login |

Hogy lehet jobban felhívni a figyelmet egy sorozatra?

2019. 06. 21. 22:40 - Írta: winnie

67 hozzászólás | kategória: a hét kérdése, szolgálati közlemény

Az örök problémánk.

Nem kisírni akarok holmi bánatot magamból, inkább csak ötletekre vagyok kíváncsi, mert sokszor olvasom a blogon kommentben, hogy valaki valami nagyon jót csak a harmadik évadban fedezett fel (pedig sok pozitívat írtunk már róla), vagy az ikszedik posztnál, hogy először hall valamiről. Ilyenkor azt érzem, hogy mi mindent megtettünk, és persze igazolódik az, hogy valamiről érdemes többet is írni, legyen az előzetes, plakát vagy kritika, de tényleg érdekelne az, hogy ti hogy látjátok:

Mi szükségeltetik a részünkről annak céljából, hogy valamilyen sorozatra felhívjuk a figyelmet?

Az ugye nyilvánvaló, hogy sokan alkalmi jelleggel olvasnak minket, így nem lehet elvárni azt sem, hogy valaki az adott sorozat összes posztját lássa. És nyilván egy pozitív kritikát inkább észrevesz az ember, és többek között ezért is vannak olyan kezdeményezéseink, mint nyári darás posztok, az olvasói vélemények kiemelése, a JAws, mert ha valahol, akkor ott érdemes ötleteket szerezni (ld. újonc kategória), hiszen amit a közösség nagyon szeret, az legalább egy bepróbálást megérdemelhet, nem?

Egy ideig voltak leltár posztjaink, ezekkel valamiért leálltam, de most vissza fognak térni, mint ahogy elindulnak a hét meg a hónap újoncai posztok, az aktuális Netflix-premieresek, visszahozzuk az ajánlós európai sorozatos blokkunkat, és tervezem, hogy valami általános jellegű kommentes ajánló is lenne, ahova mindenki bedobhat egy friss élményt.

De biztos, hogy ezeken kívül is vannak lehetőségek. Ha lenne ötletetek, szóljatok. És megvalósítjuk, ha meg tudjuk.

67 hozzászólás Ne habozz!

cherockee - 2019. 06. 21. 22:55

Két ötletem van:

– rövid, kulcsszavas bemutató, nem egy szubjektív tetszett-nemtetszett leírás is jó lenne egy-egy sorozatról, “északi nyomozós, időutazós szállal”, vagy “kisvárosi kedves történet, de mindenkinek van titka”, rossz példák, de ilyesmi

– egy jellemző jelenet youtube belinkelve, persze ha fent van, előzetesekről már tudjuk, hogy néha teljesen félrevisznek, és rosszból is jót csinálnak (gondolom fordítva is), egy nem spoiler-es, de mondjuk viccess, látványos jelenet nekem megérné azt a pár percet (lásd még bodyguard első jelenete után mennyien ugrottak rá, okkal persze, és hosszú is volt, oké…)

Anonymus - 2019. 06. 21. 22:58

Szerintem ennél többet már ti nem nagyon tudtok tenni. Előzetesekről, pilotokról, szezonokról, képekről, mindenről van poszt.
Esetleg még talán valami eseményfalat lehetne csinálni, ha lehetséges, ahol az emberek szavazhatnak az aktuális kedvenceikre és akkor rangsorolva lennének pl a havi sorozatok.
De ez már nagyon nagy luxusnak számítana.

Sajnos az olvasóknak is akarni kell…
Ha jó sorozatokat akarnak nézni, akkor szánják rá azt a 10-15 percet a blogon míg találnak valamit maguknak.
Nem szabad minden terhet magatokra venni.

Anonymus - 2019. 06. 21. 23:03

Pl ha az IMDB Most Popular listáját be lehetne valahogy ágyazni az oldalba, olyasmire gondoltam.
Ott kihoz 100+ sorozatot a legpopulárisabbakat, az embereknek meg csak rá kell keresni az oldalon

Flanker - 2019. 06. 21. 23:17

Szerintem teljesen okés a mostani rendszer.

serra - 2019. 06. 21. 23:37

Szerintem mindent megtesztek amit lehet, ha valaki találni akar itt egy jó sorozatot, az simán meg tudja tenni.
Talán kicsit részletesebb keresési lehetőség kategória és pontszám szerint, de ez inkább csak kényelmi funkció.

worton88 - 2019. 06. 21. 23:41

Hírlevél esetleg? Pár embert lehet jobban informálna.
Vagy lehetne az oldal regisztrálós IS, és mindenkinek lenne vmi hírfolyam szerűsége, (persze az összes posztot is láthatná, lenne olyan nézet), de hogy bizonyos dolgokat beállíthatna, hogy milyen típusú posztokat preferálna.
Eleve fura, hogy úgy szólhatok hozzá itt is, hogy nincs állandó felhasználó nevem, összevissza írkálhatok bármit. Tudom ezen a blogon nem szokás ez , de mégis csak fura 2019-ben.
Annyira sok a hír, meg a sorozat, az infó, hogy az ember nem tudja nagyon követni a dolgokat.
Rászoktam keresni egy-egy adott sorozatra, és elég nehéz gyorsan megtalálni az összes releváns információt, mert konkrét sorozatról szóló posztok között elvesznek a kis kétsorosok a HírKedd, stb posztokban.
Kategorizálni kellene a posztípusokat, és könyebben elérhetővé tenni egy adott sorozathoz tartozó összes kis bejegyzést, 2 sort is.
Mert ez itt az oldalt levő kiemelt címkéket, meg évados kibeszélőket kevésnek érzem.
Biztos meglehetne csinálni ezt jól, de gondolom se időtök, se pénzetek, se mélyebb szakmai tapasztalatotok nincs. Meg ez sok emberes projekt, és akkor is félremehet (Én amúgy is kevés honlappal vagyok megelégedve :D). Ne haragudj, ritkán járok ide, így nem sokat tudok rólatok humann-el ilyen téren.

worton88 - 2019. 06. 21. 23:44

*kimaradt
Face-en is like-oltam a junkie oldalaát, dehát az sem jelenik meg mindig. Magamtól meg nem kattintok minden nap rá, vagy jövök ide.
Szóval ezt saját rendszeren belül kellene megoldani.

worton88 - 2019. 06. 21. 23:51

Húú mintha valamelyik szülinapos posztban lett volna megemlítve, hogy talán kevesebb írnak hozzászólásokat a posztokhoz, mint régebben.
Kiváncsi lennék am, hogy a látogatottság is csökkent-e.

Sezi - 2019. 06. 22. 00:02

Sziasztok!

Én fb-ról kattintgatok át az oldalra, ha látok valami érdekeset és ha _van időm_. Most januártól rámszakadt a plafon, kb egy sorozatot toltam le a fél év alatt. Most, hogy lett szabadidőm ma este jötem fel ajánlót vadászni, és a lényeg:

Nem találtam kategóriákat. Pl. sci-fi, horror, bűnügyi, ügyvédek, stb.

Ez sokat segítene azoknak akik alkalomszerűen találják meg az oldalt. Visszamenőleg betaggelni az halál, de ha bevezetitek, akkor cím alapján már kétlépcsősen vissza lehet keresni az előzményeket annak akit egy poszt megfogott.

toxigen - 2019. 06. 22. 00:04

Szerintem ehhez az oldalt kellene fejleszteni.

Például “legjobban pörög” a kibeszélők közt. És ezt kitenni oldalra.
Esetleg pontozás lehetősége az oldalon.
Vagy; “Ezt tényleg ne hagyd ki” címmel kiemelt oldalsáv.

Így ha valaki hetente esetleg havonta néz fel, szembe jönnének ezek a kiemelt dolgok.

worotn88 - 2019. 06. 22. 00:10

Most pl hozzászóltam egy április eleji posztban, egy április 22-ei hsz-hez, neki címezve, de tuti nem fogja észrevenni.
Egy további példa, hogy lehetne felhasználóbarátabb az oldal.

Eltértem a kérdéstől, sry. ;)

ZöldM4cska - 2019. 06. 22. 00:20

Szerintem is jó a mostani rendszer :-)

unrealnoise - 2019. 06. 22. 00:30

Két dologtól kapok agyvérzést az oldalon.

1./ Ez a kommentszekció vicc, a netflixes magyar feliratos fórumnál állandóan le kell görgetnem a legaljára, mert hát miért ne a lefrissebb legyen felül a posztok közül :D

Szánalmas 2019-ben még mindig ez a rendszer.

2./ Tök jó, hogy vannak kritikák, stb. De ugye az ign-en, meg egy csomó külföldi oldalon rá tudok szűrni, hogy miből (játék, film, sorozat) hány pontosakat szeretnék kilistázni.

Pl itt is lehetne, hogy 10/10-re értékelt sorozatok és stb… Ez nektek jó lenne, mert kattintásra ösztönöz, nekem elhihetitek, végig nem kattintanék az oldalon mindent, hogy megtudjam, lássam hány 9/10-es sorozat/évad volt nálatok, pedig ez jó oldalon, ez hasznos lenne, plussz kattintásokat hozva, könnyebb lenne keresni, böngészni.

3./ Tök mindegy amúgy mit pofázok és hiába nem csak én, úgyis el lesz vetve, mert hülyeség, és hülyék vagyunk, meg minek nekünk az.

Igen, ennyivel le is lesz rendezve.

Pont.

worton88 - 2019. 06. 22. 00:33

Én utálom, ha a legfrisebb hsz van felül :D Az időrendiség szerint lejjebb van a későbbi.
Szóval lehetne állíthatós :)

winnie - 2019. 06. 22. 00:40

unrealnoise: amellett, hogy ezen a téren sok újdonságot nem lehet mondani, és tudjuk, hogy min kell, min akarunk és min fogunk változtatni, és a poszt épp ezért nem is emiatt született (hanem azért, hogy akinek esetleg még megfelel az oldal, annak többet tudjunk segíteni), íme a reakció:

1. az a baj, hogy van (talán sokkal több helyen), ahol hasznos a legfelső komment frissessége, máshol viszont nem. ha valaki olvas egy pilotkritikát, akkor nem biztos, hogy jó, ha az első komment a finálé csavarját taglalja (a netflixesnél csak egy gombnyomás alulra ugranom – mobilon beleőszülök én is, nem is erőltetem. ezt nem szépítem. ez tényleg arra van kitalálva, hogy valaki görgetve elolvassa a kialakult párbeszédet, a kommentek időrendi evolúcióját, és nem arra, hogy valaki chatjelleggűvé vált posztban (a kibeszélők is ilyenek) a legfrissebb reakciókat lássa. persze, ha kiderül, hogy a többséget egy adott írás jobban érdekel, mint alatta mondjuk a 20 olvasói vélemény a sorozatról, ergó nincs kiemelt jelentősége számára a kommenteknek, akkor megérheti a váltás.

2. amíg nincsenek javarészt osztályzatok, addig ez okafogyott. a pilotoknál, aláírom, általában vannak, de ezek egyrészt nem a sorozat jóságát jelzik, másrészt rém szubjektívek. egyébként az nem hiszem, hogy sok infótartalommal bír, hogy a jane the virgin 4. évadjának egy része, vagy a seal team 2. szezonja 8/10-es volt. az már igen, hogy szerintem x sorozat összességében mit érdemel. de túl sokféle kritika van. valamilyen osztályzatos összegzés (manuális) lesz, már rég tervbe van véve.

3. ez az a passzív/agresszív dolog, amit nem értek – azért csak lehet nemet mondani felvetésekre:) csak azért, mert valamit nem akarunk, nem csinálunk meg, amit kér valaki (mert ugye ezer ember ezerfélét), vagy nem értünk egyet, vagy úgy érezzük, hogy nem az a célunk, még nem kell keresztvizet elkapni, már mick jagger is megmondta, hogy you can’t always get what you want – és ez sajnos legfőképp rám igaz. túl sok mindent szeretnék:) de amíg nem kaphatom meg, addig abból főzök, amiből tudok. és nem hülyézek le senkit csak azért, mert mások a preferenciáim. sőt, konkrétan én szoktam mondani azt, hogy ezen a téren sok mindenhez hülye vagyok. (például bizonyos dolgok épp ezért nincsenek, mert én nehezen tudnám használni.)

vitozy - 2019. 06. 22. 01:08

A posztok mennyiségével nincs gond, de ha valaki nem nézi napi szinten a blogot, akkor könnyen lemaradhat. Facebookon én “Megjelenítés elsőként” opcióval se látom az összes friss posztot, ami a Facebook hibája.

Ötlet: talán az oldalon kellene alakítani: kategóriák, címkék, kiemelt posztok. Sokat segítene az is, ha a sorozatokat/kibeszélőket listázó poszthoz hasonlóan valami tematikus lista is lenne (műfaj, újonc, imdb-s/blogos értékelés szerint csoportosítva). Tegyük fel, hogy épp valami sorozatot keresek nyárra. Hogy kezdjek neki a keresésnek? Ha legalább műfaj/értékelés szerint látnék valami “toplistát”, vagy ilyen feltételek alapján is tudnék keresni, az szuper lenne.

Persze egy nagyobb oldalt érintő átalakítás sok meló (mondom ezt programóként, szóval van némi viszonyítási alapom), de lehet nem lenne hülyeség elgondolkodni ilyesmin. :) Egyébként ha konkrét sorozat érdekel, akkor nagyon egyszerű az összes infót megtalalni a blogon. A gond a random kell valami király sorozat dologgal van.

Lengabor - 2019. 06. 22. 01:25

Szerintem ti mindent megtesztek, amit tudtok. Részletes, alapos, következetes a rendszer. Egy adott sorozatot elég jól felépítetek az első hírektől kezdve, a szinopszison, a plakátokon és az ajánlókon át a kritikákig. A baj a bőség zavara. Csak az USA-ban évente több száz sorozat jelentkezik új évaddal vagy debütál, a világ pedig nem csak Amerikából áll. Értelemszerű, hogy a többség mindent nem fog megnézni, ahogy elolvasni sem. Annyi a tartalom, hogy mindenki összeállíthat magának egy listát, amit néz, de attól még az egyes ember ideje is véges, amit erre fordíthat. Én pl. sokszor archívumnak használom az oldalt. Úgyis én magam döntöm el, hogy mikor mit nézek. Ha úgy adódik, akkor évekkel később ahhoz képest, amikor eredetileg bemutatták, de azért jó dolog visszakeresni, hogy annak idején ki mit gondolt arról itt.

Nekem az oldal egyszerű, puritán dizájnja is megfelel, ahogy a mostani kategóriák is.

Egyébként egy sorozatra leginkább a magyar premier és szinkron hívja fel a figyelmet, de ez tőletek független.

Enzo - 2019. 06. 22. 01:27

Ehhez a kommentrendszerhez passzol az, hogy ilyen sorrendben legyenek, elég fura lenne az oldal közepét frissítgetni, hogy jött-e új…
(egy dinamikusabb rendszer (pl disqus) az más, ott én is a tetejére várnám az újakat, de azt nem is kell frissítgetni)

Szerintem se nagyon lehetne masszív fejlesztés nélkül javítani a rendszeren (+a WordPressnek is megvannak a korlátai), és tök megértem, hogy arra nincs idő/egyéb kapacitás. Aki meg azért sír, hogy nincs mit nézni, az szimplán hülye, a peakTV korában ez nevetséges kijelentés.

Andris - 2019. 06. 22. 02:05

Tudom hogy nem ez volt a kerdes, de szerintem eleg erosen ide vago:

Nem tudom hogy és milyen rendszerben mukodtok a technikai dolgokat nezve, de velemenyem szerint mar nagyon megerett az oldal egy teljes atalakulasra mind design, mind technologia teren.
Egyszeruen tul statikus az oldal.

Ha csak ketto dolgot kene kiemelnem az a kereso rendszer és a komment szekcio.
Egy modernebb, frissebb megjelenessel és a mai kornak megfelelo webfejlesztesi technologiakat hasznalva a latogatottsag is megnone szerintem, és a kulcsszavasnal egy fokkal melyebb keresorendszer pedig az eredeti kerdesben is sokat segitene.

Ha tartalom szempontjabol nezem, és az eredeti kerdesre szeretnek valaszolni, szerintem rendben van. A gond az hogy ebben a linearis, a legutobbi-poszt-van-legfelul rendszerben elvesznek azok a posztok amik igazán erdekelne egy olyan latogatot, aki csak fel akar lesni az oldalra, hatha talal valami jot. Sajat tapasztalatombol indulok ki, nem egyszer volt mar hogy kinomban az utan kutatva hogy mit is lenne jó nezni feljottem ide, hatha meglatok valami erdekeset, de legtobbszor ugymond csalodottan tavoztam, mert nem talaltam semmit. Ennek szamos oka van, de az egyik mindenkeppen az, hogy nem lehet ertelmes modon bongeszni az oldalon. Amikor valaki keresgeli hogy mit nezzen, nem tudja mit akar, így rakeresni sem tud. Ezt az oldalon megtalalhato jobb oldali lista sem oldja meg teljesen, mivel csak cimeket lat. Persze cim alapjan is megtetszhet valami, de nagyobb esellyel vonz be egy film vagy egy sorozat ha legalabb egy kepet latok rola, mint a Netflixen, vagy barmely más filmes és/vagy sorozatos oldalon. A kep hamarabb megtetszik/kelti fel az erdeklodesemet, mint egy sivar cim.
Termeszetesen ez sajat talasztalat, nyilvan nem mindenki van így ezzel.

Szóval én szerintem ha fejlodest szeretnetek, akkor azt mindenkepp a technikai hatter oldalarol kell megfogni, mert tartalmi szempontbol nem alltok rosszul, sot.

Persze mindezt anelkul mondom hogy barmit is tudnek arrol, hogy hogyan és mivel kezelitek ezt a rendszert. Meg azt sem tudom hogy ez nektek mennyire hobbi vagy mennyire komoly, mennyi időt penzt és energiat vagytok hajlandoak és kepesek beleolni, de inkabb elobb mint utobb valamit kell valtoztatni.

Es meg egy otlet/eszrevetel: sajnos vagy nem sajnos, de teny, hogy fennmaradas szempontjabol eleg nagy kockazatot és hatranyt jelent az, ha egy weboldal nem reszponziv 2019-ben.

Nem azt mondom hogy a fentebb leirtak miatt attol kell tartanotok hogy be kell zarni a boltot mert senki nem latogat ide, de meg merem kockaztatni hogy tobb a visszatero, regi torzsolvaso mint az uj latogato.

Csak ismetelni tudom magam, az oldalnak nagy szuksege van egy egy frissitesre.

(Bocsi az ekezetmentes irasert)

winnie - 2019. 06. 22. 02:07

Andris: nyilván szükség van sok mindenre, vannak is lehetőségeink felajánlásokból, és valami fog is változni vánszorogva, de ehhez nem tudom, mikor lesz elég időm/időnk, sem technikai/anyagi lehetőségeink. szóval ez olyan, amit mi szeretnénk legjobban, de amíg nincs lehetőség, addig én azt szeretném, hogy minél többen fedezzenek fel olyan sorozatokat, amik tetszenének nekik, hogy ne menjen el mellettük semmi, hogy ne középszerre pazarolják az idejüket csak azért, mert azt már nézik hat éve, stb.

unrealnoise - 2019. 06. 22. 03:14

Enzo…

Most én vagyok ennyire hülye vagy te nem érted, meg amúgy mi a fenéről beszélsz.

Ravilágítottam egy problémára.

Frissítem a mobilos böngészőben a Netflixes, magyar feliratos bejegyzést, ahol érdekelnének a kommentek. Ez tök jó, de ahhoz, hogy lássam őket, hosszú másodpercekig csak görgetek, mert a frissek előtt ott van millió régi.

Ha fordítva lenne a sorrend, akkor épp csak a poszt végéig kellene görgetnem, ami kb semmi idő.

Ha nem érted akkor próbáld ki…

rary - 2019. 06. 22. 07:05

Naponta látogatom az oldalt és próbálok naprakész lenni és tényleg segítség lenne, ha fel lennének cimkézve a sorozatok, kulcsszavakkal, hogy lássam érdekel-e vagy sem.
Egyébként nekem megfelel, és köszönöm a sok posztot és ajánlókat! :)

Wol* - 2019. 06. 22. 07:06

Én rengeteg jó sorozatra találtam már itt, az embereken is múlik tényleg.
Nagy kincseket a Mi lesz a nyári darád? kommentek között fedeztem fel.

Aszusz - 2019. 06. 22. 07:56

Nekem tetszik az oldal, ahogy van. Tény, hogy szinte naponta jövök ide elolvasni a híreket, és visszamegyek addig, amit már olvastam, szóval hír csak akkor megy el mellettem, ha nem olvasok valamit végig, mert nem érdekel…

Viszont ha úgy jönnék ide, ahogy gondolom sokan, hogy keressek valamit, amihez épp kedvem van, akkor valóban bajban lennék. Én is mindig konkrét sorozatra keresek rá, ha valamiért felkeltette a figyelmemet, és visszanézek a pilotkritikáig, de nulláról keresni tényleg nem egyszerű.

Ezen valóban segítene a sorozatok műfaj szerinti taggelése bár ha mondjuk az összes bűnügyi sorozat összes írása előjönne a “bűnügyi” cimkére, akkor sem lennénk előrébb. Ezen a téren szerintem célravezetőbb lenne csak a pilotkritikákat címkézni műfaj szerint, és a műfaj-választékot kirakni oldalsávba. Persze ez is iszonyat meló visszamenőleg.

Alternatív javaslatom az lenne, hogy havonta-kéthavonta legyen egy olyan poszt, ahol az éppen friss (első évados) – sorozatok műjfaj szerint lennének ajánlva, akár pilotkritikára linkelve. Ez alatt nem azt értem, hogy az összes friss sorozatról kellene írni, hanem minden műfaj 2-3 képviselőjéről 3-4 mondatot, amely valamiért bejött nektek, és fel akarjátok hívni rá (újra) a figyelmet. A kommentekben aztán mindenki ajánlhat saját kedvencet, műfaj szerint.
Ezeknek a posztoknak egy külön cimke kellene, hogy ha valaki tényleg csak ezeket akarja kilistázni, akkor ne jöjjön elő az összes ajánló meg minden. És ezt egy linkkel az oldalsávban ki is lehetne emelni. Hátránya, hogy itt is elsikkadhatnak sorozatok, amelyeket valamiért senki sem ajánl, de annak talán oka is van.

jenga - 2019. 06. 22. 07:58

Nagyon regota(szinte a kezdetektol) kovetem a blogot. Mar osszeszamolni se tudnam, hany neven irtam hozzaszolast korabban, ezert is orulnek ha lehetne regisztralni is akar. Nem kotelezoen, de lehetne egy ilyen opcio.
Nem artana egy menu sem. Halalom amikor nem tudok az oldalra nezni, akar hetekig se, es gorgetnem, lapoznom kell orakat, hogy megtalaljam ami engem erdekel azok kozott amikrol lemaradtam. Van jo par olyan tipusu poszt ami pl engem nem, vagy csak nagyon ritkan erdekel: hirek, anglia lecsap, valosagshowk(survivor stb), het kerdese stb.
A cimkefelhovel ugyan lehet szukiteni, de nem igazan kenyelmes.
En orulnek valami hasonlonak:

pl. fomenuk:
hirek—kritika—elozetesek—moment of..—kibeszelok–jaws–cimkek

es az almenukben, tovabb szukiteni ezeket.

Hirek:
magyar nezettseg
amerikai nezettseg
berendelesek/kaszak
netflix
hbogo
stb…

kritika:
pilot
evadzaro/sorozatzaro
anglia lecsap
valosagshowk
stb…

elozetesek:
videok
plakatok
upfronts
stb…

moment of..:
beauty nok
beauty ferfiak
zen
dijatadok
stb…

Nyilvan Ti ezt sokkal atgondoltabban, es rendezetebben meg tudnatok oldani. Persze megertem, ha nincs idotok es kedvetek ezzel foglalkozni.

jenga - 2019. 06. 22. 08:04

csak a posztban szereplo kerdeshez kapcsolod lenyeg maradt le…:)
a leggtobb sorozatrol toletek ertesulok, de kizarolag akkor, ha napi szinten kovetem a blogot. amikor viszont ritkabban latogatok ide, akkor a sok egyeb kozott elvesznek dolgok. sokszor volt olyan, hogy belekezdtem valaminek a nezesebe, es jottem ide kritikat olvasni, majd szembesultem vele, hogy honapokkal lemaradtam :)

casi - 2019. 06. 22. 08:30

Sokkal többet nem hiszem, hogy tudtok csinálni, hogy joban felhívjátok a figyelmet valamire, bár én minden nap párszor nézem az oldalt, facebookon is lájkolva vagytok, de azt nagyon ritkán szoktam megnézni.

Én szeretem, hogy ilyen sorrendben vannak a kommentek :) Lehet, hogy már nagyon megszoktam, de én teljesen átláthatónak látom az oldalt, és pont azért szeretem, mert nem változik minden hónapban, és nem kell újra megtanulni, hogy mi hol van.
Az egyetlen dolog, amit már fent is említettek, a kereső problémája. Ha valamire rákeresek, akkor a napi hírek engem sem érdekelnek, csak a kritikák. És a kategóriákat is felhozta valaki, az is nagy segítség lenne.

A - 2019. 06. 22. 08:33

Van egy illegális sorozat weboldal (nem adom meg a címét) ahol a jobb sarokban van egy lista, hogy jelenleg mely sorozatokat nézik a legtöbben a weboldalon. Ha nem is konkrétan erről szólna a lista, mert hát itt nincs megosztva illegálisan sorozat úgyhogy számolni azt nem lehet, de mondjuk ha ez a lista más témájú lenne,pl. nyári darák, legjobban várt újoncok,…stb., mindig változna a téma és szavazatok alapján alakulhatna a lista. J és én nem TOP10-et ajánlom, azért hogy el legyen kerülve a fent említett probléma, hanem olyan TOP30 vagy több. Bocsi ha rosszul fogalmaztam + a helyesírás miatt, nemrég keltem ki az ágyból :D.

SV - 2019. 06. 22. 08:49

Valami filter jó lenne, hogy kiszűrhessem azt, amit biztos nem akarok látni. Pl nekem a ‘délelőtti videók’ szúrják a szemem, mert nagyon sok van belőlük. Este ha idenézek, rápillantok a kritikákra, aztán görgetek, lapoznom is kell mire az aznap reggeli hírekhez jutok. Lehetne akár a videókat tömbösíteni, pl hogy egy posztba több hasonló kategóriájú sorozat előzetese menjen, mert azzal is csökkenne a videós posztok mennyisége. És én pl inkább katintok egy olyan címre, hogy ‘krimi előztesek’, már csak azért is, hogy lássam a címeket, így több időt töltök. a poszttal, jobban elgondolkodom az adott sorozatokon. Ebben a formában ugyan látom a címeket kattintás nélkül, de csak átgörgetek fölötte, és el sem olvasom a címeket.

E_Pluribus_Unum - 2019. 06. 22. 09:23

Ha bejött X (ami imsert/népszerű), akkor prábáld be X-t, Z-t (amik kievésbbé imsertek), mert azok is be fognak jönni.
pl.: Ha bejött a House M.D., akkor kötelező a Backstrom.

Vagy pl sokat nyom latba a készítő is, akiknek van egy jellegzetes stílusa/irányzata és viszot tovább más sorozatba.
pl.: Bill Lawrence, Bryan Fuller, J. Michael Straczynski

Amúgy elég jó itt az a kritika rész, volt jópár sorozat amitket azok alapján próbáltam be és érdemesek voltak.

heidfeld - 2019. 06. 22. 09:33

Szinte mindenre adok osztályzatot, de ugye ez csak egy ember véleménye.. Ezért is szeretem, ha minél többen véleményeznének egy sorozatot.
Előzetesekből lehetne több, eredeti leírásával a szériának! Héten pl. egy marokkói sorozat leírása tetszett meg
Európai-blokk jó ötlet.
Egyébként azért is próbálok írni szériákról, hogy minél többen ismerhessék meg. Ha más nem, én írhatok a Sneaky Pete, vagy Harry Bosch, aktuális évadjáról.
Amikről már megtettem, folytatom. Próbálok frissebb lenni.
Oldalsáv gyakoribb frissítése is segíthet. Most egészen aktuális, kifejezetten tetszik.
Legtöbben az idő hiányával küzdünk. Szinte lehetetlen is, minden sorozattal foglalkozni. De pl. Legends of Tomorrow, 4. évad végi írást nagyon hiányolok.

Energiavampir - 2019. 06. 22. 09:55

– Tematizálás, sokan bizonyos sorozatokra gerjednek, sci-fi zombi stb..ezeket külön rakni és így lehetne keresni..
– Nem ártana ha rövid leírás lenne minden sorozatról, egyfajta fülszöveg(ahogy az újoncoknál szokott lenni)..mindről..4-5 sor. Hogy tudják miről szól mi a stílusa..ne kelljen esetleg hosszú elfogult vagy ledorongoló kritikát olvasni..amik persze kellenek, de akit érdekel a sorozat a rövid tömör leírás után majd megkeresi, ezeket a rövid leírásokat, külön tenni, egy listába
– Javítani a keresőt..mert beírok egy címet, vagy bármit és százával dobja ki a hasonló találatokat, amiknek köze sincs hozzá de 1-2 betű azonos.. nagyon bosszantó hogy 5-10 oldal átlapozása után se találom az adott sorozatot, mert előtte 50 hasonló akármi ugrik be..
– Több kép esetleg vagy szereplő lista
– Tömörebb főoldal..szerintem felesleges hogy egyes kritikát teljes terjedelemben megjelennek, és egész oldalt elfoglalja, ha érdekel valakit majd rákattint, elég ha akkor nyílik ki

majsz - 2019. 06. 22. 10:41

Úgy tűnik a hsz-ek nagyja technikai jellegű problémákat vet fel, ami meg az oldal motorját/felípését érinti. Szvsz ezzel a struktúrával nagyon sokat nem lehet javítani, egy vadis új oldal meg valóban anyagilag nem épp filléres akció.

Talán egy új forum motor bevezetése (discourse/disqus stb) oldaná meg a hsz-ek rendszerezhetőségét, szűrését, nyilván regisztrációhoz kötöttek de sok előnnyel rendelkelkeznek (sokat kedvelt hsz-ek előre kerülhetnek, ami alapján jobban szűrhető az értékelés stb).

Ugyanígy a főoldalon is lehetne egy adatbázis ami minden az oldalon már szerepelt sorozathoz hozzárendeli az összes addigi arról szóló/ahhoz kapcsolódó post-ot, kritikát és esetleg tartalmaz egy értékelési rendszert. Ami még érdekes is lehetne olyan szempontból, hogy összevetné az adott sori imdb, szerkesztői és olvasó pontszámait pl.

Igaz ez majd komplett új oldalt igényel ami költséges, esetleg el lehet indítani egy donate kampányt ha van rá igény.

bvr - 2019. 06. 22. 10:44

Szerintem ami rajtatok múlik mindent megtesztek és nagyon magas színvonalon csináljátok!

Viszont ennek a blog-rendszernek ez a maximuma, ebben a keretben ennél többet nem tudtok tenni. Ami a posztbeli felvetés, arra a megoldás egy fórum-rendszerrel való kibővítés lenne (egyébként ezt írtam is már régebben) ahol a blogbejegyzések kapnak automatikusan egy topicot (nem csak a kibeszélők, de persze azok is), de amúgy bárki indíthat is topicot (pl. “Skandináv krimit szeretnék” stb, stb. Aztán lesznek topikok amik elhalnak, lesznek amik jó nagyra bővülnek. Van lehetőség sticky topicokra (kb mint most az oldalt kiemelt kibeszélők), stb, stb, gondolom aki ide ír szokott más témákban fórumozni, nem szükséges ezt túlragozni.

Mert aki valamiről épp nem értesült/nincs tudomása az értelemszerűen nem is tudja hogy keresnie kellene. Egy fórumon meg elég csak görgetnie a topic-címeket.

(és ez megoldja amúgy azt a hasonló fő problémát is hogy a régi (de akár már egy hetes, nemhogy hónapos vagy éves) bejegyzésekhez pl. én sem szívesen szoktam kommentelni mert az már “elsüllyedt”. Egy fórum-rendszerben a régebbi dolgok is jobban pörögnének az aktuálisan új nézők által, valamint olyankor a régiek is vissza-visszatérnének (akár konkrétan válaszolni, akár beszélgetni) mert látszik ha van friss hsz.

Draganya - 2019. 06. 22. 10:50

Esetleg kritika posztoknál lehetne a tag-ek között a csatorna (vagy netflix, hulu stb). Én többször próbáltam kitúrni itt egy-egy unalmas szombaton, hogy pl. Netflixen mire érdemes rápróbálni, de nem találtam könnyen átlátható listát.

Draganya - 2019. 06. 22. 10:54

Kicsit off, de ha már többen felhozták a komment blokk fejlesztését: egy disqus-integrációval nagyon sokminden pikk-pakk megoldódna. Volt már úgy nem egyszer, hogy egy tök érdekes kibeszélőhöz hozzá-hozzászóltam, követtem is, viszont egy-két nap után már a fene se akar visszalapozni annyit, meg görgetgetni. Nem beszélve arról, hogy (javíts ki, ha tévedek), külföldi ip-ről nem jelenik meg a hozzászólás, csak jóváhagyás után. Ilyenkor legtöbbször egy “ott b*a meg a k*annya” gondolattal inkább bezárom az oldalt és vissza se nézek a kommentekre.

napocskin - 2019. 06. 22. 11:39

Tényleg biztosan másképp látja ezeket a dolgokat az, aki most fedezi fel az oldalt – és koránál fogva más szempontok fontosak neki, mert más oldalakat látogat -, így aztán nehéz ebben közös nevezőre jutni.
Én RSS-en nézem a posztokat, nincs Facebookom, tehát minden posztot látok. Nekem ez így abszolút kényelmes, mert egy tizedmásodperc átlapozni valamin, ami nem érdekel, ugyanakkor akár kommentekre is feliratkozhatok, ahogy szoktam is, olyan posztoknál, ahol ez érdekel. Velem is előfordult már régebben, hogy idejöttem keresgélni, mert épp nem volt semmi, amit szívesen néztem volna – de az utóbbi időben ez egyáltalán nem fordult elő, mert annyi a sorozat, amiből még az engem legjobban érdeklőkből is túl sok van. :-) Szóval érdemben nemigen tudok mást mondani, csak azt, hogy nem állítom, hogy vannak dolgok, amiben jobb lehetne az oldal, de a lényegi dologban, ami a tartalom (és itt persze csak a saját szememmel tudom nézni), nekem még mindig ez a legjobb magyar sorozatos oldal. Még a kommentekkel sincs bajom, de megértem, ha valaki a disqus-hoz hasonló rendszert szeretne, ahol lehet preferenciákat állítani és regisztrálni. Igaz, ez nem válasz a kérdésre.
Az oldalsáv nagy segítség, műfaji szűrő nekem is eszembe jutott már, akár csak taggel, de valami lehetne. A kereső tényleg nem a legjobb, azon lehetne javítani. Amúgy nincs ötletem, mert szeretem az oldalt így, ahogy van. Persze az is igaz, hogy a fő kérdés nem erre vonatkozott, de igazán nem tudom, mit lehetne még tenni, hogy jó sorozatokra felhívjátok a figyelmet, és különben is, ez szubjektív kategória.

Mom - 2019. 06. 22. 13:28

Gyorsan leszögezném, hogy szerintem már így is nagyon minőségi és baromi alaposan merítő a tartalom. Inkább csak egy észrevétel:

Ami engem illet, naponta olvasom a blogot. Mégsem tudok minden egyes leírást pontról pontra végigolvasni. Én általában úgy szoktam felfedezni már jó ideje futó sorozatokat, ahogy cherockee javasolta: rövid, kulcsszavas bemutató. Kb az összes olyan sorozatom amit x évad után fedeztem fel nálatok, azért volt, mert egy délelőtti videót, vagy plakátot, vagy emlékeztető posztot úgy kezdtetek el, hogy “tudjátok, ez az a sorozat, amiben zombik esznek vérfarkasokat reggelire”. A poszt első sorát még általában akkor is elolvasom, ha amúgy ránézésre nem érdekel a sorozat cím/kép alapján.

Vagy olyan is volt már, hogy korábban olvastam a leírását, de az egyáltalán nem adta vissza a sorozat valódi esszenciáját, amit egy ilyen pár szavas mondat megadhat és egyből tudom, hogy érdekel-e egyáltalán annyira a felütés, hogy ezért végigolvassak mondjuk egy komplett kritikát, vagy belenézzek.

Valószínűleg nálam ezért is vannak még mindig túlsúlyban az országos sorozatok, mert azoknak előbb látom a leírását, ami ott megfog, annak az előzetesét és ami ezek után is érdekel, annak a pilotját/pilot kritikáját. Viszonylag nehéz úgy elmennie melelttem egy országosnak, hogy életem sorozata lett volna, de észre se vettem.
Kábeles/streames már annál könnyebben. Sok is van belőlük és a merítés is túl széles. Például ha azt látom, hogy “bandaháborús” “x függőség” már görgetek is tovább.

Mate4182 - 2019. 06. 22. 13:32

ezt mar egyszer szova tettem es nem is feltetlenul ezt akarjatok most olvasni

de en imadnam ha a comment szekcioban szamozva lennenek a kommentek. van posztok ahol tobb szaz comment van es hiszitek vagy sem en neha imadom olvasni oket munkaidoben ha semi dolgom. viszont kb eselytelen visszakeresni ha egyszer felbehagyom es folytatnam

Termeszetesen ez nem igazan segitene elo hogy meg jobban lehessen sorozatokat ajanlani vagy ilyesmi, de vegso soron sokat dobna az oldal okozta elmenyeken :)

h3x0r - 2019. 06. 22. 13:46

Az alap problema, hogy maga a blog szerkezet sok dologban megkoti a kezeteket. A sok video, plakat, emlekezteto, nezettseg, stb. posztok kozott egyszeruen elvesznek a kritikak. Amikor napi szinten kovetem az oldalt, nincs gond, de sokszor van, hogy kiesik nehany nap vagy egy egesz het.

En orulnek neki, ha minden vasarnap, vagy akar csak 2 hetente lenne egy het kritikai stilusu rovat. Tartalmazna a sorozat cimet, egy kepet, 5-6 sornyi irast meg egy linket az adott kritikara. Lehetne kezdeni a legjobban ajanlott sorozattal, egeszen a legkevesbe ajanlottig. Igy azert egesz jol lehet bongeszgetni a regebbi kritikak kozott is. Mert jelenleg ha csak nem egy konkret sorozatot keres valaki, szerintem kevesen lapoznak vissza 20 oldalt, hogy megnezzek 2 hettel ezelott mirol is irtatok. Akar ugyanez havi szinten 10-15 leginkabb ajanlott sorozattal.

human - 2019. 06. 22. 14:12

bár szerintem páran félreértették, winnie inkább tartalmi kérdésről beszélt, nem technikairól, de pár válasz azokra is.

disqus: elég sok ux cikket olvastam már az évek alatt, és igazából egyik rendszer sem az igazi a kommentelésre. mind követhetetlenné válik idővel, viszont a fa formájú talán a legrosszabb (na jó, a bloghu linkelgetőse alulmúlhatja), hiszen ott aztán végképp elkülönülnek a társalgások. értem, hogy nagyok közül van aki bevezette, így most többen használják a 444 miatt és jobban megszokták, de a mi tartalmunkhoz, ha fontosnak tartjuk a kommenteket, akkor nem működne igazán. azokról az alapvető problémákról nem is beszélve, hogy egy harmadik céghez helyeznénk ezeket az adatokat, és az ottani moderációhoz még egy oldalt kéne használnunk sokkal szétszabdaltabbá téve az egész munkát (alapvető példa: csak valaki egy elírásért szól, mert már az bonyolultabb, hát még ha posztból idézős társalgásba kell belefolyni).

na meg az összes fás nagy rákfenéjéről sem beszélve, hogy az új kommentelő inkább a top kommentre ír választ, mert ott még van valamennyire élet, viszont abban a “témában” már elég offnak számít.

Konkrétan, és tudom ez furcsa, de én rengeteg kommentet olvasok más siteokon is, és a disqus-t mindenhol csak a poénkodás és trollkodás helye, ahol belefutottam, mert arra remek amúgy. érdemi beszélgetést rohadt ritkán látni rajta.

a fórum indítása és fenntartása meg egy külön munka kb. értem, hogy önkéntes moderátorok meg ilyesmi, de akkor is, ha a névvel belefolyunk, akkor mindenképp rá kell néznünk, ez tuti a tartalomtól venne el időt vagy energiát.

Mate4182: azzal az a baj, hogy akkor megy a #54 azt mondta, és követhetetlenné válik a társalgás. főleg, ha esetleg bele kell moderálni, mert valaki elszállt a sértegetésben, hiszen akkor az összes szám csúszik. (filmbuzin kevesebb kommentnél látom ezt a problémát, tuti még rosszabbul skálázódna felfelé). amúgy erre a bloghu a legjobb példa.

Enzo - 2019. 06. 22. 14:54

A Disqusnál inkább az (is) a gond, hogy a saját idióta fejlesztéseikkel (mint ez a Show more replies) nem lehet mit kezdeni, de azt a problémát mindenképpen megoldaná, hogy ha hosszú idő után valaki válaszol nekem / válaszolok neki, akkor menne róla értesítés.

“az új kommentelő inkább a top kommentre ír választ, mert ott még van valamennyire élet” -> akkor az új kommentelő nem tudja használni a disqust, tessék legújabb szerint rendezni…
Én használok évek óta olyan fórumot, ahol disqus van, és tud értelmes társalgás folyni.
Érdekes lenne egy “próbaoldal”, azaz 1 db poszt, ahol kipróbálhatjuk a disquson kommentelést, de nemtom h ilyet lehet-e, vagy ha felrakjátok, akkor minden poszthoz az kerül.
A számozás problémáját talán az megoldaná, hogyha a törölt komment nem eltűnne, hanem csak annyi lenne a tartalma, hogy {törölt komment} vagy valami :)

Silver-sama - 2019. 06. 22. 15:08

(Mielőtt elolvasnám a kommenteket.)

Az én figyelmem mindig meg tudja fogni, ha valaki egy újoncot más ismertekhez hasonlít (és pár szóban abba is belemegy, hogy miben).
Ez már kicsit megtöri a falat, mint amikor egy barátod bemutat egy ismerősének.
A pontszámozást is figyelemfelkeltőnek tartom, hiszen sokan csak átsuhannak a szemükkel a poszton és előbb nézik meg a pontot (ha van).
Fontos lehet továbbá, hogy a kihúzott részek a legcsábítóbb (kissé clickbait-szerű) infókat jelöljék.

bvr - 2019. 06. 22. 15:14

Biztos lehet javítani a mostani komment-rendszeren, csak szerintem annak a mostani poszt szempontjából (ugyebár: “Hogy lehet jobban felhívni a figyelmet egy sorozatra?”)nem igazán van jelentősége. Ha változna a komment-rendszer, ettől még ugyanannyira lehet/nem lehet felhívni a figyelmet egy sorozatra.

Human azt írtad egy fórum indítása túl nagy plusz-munka lenne, ez érthető, viszont ettől lenne érdemi változás várható (ahogy leírtam miért)

Ha mindenképpen marad ez a jelenlegi blog-rendszer, akkor pedig ez van, ennek a lehetőségeit kb kimaxoljátok (írtok sok és jó ajánlót, plusz még emlékeztetők, poszterek, stb. Ennél többet nem hiszem hogy tehettek. Érdemi előrelépés csak egy fórum-felülettől lenne várható, ha pedig az nem opció akkor ez van.

winnie - 2019. 06. 22. 15:18

tényleg maradjunk a kérdésnél, engem ez ugyanis JELENLEG 100%-ra érdekel, amit nem kérdeztem, az meg sokkal kevésbé (nem azért, mert nem fontos, csak már végig lett rágva, újat nehéz mondani, és technikai dolog, míg a másik koncepcióbeli, de bármikor szentelek posztot neki, ha kell), és így pont a hasznos, segítő kommentek vesznek el

Balumedve - 2019. 06. 22. 15:24

Ezt már említettem valamelyik kérdésnél: nagyon örülnék, ha évi párszor lenne beharangozó cikk a stream-es és kábeles újdonságokról, amolyan “az elkövetkező 1-2 hónapban ezek a sorozatok várhatóak”. A híreknél sosem olvasom el a sorozatberendelős sorozatterves szekciót, a délelőtti videókra se kattintgatok, ha a cikk csak szövegből áll.

winnie - 2019. 06. 22. 15:54

igen, ilyesmik, visszatekintések, előre tekintések lesznek. nem tudom, mennyire hasznos, ha valamit többször említünk vagy linkelünk egy írást, de havi legjobb újoncos meg efféle kérdés várható, mert ha én olvasó lennék, akkor a kommentek jobban érdekelnének:)

Thea - 2019. 06. 22. 16:05

Én nagyon szeretem a kritikáitokat követni, de nem vagyok sajnos naprakész, így én is gyakran elveszek az oldalon. A munkátok szerintem igényes és minőségi, viszont én is azt gondolom, mint a fenti kommentelők egy része, hogy a technikai háttér fejlesztésével érhetnétek el több embert, és lehetnétek áttekinthetőbbek. Tudom, hogy elsősorban nem ilyen tanácsot kértetek, de mivel a tartalommal szerintem nincs gond, én csak néhány technikai jellegűbb ajánlást tennék. A Disqus tényleg nem túl ideális választás, viszont a wpDiscuzt nem tudom, ajánlották-e nektek, Buddypressel integrálva megoldaná a modern kommentszekció és regisztráció hiányát is, adminfelületen belül. Ha esetleg fórumon is gondolkodnátok, akadnak hozzá egész jók, amik ugyancsak ezzel az egy regisztrációval használhatók, és beépülnek az adminba. Megjegyzem, szerintem ma már nagyon kevesen használnak fórumot, nem tudja felvenni a közösségi oldalak gyorsaságával a versenyt. (Ez abból is látszik, hogy a kommentek is fogynak az oldalakról.) Inkább javasolnék helyette egy Facebook csoportot, ahol az olvasók bármikor kiírhatnak egy kérdést, ha keresnek egy jó sorozatot, sokkal interaktívabb a fórumnál. Ezt a szerepet egy sima Facebook oldal nem tölti be. Szívem szerint én is a fórumra esküdnék az átláthatósága miatt, de ma már nagyon nem ezt favorizálják az felhasználók, én ezt tapasztaltam. Egy áttekinthetőbb kategorizálás és menü is hasznos lenne, plusz az oldalsávba egy legutóbbi kommentek szekció, hogy az olvasók lássák, hol folyik épp eszmecsere. A reszponzivitás pedig nem csak azért lenne fontos, mert kényelmesebb olvasni az oldalt, hanem a keresők is előnyben részesítenének titeket.

Energiavampir - 2019. 06. 22. 17:10

szerintem pont azokat írtam, amire kérdeztetek..:)

gromit - 2019. 06. 22. 17:16

Draganya:
“külföldi ip-ről nem jelenik meg a hozzászólás, csak jóváhagyás után”

Jelentem, ez nem igaz. Engem is elkap néha a szűrő, de nem az ip miatt. (Általában külföldiről irkálgatok, ez nem gond.)

acm - 2019. 06. 22. 19:01

Én részemről tökéletesen meg vagyok elégedve mindennel. Le a kalapot előttetek, minden tiszteletem a tiétek, hiszen olyan mennyiségű információt nyomtok fel napi szinten, hogy egyszerűen el se hiszem (én reggel és este szoktam megnézni, hogy mit raktok fel, de csak kapkodom a fejem, hogy hogy van időtök, energiátok ennyi mindenre). Én csak pár hónapja akadtam rá a sorozatjunkie-ra és idő kellett, hogy felvegyem a fonalat a sorozatokat illetően, hiszen nagyon sok sorozat van és lesz is folyamatosan. Én személy szerint hálás vagyok minden post-ért és infóért, amiket adtok és azonnal megnézem az előzeteseket, amiket csatoltok (aztán átmegyek a sorozatbarátra és már keresek is rá arra, amiről épp szó van és megfogott. Nem vagyunk egyformák, így, ami az egyik embernek bejön az a másiknak nem és fordítva. De így szép a világ és ez az izgalmas a sorozatokban is). Mivel nemrégi olvasótok vagyok és nemrégi sorozatnéző, így én is sokszor egy-egy sorozat x-ik évadjánál találkozok először egy-egy régebbi sorozattal és így kóstolok bele a dolgokba. A sok blabla lényege az, hogy én részemről így szeretem a sorozatjunkie-t, ahogy van és hálás vagyok nektek (részemről külön köszönettel is tartozok), hogy ennyi időt és energiát fektettek abba, hogy mi – sorozatrajongók – ennyire képbe legyünk mindennel.

Caeiro - 2019. 06. 22. 19:39

HA belefulladok a munkába, és mondjuk 1 hétig nem tudok feljönni, esélytelen, hogy visszalapozgassak 20-40 oldalnyit (főleg, ha upfronts van) -amit a többiek is ajánlottak, az utóbbi 1 hónapot összefoglaló posztokat érdemes lenne bevetni, mert azok alapján már elindulhatna az adott irányba az egyszeri junkie. Nekem egy olyan folymatosan frissülő csoportos ajánló is sokat segítene amikor csak egy posztot kellene elolvasnom, pl. ha szeretnék high concept sorit nézni, mit ajánlanátok. Aztán, ha felkeltette valami az érdeklődésemet, úgyis utánamegyek a dolognak.

A hírszekciót pl. külön kellene kezelni, és kereshetővé kellene tenni, mert sok fontos és hasznos infó van benne.

Az oldal egyébként elérte a használhatóságának a maximumát. Csak sejtem, hogy 2-3 ember megélhetését jelenti a blog, és nem tudtok/akartok fejlesztésre pénzt áldozni, de ezt 2019-ben már nem engedheti meg magának senki, aki ebből akarja a számláit kifizetni!
A fiataloknak se a design, se a kommentelés mikéntje, se ez a nehézkes kereshetőség nem jön be. Nem fognak fél órákat a keresgéléssel tölteni, mert máshol gyorsabban megkapják az infót (ami lehet,hogy rosszabbul van tálalva). A tartalommal nincs bajom, de én lassan negyven leszek, és nekem már mindegy, akkor is idejövök, ha kell, ha nem. A fiatalok viszont pillanatok alatt továbbkattintanak és vissza se néznek.

Még egy dolog, gondolom Winnie ki fog akadni rajta, de a tény akkor is tény, ahogy ő csinálja, úgy nem lehet a kritikához/posztolókhoz hozzáállni. Senki se szereti, amikor durván osztják, lehülyézik, stb… Még ha megérdemli, akkor sem üdvös elküldeni az anyukájába, mert többet nem jön fel. És akárhogyan is nézzük, a kattintásokból jön a pénz! És a hisztifaktort is érdemes lejjebb csavarni, mert értem én, hogy a saját személyiségedet is beleviszed az írásaidba, de néha túltolod. Nekem pl. a Trónok Harcás bejegyzésednél volt a legszembeötlőbb (amikor kaszáltad).

karit - 2019. 06. 22. 21:15

@winnie “tényleg maradjunk a kérdésnél, engem ez ugyanis JELENLEG 100%-ra érdekel, amit nem kérdeztem, az meg sokkal kevésbé (nem azért, mert nem fontos, csak már végig lett rágva…”

Pedig a kettő nemhogy összefügg, de egymás függvénye. A tartalom hiába csillagos ötös fölé, ha a tálalás hármas alá, ami 2019-ben kevés. Oké, ráfogható hogy direkt retró, de hát az ilyen évfordulós “te mit javítanál” kérdések után sem történt még sok érdemi változás, amióta (atyaég, 14 éve) ide járok…

Szóval az a kérdés is legalább ennyire kézenfekvő, hogy “TI mit tennétek meg azért, hogy az ajánlásaitok jobban célba érjenek?” Ha csupán pénzkérdés a fejlesztés, arra is biztos található lenne olyan megoldás, ami a függetlenségeteket nem veszélyezteti. Meg a junkie-k közt is vannak bizonyára programozók, akik kommunista szombatokon besegítenének egy “A költözés nem jöhetett volna létre Pocok segítsége nélkül.”-hez hasonló örökbecsű plecsniért cserébe. Én ehhez sajnos nem értek, de ha lenne itt egy Paypal gomb, időnként tutira megnyomnám. Szerintem mások is…

Ez egy hatalmas adathalmaz, minimális strukturálással, még minimálisabb kereshetőséggel – főleg, amikor nem tudod pontosan, mit keresel. Szerintem ez az egész blog Achilles-ina: a kereső. Hiába vannak a posztok ellátva kategóriákkal, ha a kategórialista nem nézhető végig, nem választható ki a keresőben.

Nincsenek zsáner szerint tagelve a sorozatok, pedig legtöbben nem csupán “valami jó sorozatot” keresnek, hanem “valami jó scifit”, mondjuk “időutazósat”. Jó lenne ilyenkor egy listát, urám bocsá’ táblázatot kapni az ajánlott címekkel, jobb híján IMDB-pontszámmal rangsorolva, blogon belüli és IMDB-s linkkel. (Utóbbi SEO szempontból se lenne hátrány.) A szürkezóna miatt talán túl necces kiírni, de akkor legalább egy ‘*’ jel, ha létezik hozzá felirat vagy szinkronos verzió. Végül is, ha nyíltan nem is, de implicit módon mindenki tudja, hogy a blogon ajánlott sorozatok egy része a ‘Nagy Víz túloldalán’ van csak adásban jelenleg.

A lényeg: ne csak a régi motorosokra gondoljatok, hanem főleg az újakra, akik elvesznek ekkora infótengerben a szabad szavas keresővel!

Már egy “Csak tagekben keress” checkbox is nagyon sokat segítene azon, hogy a fél sornyi említés miatt feljövő rengeteg féloldalas napi hírek átböngészése helyett, a keresett sorozatról érdemi kommentelést folytató topikok ne vesszenek el a tömegben.

Ha a szerverforgalom bírja, lehetnének képes-videós ajánlódobozok az oldalsávban, rotálódó tartalommal (kikapcsolható) sticky bannerként, kézzel teletöltve vagy bizonyos statisztikák alapján automatikusan – vagy épp az általam keresett zsáner-tag kiválasztásával.

Kár, hogy nem akarjátok, pedig a regisztrációs használat ezer új szolgáltatást tenne lehetővé, olyan apróságokat is, hogy az oldalsávba tudjak ragasztani magamnak adott posztokat, vagy bejelölhessem a később elolvasandó cikkeket. De látszódhatna az oldalsávi topikok címe mögött a hsz-ek száma is, bolddal jelezve, ha van benne általam olvasatlan komment, és rákattintva az első ilyenhez tudna ugrani. Vagy legalább az utolsó komment időpontját kiírná minden oldalsávi linknél.

A kommentelés szerintem jó így, de az például rossz, hogy a pörgő topikokban sokszor banális okokból “elfogott” kommentek sokszor csak ‘eonokkal’ később kerülnek ki, akkor viszont az eredeti helyükre, adott esetben több tíz hsz-szel feljebb, ahol már csak a későn kelők látják, akinek szól a válasz, az nem. Szerintem jobb lenne az ilyen kommenteket legalulra visszarakni, esetleg jelezve az első sorban az eredeti időpontot, ÉS az elfogás OKÁT, például, hogy ne! használj! három! felkiáltó! jelet! (csak négyet, az átmegy ;) ) és a hasonló, digitális szörnyülködést kiváltó okokat.

Jó lenne egy email-whitelist, hogy ne szúrjatok ki feleslegesen senkivel a szigorú robotcenzor miatt, ha aztán úgyis kikerül később a kommentje. A visszaesők kapjanak róka matricát a site sarkába.

Lehetne egy GYIK rész (többek közt a cenzormanó által nem kedvelt szófordulatokról is, a láthatatlan BTK kemény ellenfél).

Egy “BAKKER: ITT SPOILER VAN!” gomb is jó lenne, ami a kommentbe írtnál gyorsabb moderációs intézkedést tenne lehetővé a “feljelentett” topikban.

De ha semmi nem változik, akkor sincs baj, az az irgalmatlan munka, amit beleraktok, elképesztő.
Hatalmas köszönet Nektek, hogy vagytok! És a Sorozatoknak is!

karit - 2019. 06. 22. 21:25

Hmm, nem kísérlet volt, eskü, de újra bejött az ön-komment-eltüntetés…
(Vajon mi verte le a lécet? És megjelenik majd egyszer ez fölött?)

Adreee - 2019. 06. 22. 22:25

“Hogy lehet jobban felhívni a figyelmet egy sorozatra?”

Én screenshotok helyett hivatalos promóképeket tennék a kritikákba.

Pár tök random pillanatkép semmit nem árul el a sorozatról. Nem csak hogy a hangulatát vagy az érzelmi töltetét nem adja vissza, de még csak igazán a képi világát sem… akkor meg minek? És félre ne értsétek, nem azt mondom hogy egy szétphotoshoppolt promófotó bármit is visszaad a sorozat valódi milyenségéből, de legalább kedvet csinál hozzá és nem elveszi azt.
Személy szerint engem borzasztóan idegesítenek ha screenshotok vannak a kritikákban. Ha nézem és imádom a sorozatot, azon bosszankodom, hogy hát hogy gondoljátok hogy ez a 3-4 kiragadott pillanatfotó bármit is elárul arról, hogy milyen ez a sorozat. Ha nem ismerem, nem nézem a sorit akkor meg úgy is el tudja venni a kedvem a bepróbálástól, ha amúgy a kritika áradozik róla.. És miért? Mert amiatt a pár semmitmondó kép miatt már el sem olvasom a kritikát. Egy idétlen grimasz a főhőstől egy szerencsétlenül megválasztott pillanatkép egy lehet hogy amúgy feszült vagy érzelemdús jelenetből, és simán továbbgörgetek. És lehet hogy amúgy a legkedvencebb sorozatommá válna ha elkezdeném nézni.

Értem én, hogy a screenshotokkal realistább, mert tényleg az van ott feketén-fehéren ami a képernyőn is ott volt, és nem egy csili vili promófotó, de így viszont egyáltalán nem figyelemfelhívó, nem kedvcsináló az összkép. És szerintem pont hogy annak kéne lennie, mert engem például sokszor egy-egy pilotkritika spoilermentes részének elolvasása ösztönözne arra hogy el kezdjek nézni egy sorozatot, mert akkor már elérhető, akár azonnal el tudnám kezdeni nézni, míg egy fél évvel a sorozat indulását megelőző, egyszer majd lesz egy ilyen sorozat is típusú posztoknál ugyebár nem ez a helyzet..

Szóval szerintem a képekre picit jobban oda lehetne figyelni, feltéve ha egy-egy kritikával az is a cél hogy felhívja a figyelmet egy sorozatra.

Thomas - 2019. 06. 23. 01:27

A havi toplisták szerintem is jó ötlet, mondjuk a hónap top 10 újonca/visszatérője, tényleg csak 2-3 mondatban, hogy miért olyan jó, kinek érdemes mindenképpen belenézni (ha szereted az ilyen meg olyan sorozatokat vagy ha bejött ez meg az…), berakni egy képet a színészgárdáról ha van és linkelni a kritikát meg az előzetest.

Meg amit tökre szerettem régen, és hiányolom mostanában, az “ilyenek voltak” rovat, de nem úgy, ahogy mostanában volt használva. Mivel vizuális típus vagyok, nálam száz szónál is többet ér egy kép, de akik csak átfutják a reggeli kávé mellett az oldalt, azoknak is könnyebben megakadhat a szeme egy képes ajánlón. És ezzel át lehetne hidalni azt a problémát is, hogy a legtöbb hetente adott sorozatról csak kétszer van poszt az évben, így lehetne random epizódokról csak egy képsorozatot betolni esetleg pár mondattal kísérve, ahogy erre régen volt is példa:) Aki nem nézi, annak úgyse hiszem, hogy ez nagy spoiler lenne.

human - 2019. 06. 23. 03:13

nemtom, mert az ilyenek voltak tipikusan abba az időbe illett, amikor még mindent hetiben néztünk. szerintem a jelenlegi “mindenki máshol van az épp kiadott évaddal, ami miatt csúszik más sorozatokkal esetleg” idejében ez már nem működik igazából. és nem csak posztkészítői, de olvasói szempontból sem, mert ők is mindenhol vannak, kivéve esetleg a pilotokban.

impish - 2019. 06. 23. 08:24

Régen 10+ sorozatot néztem realtime. Bepróbáltam újakat is. Közben jöttek a gyerekek(3). És olyan vagyok aki ragaszkodik a sorozataihoz, végig nézem mindet. Szép lassan kikoptak, és nagyon keveset tudlak olvasni benneteket, van hogy csak a főcímeket futom át.
Viszont többször szerettem volna bepróbálni újakat, de ilyenkor persze nincs kedvem/időm visszaolvasni több száz bejegyzést. Tényleg naaagyon örülnék ha lenne egy vagy több olyan poszt amihez folyamatosan hozzátesztek. Vagy valami olyan adatbázis, ahol bejelölhetem mit keresek. Heti esetes/átívelős/kórházas/rendőrös/sitcom/…
Vagy egy olyan adatbázis/poszt sorozat amibe felteszitek egy-egy sorozathoz az előzetes pilot/évad kritikákat, és aki látta az mindenki/1 db (leginkább) konstruktív kritikát írna, ott a kommentek száma megmutatja hányan nézik, stb.

Navia - 2019. 06. 23. 10:04

Most hogy sokkal kevesebb időm van naponta olvasni, pont aktuális a kérdés.

Nekem szerintem az segítene legtöbbet, ha lenne időnként egy “olyan, mint” összefoglaló.
Pl. ha szeretted ezt, akkor ajánlom még ezt és ezt és ezt…
Ugyanez keszítőre, vagy akár színészre is mehet.
Pl. Jövőre vége a supnatnak, de nyugi, mert Mark Sheppard feltűnik a Doom Petrolban is…

PS. Még mindig a kedvenc oldalam, és nagyon köszi a rengeteg munkát.

Thomas - 2019. 06. 23. 13:04

“nemtom, mert az ilyenek voltak tipikusan abba az időbe illett, amikor még mindent hetiben néztünk.”

A heti sorozatokra gondoltam, amikkel esetleg szinten van valaki a stábból és megtetszik neki valami az aktuális részben. És pusztán figyelemfelkeltő jelleggel, a spoilerveszély miatt lehet csak 1-2 kevésbé spoileres kép a főoldalon, a többi meg a tovább mögött. Mondjuk még egy Netflix dara után is el tudok képzelni egy ilyen galériát, akár a teljes évadból, akár egy érdekesebb részből.

matteo - 2019. 06. 23. 13:41

Napi szinten olvasom az oldalt és minden fontos infóról értesülök, szerintem nem kell változás. Esetleg egy időnként megjelenő toplistát én el tudnék képzelni. Például havonta lehetne egy post az általatok latott legjobb pilotokrol vagy évadokról, vagy valami hasonló. Ott még biztos mindenki találna valamit ami elkerülte a figyelmet, vagy nem volt róla kritika.

human - 2019. 06. 23. 15:07

” ha lenne időnként egy “olyan, mint” összefoglaló.”

bár szerintem winnie tervez ilyet, de szerintem ez sosem az igazi. Az “olyan mint” sosem tényleg olyan mint, mert ha túlságosan az, akkor meg az a baj, szóval nem igazi ajánló.

én egyértelműen pozitív javaslatnak azt érzem, hogy csináljunk zsánereknek, de visszamenőleg akárcsak a pilotokat besorolni… hát kemény, és persze a friss dolgoktól veszi el az időt és energiát.

human - 2019. 06. 23. 15:09

“amikkel esetleg szinten van valaki a stábból és megtetszik neki valami az aktuális részben.”

igen, erre válaszoltam, legalábbis én már alig nézek valamit hetiben, mert többnyire felgyűlik 1-2 rész, mert kijött valami évad amit azelé vettem, hogy megnézzem a heti részt, és másokon is, ahogy mondom, olvasókon is ezt érzem.

korimcrae - 2019. 06. 23. 16:37

Én nagyon sok jó sorozatot mások ajánlása alapján szerettem meg, lehetne a főoldalon egy fix bejegyzés, ahol egymásnak ajánlunk rövid leírással.

Energiavampir - 2019. 06. 23. 21:26

Pedig ezek pont témába vágnak..

– Tematizálás, sokan bizonyos sorozatokra gerjednek, sci-fi zombi stb..ezeket külön rakni és így lehetne keresni..
– Nem ártana ha rövid leírás lenne minden sorozatról, egyfajta fülszöveg(ahogy az újoncoknál szokott lenni)..mindről..4-5 sor. Hogy tudják miről szól mi a stílusa..ne kelljen esetleg hosszú elfogult vagy ledorongoló kritikát olvasni..amik persze kellenek, de akit érdekel a sorozat a rövid tömör leírás után majd megkeresi, ezeket a rövid leírásokat, külön tenni, egy listába
– Javítani a keresőt..mert beírok egy címet, vagy bármit és százával dobja ki a hasonló találatokat, amiknek köze sincs hozzá de 1-2 betű azonos.. nagyon bosszantó hogy 5-10 oldal átlapozása után se találom az adott sorozatot, mert előtte 50 hasonló akármi ugrik be..
– Több kép esetleg vagy szereplő lista
– Tömörebb főoldal..szerintem felesleges hogy egyes kritikát teljes terjedelemben megjelennek, és egész oldalt elfoglalja, ha érdekel valakit majd rákattint, elég ha akkor nyílik ki

Gabor - 2019. 06. 30. 11:02

Nem olvastam végig az összes kommentet, mert elég sok és hosszú, de azért leírom, hátha még nem szerepelt.

1. Régen voltak negyedévente posztok arról, hogy az újoncok közül ti miket néztek, melyiket kaszáltátok, melyikkel vagytok lemaradva és hasonlók, kommentben pedig az olvasók is leírhatták, hogy ők szintén melyik sorozattal, hogy állnak. Én ezt nagyon szerettem, mert amit gyakran láttam felsorolva, azokat megérte bepróbálni.

“nyári darás posztok, az olvasói vélemények kiemelése, a JAws, mert ha valahol, akkor ott érdemes ötleteket szerezni (ld. újonc kategória), hiszen amit a közösség nagyon szeret, az legalább egy bepróbálást megérdemelhet, nem?”

2. Ez pontosan így van, a legtöbben szerintem így választjuk a sorozatokat. Egy gond van a fentebb említett posztokkal, hogy baromi sok komment jön rengeteg sorozattal és elég időigényes és macerás kiválasztani közülük azokat, amiket mondjuk többen említettek. Én szívesen látnék “statisztikákat” arról, hogy a JAws-on a TOP5-ön kívül melyik sorozatokat jelölték még sokan, hogy melyik sorozatok a népszerűek a nyári daránál, vagy a negyedéves posztnál szintén melyiket említették a legtöbben maguk az olvasók. Sajnos ez plusz meló, de biztos lenne 1-2 lelkes olvasó, aki szívesen segítene az ilyenek összeszámolásban.

lappa86 - 2019. 09. 28. 07:44

1. reszponzív design: a tartalomfogyasztás egyre jelentősebb mobilon, nektek is követni kellene a trendet
2. összetett keresés: a szabadszavas tök jó, ha konkrét dolgot keresek, de összetettnél lehetne pl csak a horrorsorozatokra vagy a 2010 előttiekre szűrni

ez a két dolog nagyban megkönnyítené az oldal használhatóságát.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz