login |

Abby’s: vége az 1. évadnak. És a sorozatnak is.

2019. 06. 26. 18:34 - Írta: human

6 hozzászólás | kategória: 2018/19 finálék, kritika,

Ilyen amikor valami azt szállítja a végén, amit az elején is? Mivel az NBC többkamerás fináléjánál teljesen azt éreztem, amit a pilotnál. Elmegy, de ajánlani nem igazán lehet, vagy tudom. Az egyedüli, ami érdekes benne a stíluson belül, hogy nem stúdióban, hanem a szabadban vették fel élő közönség előtt.

Mondjuk a befejezés nem arra ment rá, hogy veszélyben az illegális kocsma, hanem inkább az érzelmes mosolygásra. Ez alatt azt értem, hogy sokkal inkább a barátság volt az előtérben, mint bármi más. Semmi “will they, won’t they”, semmi kopogtatnak a rendőrök, csak pár szál által összehordott ember, és a köztük kialakult kapcsolatok.

És láthatóan ez a lényeg az Abby’s-nél, hogy a néző ha nem is barátainak, de olyan társaságnak tartsa őket, akik közé leülne. Lehet itt mosolyogni néha, meg akadt egy nevetősebb poén is, de ennyi. Középszer, láttuk sokszor, látjuk még sokszor. Még azt a többkamerás pluszt sem láttam benne, ami miatt meglepne a kasza.

Mostanra már ugye a kérdés is eldőlt, nem folytatódik a sorozat, szóval nem is kell azzal törődni, hogy az ember visszatérne-e. A finálé amúgy nem hagy lógva semmit, mondhatni “lezárt”, ha valakit eddig csak ez tartott volna vissza, bár ezt nem hiszem.

6 hozzászólás Ne habozz!

Hallak65 - 2019. 06. 26. 19:09

Az első kép elmehetne a swamp thing nyitányába :D. Az 2 lámpa, mintha egy szörny 2 szeme lenne :D

De ez a sorozat, ami nem fog hiányozni. Ha igen, akkor ledarálom a Cheers-t. Nelson Franklin-től meg a hátam borsódzik. Hihetetlenül ugyan úgy játszik minden karakterét.

Deny - 2019. 06. 26. 19:33

Nagyon vártam, nagy csalódás volt :/ Azért lecsúszott, mert heti 20 percnek elment, de szerintem pár év múlva nem is fogok emlékezni rá. Aranyos, de nagyon feledhető.

winnie - 2019. 06. 26. 19:39

néztem a finálé, de semmi. sajnálom moralest, de nem éreztem olyannak a sorzatot, amiért nagyon lelkesednie kellett volna. biztosan szerették, de…, csak ültek és dumáltak, ehhez, hogy működjön sokkal többet kell tenni. így még rádiójáték sem volt.

az illegális, kerti aspektust mintha feledték volna szezon közben, nem?

goodjohnwin - 2019. 06. 28. 12:39

Szinte az egyetlen érdekes húzása a sorozatnak az volt, hogy Abby leszbikus volt elvileg. Az utóbbi években elkezdtek megjelenni az ilyen történetszálak is, az idei pilotokban már egész gyakori, ami haladás, mert korábban a meleg férfikarakterekkel tolták az egyenlőség szekerét (azoknál legalább a közhelyes dolgokat egyre inkább lefaragva).

winnie - 2019. 06. 28. 12:59

ha csak elvileg leszbikus, akkor nem sok mindent toltak:) de azért meleg női karaktereknek szitkomban, ha nem is mennyiségileg, de jelentőségüket tekintve már eleve az ellen miatt komolyabb a múltja.

ahogy olvasom amúgy, biszexuális volt, de still, ha nem volt jelentősége (és nem kell, hogy legyen), akkor ez whatever dolog. nem jutottam el odáig, de azt írják, hogy volt egy történetszál benne, ami erre épült. (azt már nem tudom, hogy mennyire túlzás, hogy ő az első biszexuális szitkom főhős.)

(viszont az egyenlőség a szekér kapcsán biztos, hogy jó szó? nem az egyenlőség jelent gondot a tévében vagy irl sokak számára, hanem a reprezentáció.)

goodjohnwin - 2019. 06. 28. 15:23

Igen, csak egyszer jött elő ez a téma, de szerintem éppen ez a megfelelő megoldás a reprezentációra – egy ismerős vagy munkatárs esetében sem (feltétlenül) a szexualitás az állandó téma, csak egyszer-egyszer felmerül valami kapcsán, hogy ő kikkel randizik/randizna.
És igen, nem egyenlősdi ez, hanem képviselet.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz