login |

Pilot: The Loudest Voice

2019. 07. 01. 21:20 - Írta: human

23 hozzászólás | kategória: kritika, minisorozat, pilot-mustra,

At Fox our job is to be objective.

A Showtime nagyon bele akart nyúlni valamibe, hiszen a valós történeten alapuló sorozatuknak nem csak a szexuális zaklatás a fólusza, hanem a Fox News születése is. Két kemény téma így 2019-ben.

Konkrétan az 1995 címet viselő első rész (a folytatások a 2001, 2008, 2009, 2012, 2015 és 2016 címeket viselik) még teljesen a Fox News-ról szól, arról ahogy Rupert Murdoch rábízta Roger Ailes-ra az új hírcsatornájának a létrehozását. Utóbbi pedig azt vette észre, hogy miközben mindenki igyekszik híreket szolgáltatni, amiben a konzervatívok egyre kevésbé bíznak, akad egy hatalmas, anyagi haszonnal kecsegtető piaci rés, amit ki lehetne szolgálni.

A pilot során összeszedik a csapatot, félredobják a hírszolgáltatás, újságírás morális kérdéseit, és elindítják a Fox News Networköt azzal a céllal, hogy megerősítse az átlag konzervatívok hitét, nem pedig hogy ténylegesen tájékoztassa őket. Mondjuk mindeközben már azt is bedobják, hogy Ailes bizony szeret közel kerülni a női alkalmazottakhoz, és hogy is mondjam, mindezt nem a vonzó személyiségével és kinézetével teszi, hanem hatalmával.

Mindezt teljesen presztízs drámás kinézettel mutatják be, eszméletlen szereplőgárdával. Egyrészt Russell Crowe hízott fel Ailes szerepére, másrészt mellette jó pár ismerős arc tűnik fel. Mármint tényleg, sokszor volt olyan, hogy “hát, őt is láttam már máshol!”-módon lehetett felhorkanni.

Nehéz is megfognom a problémám a sorozattal. Minden adott lenne valami ütős darabhoz. Konkrétan a versenytársai a Big Short és a Vice lennének, így ránézésre – főleg az utóbbi. De valahogy a The Loudest Voice üresebb, nincs drámai csúcspont a pilotban. Persze információs filmecskeként érdekes, de valószínűleg nem ezzel szerez rengeteg nézőt magának. Tényleg nem a technikai kivitelezésre vezetném vissza a szkepticizmusomat, hanem valahol az írásra. Nem érezni a főhős karakterét.

Nyilván a nőket kihasználó, a hírszolgáltatást szétromboló Ailes-t nem lehet szimpatikusnak beállítani, viszont akkor nem rajta keresztül kéne az izgalmat behozni a részbe, hanem a női karaktereken őt. Erre van is némi kísérlet, és az tényleg bőr alá is mászik.

Mindezek fényében ez egyelőre sajnos csak egy 6/10-es kezdés lett. Pedig vártam, és tényleg nagyot akartak markolni vele, csak kifolyt a pilot közben az ujjaik közül a dolog.

23 hozzászólás Ne habozz!

symor - 2019. 07. 01. 22:05

Hiányzik ebből valahol egy Aaron Sorkin. Sajnos.
Sebaj, talán magára talál a többi epizóddal…

Russell Crowe sajnos nem a szerepért lett ekkora, nem egy Bale-módszertant virít, csak szimplán mostanában szeret zabálni. Talán a válása után kapcsolt rá a Brando-fitnessre igazán.

Utoljára a Robin Hood-nál volt kipattintva. Jesszus, már majdnem 10 éve :O

A War Machine cameonál más konkrétan fel sem ismertem.

bvr - 2019. 07. 02. 00:15

Nekem ez eléggé bejött, ott leszek a folytatásnál!

(ps: az előző hsz kapcsán, hát ha valami akkor Sorkin az nekem biztos nem hiányzott ebből, pedig régen nagy rajongója voltam, de már egy ideje telítődtem a manírjaival, ráadásul a két utolsó írása (Jobs és a Molly’s Game) kimondottan gyengék lettek)

noinipo - 2019. 07. 02. 08:56

ha elég hangosan mondod, és elég sokszor…
ha elég nagy pofával ugatssz mindenhol, akkor teljesen mindegy mi hagyja el a szádat…már 1995-ben
ezek után nyilvánvaló, hogy a Trump embertípus mindent visz

winnie - 2019. 07. 02. 09:23

inkább ne menjünk el politika irányába, azt fejtsük le a dologról, mert anélkül is érdekes szerintem, (hozzátéve azt, hogy szerintem egyrészt nem embertípus, hanem kommunikációs típus van, amit a médiások mellett politikusok is magukévá tesznek, mert a jelek szerint hatékony, másrészt trump esetében, ha a választásokat és a mostani népszerűséget nézzük, akkor nem volt és nincs is szó mindent vivésről, darabszámot tekintve inkább kisebbségről (és sokkal fontosabb volt és lesz az, hogy mi az az üzenet, amit hangoskodnak, hogy az mennyire terel embereket egy ernyő alá), ami nem zárja ki azt, hogy ne lehetne újabb sikert aratni), mert az egész, a propaganda az emberi pszichológiáról szól, és eléggé a régmúltban gyökerezik.

Python - 2019. 07. 02. 11:49

Nekem nagyon bejött, 7,5-8/10 nálam. ;)

Neel - 2019. 07. 09. 09:46

Russel Crowe nagyon jó, tetszett a második rész is.

buda - 2019. 07. 11. 09:03

Fétisem az ilyesmi téma, nekem nagyon tetszett, a 2. rész még jobban, mint az első.

buda - 2019. 07. 11. 09:04

Kimondottan örülök, hogy nem próbáltak (eddig) beleőerőltetni egy morális ellenpontot a főhősnek, csak kisebb ellenálásokba ütközött.

Python - 2019. 07. 15. 21:20

Így 3 epizód után azt kell mondanom, hogy majd most kezd ez csak igazából beindulni, hirtelen eljutottunk a pilot utáni 2 epizód alatt W. Bush -tól, Obama beiktatásáig. De igen jó áttekintést nyújt az USA közelmúltjának történelméről, felszínesen a társadalmi folyamatairól, és magáról a médiáról. Arra tippelek, hogy a 4. epizódtól kezdik el jobban kibontani a szexuális ragadozó vonalat, az eddigi epizódokban csak felvezették, igaz egyre több teret szentelve ennek a szálnak. Nálam még mindig 7,5-8/10 eddig a sorozat.

k.dave - 2019. 07. 16. 12:42

nagyon élvezetes nézni, de nyilván annak is köszönhető, hogy baromi érdekes a téma, amit feldolgoz, és nagyon ügyesen a kicsit könnyebb utat választva, a legnagyobb események pontjain keresztül ismerjük meg Ailest.
mondjuk mivel tudtommal már csak 2 rész van hátra, kicsit kidolgozatlannak érzem a szexuális ragadozó szálat, meglátjuk mit tudnak még vele kezdeni.

Python - 2019. 07. 22. 22:40

k.dave: Csak kezdik kibontani a szexuális ragadozó szálat is.

Tiger27 - 2019. 07. 26. 10:40

k.dave: rosszul tudod, 7 részes a széria…

Snoopyzit30 - 2019. 08. 03. 19:43

5 rész után nagyon tetszik. Russell Crowe 55 évesen most újra bizonyít, zseniális minden megmozdulása. A maszkmestereknek hatalmas pacsi mindegyik maszkért, de a maszk mögött is tisztán kivehető Crowe játéka.
Az életrajzi sztorikat amúgy is szeretem, és a sorozat hatására olvasgattam is picit a témáról, így még érdekesebb.

Jó helyre ment az az Oscar…

Tiger27 - 2019. 08. 07. 11:32

Remek széria, nálam simán ott van az év legjobbjai között. Nagyon kíváncsi leszek a záró részre. Ha Crowe ezért nem kap Emmy-t akkor semmiért…

Gevin - 2019. 08. 08. 11:23

Csatlakozom az elottem szolokhoz: Crowe bitang jo.

Egyebkent volt a sorozatban tobbszor is magyar vonatkozas. George Soros es a tarsai…

Amugy baromi erdekesen mutatja a Fox Newst, ami oszinten szolva sokkal izgalmasabb a metoo-s szalnal, amire egyebkent sokkal kevesebb idot szantak, mint az elozetesbol arra szamitani lehetett volna.

Az utolso reszre most kajak egy honapot kell varnunk? :(

Neel - 2019. 08. 08. 16:06

Gevin, én augusztus 11-et látok az utolsó részre.

Gevin - 2019. 08. 10. 14:16

Neel, tényleg, én néztem el a dátumot. Köszi!

Snoopyzit30 - 2019. 08. 13. 12:44

Az utolsó részben vártam volna annak részletesebb (be)mutatását, hogy hogyan esik le végül Ailesnek, hogy ő most konkrétan rajta van kapva ezen a szexuális és egyéb lelki zaklatás dolgon.
Oké, van egy kiborulása amikor úgy jelzik neki, hogy megfosztják a vezérigazgatói pozíciótól, de akkor is inkább azon pörög, hogy elvesztette a hatalmát és nem azon, hogy basszus engem most rajtakaptak. Bár ezen nincs mit csodálkozni, figyelemmel arra, hogy milyen ember is volt ő.

Ami tetszett a sorozatban – Russell Crowe alakításán kívül – hogy nagyon sok volt a való életből bevágott videófelvétel, tudósítás, hír. Amikor tényleg mutatták Obamát vagy Trumpot. Az egész politikai-media összefonódásnak ez a része is egész jól be volt mutatva, az azért régóta tudva levő, hogy a Fox merre húz.

Ami kérdésként még (sok más mellett) megfogalmazódott bennem, az az, hogy az asszisztense hogy úszta meg a zaklatásait? Őt egyébként nem öregítették, pedig őt is kellett volna valamilyen szinten.

Gevin - 2019. 08. 14. 12:34

En is erosebb befejezest vartam. Azt hittem, hogy lesz valami hatalmas pofara eses, ahogy megmutatjak neki, hogy hat itt a bizonyitek 1 evnyi zaklatasrol. Persze azt is tagadta volna, de akkor is…

Azt en sem ertettem, hogy az asszisztenst miert nem zaklatta. Eloszor azt hittem, hogy azert mert szoke volt a zsanere, de a vegen mutattak a zaklatottakat, hat volt ott mindenfele tipusu no, es az asszisztens meg csak ronda sem volt, szoval…

Jack Bauer - 2019. 08. 15. 13:39

Nekem a pilot simán 7/10. Crowe jó. Nézem tovább

zoli221 - 2019. 08. 16. 09:54

Szerintem az asszisztenst azért nem zaklatta mert nem tudta volna mivel kényszeríteni-a többieknek képernyőidőt adott, ha hagyjak magukat, de neki nem voltak ilyen ambíciói

Clarei - 2019. 09. 10. 10:50

Ez nagyon ütött. Mi egyben néztük végig a férjemmel, mindkettőnknek nagyon tetszett.

Szerintem meg azért nem zaklatta az asszisztensét, mert az a nő istenítette, rajta nem élhette volna ki azt a beteges viselkedését, hogy tőle félnek, hogy megkaphat bármit és ő irányít. Az asszisztens oda volt érte, őt nem kellett ilyen formában is leuralni.

Snoopyzit30 - 2020. 01. 15. 09:33

Russell Crowe megkapta a Golden Globe-t. Nem véletlen!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz