login |

Happy Together: vége az 1. évadnak. És a sorozatnak is.

2019. 06. 24. 18:40 - Írta: winnie

Szólj hozzá | kategória: 2018/19 finálék, kritika,

Azok az országos újonc sorozatok per defintionem nem menők, amiknek az évadzárójáról még írni is elfelejtek. Az pedig, hogy nem is nézem meg őket, amikor leadásra kerülnek, végleg skandalumnak számítanak, de most, hogy csekkoltam az első évados leköszönő epizódokat (szeretek képben lenni), tudatosult bennem, hogy a Happy Together valahogy elment mellettem. Mármint a sorozat mellett én mentem el elég hamar, de ez a finálé…, mintha nem is lett volna.

És ez nagyjából az egész sorozatot is sajnos jellemezte – vagy legalábbis, amit láttam belőle: nagyon feledhető, vékony többkamerás szitkom volt, amiben szimpatikus színészek lükéskedtek a jól szórakozó közönség és… ennyi. Nem nagyon erőltették meg magukat. Ők jól elvoltak, élvezték a dolgot, de nagyjából ez csak annyit jelent a minőség kapcsán, amikor anno az Egy rém rendes család Budapesten premierje előtt a producer azt mondta, hogy “a legkritikusabb nézőnek a stáb számít. Amikor ők jól szórakoznak egy jeleneten, akkor tudom, hogy az rendben van.”

Sajnos itt a készítők hittek a színészeknek és a nézőknek (meg talán a stábnak is), hittek a saját koncepciójukban (ami valójában kettő volt: a “rocksztár költözött hozzám” és a “fiatal vagyok, mégis idősként viselkedek”), ami eléggé hamar elvesztette a szavatosságát. Annyi dicséret illeti őket, hogy nem dobták ki az ablakon, végig kitartottak mellette, de ezzel csak annyit értek, hogy önként és dalolva vonultak a Kaszás felé. (Most olvasom, hogy az 1×02-nél is hasonlót írtam. Nincs új a nap alatt.)

Biztos vannak szitkomfanatikusok, akik maradtak, mert a sorozat nem szörnyűséges, csak semmilyen, és mint írtam, a két főszereplő szimpatikus volt (cserébe szerintem Felix Mallard sztárénekesként rettenetesen feledhető – ha helyette valaki jobb lett volna, akkor…), az utolsó részben is voltak aranyos momentumaik, a végére még két érzelmi fröccs is jutott, de ez már csak halottnak a csók volt.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz