login |

2 hozzászólás Ne habozz!

walaki - 2019. 07. 05. 13:30

Egy picit off leszek, előre is elnézést.

Az új sorozatoknál lehetne valahogy jelezni, hogy milyen típusúak? Ez sokszor nem jön át. Gondolok itt ezekre:

EPIZÓDIKUS: általban ezt értjük A sorozat alatt. Minden rész egy kaptafára megy (tipikusan főhős kap egy PING-et, amire rámozdul és a rész végére megoldja). Megjelenhet részeken átívelő főszál, de sosem azon van a hangsúly. A részeket összekeverhetjük, akkor is élvezhető marad. Pl. Columbo

VILÁGÉPÍTŐ: ugyan ez is epizódikus, de minden rész más. A fősztorin van a hangsúly, amihez minden rész hozzáad egy kicsit. Bizonyos részek felcserélhetők, de a legtöbbjüknél már fontos az időrend. Pl. Firefly, WW, TWD.

SZTORIMESÉLŐ: egy nagy történet kis részekre darabolva. Ha vannak is mellékszálak, azok a fő történetet árnyalják csak. Részek cseréje vagy egy-egy kihagyása teljesen érthetetlenné teszi. Pl. GoT

Az első kategóriának vannak jól ismert alkategóriái (pl antológia, szitkom, romkom stb), ezeket szoktátok is írni, úgyhogy külön nem térnék ki rájuk.

Csak egy javaslat, amivel szerintem még jobbá lehetne tenni az oldalt. Kösz a figyelmet és elnézést az offért! Ha van olyan topic, ahol jobb helye lenne ennek a posztnak, kérlek tegyétek át oda!

winnie - 2019. 07. 05. 13:33

szerintem ezzell az a baj, hogy amikor indulnak, akkor nem nagyon tudjuk ezt, meg azért ami az epizodikuson túlon van, az kicsit már összemosódik, nem?

amit biztosan lehet tudni, azt a kritikákban, de talán már a videóknál is írjuk, de igazából epizodikus az összes krimi (ha nem, akkor jelezzük mindig, csak nem címkében), kórházas, jogi és többkamerás szikom, de ha azt nézzük, akkor karakterszinten mindben vannak átívelések.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz