login |

Második blikk: Grand Hotel

2019. 07. 02. 18:10 - Írta: winnie

3 hozzászólás | kategória: 2018/19, kritika,

Vagy lehetne harmadik blikk, hiszen ma hajnalban lement az 1×03 is Eva Longoria rendezésében és vendégeskedésével.

Mindenesetre az ABC nyári dramedy-jének a folytatása olyan volt, mint a pilot, csak pepitában, tehát akit a kezdés megnyert, azt a folytatás is jó eséllyel megtartja, akinek viszont nem keltette fel az érdeklődését ez a készítői szándék szerint igényesebbre hangszerelt szappanos felállás, azt nem biztos, hogy az 1×02 fogja meggyőzni. Nekem bejött, szóval maradok.

Egyelőre továbbra is az győz meg, hogy valamilyen szinten visszafogott a Grand Hotel. Lehet, hogy aki megnézi a pilotot vagy a második részt, az ezen felhúzza a szemöldökét, de zongorázni lehet a különbséget a Dynasty-hez vagy az Empire-höz képest, egyelőre catfight, ordibálás, mindenféle tipikus elvetemültség és trashközelinek híján van a sorozat, inkább az eleganciát emelik ki, meg a látványt, a csillogást, a latin hangulatot. Jó, persze itt is felgyújtottak valamit (sosem volt a kezemben, de így működik egy tűzijáték?), de amíg a szezonzáróban vissza nem tér mondjuk a halott feleség (vagy az ikertestvére), addig szerintem maradni fogok.

Nem hiszem, hogy a történet újszerűsége kötne le persze (egy kis rejtély, egy kis fenyegetés, egy kis gonoszkodás, egy kis bájolgás, egy kis intrika, egy kis problémamegoldás – patikamérlegen kimérve), de már az is pozitív, hogy két részen át kibírták, hogy minden sztori kapcsolati drámás szálakhoz fűződjön. Sőt, kvázi minden van a sorozatban, de egyelőre semmi “viszony”, vagy felhevült, szerelemből eredő, állandóan ismétlődő egymásnak esés nem volt, mindössze két fiatal kóstolgatja egymást óvatosan, illetve az egyik főszereplő megpróbál mindenkit megfektetni, de ő sem kapcsolatot keres. (Oké, akadt más szex is, de annak is egyéb oka volt.)

Hogy meddig bírja a legtipikusabb szappanos jellemző (szerelmi háromszög!) nélkül a sorozat, nem tudom (vannak jelek rá, hogy nem sokáig), de ki tudja, talán még a kiszámítható nyűglődéssel is élvezhető lesz. Az egyetlen gondot a műfajra jellemző hipergyors problémakreálás és -megoldás jelentheti számomra, a mostani részben is 20 perc alatt megjárták a szélsőségeket, a mennyet és a poklot mindenféle komolyabb következmény és mélység nélkül.

Arra mondjuk kíváncsi vagyok, hogy a vendégeket, mint sztorilehetőséget be fogják-e vonni, bár való igaz, hogy már így is kicsit zsúfolt a sorozat (például az ikerlányok eléggé periférián vannak), de szerintem amíg az Alicia-t játszó, az Anna Kendrick-hasonmás bajnokság örökös ezüstérmeseként is ismert Denyse Tontz hol tágra nyílt szemekkel, hol fogas mosollyal végigpörgi a jeleneteit, addig nem fogok ilyesmin problémázni.

3 hozzászólás Ne habozz!

Thomas - 2019. 07. 04. 13:26

Denyse Tontz nagyon cuki, én is miatta maradtam egyelőre:) De nekem mondjuk eszembe nem jutott volna, hogy hasonlít Anna Kendrickre:) Maga a sorozat semmi extra, egy kis rejtélyeskedés, egy kis intrika, stb, az ilyenek már nem nagyon fognak meg. Csak az, ha jók és szerethetőek a karakterek. Egyelőre ebben még a pozitív oldalon van a sorozat, így egy darabig még biztos maradok:)

winnie - 2019. 07. 04. 13:51

nekem is csak a 2. részben esett le, hogy rá emlékeztet, ahogy a sorozatban van, de ha egymás mellé teszed a képeket és bizonyos gesztusaikat, akkor néha kísérteties a dolog. vagy csak pont jó képeket találtam.

Thomas - 2019. 07. 04. 21:02

Engem a szobalány emlékeztet valakire, de nem jövök rá, hogy kire:) Teljesen azt hittem, hogy láttam már valamiben, de végignézve az eddigi munkáit, nem igazán láthattam.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz