login |

Emlékeztető: A 22-es csapdája

2019. 06. 30. 20:00 - Írta: human

5 hozzászólás | kategória: ajánló, minisorozat,

Ma. HBO3. 21:50. Catch 22 – 1×01 (kritika + magyar feliratos előzetes + szinkronhangok) – az HBO GO-s premier után a tévében is látható

Joseph Helleré az egyik leghíresebb könyv a háború őrületéről, és idén új adaptáció készült hozzá, méghozzá eszméletlen szereplőgárdával. Az előzetes linkjén ott van minden, a lényeg úgyis az, hogy végre itt a tévés bemutató ennek minden előnyével, például a magyar szinkronnal.

És, ahogy szoktuk, itt van a hivatalos HBO-s tartalomleírás:

Majd öt évtizeddel a filmváltozat után sorozat formájában éled újjá Joseph Heller szatirikus második világháborús regénye. A 22-es csapdája a háború és a háborús gépezet abszurditását vizsgálja a bombázótiszt Yossarian kapitány történetén keresztül. Számára nem az ellenség jelenti a fő problémát, hanem a saját hadserege, mindenekelőtt az őrült Cathchart ezredes, aki folyamatosan növeli a bevetések számát. Ha Yossarian szabadulni szeretne, ki kell játszania a megkerülhetetlen 22-es szabályt.

5 hozzászólás Ne habozz!

LuPuS - 2019. 07. 01. 05:12

Kissé el lett b@szva….minden Yossarian szemén keresztül van elmésélve nincs más megközelítés, mint a könyvben.
Yossarian kapitányon kivűl nincs más vélemény, mindenki csaka érte/ellene van.

A Szindákutás pedig ki lett hagyva a legnagyobb üzteltből.
Szindikátus Kurvák… miért???

Összeségében 7/10

Zsombi2002 - 2019. 07. 01. 06:01

Két részt néztem belőle egyelore pihentetem, mert valahogy furi nekem az egész. :D

winnie - 2019. 07. 01. 06:23

lupus: nem egyszerű adaptálni a könyvet, és tippre ezek a változtatások kellettek szerintük az üdvősséghez.

k.dave - 2019. 07. 01. 13:59

Tegnap fejeztük be. A könyvet nem olvastam, mégis nagyon hűnek tűnik hozzá, hiszen a jelenetek között gyakran semmi átmenetet nem látunk, egyértelműen a hangulat, az alkotó eszme fűzi össze őket. Sokszor szkeccsszerű, de gondolom ilyen a könyv is és ezért nekem nagyon tetszett. Ami meglepett, hogy amennyire karikaturista az ábrázolás, mégis az utolsó részekben nem egyszer eléggé megfacsarta a lelkem. Szóval nekem nagyon ott volt, ajánlom :)

spedway - 2019. 07. 01. 21:24

Könyvet nem ismerve, csak a témája miatt próbáltam be pár hete, 1. részt nagy nehezen végignéztem. Nem is tudom, olyan furán éreztem magam a rész alatt, a humora nem jött át, olyan feszengős volt, nem is tudom mi akar ez lenni. A könyv biztos jó, de ez nekem nem jött be.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz