login |

Emlékeztető: A szabadulás 1. évad

2019. 06. 27. 20:45 - Írta: winnie

Szólj hozzá | kategória: ajánló,

Ma. Prime. 23:00. The Passage – 1×01 (pilotkritika: winnie – 6/10, human – 6/10 + évadkritikaszinkronos előzetes)

Egy érdekes koncepcióval rendelkező természetfeletti sorozat mutatkozik be itthon pár hónappal az amerikai premiert követően. A Justin Cronin regényei alapján készített széria afféle modern, kvázi vámpíros sztori – és, mint az első másodpercekben kiderül, a világvégét mesélik el benne.

Igaz, hogy csak egy évad jutott a sorozatnak, de az itthon is megjelent könyvek rajongóinak mindenképp érdekes lehet megnézni, hogy a készítők miképp közelítettek az adaptációhoz. Nem véletlen, hogy ez nem az első nekifutás volt a projektnek, korábban más koncepcióval mentek neki a képernyőre nem egyszerűen átültethető történetnek, és a mostani megközelítéssel sem fog mindenki egyetérteni, bár egy esetleges 2. évadból visszatekintve sok döntés értelmet nyerhetett volna.

Szokás szerint beidézném a csatorna hivatalos leírását, betűhűen:

Egy titkos szervezet már jó ideje kísérleteket folytat embereken, annak érdekében, hogy olyan gyógyszert fejlesszenek ki, ami minden betegséget le tud győzni. Sajnos a kísérletek negatív eredménnyel zárultak, de egy tudós elmélete szerint, ha ezúttal nem felnőtt embereken, hanem egy kisgyereken hajatnának végre beavatkozást az sikerrel zárulna. A kiszemelt alany, a 10 éves Amy Bellafonte lesz, akit Brad Wolgast különleges ügynöknek kell bevinnie a kutatóközpontba, de a férfi szíve megesik a kislányon és inkább megszökik vele.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz