login |

Proven Innocent: vége az 1. évadnak. És a sorozatnak is.

2019. 06. 25. 16:50 - Írta: winnie

1 hozzászólás | kategória: 2018/19 finálék, kritika,

Legalább szép keretet kapott a sorozat.

Nem fordul elő gyakran, hogy egy országos újonc pilotját akkora érdektelenség övezzen a blogon, mint amilyen a Proven Innocent-ét (azért egy hónappal a premier után csak jött egy komment!), de igazából nem meglepő a dolog. Mindössze annyi történt, hogy sokan belenézés nélkül tudták, hogy felejtős lesz a sorozat, én pedig több esélyt adva neki állapítottam meg ugyanezt.

Aki azonban kíváncsi egy jogi drámára, ami közben morális dilemmákkal szembesítik, hogy az epizódok végén jó érzés tölthesse el (még ha kissé manipulatív, “megint jobb lett a világ”-módon is), annak lehet, hogy érdemes belevágnia, főleg, ha oda van az évadon át ívelő “Ki a gyilkos?”-krimiszálakért, és azért, ha Dávid legyőzi Góliátot.

Itt ugye menetrendszerűen (általában) kiharcolták egy ártatlanul börtönben ülő ember felmentését, miközben a Gonosz Ügyésszel is küzdöttek. Persze azért kapott árnyalást mindkét oldalról a dolog, de kicsit sajnáltam, hogy a fent említett dilemmák némiképp matematika szintre lettek lefokozva, mintha bizonyos tulajdonságokat, illetve pro és kontra érveket számosítottak volna (rasszista (-30 pont), csigákat tapos el (-5 pont), de van gyereke (+10 pont) és ártatlanul ül (+50 pont), és azok alapján hoztak volna meg egyes döntéseket.

Az átívelő eset…, nos, az már a pilotban sem volt igazán érdekes számomra, amilyen irányba pedig elvitték (szektás), az ugyan némiképp legalább aktuális volt, de eléggé lerágott csont, az pedig külön muris volt, hogy csak a finálét látva elég jól ki lehetett totózni, hogy ki lesz a gyilkos, még akkor is, hogy az ember azt sem tudja, ki az a bizonyos karakter. (Csak remélni tudom, hogy sorban nézve a részeket nem volt ennyire látványos a dolog és szervesen illeszkedett a sztoriba az illető.)

A fenti pár sor tényleg csak a krónika kedvéért áll itt, meg azért, hogy ha valaki véletlenül kitartott, kommentben bőszen helyeselhessen, vagy épp ellenkezőleg, azt asztalra csapjon és esetleg ajánlja másoknak a sorozatot, mert bár ezúttal kétlem, de simán előfordulhat, hogy nem láttam meg a rejtett értékeit. Ha választanom kéne, akkor az ugyanolyan jogi, de heti ügyek nélküli, és pörgősebb The Fix mellett tenném le a voksomat. Nemsokára arról is írok.

Ja, ahogy írtam az elején: szépen el van varrva az első szezon, mindegyik fő szál megkapja a maga lezárását. Nyilván érezhető, hogy merre ment volna tovább a második évad, de szerintem senkinek nem lesz hiányérzete az 1×13 után. Bár azt nem tudom, hogy valóban Kelsey Grammer nélkül valósították volna-e meg. Nem csak azért, mert a sztorihoz kéne, de ha valami erőssége volt a Proven Innocent-nek, az az ő karakterének a viszonya a főhőssel.

1 hozzászólás Ne habozz!

Csilla0422 - 2019. 06. 26. 12:19

Nekem tetszett a sorozat. Sokkal jobban bejött, mint a Good wife.
Az évad során több embert is gyanúba kevertek. A folyamatos morzsákból azért már a finálé előtt össze lehetett rakni a képet. A gyilkosság mellett a pasi kiskorúakat erőszakolt meg.

Az ártatlanok ügye felüdítő volt. Esetükben a jog tényleg az igazságszolgáltatásról szólt, nem pedig annak csűréséről – csavarásáról. Néhány történet elég szívszorító volt. Remekül ötvözték a tárgyalásoknál a főbb szereplők múltjával. Megdöbbentő, hogy mennyi ártatlan embert ítélnek el azért, mert hátrányosabb helyzetűek.

A young Maddiet alakító színésznőre, Claire O’Connor érdemes lesz a jövőben figyelni.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz