login |

Második blikk: Reef Break

2019. 07. 09. 18:28 - Írta: winnie

Szólj hozzá | kategória: kritika,

Ó, anyám… Amikor 10 perc alatt tudni lehet, hogy már a második részét sem érdemes befejezni a sorozatnak. Az 1×02 a jelek szerint ugyanolyan, mint a pilot epizód, csak pepitában. És ez nem bántás, csak annak jelzése, hogy az első rész elég jól belövi ezt a napfényes, tengerpartos, akciózós stílust, amit iszonyat sok vicces, menő és dögös fluff-fal (nem nagyzolok az angollal, csak nem jut eszembe a megfelelő magyar kifejezés…, “helyfoglaló édes kis semmiség”?) öntenek fel. És így lesz kész a limonádé.

Igazából nem a sorozatot akarom rugdosni a poszttal, inkább jelezni azt, hogy tökéletesen illik a Hawaii Five-0 és a Magnum PI által kitaposott ösvényre, és nem a parti környezet miatt, hanem az akciózósabb, komikusabb, karakterizálósabb aspektus miatt. Van valami bűnügy, ami teljesen lényegtelen, felhúznak rá némi rejtőzködést, üldözést és lövöldözést (esetleg verekedést) teljesen tét nélkül, és mindezt nyakon öntik iszonyat sok karakterizálással, a szereplők közti random párbeszédekkel.

Az persze sosem baj, ha vannak egysorosok és sokat sejtető nézések, vagy kétértelmű kommentek, de szinte minden csak sallang, inkább a látvány számít, legyen szó akár a környezetről, akár a főszereplőkről. Mélysége ugyanis nincs semminek. És ezzel a világon semmi baj nincs, nekem is vannak hasonló, nézős habkönnyű sorozataim, de az akciózásért sosem voltam oda, főleg akkor nem, ha a krimi teljesen jelzés értékű csak mellette. (Inkább fordítva szeretem.)

Azt pedig mindenképp a készítők javára írom, hogy maga az ügy (ami a 10. perctől a 30. perc környékéig tartott) nem csak valami throwaway plot volt (már megint fellengzős angoloskodás, de szerintem az eldobható történet annyira nem fedi a kifejezést), hanem a környezetre ráhúzott, kulturális és/vagy ismereti pluszt adó eset, szóval van mögötte gondolat, és bármennyire is meglepő, de édes kis semmiséget sem lehet csuklógyakorlatként írni, ahhoz is meg kell szenvedni, hogy az működjön.

És Poppy Montgomery miatt a Reef Break lehet, hogy működik is, egyszerűen csak engem nem köt le ez a műfaj annyira, hogy odafigyeljek arra, hogy valami mozog a képernyőn és közben hangokat ad ki a fülhallgatóm.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz