login |

Pilot: Family Business

2019. 06. 29. 14:50 - Írta: human

4 hozzászólás | kategória: Európa is létezik, kritika, pilot-mustra,

Annyira francia! Ha nem tudnám, hogy a Netflix tegnapi – persze magyar feliratos – premierje hol készült, akkor is oda tájolnám. Nem teljesen pozitívan értve a dolgot.

A történet egy, az ötleteivel folyamatosan felsülő férfi és népes családja körül bonyolódik. Legutóbb épp az “alagút” okostelefonos app-pal sült fel, aminek az lett volna a lényege, hogy a beszélgetésben elhangzó alagút szónál aktiválódik automatikusan, és rontja a hangminőséget. Nem is ez a lényeg, hanem hogy megtudja: legalizálni fogják a kannabiszt Franciaországban.

Hogy miképp reagál erre? Az apja által épp ráhagyni készült hentesüzletből egy menő helyet, egy fű-kávézót akar nyitni. Elég nagy lehetőség előbb tudni ezt az információt, de ennek ára van. Aki kiszivárogtatta, az is előáll pár követeléssel, na meg a morgó apa is meggondolja a bolt átadását. Mindeközben a húga épp Japánba készül ahelyett, hogy segítene, és még bonyolult baráti-szerelmi viszonyok is vannak.

Viszont mindeközben senki nem beszél meg tisztán senkivel semmit, kerülgeti a forró kását az összes férfi karakter. Ebből az irányból érkezik a konfliktus a sorozatba, de annyira franciásan, ahogy már említettem. Teljesen benne van a komédiáikból is ismerős temperamentum. Mondjuk nem Louis de Funès ugrott be, hanem kicsit modernebb francia filmek. És ez az egyetlen ajánlási pont, mert aki bírja az ilyesmit, az mindenképp nézzen bele.

A lényeg, hogy félreértések és elhallgatások közben pár túl erős fordulat is van, például szinte a semmiből jön az információt szolgáltató kérése. Viszont a fő problémám az volt, hogy amolyan elnagyolt az egész pilot. A pénzzel kapcsolatos problémákat fél jelenetekben tetőzi, a megoldásukat egyetlen percben elrendezi, pedig szinte mindennek következménye kéne, hogy legyen.

De talán a legfőbb gondom az volt, hogy a Family Business humora is kicsit teátrális. Széles mozdulattal ráköpi valakire a levestésztát az egyik szereplő, miközben túljátssza az egész jelenetet. Megnéztem két részt (nem hosszúak), de részemről ennyi volt, pedig jól jött volna egy nem tipikus vígjáték. Amolyan tipikus közepes a sorozat ennyi alapján, 6/10 az egész.

4 hozzászólás Ne habozz!

Tom Vajner - 2019. 06. 29. 21:06

Vártam a Weeds említését, nekem olyan érzésem volt, mintha kapott volna egy francia rebootot. Én az első három rész során mindig ott voltam, hogy ez lesz az utolsó, aztán valamiért az utolsó percekben mindig meggyőzött még egy részre. Végig néztem végül és nem bántam meg. Viszont az angol szinkron nekem fura volt, az eredeti francia meg idegesítő nekem.

human - 2019. 06. 29. 22:03

a franciában még franciásabban töketlen mindenki.

kuktin - 2019. 06. 30. 16:49

ledaráltam ! de nekem minden jöhet ami francia mert nagyon elfogult vagyok velük ….ezért nem is merem kritizálni nagyon a sorozatot de felesleges Weeds et említeni itt mert minőségben ,storyban egész más az

human - 2019. 07. 01. 02:30

nekem sem ugrott be a Weeds amúgy

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz