login |

Sandman-tévésorozat

2019. 07. 01. 19:37 - Írta: human

5 hozzászólás | kategória: az év híre, hírek,

Úristen, mióta akarják összehozni film formájában a nagy sorozatos kedvenc Lucifer karakterét is bemutató Sandman-képregények (itthon 2009-től négy gyűjteményes kötet jelent meg, az első a Sandman, az Álmok Fejedelme – Prelűdök és noktürnök) adaptációját, sőt, igazán nem is tudok linkelni, mert már a 90-es években is dolgoztak rajta. Most már biztosan nem lesz semmi belőle, hiszen inkább sorozatot kapunk a Netflixtől. (Sandman-szérián 2011-ben előbb Eric Kripke, majd Geoff Johns dolgozott, nem sok sikerrel.)

Miután az HBO túl drágának találta, a Netflix és a Warner egy elég nagy összegű szerződést kötött, aminek a témája a DC alá tartozó, épp megszűnt Vertigo kiadó égisze alatt korábban megjelent Neil Gaiman képregény adaptálása. A hírek szerint ez lesz az eddigi legdrágább DC-s tévésorozat, a költségvetése nem csak az Arrowverse darabokat üti, de a DC Universe-nél készült Swamp Thing, Titans és Doom Patrol büdzséjét is.

A The Catch 2. évadjában showrunner, tavaly egy Marvel-es női szuperhősös sorozat szkriptjét eladó Allan Heinberg lesz az egyenesen sorozatnak berendelt Sandman készítője, az executive producerek David Goyer és Neil Gaiman. A képregény egy mitikus horror-fantasy, aminek a Wiki-n ez a leírása:

A sorozat Álom fogságával kezdődik és bonyolult mesesorozatba fejlődik, miközben magába foglalja és esetenként továbbfejleszti a klasszikus és kortárs mitológia elemeit, a tragikus hős szerepébe helyezve a főszereplő Álomistent. A karakter kezdetben gőgös és gyakran kegyetlen, de fokozatosan lágyul az idő múltával, mígnem elfogadja a rá is váró véget.

A történet alkalmi látogatásokat tesz más tartományokban, mint a pokol, Ázgard és más Végtelenek birodalmai. Sokszor használja háttérként az Amerikai Egyesült Államokat és az Egyesült Királyságot. Rendszeresen bukkannak fel ismert, vagy elfeledett DC Comics képregényszereplők, hogy bemutassák egy teljesen más oldalukat, mint amit addig ismerhettek rajongóik. A cselekmény döntő többsége a modern időkben (feltehetően az 1980-as évek vége és a korai 1990-es évek) játszódik, de sok cselekményt helyeznek a múltba kihasználva számos karakterük halhatatlan természetét; megemlítenek történelmi egyéneket és eseményeket.

5 hozzászólás Ne habozz!

gborisz - 2019. 07. 01. 21:55

Az egyetlen képregény (a 4-5-ből amit olvastam :) ami itt van a polcon. Kíváncsi vagyok, mit hoznak ki belőle

Jolly - 2019. 07. 01. 22:12

Jó lesz megnezni ha mar képregényben nem tudom elolvasni pedig régen szeretném

Korosifb - 2019. 07. 01. 23:02

Szerintetek nincs köze ennek a sztorinak ahhoz hogy a Lucifer is átkerült a Netflixre, és ahhoz is ugye Neil Gaimannak van köze meg a Sandmannak?!

Uatu - 2019. 07. 02. 01:01

Jolly,
Most jelent meg az eleje magyarul, új kiadásban:
https://fumax.hu/termek/neil_gaiman_sandman_-_az_almok_fejedelme_gyujtemeny_1_kotet.html

human - 2019. 07. 02. 03:07

Korosifb: kötve hiszem, sokkal inkább ahhoz, hogy a Netflix keresi a következő kötelező blockbuster sorozatot, például ezzel a képregényadaptációval, amivel új nézőket szerez és régiket tart meg.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz