login |

Emlékeztető: BoJack Horseman 1. évad

2019. 06. 22. 21:15 - Írta: winnie

7 hozzászólás | kategória: ajánló, animáció,

Ma. 23:00. Humor+. BoJack Horseman – 1×01-02 (pilotkritika + évadkritika + magyar nyelvű teaser + szinkronos előzetesek + szinkronhangok)

(Megint vicces diszkrepancia, hogy istenítünk egy sorozatot, a pilotkritika meg inkább negatív, de egyrészt nem mindig a leendő rajongó ír az első részről, másrészt az évadkritika és a további szezonokról szóló írásaink már kivétel nélkül pozitívak, szóval lehet azonosulni.)

Annak ellenére, hogy csak szuperlatívuszokban tudok nyilatkozni erről az animációról (korábban biztos voltam benne, hogy egy animációs sorozatot sem vagyok képes nézni, a példák folyton ezt bizonyították, de ezt sikerült, ami nem semmi), pont én nem írtam még róla egyszer sem, de az antropomorf stílusú világban játszódó szériáról bőven van posztunk, a fent linkeltekben pedig írunk az alapsztoriról, amiből kiderül, hogy egy egykori sorozatsztár a főhős. (Szerintem engem ez az insider aspektus vett meg.)

(Az, hogy egy Netflix-sorozat látható a tévében, az sajnos nem jelez előre semmit, hiszen a BoJack az első Netflix-szériák egyike volt, mint a House of Cards, így olyan szerződést kapott, ami lehetővé tette a gyártó számára a más platformokra való értékesítést, Amerikában például a Comedy Central mutatta be idővel. De más Netflix-sorozat, hacsak nem változik a modelljük, nem nagyon várható ilyen formában.)

És a végére a Humor+ hivatalos leírása:

BoJack Horseman, a 90-es évek egyik leghíresebb sitcomjának főszereplője volt, ám mára megkopott a hírneve. Egy könyvkiadó azonban szívesen kiadná az önéletrajzát, ám BoJack nem tudja, hogyan fogjon hozzá, ezért felfogad egy szellemírót, hogy segítsen neki.

7 hozzászólás Ne habozz!

Cucumber87 - 2019. 06. 22. 21:42

Ami nem világos nekem hogy az összes évad várható, vagy csak az első a forgalmazási jogok miatt?

Anonymus - 2019. 06. 22. 22:06

Szerintem mind várható majd.

A Kártyavárból is sokkal tovább mehettek.

winnie - 2019. 06. 23. 04:48

szerintem egy kalap alá veszik a sorozatot, így ha az első évad jöhet, akkor a többi is.

bobojsza - 2019. 06. 23. 07:45

Én nagy reményekkel álltam neki, de az 1. rész akkora csalódás volt, hogy be is fejeztem.
A humora sem nekem szól (nemigen tudott mosolyt csalni az arcomra), és a képi világa sem fogott meg.

juhaszvik - 2019. 06. 23. 08:17

Nos hasonló problémám van, mint bobojsza kollégának. Ha nem jött be az első rész, van értelme erőltetni, vagy ugyanaz a stílus/humor megy tovább is?

Ha nem lenne az a fránya the office (us) pilot, nem is gondolkodnék ezen a kérdésen, de nem akarok úgy járni, mint azzal, hogy évekre jegeltem egy oltári jó sorozatot. De persze amíg elolvastam a cikket, a kommenteket és megírtam a gondolataimat, már túl lennék a második epizód felén.

winnie - 2019. 06. 23. 08:33

ld. a fenti pilotkritikát. és talán a kommentekben is szó van róla, hogy mennyire sejtése nincs arról az embernek az ötödik részig, hogy milyen is ez a sorozat., hogy mennyire mély, stb. ez nem jelenti azt, hogy akkor be fog jönni, de a készítők ívben gondolkodtak, addigra terítik ki a kártyáikat.

amit nagyon ajánlok, a kritikáink elolvasása későbbi szezonkról, a spoilermentes részeket, azokból talán lejön, mire kell számitani, hogy van-e esélye annak, hogy később bejön a sorozat.

nem minősítés, de nem országos csatornás stílusra kell gondolni, a’la family guy, nem poénfergetegre. de nem véletlen, hogy köreitekben is ilyen jó volt a fogadtatása, ld. jaws.

Elnar - 2019. 06. 23. 17:03

Csak megerősíteni tudom. Laza szatirikus komédiaként kezdtem bele. Aztán úgy 4-5-6 rész után mélyvíz. A szatíra maradt, a komédia nem.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz