login |

Final Space: kezdett a 2. évad

2019. 07. 08. 21:20 - Írta: winnie

5 hozzászólás | kategória: animáció, kritika,

– We’re stealing the Nymerian Cube.
– Where’s this, uh, Hungarian Lube?

Tavaly a Final Space volt az a sorozat, amit az általam nem kedveltek közül legnagyobb lelkesedéssel ajánlottam, mert tudtam, hogy ez a high concept, ötletes szerkezetű, elborult (és olykor idiotisztikus) humorral operáló űrhajós scifi sokaknak bejönne. Én akartam szeretni, és nálam sem sok hiányzott ahhoz, hogy bevegye az animációkat nem értékelő agyamat, de végül alulmaradt. Ettől még persze értékeltem az erőfeszítést.

Azért is mertem ajánlani a Final Space-et, mert eleve a pilot egy nagyon erős húzással kezdődött, volt benne egy rejtély faktor, ami magához vonzotta és meg is tartotta a nézőt, az pedig, hogy komoly tétje és érzelmi komponense is volt a sorozatnak, csak növelte az élvezeti fokát. Na, mindezt a 2×01-re már nem tudom elmondani.

Kezdhetném a cliffhanger feloldásával, ami egy kicsit gyávának tetszhetett, de nyilván ez volt a szándék a folytatás kapcsán, szóval ezen még tovább lépek, főleg, hogy a történet részévé tették azt, ami történt, ráadásul még egy korábbi szereplőt is visszahoztak. Ugyancsak visszalépést jelentett a szezonnyitó az elég “epikus” történetvezetés felől, a lépték kisebbé vált, bár azért némi akciózás még így is belefért a 2×01-be.

A Final Space azzal hízelgett magának, hogy folytonosan képes volt meglepetés okozni nézőnek bizonyos húzásaival és egyes témáinak feldobásával, vagyis… talán nem is annyira meglepetést, hiszen nem WTF-húzásokról volt szó, hanem egyszerűen olyasfélékről, amikre azt mondhatjuk, hogy nem számítottunk arra, hogy feléjük fordul a történet.

A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Szóval HUE-ból egy bádogrobot lett, de még Avocato fia is visszatért a szemétbolygón, ahol fogolyként Gary versenyezhetett egyet, hogy egy talán átívelő szálat megindítva valamilyen artifact-et megszerezzen fogvatartójának (és két gyerekének).

Az ugye megszokott, hogy az évadnyitóknál általában alapozni szoktak, azonban itt sajnáltam azt, hogy inkább plot szempontjából tették mindezt, és az akciózás “erőltetésével” a karakterizálás egy kicsit háttérbe szorult – remélem, ezt a folytatásban sikerült orvosolni.

A mellékszálakon Quinn2, azaz Nightfall elintézte Lord Commander-t (tényleg ennyi volt?), majd előkapta Mooncake-et is (örülünk?), hogy továbbra is képviseljen némi rejtély szálat.

Az a helyzet, hogy látni, hogy Olan Rogers továbbra is hatalmas szívvel és odafigyeléssel készíti a szériát (imádtam a fickót és a zseniális werksorozatot, amit rittyentettek – majd kap egy külön posztot is), de ettől még nem villanyozott fel annyira a start.

5 hozzászólás Ne habozz!

LoGi - 2019. 07. 09. 19:33

Sztem animáció kedvelőinek, főleg Rick& Morty rajongóknak kötelező. Heti nezős továbbra is, chukity puk!

Kanna - 2019. 07. 09. 19:37

Nagyon oda voltam az első évadért, úgyhogy nagyon vártam a másodikat, ami sajnos eddig nagy csalódás nekem. Hiányoznak az igazán szívszorító pillanatok, a poénok valahogy buták, és mintha túl sok lenne a karakter ahhoz, hogy igazán érdekessé is tudják tenni őket.

wice - 2019. 07. 10. 16:35

Kanna: dettó. amikor versenyben pofánhugyozták egymást perceken át (legalábbis annyinak tűnt, lehet, h csak 10 másodperc volt), majdnem kaszáltam az egészet. inkább megvárom, míg mindegyik rész kijön, darálva talán könnyebb lesz túltenni magamat a szarabb jeleneteken.

stargatelost - 2019. 07. 18. 06:44

Az a pisálós rész tényleg nagyon az alja volt, nem is értem…

Viszont a 2×04! Elszórok rá egy 10/10-et, annyira király volt. Az eleje a zenés táncolással, aztán 60 évvel később beragadva egy időszilánkba. Huh. Zseniálisan jó volt.

Kanna - 2019. 07. 21. 08:29

Sokáig halogattam a negyedik rész megnézését, mert a második után írt véleményem a harmadikkal sem javult, de ez a rész valóban jobb lett valamivel. Pont az volt benne, ami az első évadban folyamatosan jelen volt, a második évad első részeiből viszont abszolút hiányzott: a súlyos, átérezhető dráma. De továbbra sem érzem szükségét Clarencenek és bandájának, cserébe keveslem Mooncake-t.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz