login |

Yellowstone: kezdett a 2. évad – írta Zsanna

2019. 07. 02. 14:52 - Írta: vendegblogger

13 hozzászólás | kategória: kritika,

A sztori szinte ugyanott folytatódott, ahol az 1. évadot befejeztük. Egyelőre nem indult be a történet túlságosan, szinte már unatkoztam az első fél órában. Persze aztán nem kellett csalódnom, mert most is szállítottak néhány megdöbbentő, de hiteles, aztán néhány megdöbbentő, de irreálisnak ható húzást.

Szóval még mindig ugyanott tartunk, a sakkbábuk nem mozogtak túlságosan a táblán. Várunk. Legalábbis az első rész mindenképpen erről szólt. A táj gyönyörű, Kevin Costner hozza a kötelezőt, és minden rosszfiús macsósága ellenére szimpatikus karakter. A házba most is bármikor beköltöznék, és szívesen elnézegetném a verandáról a montanai cowboyokat, ahogy terelgetik a csordákat ide-oda.

Na de, komolyra fordítva a szót. A rész talán egy kicsit zsúfolt volt, ugyanis mindenkinek csak pár perc jutott. Nekem nagyon kevés volt Beth jelenléte, és Jamie is szinte csak egy jelenet erejéig ugrott be. Ugyanakkor egy kicsit jobban követhettük a dolgozók életét a farmon, és nincs kétségem afelől, hogy ennek még lesz jelentősége.

Szerintem nem volt semmi extra, így én csak egy biztató 7/10-et adok a kezdésre, és kicsit spoilerezek a tovább mögött.

(Ja, azt nem bírom ki, hogy ne említsem meg, de az első percekben a készítő/rendező Taylor Sheridan megint tiszteletét tette egy marha-behajtás erejéig. Ami nagyon jó ötlet volt, máskor is beugorhat, tartsa meg jó szokását.

Röviden összefoglalva Jamie nem ment haza, és még mindig államügyész akar lenni. Az apja és a húga pedig még mindig azon pörögnek, hogy ezt megakadályozzák, és ehhez kerestek is maguknak egy olyan jelöltet, akitől Jamie bizonyosan ki fog készülni.

Kayce beállt a cowboyok közé, de elég vékony jégen táncol. Túl könnyen elborul az agya, és olyankor nagyon gyorsan válik erőszakossá, könyörtelenné. Ahogy néztem a kocsmás-bikás jelenetet, az jutott eszembe, hogy a faszi tutira szociopata.

Az előző évadban érkezett új fiúnak, Walkernek biztosan nagyobb szerepe lesz idén, bár erre az 1. évad végén történtek alapján is következtethettünk. Szóval Walker nem tud azonosulni a Yellowstone Ranch közösségével, és Rip amúgy sem bírja, így ebből még lesz valami ütős. Pláne, hogy a mostani új fiú korábbról ismeri őt, így már nincs egyedül.

Én meg voltam győződve arról, hogy a befektető mókust kinyírták, erre meglepetésre a legnagyobb nyugalomban reggelizgetett a városban, és még arra is volt érkezése, hogy kissé krákogva ugyan, de megfenyegesse Duttont.

Indián Főnök – csávó is feltűnt egy lázálom erejéig, de még ő sem csillogtatta meg magát. És ha már az indiánoknál tartunk, akkor Kayce felesége is egy pillanatra bukkant fel, amint állásért kuncsorgott, de a Dutton név mindenhol kísérti.

A bikás sztori vicces volt, bár talán kicsit túltolták, ahogy John mezei kezelésével /maradj nyugton, most meg foglak röntgenezni – aha, na persze!/ és a rákból történő isteni kigyógyulásával és fekéllyé alakulásával sem nagyon tudtam mit kezdeni. Azért persze várom a folytatást!

13 hozzászólás Ne habozz!

heidfeld - 2019. 07. 02. 17:46

Kezdésnek egy erős 8/10 járhat.
Még ettől is vannak, lassabb folyású sorozatok, de én imádom az ilyeneket.
Inkább a kocsmai kötekedőkkel való leszámolás volt túlzás, a többi nagyon helyén van.
Sokat szidjuk, magyar egészségügyet, de itt is megemelem a kalapom, benne dolgozók előtt… Jó tíz éve kint élő, volt osztálytársam, barátom családjában is előfordult, hogy téves diagnózist állítottak fel , amcsi dokik.. _Így Dutton fordulata, egészségi állapotában, nem, olyan hihetetlen..
Kelly Reilly továbbra is kiváló, ha intrikálni, gonoszkodni kell, de az érzelmesebb részeknél vannak korlátok. Costner lazán kiváló, Jamie csaja minden téren az.
Luke Grimes karaktere túlzottan elcseszett, de a színész sem boldogul vele. Ő a gyenge pont.
Szöszi ellenjelölt nagyon ígéretes. Minnél többet belőle!

jenga - 2019. 07. 02. 18:10

imadom
folyamatosan van benne tortenes, zajlik az elet. nincs titokzatos ativelo szal, vagy mas sorozatos fogas amit fel kellene gongyoliten, meg kellene oldani
ezt csak nezi kell, ha nem erdekel, tobbre vagysz, akkor ez nem a te sorozatod

sancho pansa - 2019. 07. 02. 18:36

Elég nézni? Ezt azért kifejezetten sok sorozatra el lehet mondani, olyanokra is, amit azonnal kaszálnál, mert nem kötnének le. szerintem azért a yellowstone (szerencsére) jóval több ennél.

Gevin - 2019. 07. 02. 19:40

Imádom Sheridant, de Costnert azzal a magyarázattal benntartani a sorozatban, hogy hoppá nincs rákod, ez csak egy fekély lesz, az egyszerűen “lazy writing” – ahogy Deadpool mondaná.

A bikás jelenet jó volt, csak nem igazán éreztem erősnek a motivációt, hogy ezt “meg kelljen” tenniük. Azért, mert elverték a ranchon dolgozókat, akik keresték a bajt? Szóval a Dutton family dolgozói, akiket amúgy is mindenki ki akar csinálni, odamennek jampiskodni, hogy megmutassák ki a fasza gyerek? Miért? Miért hívnák fel magukra a figyelmet ilyen módon? Számomra ez túlzás volt, ami gyakorlatilag azért kellett, hogy legyen valami “macsós” erőszak is a részben – kissé indokolatlanul.

Ezektől függetlenül még mindig jó a sorozat, de az ilyen apróságok már az első évadban is zavaróak voltak. Meglátjuk hogyan tovább.

danNN - 2019. 07. 02. 20:56

2 rész után még mindig jelenlegi futó kedvenc, de a megoldás amivel meggyógyult az öreg baszott bugyuta volt, már már dallasi.

Zserondák - 2019. 07. 03. 07:21

Nem szeretnék eltérni a témától, de Zsanna, lehetne neked valahogy üzenetet küldeni?

heidfeld - 2019. 07. 03. 10:34

2×02
Minden sorozatban vannak gyengébb részek. Remélem, csak ez volt az…
Kayce feleségének korrektség volt a legjobb, Dutton-làny még teljesen elviselhetlen kezd lenni. Csekk-ìràsa kevés. Szerződés alàìràsa, vagy egy hatàrozott kézfogàs.
Cowboyok civakodàsa, kezd unalmas lenni. Az Öreg kérdései még…Medencében meg úgy úszkàlt, mint egy delfin😀
Sheridan-baràtunknak is lehet rossz napja, de lehet, csak engem kezdenek hidegen hagyni, rész kitöltő karakterek.
Erősen esélyes, heti csalódàsnak.
5×10

Zsanna - 2019. 07. 03. 17:16

@Zserondák

Ö… Miről lenne szó? 😁 Vagy a többiek nem tudhatnak róla?

Zserondák - 2019. 07. 03. 20:54

Tanácsot szeretnék kérni, és hosszú lenne a levél, ezért nem szeretnèm nyilvánosan.

Zsanna - 2019. 07. 03. 23:25

Rendben. Elkérem winnietől az email címed és jelentkezem, ha ez így megfelelő, és beleegyezel?

Zsanna - 2019. 07. 03. 23:29

@heidfeld
Egyébként én még nem láttam a folytatást,de jövő héten nyaralás lesz, és pótoljuk majd a harmadik résszel együtt.

Azért az első évad sem volt színtiszta élvezet, mint ahogy a Sicario2 sem sikerült valami jóra.

De attól még van ennek a sorozatnak egy sajátos feelingje, amit most semmilyen más szériától nem kapok meg.

Zserondák - 2019. 07. 04. 10:02

@Zsanna
Beleegyezem.

Snoopyzit30 - 2019. 07. 20. 10:47

Nem rossz, nem rossz, de így 3 rész után én valahogy többet várok. Az öreg Dutton felépülése meglepő volt és mulatságos, de értem én hogy a főszereplőt bent kell tartani.
Beth már iszonyúan idegesítő, szerintem lelkileg ő a legelb@szottabb az összes gyerek közül, de tény, hogy a birtokot ő tudná a legjobban igazgatni.
A kedvenc karakterem továbbra is Rip. Van a csávóban valami, ami olyan erőt, energiát (szexepilt) sugároz, hogy simán ellopja a show-t, ha szerepel.
Jamie jelöltségének történetszálát most nagyon gyorsan lezárták szerintem, azt hittem ez majd az egész évadot uralni fogja, de ezek szerint nem.
Ami még meglepő volt, hogy a kis indiánlány (Kayce felesége) a porfészekben tengődő senkiből rögtön egyetemi professzornő lett, de meglátjuk hova akarnak ezzel kilyukadni az írók. Mindenesetre ha ez a csaj egy értelmiségi, akkor meg elég nehéz elhinni, hogy Kayce mellett elégedett volt eddig és nem vágyott soha többre.

3 rész után szerintem egy erős 7/10, annál sajnos nem több.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz