login |

Pilot: Mr. Iglesias

2019. 06. 21. 20:45 - Írta: human

17 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Vajon fog közönség előtt felvett, alánevetős, többkamerás sitcom igazán működni streaming szolgáltatón? Valamennyire költői a kérdés, mert biztosan, az is lehet, hogy csak most nem ugrott be semmi konkrét és már van is rá pozitív példa, de ebben a pillanatban az véleményem, hogy nem. A Netflixen pedig főleg nem, akármennyire is magyar feliratos premierrel érkezik.

Hogy pont a Netflixen miért nem? Túl sok szabadságot adnak a készítőknek. Amikor megláttam, hogy 30-30 perces az első két rész, már akkor gyanús volt, hogy mellé fog menni a Mr. Iglesias. Tudom, régi vesszőparipám ez az epizódhosszúság, de egy többkamerás sitcomnál szerintem kell, hogy az idő szorítsa az írókat, mert akkor levágják a felesleget. És még a reklámokhoz való igazodás is ad egy ritmust a részeknek, ami itt szintén nincs meg itt.

És tudom, ott a The Ranch, de az a depressziós témája miatt inkább kísérletinek érződött, mint hagyományos többkamerásak. Vagy a One Day At a Time, de az is inkább a felemelő üzenettel küzdött. Valamennyire itt is észrevehető az ilyesmire törekvés, hiszen latino a főhős, de ez sokkal hagyományosabbnak érződik. És számomta nem is működik.

A Mr. Iglesias amúgy egy jószívű tanárról szól, aki mindent megtesz az iskolájának hátrányos helyzetű diákjaiért. Összecsap értük a felső vezetéssel, támogatja őket a tanulásban. A munkatársai pedig tipikus sitcom karakterek, kiszámítottan adják a lovat a poénokhoz.

— What is swipe left?
— The story of my life.

Sőt, ugye az újonc, nemrég odaköltözött naiv tanár nénin keresztül még bonyolultabbá válik a társadalmi kérdésekkel való foglalkozás. Sok néző érezheti úgy, hogy ilyen módon tekint a dolgokra, hogy amit nem lát, az nem is létezik. De az egészhez – lejárt lemez -, az kéne, hogy üssenek a poénok, jobban elkapja a nézőt a sorozat.

Mivel pilotról van szó, így adok valami pontszámot, 5/10, de egyszerűen nem tudom ajánlani azon felül sem, hogy nekem nem tetszett esetleg.

17 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2019. 06. 21. 14:14

hát, nem nézős, de azért akadtak benne vicces momentumok. nem a szituk, inkább a színészek miatt, mint iglesias akcentusai vagy a mother flower/suck a dictionary előadva. nincs vele semmi gond, csak nem túl érdekesek számomra a karakterek meg a sztori. (az meg hiperfura volt, hogy a diákok folyton röhögtek mindenen.)

5/10.

JKJ - 2019. 06. 21. 14:50

Nagyon lightos a humor. Jó értelemben. Szerethető karakterekkel. Legalábbis az első rész alaján.

SquatEye - 2019. 06. 21. 23:49

Fluffyt túltolja most a netflix, fogalmam sincs milyen deal állhat a háttérben, de már a csapból is ő folyik. Ami egyrészt tök jó, mert stand-uposként évek óta az egyik legjobb (a gift basketen és az arab történetén könnyesre röhögtem magam) – de ez a sorozat nem az ő terepe.

winnie - 2019. 06. 22. 04:46

olykor jön egy speciallel, és kapott most egy sorozatot, ez tök normális, nem hiszem, hogy túl lenne tolva. és ez jó terep egy standuposnak szerintem, ld. itt is a kezdés simán olyan, mint egy standuprészlet., később talán már nem volt ilyen lehetőség, de a kezdésbe belefért.

lalakov - 2019. 06. 22. 10:50

Első rész után: Ez nagyon jó. Végig nevettem.

winnie - 2019. 06. 22. 12:36

Deny - 2019. 06. 22. 18:13

Hát ez nagyon bejön eddig. Sokkal rosszabbra számítottam, de már a 3. résznél járok.

heidfeld - 2019. 06. 23. 12:39

3 rész után, nem jött be. Erőltetett, és ez a gépi nevetés.. Nagyon zavaró.
Volt pár poén, kubai kolléga jó. És Maggie Geha, naiv karaktere is. Egyébként jobban játszik, mint vártam. Nem csak egy jó nő. 4/10.
2 részt esélyt kap.
30 perces komédiákban is vannak jók. Graves, például.

winnie - 2019. 06. 23. 17:26

heidfeld: “és ez a gépi nevetés”

legalább sorozatos oldalon ne írjunk ilyet, főleg, hogy direkt bele is írtam a posztban, hátha még valaki előtt nem tiszta a dolog…: a többkamerás komédia színházi műfaj, nincs gép. élő emberek vannak, fizető (jegyet igénylő) nézők. gépies még lehetne, de mivel javarészt nyilván gabriel iglesias-rajongók ülnek a nézőtéren, ezért inkább szívből jövő az, meg egyébként is felvételek előtt és közben warm up komikus tartja őket hangulatban.

a nevetés nem a néző kedvéért van, hanem a színészek és az írók kedvéért inkább – előbbieket táplálja a visszajelzés, utóbbiakat informálja, hogy mit kell cserélni, mi működik és mi nem.

lalakov - 2019. 06. 23. 17:53

Végignéztem. Rég láttam ilyen jó vígjátékot, ami még tanít is.

Szaby59 - 2019. 06. 23. 19:34

Kellemes meglepetés, szerintem egész jól sikerült. Bár a végére Maggie Geha állandó vigyori képe már inkább idegesítő volt mintsem aranyos/vicces. A gyerekszínészke közül egyedül az ázsiai kocka csaj 1-2 alkalommal túljátszotta a szerepét, de a többiek egész jók voltak.

Paula (az igazgatónő) külön kedvenc :D

human - 2019. 06. 23. 20:33

“a nevetés nem a néző kedvéért van, hanem a színészek és az írók kedvéért inkább”

azért szerintem a nézőnek is bőven, azt erősíti h a közönségben ülsz. Vagy barátokkal nézel valamit. Ilyesmi. De persze nem gépi, pont ettől érdekes néha, hogy mi a fenén röhögnek, de persze nem látjuk az elrontott dolgokat, meg a komikust aki tartja a hangulatot.

heidfeld - 2019. 06. 23. 21:45

Gépies nevetést akartam írni..
Iglesias-rajongók ülhetnek a nézőtéren, oké. Fizetnek a jegyért, mert kedvelik őt. Szimpatikus fickó, de a humora nem jött be. És Paula karaktere/színésznője túl sok. A kubai tanár alakítója/karakter tetszett.
Meggie Geha miatt néztem bele, de 5 rész bőven elég volt. 4.5/10.

North15 - 2019. 06. 24. 20:40

Könnyed, egyszerű darab, semmi extra, de szórakoztat, és ez a lényeg. Igazából már hosszú évek óta nem jött be nekem egy új szitkom sem, szóval így 6 részen túl is kellemes meglepetés.

goodjohnwin - 2019. 06. 28. 14:42

Kíváncsi lennék, hogy ez a faék egyszerűségű szitkom hogy csábított ennyi kommentelőt megnézésre és visszajelzésre, amikor ez hasonló network premiereknél nem szokott észrevehető lenni.
A szünidőnek köszönhető vagy a platformnak?
Népszerűbb a Netflix mint a torrent?

winnie - 2019. 06. 28. 15:46

lehet, hogy iglesias ismertsége? ha ismertebb.

totoro - 2019. 08. 27. 13:32

Vagy ti már nem látjátok a fától az erdőt?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz