volt az a hassan? :D

scz - 2019. 06. 28. 13:46

Danny karaktere már az előző évadban is eltűnt sokszor, még nem is említették, hogy éppen gyerekezik, szabin van, visszaugrott Jerseybe fagyoskodni, tudom is én.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz