login |

Finálé előtt: The Amazing Race

2019. 06. 26. 16:58 - Írta: winnie

2 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Valahol fura (és a jelenlegi sorozatnézési hozzáállásomat jellemzi), hogy pár közepesebb epizód után pont a piszok jó svájci 31×07-nek a felénél, egy random PAUSE után tellett majdnem egy hónapba, míg ismét The Amazing Race-t nézhettem – így posztok sem voltak, de ahogy látom, a kibeszélőbe érkeztek kommentek. Ma pedig egy délelőtt alatt szintre hoztam magam, hogy a dupla fináléra képbe kerüljek.

Nem volt nehéz, mert ez a 4, vagyis 3,5 epizód nagyon, nagyon bejött, minden megvolt bennük, amiért annak idején nagy rajongója lettem a világkörüli realityversenynek.

Először is a fun faktor az, amit ki kell emelnem, nagyon szórakoztatóra sikeredtek a részek. Emellett nagyon, nagyon szépek is voltak, az pedig, hogy izgalmas is volt a verseny, végképp csak hab a tortán. (A feladatokra nem is nagyon emlékszem, hogy milyenek voltak, gondolom tetszettek, de az biztos, hogy most nem jutott eszembe, hogy gyenge volt egy szakasz felépítése vagy nem lehetett igazán előzni. Ha volt is ilyen, a részek minősége feledtette velem.

Külön meglepetés volt, hogy pont az európai részek sikerültek ennyire jóra, mert korábban az volt a jellemző, hogy a kultúrsokkos epizódok a legjobbak, most viszont Svájc, Horvátország és Hollandia remek körítést biztosított, és emlékezetes feladatokat is.

A tovább mögött folytatom pár spoilerrel.

Persze ahhoz, hogy így vélekedjek a TAR S31-ről, az is kellett, hogy szépen kipotyogtak a kutyaütők és tényleg azok a csapatok maradtak meg, akiknek már az elején is esélye volt a döntőbe kerülésre. Egyedül Brett-ék jelentettek kivételt, de ők is kizúgtak miután nem tudtak élni a momentumukkal, és első helyről (ráadásul repülőelőnyösről!) az utolsóra zúgtak. (Sajnáltam őket, de döbbenetes volt, hogy egymás után hozták meg a rossz döntéseket.)

A svájci csodaszép 7×07-ben Rachel-ék és Nic konfliktusa volt emlékezetes, valamint az, hogy Nic és Vic majdnem kizúgott némi bénázás után, csak a NEL mentette meg őket, hogy végül a top4-be jussanak.

A 31×08 hozta az egyetlen negatív szálat részemről, a U-Turn szavazást. Ami ugyan papíron érdekes ötlet, meg működött is (főleg azért, mert nem csak racionális voksok voltak), de ezzel a random sorrenddel csinálni kéne valamit, mert az első vagy első két szavazat túlságosan is megszab valamilyen iránt. Ez a rész hozta még Rachel parádés besérülését, mert ők is kaptak U-Turnt (ez annyira, de annyira tipikus volt a részéről…), valamint a totál kiélezett Tell Vilmosos almalövészetet, amin az utolsó 4 pár együtt küzdött a kiesés ellen.

A 37×09 végre kínált megint repteres drámát, ráadásul jegyvásárlósat, nem is tudom, hogy mikor volt utoljára ilyen, ennyire komoly szinten. Nicole (akit kifejezetten megkedveltem) sorban való tolakodásos hisztije elég gáz volt, de végül ez lett a szerencséjük – rég volt ennyire szétszakadva a repülőjáratok miatt a bagázs. (Egyébként is tele volt a rész minidrámákkal, mint Brett folytonos feladatváltásai vagy Colin-ék gnómelhagyása.)

A 37×10 is végig kiélezett volt (bár leginkább csak a kiesők személye kapcsán a Double U-Turn miatt) és dinamikus a tandemezésnek köszönhetően, a készítőknek pedig remekül kijött a lépés, hiszen mindkét érdekelt pár kapcsán tudtak történetet mesélni, voltak sztoriszálaik.

Az egyébként nem semmi, hogy Survivor-ösök ide, BB-sek oda, majdnem egy full TAR-os döntő alakult ki, de szegény Becca-ék elrontották. Ahogy az afgánok elautóztak korábban elég sokat figyelmetlenség miatt, most ők is eljátszották ezt. Míg az elején meg lehet úszni, ezen a szinten egy ilyen hiba már végzetes lehet. És lett is.

Jöhet a dupla finálé, érdekesnek ígérkezik, és bár nem vagyok senki ellen, mind a négy csapatot kedvelem, talán Colin-ék sikerének örülnék a legjobban. Ezt sem hittem volna. Nyilván a győzelmeik miatt Tyler-ék jobban megérdemelnék, de hát nem érdemre osztják az egymilliót.

            

2 hozzászólás Ne habozz!

Enzo - 2019. 06. 27. 00:40

Na yay, csak lett poszt :)
(Akkor gondolom ugyanúgy a kezdős poszthoz írjuk majd a finálé-kommenteket, amíg nincs végeposzt, nem ez lesz kirakva oldalsávba – de azért most kommentelek ide, hogy jelezzem, elolvastam :) -> beleszólni nagyon nem tudok mit, örülök, hogy tetszik az évad, és a U-Turn vote-nál valóban lehetett volna titkos szavazás a sorrend miatt)

Thomas - 2019. 06. 27. 01:30

Nem is tudatosult bennem, hogy már finálé lesz, mert még 2 rész lenne a 12-ből, de ha dupla lesz, akkor gondolom lesz egy kiesős szakasz, meg a valódi finálé. Vagy egyből továbbengedi őket Phil, és csak útközben esik ki valahol a 4. helyezett, már nem is tudom, hogy volt az előző évadban, olyan régen volt:)
Ha választanom kéne valakit, én is Colinékat mondanám, ők azok, akik még valamennyire szimpatikusak a maradékból.

Ahogy azt már többször le is írtam, én nem voltam oda ezért az évadért, nem túl érdekes párokat hívtak vissza, főleg a TAR-ból, és egyik kezemen meg tudnám számolni, hány kihívást jelentő feladat volt, a legtöbb maximum második próbálkozásra abszolválható kis alibi feladatocska. De a látvány rendben volt, szép helyeken jártak, szóval azért nem volt időpazarlás megnézni.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz