login |

Divorce: kezdett a 3. évad

2019. 07. 08. 16:50 - Írta: winnie

Szólj hozzá | kategória: kritika,

Ööö, csak a rész végén döbbentem rá, hogy ennek a sorozatnak az a Sharon Horgan a készítője, aki ugye a Catastrophe-val az elmúlt évek egyik legjobbját tette le az asztalra.

Szóval az HBO elfeledett komédiája visszatért (itt simán elfogadom az “ez még megy?” kérdést!), és még mindig amondó vagyok, hogy “a színvonal alapján továbbra is inkább csak korrektnek, jónak tudnám nevezni a sorozatot. Viszont a színészek tényleg vannak olyan jók, hogy megtartsanak” – ezt írtam ugyanis anno a pilotkritikában, amit azóta nem is követett másik írás. De mondom, nem csak mi felejtettük el a szériát, hanem az HBO is másfél évig várt a következő és egyben utolsó 6 résszel.

A Divorce valamilyen szinten még mindig vicces, bőven többet mosolyogtam rajta, mint a legtöbb országos komédián, azonban valahogy nem érezni rajta, hogy lenne értelme a létezésének. Míg az első évad feketébe hajló komédiája két ember szétmenéséről meg volt alapozva (érzelmileg is), most már csak azt látjuk (és tippre fogjuk is látni, mert nem hiszem, hogy összejönnének), hogy él külön Frances és Robert. És míg közöttük megvolt valami komikus feszültség, addig most erőltetettek a viccek.

Ez persze azt is jelenti egyben, hogy már nincs lélekrajz, nincs analizálás, csak szimpla történetmesélés van – bele a levegőbe. Még az is benne volt, hogy a két főhős nem is fog találkozni egymással a premierben, és akkor végképp elmondható lett volna, hogy élik saját életüket, de ezt szerencsére ezt nem lépték meg, és kaptak egy közös, szórakoztatóan félszeg jelenetet, amit jól eladott (és a végén random el is bohóckodott) Sarah Jessica Parker és Thomas Haden Church.

Amellett, hogy SJP is jó és simán elhiheti velem ezt a nem egyszerű karaktert (hová lett a másik pár rondazoknijamost felemásban volt!), nálam még mindig THC az MVP, hogy rátriplázzák a betűszavakra. Őt a fanyar stílusa miatt konkrétan annyira megkedveltem (pedig nem az a kedvelhető típus, nem tudom, Becki Newton karaktere mit lát benne), hogy őszintén érdekel a sorsa. Mondjuk Frances aktívabb, így neki is szívesen szorítok, és ez mondom, a színészek “sara”, mert papíron nem annyira mindent vivő ez a két karakter.

A keserédes 3×01-nek voltak nagyon jó pillanatai (Frances munkakeresései mulattatóak voltak), a karakterek új kihívásokkal szembesülnek, de csak azt mondhatom, hogy kellemesen semmi extra sorozat lett így a végére a Divorce, amit a színészek miatt nézek még, pedig egyre inkább az az érzésem, hogy csak azért viccelődnek benne, hogy viccelődhessenek, sokszor a humor nem természetesen fakad a karakterekből. Kivéve persze Robert-et, de ő meg a saját megnyilvánulásait nem humorosnak szánja.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz