login |

Easy: a 3. évad

2019. 06. 23. 21:30 - Írta: human

2 hozzászólás | kategória: antológia, kritika,

Ez a sorozat… Azt hittem, hogy a 3. évad kicsit könnyedén lőtte el a puskaporát az 5. részében, erre egy olyan finálét szállított, hogy feltörölte velem a padlót. A kapcsolatok mindenek, csak nem Easy-k.

Általánosabb ajánlónak az első évados írásomat ajánlom. (Az első két szezon amúgy már magyar felirattal nézhető a Netflix-en, ez alapján az S3 fordítása is várható valamikor.)

Az Easy amúgy olyan szempontból is érdekes, hogy eleinte úgy nézett ki, hogy párkapcsolatokba nézünk bele, de aztán gyorsan kikristályosodott, hogy az évadok során ezek folytatódnak, kevés az új történet. Viszont a már ismert sztorik bővülése is újabb lépcsőket mutatott 1-1 ember, vagy kapcsolat fejlődésében.

Bár mostanában kezdek az évaddarák ellen lázadozni, de az Easy mégis inkább egyben nézhető igazán, rögtönzésekkel teli filmként. Sőt, aki most fedezi fel, az járhat a legjobban, hiszen az arcok “előző fejezete” is simán működik majd neki.

A lényeg, hogy míg tavaly nem kapott el mindig, és most is voltak mélypontok, idén mégis durván bólogattam kétszer-háromszor. Meg párszor még fel is dobott. Nyilván nem lövöm le, de tetszett, hogy néha kemény izzadással és sok csalódással, de pár történet pozitívba fordult.

És amikor az Easy beleállt a drámába, az valami eszméletlen volt. Konkrétan a 3×05-re gondolok, és a bárban lezajlott beszélgetésre. Annyira erős volt, hogy nehéz szavakba önteni. Ha ez a sorozat hetiben ment volna, akkor külön bejegyzést kap, az biztos. Ahogy a két karakter konfliktusa kiéleződött, ahogy mindkettővel együtt lehet valamennyire érteni, és pont emiatt a nézőket is felrázta kicsit, legalábbis eléggé megoszlanak a vélemények is a részről. “Andi egy önző szemét” “Kyle csak magára gondol”, pedig mindkettejük igazsága ott volt abban a beszélgetésben.

Előtte 25 percig altattak minket, “ez hova tart” módon nézhettük a jeleneteket, és hiába volt mesterkélt pár mondat, bár lehet, csak a sok rögtönzött jelenethez képest ez tényleg meg volt írva, ezért érződött kevésbé igazinak. Viszont a dráma mögötte mégis valóságosként jött le. Gondolom nem lesz nagy vita erről itt a kommentekben, mert sajnos az Easy nem terjedt el igazán.

Az egészet pedig a finálé koronázta meg. Tényleg azt hittem, hogy a nyitott házasságot kellett volna a végére hagyniuk, az előbb említett báros részt nem lehet felülmúlni, erre újra feltűnt a kedvencem, Jake Johnson, és azt mondta, hogy “Na, várj csak, human!”. Tényleg ezt mondta, nézzétek meg a részt. Meg a sorozatot.

2 hozzászólás Ne habozz!

Gevin - 2019. 06. 24. 11:52

Meg nem fejeztem be az evadot, pedig mar 1 honapja kezdtem el, de akkor a feleig jutottam, eppen az emlitett melypontok miatt.

Bizonyos karakterek alapbol taszitanak vagy teljesen erdektelenek szamomra.

A sorfozos tesokat birom, meg ugye Zazie Beetz, big time. Az ott eleg nezheto dramedy.

Na de igen, a 3×05-nel en is ugy voltam, hogy aztakurva. Marmint ment az altatas, de erdekes volt a tema, es ahogy a ket karaktert erintette a dolog. A baros beszelgetes meg valoban olyan, hogy nem tudod eldonteni kinek az oldalara is allj, vagy hogy akkor ebbol most mi a kiut – ha van egyaltalan.

SPOILER LEHET

Mondjuk en a pufi sraccal ertettem egyet vegul, hiszen alapbol o engedett a no nyomasara, belement a nyitott kapcsolatba. Mas kerdes, hogy elkezdte elvezni, a csaj meg valojaban meg csak izgalomra vagyott, es miutan annak elmult a varazsa visszamaszott volna a szereto biztos ferj karjaiba. Csak hat ugye ez nem egeszen igy mukodik.

Plusz szetbaszni egy masik ember hazassagat is csak az elejen izgi, amig nem lesz belole kokemeny, karcolo valosag.

panori - 2019. 06. 25. 16:04

Nekem is az a jelenet volt a top. Szerintem nem volt megírva, annyira természetes volt. Le a kalappal!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz