login |

Grace and Frankie: az 5. évad

2019. 07. 03. 14:50 - Írta: Shannen

3 hozzászólás | kategória: kritika,

Bár már januárban elérhetővé vált Netflixen a Friends készítője, Martha Kaufman által jegyzett Grace and Frankie 5. évadja (az első három szezonhoz van magyar felirat!) nagyon lassan csúsztak le idén a részek, ami főleg azért volt meglepő, mert az előző etapot kifejezetten szerettem. Nem nagyon tudtam eldönteni, hogy vajon én untam rá a sorozatra vagy a mostani etap alapvetően ment félre és volt kevésbé szórakoztató?

Valószínűleg a válasz valahol a kettő között van.

A sorozat kezdetén az egész esszenciáját Grace és Frankie civódásai és összecsiszolódása adták. Öröm volt nézni, ahogy Jane Fonda és Lily Tomlin egymás után dobálták a zseniális egysorosokat, forgatták a szemeiket, hogy időközben karaktereik a legjobb barátokká váljanak. Közös vállalkozásba kezdtek, közösen szálltak szembe a gyerekeikkel és támogatták volt férjeiket, vagy egymást ha épp arra volt szükség. Úgy tűnt, megtanultak együtt élni és kiállni egymás mellett minden körülmények között.

Ehhez képest idén mintha minden elölről kezdődött volna.

Az volt az érzésem, hogy ugyanazokat a konfliktusköröket futják újra és újra a szereplők, és ez hamar elég unalmassá vált, a folyamatos veszekedés, és az egymás előtti titkolózás kifejezetten idegesített a végére. Ennél sokkal több van mindkét karakterben. És ez látható is volt, amikor különálló történetszálakat kaptak.

Már tavaly sem voltam megelégedve Sol és Robert szálával, és ez idén sem sokat változott. Nem tagadom, Martin Sheen és Sam Waterson drámázásait általában szórakoztató nézni, de nem 13 részen keresztül.

Idén mindenki meg volt sértődve a másikra, és ezt a frusztrációt a poénok sem tudták oldani (talán mert nem is volt belőlük túl sok?), így nézőként már egyáltalán nem volt szórakoztató nézni ezt az alapvetően komédiának készült sorozatot.

Az összképen javíthattak volna a gyerek történetszálai, de inkább csak jól elkapott pillanatok jutottak nekik sem mint teljes sztorik. Egyedül Joan-Margaret, Frankie segítője volt az, akin tényleg szinte mindig lehetett mosolyogni, amikor megjelent.

Az évadfinálé pedig nemcsak szerintem, de az IMDb-s pontok alapján is messze a sorozat leggyengébb része lett, a maga alternatív univerzumos filler-részével. Innen szép felállni? Jövőre meglátják azok, akik még kitartanak (valószínűleg én is), hiszen a 6. évad már be van rendelve.

3 hozzászólás Ne habozz!

lalakov - 2019. 01. 20. 17:54

Befejeztem. Sajnos ez sem volt valami jó évad.

Deny - 2019. 07. 03. 15:19

Ez az évad valóban nem volt a legjobb, de én azért így is nagyon szeretem és élveztem. Öszintén szólva számítottam rá, hogy a zseniális 3. és 4. évad után lesz egy kis visszaesés. Az utolsó rész valóban gáz volt. Mintha nem tudták volna mivel kitölteni a 13 részes berendelést, és megcsinálták ezt, hogy legyen valami. Azt az epizódot csak pörgettem.

Joan-Margaret zseniális volt :D Én nem aggódom a minőség miatt, biztos vagyok benne, hogy össze tudják szedni magukat.

Snoopyzit30 - 2020. 01. 15. 08:45

“Az volt az érzésem, hogy ugyanazokat a konfliktusköröket futják újra és újra a szereplők, és ez hamar elég unalmassá vált, a folyamatos veszekedés, és az egymás előtti titkolózás kifejezetten idegesített a végére.”

Teljesen egyetértek. Kezd megfáradni a sorozat. Megmondom őszintén kb. csak Martin Sheen jelenetei voltak itt-ott szórakoztatóak, a többieknél szinte semmi.

Az évadzáró az egész eddig sorozat leggyengébb része volt, csak becsületből szenvedtem végig. A következő évadnyitót még megnézem, de ha abban nem húznak valami nagyot, akkor részemről kasza.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz