login |

Young Justice: folytatódott a 3. évad, a Young Justice Outsiders

2019. 07. 09. 14:50 - Írta: Necridus

Szólj hozzá | kategória: animáció, kritika, ,

Valószínűleg nem sokan vitatkoznának azzal a kijelentéssel, hogy a Young Justice az évtized legerősebb animációs sorozata a DC-s képregény-adaptációk közül, amit már kultsorozatként emlegetünk.

A 2012-es premier után kaptunk még egy második évadot, amit azonban korán elért a kasza, viszont a DC Universe platform végül felélesztette a sorozatot, s így kaptuk meg a Young Justice: Outsiders évadot az előzőek (az első, illetve az Invasion címet viselő második szezon) után 6 évvel. Kérdés, hogy a felélesztés után is olyan-e a sorozat, ami miatt korábban olyan népszerű lett.

Az első két évadot alig két éve daráltam le, és rettentően szerettem a karaktereit és a történetvezetését. Rengeteg easter egg és látványos akciójelenet jellemezte a sorozatot, miközben építkezett a karakterek titkaira, s a rejtélyek felfedése is hatásos volt.

Nem csoda, hogy a Young Justice sokunknak az első generációt, vagyis Aqualad, Robin, Artemis, Miss Martian, Kid Flash, Superboy és Speedy csapatát jelentette, elvégre a kezdetektől őket dolgozták ki a legrészletesebben, s még a második évadban is ők voltak a középpontban az új csapattagok megjelenése ellenére is.

De most valahogy minden más. A korábbi főszereplők felnőttek (még két évet ugrottunk az időben), néhányuk jelen van, mint valódi hős, néhányuk csak azért van ott, hogy betöltse a vezető szerepét, néhány meg szinte semmit nem csinál, egyszerű családapa vagy tévés szereplő lett.

Értelemszerűen emiatt több új karakter is képbe került, melyek közül a legrészletesebben Halo karakterét dolgozták ki, akinél könnyen behozhatták az önelfogadás és a férfi-nő kétszereplős rendszer elutasítását, ami mostanság ugye igen nagy jelentőséggel bír. Jelen van még Markovia hercege, egy bogárszerű űrlény, a már jól ismert Cyborg, illetve a régi Teen Titans fanatikusainak ismerős Terra is.

De azért a régi karaktereket se engedik el, ezért néha megjelenik Beast Boy, mint sorozatsztár, vagy Roy Harper, mint családapa, de az évad első fele főként arra ment, hogy megismerjük a legújabb karaktereket. Ennek kapcsán a metahuman trafficking szál került középpontba, igen sokat politizáltak és erősebben rámentek azokra a jelenetekre, amiben nem a harc, hanem a beszélgetés viszi előre a történetet.

Csak az a baj, hogy a sorozat és maga az animációs szuperhősös stílus azért nagyobb jelentőséget ad ezen jelenetekre, bár mind tudjuk, hogy a Young Justice nem kisgyerekeknek szól, akik csak arra vágynak, hogy bunyózzanak a kedvenc szuperhőseik a szupergonoszokkal. Ezen a 3. évad visszatérése azért segített, mi több, megnyugtatott, hogy a széria azért ilyen jelenetekkel is tud szolgálni, és nem csak Beast Boy tévés ökörködését vagy híradós interjúkat nézünk.

Továbbra is nagy easter egg áradat a YJ, a képregényeseknek vagy más DC-sorozatok követőinek még mindig rengeteg pluszt nyújt a sorozat, hiszen rengeteg olyan történetet dolgoz fel és rengeteg olyan karaktert tesz azokba bele, akiket láttunk már valahol, megszerettünk valahol, csak nem kaptunk belőlük eleget, vagy éppenséggel egy régi sorozatban megjelentek, és kifejezetten a szívünkhöz nőttek, így örülhetünk, hogy viszont láthatjuk őket.

Ez jelenthet azért spoilert is, ahogy valószínű senkit nem lep majd meg az, amit Terra esetében meglépnek, de mégis úgy tálalja a sorozat azt, amit már korábban végignéztünk, hogy szórakoztasson, és ne érdekeljen minket a deja vu érzés.

A folytatásban ráadásul igen sok régi karakter visszatért, így elkezdhetünk megint jobban kötődni a sorozathoz, elvégre már azok is a képernyőn vannak, akik megszerettették velünk a szériát – mondjuk ismét nagyobb szerepet kaptak a fiatal meták, akikkel még nem igazán tud a néző mit kezdeni.

Egy szó mint száz, a visszatérés ígéretes a kicsit csalódást keltő kezdés után, ami lassúnak is érződött, nem feltétlen a megfelelő karakterekre koncentrált, és kevés szuperhős és szupergonosz közti összecsapást tartalmazott. Na de majd most megmutatja a sorozat, miért is szerettük meg igazán! Reméljük.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz